Kész lett a második zsömlém is. Ropogós, kovászos zsömle néven tettem fel a receptjét és a képeket. Nagyon jó ropogós lett tényleg, nem tudom, hogy kihűlés után is így marad-e, majd meglátom.
Kész lett a mai első zsömlém, Szarvacska néven találtok képet és receptet róla. Nagyon finom, puha, most kóstoltam meg egyet még langyosan. Érdemes kipróbálni.
Örülök, ha tudsz képet küldeni az ostoros rétesről. A hozzászólásnál a nevemre kattintva találsz egy e-mail címet, oda küldd el légyszíves.
Ha jelentősen változtattál a recepten, akkor írd be légyszíves a receptes fórumra és akkor oda teszem a képet, ha az eredeti recept szerint csináltad, akkor a véleményeddel és a neveddel együtt oda teszem a képet.
Könnyebb alatt azt értem, hogy nem teszek bele zsíros húsokat (csülköt, oldalast), füstöltet. Esetleg, ha szeretitek a darált húsba lehet egy kis száraz, füstölt húst is darálni. Csak a gombócot csinálom, úgy ahogy szoktam, az apró káposztát és tálaláskor tejföl helyett kefirt, vagy aludttejet teszek rá. A káposztát ehhez nem kell kimosni egyáltalán, sőt a saját levéből is lehet valamennyit belefőzni. Kevés víz azért kell bele, hogy ne legyen túl savanyú.
Azért szeretem, mert a nagy melegben langyosan, vagy majdnem hidegen is lehet enni. Ebben a télies nyárban azonban nem is biztos, hogy szükség van ezekre a könnyítésekre :-))
Sok sikert hozzá, meséld majd el, hogy sikerült, üdv, Margit
Szia Margitka ! Úgy néz ki megérett a káposztám. Lehet, hogy mégiscsak főznék belőle nyári káposztát és nem csak savanyúságként fogyasztanánk. Leírnád Nekem, hogy hogyan csinálni? A télen szoktam töltött káposztát csinálni. De említetted, hogy ezt nem csinálod olyan "töményre". Előre is köszönöm segítségedet. Üdv.Julika
Gondolom most alig akad valaki gép közelbe, de a férjem éjszakás én meg nekiláttam zsemlét sütni.A borzas zsemle nyerte el a tetszésemet.Fél adagot sütöttem és mivel kezembe akadt némi darált dió azt is belekevertem a gép dagasztó programján megdagasztattam 10 perccel előbb kivettem 8 felé vágtam megformáztam és vizesem magokba hempergettem majd egy sütőzacsiba tettem fél órát kelesztettem és sütöben megsütöttem. Az illata jó, majd holnap még beszámolok az ízéről
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a kukoricás bucira, rövidesen pótolom a hiányt. Sajnos ahhoz nincs képem, mert a kukoricást valakinek úgy találtam ki, hogy keresett ilyen receptet. Azt csináltam meg utána rozsosan.
Előbb-utóbb majd csak lesz több időd és tudsz kísérletezni új receptekkel is, addigra legalább lesz miből választani :-)
Szia Margit! Örülök, hogy napról-napra bővül a recept állomány-od/unk! Jó dolognak tartom a kipróálásra szánt receptek ötletét is. Én magam is szívesen kipróbálnék egyet-kettőt, de sajnos más elfoglalatságaim miatt, csak a mindennapi kenyérkét van időm megsütni. Amit szeretnék még mondani az az, hogy az nlc 10894-es hozzászólásodban leírtad a kukoricás buci receptjét, a rozsos buci receptjét alapul véve. Kisbence és én megsütöttük, kipróbált recept lett, és sikerült mindkettőnknek, ezt így leírva viszont nem találtam meg itt a recik között. ha gondolod beírhatod, biztos lesz aki kpróbálja. üdv. ilus
Ma egy Feketeeredei kenyeret sütök, a férjem ezt rendelte :-))
Már sok órája a gépben pihen, indőnként dagasztok rajta egyet, de most már a vége felé tart a tészta elkészítése. Nagyon finom kenyér, csak az a baj, hogy nagyon hosszadalmas. Most másfélszeres adagot csinálok pont emiatt. Majd jelentkezem vele, hogy sikerült.
További szép napot mindenkinek, nálunk már a nap is kisütött, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit