E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.08.27. 22:05 - #375

Szia!

Az is egy finom kenyér volt.

A változtatások minimálisak. Csak rozskovásszal kicsit "nehezebb" lesz a kenyér, ilyenkor egy picit a sikér mennyiségét lehet esetleg növelni. A cukor pedig csak egy kis plusz tápanyag a keléshez, biztos, hogy nem árt neki.

A receptek szétbontását megpróbálom majd úgy megoldani, hogy áttekinthetőbbé váljon a mostaninál, de ne vesszünk el a túl sok variáció között. Most csak "hangosan gondolkozom", de pl. el tudom képzelni, hogy gépi és sütőben sült kenyerekre bontom a kenyérféléket és a kovászosat megjelölöm a címében, mint most az új recepteket. Vagy valami ilyesmi :-))

Várom az ötleteket, mert sokkal könnyebb közösen gondolkodni, mint nekem egyedül a szobám sarkában :-))

További jó sütögetést és finom kenyereket kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.27. 21:51 - #374

Szia Joli!

Szét fogom bontani valamennyire a recepteket. Amit mutatóba írtál, azzal még nem tudok mit kezdeni, mert nem találtam meg a továbblinkelés lehetőségét. Pedig biztos lehet valahogy, csak még én nem tudom. Lehet, hogy egy-két napig még nem állok neki az átszerkesztésnek, hanem próbálgatni fogok. Ezt a menübe rakási lehetőséget is nehezen találtam meg, híreket, cikkeket lehetett volna szerintük ebbe a modulba rakni, de sikerült átvariálnom a jelenlegi formájára. Hát majd meglátom, de sajnos a napi ráérős időm is eléggé korlátos.

Nagyon klassz lett a zsömléd, néztem az NLC-n. Milyen recept alapján csináltad? Nincs kedved beírni a fórumba?

További jó nézelődést, üdv, Margit 


jegkasa Előzmény | 2005.08.27. 21:50 - #373

Szia Margit !

A recept a te recid alapján a Rozsos, rozskovászos gépi kenyér, fél adagot sütöttem és csak roszkovásszal mert nem volt másik margarin helyett pedig 1 ek olivaolajat tettem bele, és még egy kk cukrot is.

Üdv Jégkása

Jolihoz szólva én ennyire azért nem bontanám föl de Te döntesz.


Joli Előzmény | 2005.08.27. 21:44 - #372

Bocsánat, véletlenül elküldtem, de még nem fejeztem be:

Szóval a kenyerek alatt több bontást,
gépben sült
- kovászos
- élesztős
sütőben sült
- kovászos
- élesztős
- sütőporos

péksütemények alatt
- édes
- sós
- töltött

persze ez csak egyféle javaslat. Nem tudom, hogy a többieknek mi a véleménye róla?

Üdv. Joli

 

 


Joli Előzmény | 2005.08.27. 21:41 - #371

Szia Margit!

Ez jó ötlet, szerintem, hogy a kipróbálásra várókat beraktad a menübe. Szerintem ha egyszer nekilátsz átrendezni a receptjeidet akkor érdemes lenne minimum 2 bontásban kenyér és péksüti, de még tovább is lehet bontani. Kovászos, élesztős, töltöt péksüti... Igy szerintem nagyon könnyü lenne keresgélni a finomnál-finomabb receptjeid köztt. Csak az ember belegondol, hogy milyenféle dolgot szeretne sütni és csak azt a csoportot kéne átolvasni. Gondolok itt olyanra, hogy élesztős-kovászos péksütemény stb.

Biztos nagy munkával jár az átszerkesztés, de a továbbiakban az újakat könnyebb lenne beilleszteni. A receptek helyén csak az újakat hagynám kint, mondjuk az utolsó 10-et. Igy szerintem nagyon sok helyed lenne. Sőt ha lehet még úgy is bontani, hogy

kenyér
- gépben sült -kovászos
                  - élesztős

 

 


EmMargit Előzmény | 2005.08.27. 21:09 - #370

Szia!

Örülök, hogy finom lett a rozskovászos kenyered. Kíváncsi vagyok a receptre is.

Sajnos a kovászos dolgoknak a hátránya, hogy hosszabb ideig készülnek, viszont nagyon finomak szerintem.

Én ma egy búzakovászos péksüteményt sütöttem, nagyon érdekes recept alapján. Az érdekessége, hogy rengeteg kovász kellett bele, a tészta nagyobb fele az volt.

Nagyon finom, kicsit kalácstészta jellegű, édeskés sütemény lett. Jó szívvel ajánlom kipróbálásra, ha valaki kellő türelemmel és kovásszal rendelkezik.

A receptet feltettem Velencei rozetta néven.

További jó sütögetést kívánok és várom a receptet, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.08.27. 19:04 - #369

Szia Margit!

Elkészült a rozskovászos kenyér ami egy napig készül.Kicsit lágy, ragacsos volt a tészta és nem volt könnyű megformázni, de egy formába beletéve és zacskóban sütöbe sütöttem meg, nem biztam a gépben ( két horpadt kenyer miatt). Kicsit kemény lett a héja, de az ize szerintem jó lett és nagyon laza lyukacsos, majd leirom a receptet is mert változtattam rajta.

Üdv. Jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.08.27. 13:02 - #368

Szia!

Kíváncsi vagyok a rozskovászos kenyeredre, majd mesélj.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.27. 12:48 - #367

Sziasztok!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat és javaslatokat mindenkinek.

Rövidesen nekilátok és megcsinálom - a javaslatotok alapján már bontva -  a recepteket is hasonló módon, mint a kipróbálásra szánt recepteket. Néhány napig biztos eltart majd, de igyekszem vele. Addig is a jelenlegi formában minden recept látható marad. Ha a végleges helyzet kialakul, akkor a kedvenc oldalakat és esetleg egyebeket is vissza tudok rakni a bal oldalra, de erről maj beszámolok.

Az ***Új*** felirat ötletét ezentúl alkalmazni fogom :-))

Üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.08.27. 09:44 - #366

Szia Margitka!

***Új*** jelölés szerintem is jó. A menübe tett is jó. Lassan a recepteket is lehet csoportosítani és ugy tenni a bal oldalra, Pl.:kalács, kenyér, zsemle és azon belül  a receptek igy nem lesz annyi szöveg a bal oldalon. Biztosan nem kis munka egy honlap karbantartása és Te nagyon ügyes vagy.Remélem érted a javaslatomat.

Ma nekiugrok egy rozskovászos kenyérnek. Majd beszámolok róla.

Üdv:Jégkása


kenyerke Előzmény | 2005.08.27. 07:04 - #365

Nagyon kis pucika ez a technika :-))

kenyerke Előzmény | 2005.08.27. 06:59 - #364

Szia Margit!

Szerintem is áttekinthetőbb így a felület. A receptjeiden belül nem lehet bontást csinálni? Kenyerek, péksütemények, kalácsok, sütemények, egyebek(ezt később szintén megbontani). Csupán egy gondolat, mert engem leginkább a kenyerek és péksütemények szoktak érdekelni. - Nagyo jó az "***ÚJ***" jelzés. 1 hétig lehet hagyni. Hétvégén több időm van nézelődni :-))

A kedvenc oldalakat azt hittem, hogy megszüntetted.


kata25 Előzmény | 2005.08.27. 00:50 - #363

Szia Margitka! Látom megint jó sokáig fennt vagy. Én éppen akkor akartam böngészni a recik között amikor már átpakoltad új helyükre. Annak ellenére, hogy akkor még nem tudtam hol keressem, nagyon gyorsan megtaláltam. Sztem jó így, áttekinthető és amint látod könnyen megtalálható. Sztem a többit is meglehetne így csinálni. Jó éjt.

EmMargit Előzmény | 2005.08.27. 00:26 - #362

Sziasztok!

A kipróbálásra váró recepteket áthelyeztem. Kezdett átláthatatlanul hosszú lenni a bal oldal, ezért betettem a menübe, onnan lehet elérni, hasonló formában, mint a képeket.

Szeretnék véleményt kérni mindenkitől, hogy ez a forma áttekinthetőbb-e vagy a Receptek jelenlegi formája.

Azon gondolkozom ugyanis, hogy a recepteket is megcsináljam-e ugyanilyenre.

Légyszíves válaszoljatok, hogy tudjam, érdemes-e nekifogni! (Meglehetősen hosszadalmas munka lenne és csak akkor csinálnám meg, ha értelmét látjátok.)

A válaszokat előre is köszönöm, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.26. 23:42 - #361

Szia Kata!

Átírtam a számot is, üdv, Margit


kata25 Előzmény | 2005.08.26. 22:40 - #360

Szia Margitka! Köszi a javítást. Vmit nagyon elrontottam, hogy ilyen lett. Ellenőrízve, talán annyit javítsunk, a diós kiflinél, hogy 24 db nem 25. Köszike további szép estét szia.

EmMargit Előzmény | 2005.08.26. 22:25 - #359

Szia Kata!

Feltettem a képeket, majd nézd meg, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.26. 22:01 - #358

Szia Kata!

Ahogy ideértem megigazítottam a receptet. Köszönöm szépen, hogy beírtad őket, mindjárt nézem a képeket is hozzá.

Üdv, Margit


kata25 Előzmény | 2005.08.26. 21:24 - #357

Szia Margitka!

SOS!!!!!! Beírtam két recit, sürgős igazítást kérek. Küldtem róla képeket is.

 Előre is köszi, szép hétvégét kívánok szia.


EmMargit Előzmény | 2005.08.26. 18:58 - #356

Sziasztok!

Megkóstoltam a zsömlét, nagyon finom, ezt is érdemes kipróbálni, ha valaki hajlandó a kovásszal pepecselni.

Én ma itthon hagytam a tésztát és elmentem a dolgomat intézni. Kb 2 óra múlva értem haza, a kelesztőtál teteje már néhány centire megemelkedett a tálról, úgy megkelt a tészta, de nem mászott ki. Gyorsan visszadögönyöztem a helyére, megformázva a muffin formába tettem, aztán megint nem volt tennivaló vele, csak hagyni kellett kelni. Szerintem nem is annyira munka, mint inkább időigényes a kovászos tészta.

Üdv, Margit


[Későbbi] [555-536] [535-516] [515-496] [495-476] [475-456] [455-436] [435-416] [415-396] [395-376] [375-356] [355-336] [335-316] [315-296] [295-276] [275-256] [255-236] [235-216] [215-196] [195-176] [175-156] [155-136] [135-116] [115-96] [95-76] [75-56] [55-36] [35-16] [15-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints