Szét fogom bontani valamennyire a recepteket. Amit mutatóba írtál, azzal még nem tudok mit kezdeni, mert nem találtam meg a továbblinkelés lehetőségét. Pedig biztos lehet valahogy, csak még én nem tudom. Lehet, hogy egy-két napig még nem állok neki az átszerkesztésnek, hanem próbálgatni fogok. Ezt a menübe rakási lehetőséget is nehezen találtam meg, híreket, cikkeket lehetett volna szerintük ebbe a modulba rakni, de sikerült átvariálnom a jelenlegi formájára. Hát majd meglátom, de sajnos a napi ráérős időm is eléggé korlátos.
Nagyon klassz lett a zsömléd, néztem az NLC-n. Milyen recept alapján csináltad? Nincs kedved beírni a fórumba?
A recept a te recid alapján a Rozsos, rozskovászos gépi kenyér, fél adagot sütöttem és csak roszkovásszal mert nem volt másik margarin helyett pedig 1 ek olivaolajat tettem bele, és még egy kk cukrot is.
Üdv Jégkása
Jolihoz szólva én ennyire azért nem bontanám föl de Te döntesz.
Ez jó ötlet, szerintem, hogy a kipróbálásra várókat beraktad a menübe. Szerintem ha egyszer nekilátsz átrendezni a receptjeidet akkor érdemes lenne minimum 2 bontásban kenyér és péksüti, de még tovább is lehet bontani. Kovászos, élesztős, töltöt péksüti... Igy szerintem nagyon könnyü lenne keresgélni a finomnál-finomabb receptjeid köztt. Csak az ember belegondol, hogy milyenféle dolgot szeretne sütni és csak azt a csoportot kéne átolvasni. Gondolok itt olyanra, hogy élesztős-kovászos péksütemény stb.
Biztos nagy munkával jár az átszerkesztés, de a továbbiakban az újakat könnyebb lenne beilleszteni. A receptek helyén csak az újakat hagynám kint, mondjuk az utolsó 10-et. Igy szerintem nagyon sok helyed lenne. Sőt ha lehet még úgy is bontani, hogy
Örülök, hogy finom lett a rozskovászos kenyered. Kíváncsi vagyok a receptre is.
Sajnos a kovászos dolgoknak a hátránya, hogy hosszabb ideig készülnek, viszont nagyon finomak szerintem.
Én ma egy búzakovászos péksüteményt sütöttem, nagyon érdekes recept alapján. Az érdekessége, hogy rengeteg kovász kellett bele, a tészta nagyobb fele az volt.
Nagyon finom, kicsit kalácstészta jellegű, édeskés sütemény lett. Jó szívvel ajánlom kipróbálásra, ha valaki kellő türelemmel és kovásszal rendelkezik.
A receptet feltettem Velencei rozetta néven.
További jó sütögetést kívánok és várom a receptet, üdv, Margit
Elkészült a rozskovászos kenyér ami egy napig készül.Kicsit lágy, ragacsos volt a tészta és nem volt könnyű megformázni, de egy formába beletéve és zacskóban sütöbe sütöttem meg, nem biztam a gépben ( két horpadt kenyer miatt). Kicsit kemény lett a héja, de az ize szerintem jó lett és nagyon laza lyukacsos, majd leirom a receptet is mert változtattam rajta.
Köszönöm szépen a hozzászólásokat és javaslatokat mindenkinek.
Rövidesen nekilátok és megcsinálom - a javaslatotok alapján már bontva - a recepteket is hasonló módon, mint a kipróbálásra szánt recepteket. Néhány napig biztos eltart majd, de igyekszem vele. Addig is a jelenlegi formában minden recept látható marad. Ha a végleges helyzet kialakul, akkor a kedvenc oldalakat és esetleg egyebeket is vissza tudok rakni a bal oldalra, de erről maj beszámolok.
Az ***Új*** felirat ötletét ezentúl alkalmazni fogom :-))
***Új*** jelölés szerintem is jó. A menübe tett is jó. Lassan a recepteket is lehet csoportosítani és ugy tenni a bal oldalra, Pl.:kalács, kenyér, zsemle és azon belül a receptek igy nem lesz annyi szöveg a bal oldalon. Biztosan nem kis munka egy honlap karbantartása és Te nagyon ügyes vagy.Remélem érted a javaslatomat.
Ma nekiugrok egy rozskovászos kenyérnek. Majd beszámolok róla.
Szerintem is áttekinthetőbb így a felület. A receptjeiden belül nem lehet bontást csinálni? Kenyerek, péksütemények, kalácsok, sütemények, egyebek(ezt később szintén megbontani). Csupán egy gondolat, mert engem leginkább a kenyerek és péksütemények szoktak érdekelni. - Nagyo jó az "***ÚJ***" jelzés. 1 hétig lehet hagyni. Hétvégén több időm van nézelődni :-))
A kedvenc oldalakat azt hittem, hogy megszüntetted.
Szia Margitka!
Látom megint jó sokáig fennt vagy. Én éppen akkor akartam böngészni a recik között amikor már átpakoltad új helyükre. Annak ellenére, hogy akkor még nem tudtam hol keressem, nagyon gyorsan megtaláltam. Sztem jó így, áttekinthető és amint látod könnyen megtalálható. Sztem a többit is meglehetne így csinálni. Jó éjt.
A kipróbálásra váró recepteket áthelyeztem. Kezdett átláthatatlanul hosszú lenni a bal oldal, ezért betettem a menübe, onnan lehet elérni, hasonló formában, mint a képeket.
Szeretnék véleményt kérni mindenkitől, hogy ez a forma áttekinthetőbb-e vagy a Receptek jelenlegi formája.
Azon gondolkozom ugyanis, hogy a recepteket is megcsináljam-e ugyanilyenre.
Légyszíves válaszoljatok, hogy tudjam, érdemes-e nekifogni! (Meglehetősen hosszadalmas munka lenne és csak akkor csinálnám meg, ha értelmét látjátok.)
Szia Margitka!
Köszi a javítást. Vmit nagyon elrontottam, hogy ilyen lett. Ellenőrízve, talán annyit javítsunk, a diós kiflinél, hogy 24 db nem 25. Köszike további szép estét szia.
Megkóstoltam a zsömlét, nagyon finom, ezt is érdemes kipróbálni, ha valaki hajlandó a kovásszal pepecselni.
Én ma itthon hagytam a tésztát és elmentem a dolgomat intézni. Kb 2 óra múlva értem haza, a kelesztőtál teteje már néhány centire megemelkedett a tálról, úgy megkelt a tészta, de nem mászott ki. Gyorsan visszadögönyöztem a helyére, megformázva a muffin formába tettem, aztán megint nem volt tennivaló vele, csak hagyni kellett kelni. Szerintem nem is annyira munka, mint inkább időigényes a kovászos tészta.
Kész a mai második zsömlém. Tejes, kovászos muffinzsömle néven tettem fel a receptet. Szerintem ez is nagyon finom lesz, bár még csak szimatolni mertem, mert forró.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit