Margitka!
Átmentem, beengedett, nem kellett újra regisztrálni.
Sajnos ezzel is ugyanaz a helyzet, nem látom a képeket.
Valószínű nálam van a probléma.
Majd utána nézetek.
Azért köszi.
Üdv. Zsizsu
Margitka!
Igen, nekem Mozillám van, lehet, h. ez a baj?
Megnéztem a képek mappát is, ott sem jön be.
Pl.Joli képeiből is csak 3 jön be.
Átmegyek Outlookra, de nem tudom, h. újra kell- e regisztrálnom.
Szia Margitka!
Köszi, h. feltetted a képeket.
Nekem azonban valamiért az én képeim nem jelennek meg, és a Kata képe közül az első.
Lehet, h. csk nálam van a hiba.
A szarvacska is nagyon finom lett ajánlom mindenkinek kipróbálásra.
Kata, Zsizsu köszönöm szépen a képeket, feltettem, mjad nézzétek meg. Nagyon örülök, hogy egyszerre ketten is megsütöttétek a kenyeret és mindkettőtöknek finomra sikerült.
Kata! Nagy sietségemben a leveledből elfelejtettem elmenteni a véleményedet, amit a recepthez mellékeltem volna. Légyszíves írd meg újra és ne haragudj.
Zsizsu! Persze, tedd fel Margit2 honlapjára is a kenyér receptet, a forrás megjelölésével.
Szia Margitka!
A szarvacska isteni finom lett, már kettőt el is tüntettem.
Küldök róla képet.
E-mailben küldöm a kenyérről is a képeket.
Felvágtam, mert nem bírtam tovább.
Nagyon finom kenyér lett, piros, ropogós héjjal.
Köszi a recit!!!
Feltehetem Margit2 Hp-jén az én oldalamra is?
Örülök, hogy megsütötted az Ír burgonyáskenyeret, majd írd meg a véleményedet a megvágott kenyérről is. Ha megengeded, a neveddel hozzáfűzöm az eredeti recepthez kiegészítésként, amit írtál.
Kíváncsi vagyok a Szarvacskára is. Nekünk nagyon ízlik, finom puha lett.
Szia Margitka! Sziasztok!
Én is kipróbáltam egy recidet. Az ír burgonyás kenyér fogott meg.
Nagyon jó lett, még meleg, de ha felvágom, akkor is készítek képeket.
Majd elküldöm őket.
Nekem egy kicsi lisztet kb. 5 dkg-ot kellett még beletenni, pedig a krumplit hagytam kihűlni.
Formábasn sütöttem és a formát beletettem egy zacsiba.
Isteni ropogós lett.
Én igazítanék egy picit a zsömlerecepten, ha megcsinálnám. A lisztarányt megfordítanám, ha nem BL 80-as-ból csináltad. Még 30 - 50 ml folyadékot tennék hozzá, és 1/4 - 1/3 kocka friss élesztőt. A só szerintem sok, 1,5 kk elég lenne, ez akadályozza a kelést. Ha csak fehér lisztből csinálsz tésztát, akkor a sikér nem kell bele. Valami kis zsiradék nem ártana bele, pl 2 dkg margarin vagy 1 ek olivaolaj.
Próbáld ki szerintem ezekkel, biztos lazább lesz a zsömléd. Majd meséld el, ha megcsinálod üdv, Margit
Kipihentem magam a kalács az finom lett, a zsömle viszont nekem kicsit sűrű lett. Beírom a receptet. 60dkg BL-80as (2/3 finom+ 1/3 rétes), 300 ml víz, 1ek ecet, 2 kk. só, 1 kk. cukor, 1 kk. sikér, 1 dkg élsztő. gépben dagasztva.
Nem tudom talán kellet volna még keleszteni vagy valamit még tenni bele, hogy levegősebb legyen.
Szia Margitka ! Köszönöm a káposztával kapcsoaltos tanácsaidat, megcsinálom és beszámolok majd.
Nagyon tetszik a Szarvacskád, valószínűleg kipróbálásra kerül majd Nálam. Csak mi nagyon kevés kenyér félét fogyasztunk ketten a párommal. Így én hetente 1 max. 2 kenyeret sütök. Üdv.Julika
Már szépen kel a kalácsom nagy sikerélmény sikerült a négyes fonást megcsinálnom, egy kalácsot szerettem volna fonni de négybe vágtam a tésztát, így két kicsi lett belőle.A receptet beírom a receptekhez.Most a zsömlét tettem a gépbe dagasztani ez Böbsi receptje alapján készül.
Nagyon örülök, hogy megsütötted a kenyeret és elmesélted a végeredményt is. Ha nem lett szoros maga a kenyér, akkor nem baj szerintem, hogy nem tettél bele több folyadékot. Ugye beírhatom a véleményedet a recept mellé?
Kíváncsian várom a kovászos kísérleted és a narancsos, fahéjas kalács eredményét is, amikor ki tudod próbálni. Milyen kovászos kenyeret tervezel sütni?
Szia Margit! Kipróbáltam asz egyszerű burgonyás kenyeret, csak egyszer dagasztottam gépbe, mert tudod nem merek még "játszani"a gépemmel, de kivettem és kézzel még rádagsztottam, mert nem volt sima a felülete.Én csak 1 dl vízet adtam hozzá, de a lisztem biztos olyan minőségű, hogy elbírta volna az előírt mennyiséget. Ezért nem volt sima sem szerintem! Sütőben sütöttem meg, zacsi nélkül. Jó vastag, kérges ropogós héja sült.. Az íze is finom, igaz az enyimek fehérkenyeresek inkább, és a krumplis a kedvencük. Holnapra nem tudom befér-e a narancsos fahéjas kalács, mert készül a kovászom és holnap szeretném kipróbálni a vele való sütést. üdv, dundica
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit