E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.08.27. 21:51 - #374

Szia Joli!

Szét fogom bontani valamennyire a recepteket. Amit mutatóba írtál, azzal még nem tudok mit kezdeni, mert nem találtam meg a továbblinkelés lehetőségét. Pedig biztos lehet valahogy, csak még én nem tudom. Lehet, hogy egy-két napig még nem állok neki az átszerkesztésnek, hanem próbálgatni fogok. Ezt a menübe rakási lehetőséget is nehezen találtam meg, híreket, cikkeket lehetett volna szerintük ebbe a modulba rakni, de sikerült átvariálnom a jelenlegi formájára. Hát majd meglátom, de sajnos a napi ráérős időm is eléggé korlátos.

Nagyon klassz lett a zsömléd, néztem az NLC-n. Milyen recept alapján csináltad? Nincs kedved beírni a fórumba?

További jó nézelődést, üdv, Margit 


jegkasa Előzmény | 2005.08.27. 21:50 - #373

Szia Margit !

A recept a te recid alapján a Rozsos, rozskovászos gépi kenyér, fél adagot sütöttem és csak roszkovásszal mert nem volt másik margarin helyett pedig 1 ek olivaolajat tettem bele, és még egy kk cukrot is.

Üdv Jégkása

Jolihoz szólva én ennyire azért nem bontanám föl de Te döntesz.


Joli Előzmény | 2005.08.27. 21:44 - #372

Bocsánat, véletlenül elküldtem, de még nem fejeztem be:

Szóval a kenyerek alatt több bontást,
gépben sült
- kovászos
- élesztős
sütőben sült
- kovászos
- élesztős
- sütőporos

péksütemények alatt
- édes
- sós
- töltött

persze ez csak egyféle javaslat. Nem tudom, hogy a többieknek mi a véleménye róla?

Üdv. Joli

 

 


Joli Előzmény | 2005.08.27. 21:41 - #371

Szia Margit!

Ez jó ötlet, szerintem, hogy a kipróbálásra várókat beraktad a menübe. Szerintem ha egyszer nekilátsz átrendezni a receptjeidet akkor érdemes lenne minimum 2 bontásban kenyér és péksüti, de még tovább is lehet bontani. Kovászos, élesztős, töltöt péksüti... Igy szerintem nagyon könnyü lenne keresgélni a finomnál-finomabb receptjeid köztt. Csak az ember belegondol, hogy milyenféle dolgot szeretne sütni és csak azt a csoportot kéne átolvasni. Gondolok itt olyanra, hogy élesztős-kovászos péksütemény stb.

Biztos nagy munkával jár az átszerkesztés, de a továbbiakban az újakat könnyebb lenne beilleszteni. A receptek helyén csak az újakat hagynám kint, mondjuk az utolsó 10-et. Igy szerintem nagyon sok helyed lenne. Sőt ha lehet még úgy is bontani, hogy

kenyér
- gépben sült -kovászos
                  - élesztős

 

 


EmMargit Előzmény | 2005.08.27. 21:09 - #370

Szia!

Örülök, hogy finom lett a rozskovászos kenyered. Kíváncsi vagyok a receptre is.

Sajnos a kovászos dolgoknak a hátránya, hogy hosszabb ideig készülnek, viszont nagyon finomak szerintem.

Én ma egy búzakovászos péksüteményt sütöttem, nagyon érdekes recept alapján. Az érdekessége, hogy rengeteg kovász kellett bele, a tészta nagyobb fele az volt.

Nagyon finom, kicsit kalácstészta jellegű, édeskés sütemény lett. Jó szívvel ajánlom kipróbálásra, ha valaki kellő türelemmel és kovásszal rendelkezik.

A receptet feltettem Velencei rozetta néven.

További jó sütögetést kívánok és várom a receptet, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.08.27. 19:04 - #369

Szia Margit!

Elkészült a rozskovászos kenyér ami egy napig készül.Kicsit lágy, ragacsos volt a tészta és nem volt könnyű megformázni, de egy formába beletéve és zacskóban sütöbe sütöttem meg, nem biztam a gépben ( két horpadt kenyer miatt). Kicsit kemény lett a héja, de az ize szerintem jó lett és nagyon laza lyukacsos, majd leirom a receptet is mert változtattam rajta.

Üdv. Jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.08.27. 13:02 - #368

Szia!

Kíváncsi vagyok a rozskovászos kenyeredre, majd mesélj.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.27. 12:48 - #367

Sziasztok!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat és javaslatokat mindenkinek.

Rövidesen nekilátok és megcsinálom - a javaslatotok alapján már bontva -  a recepteket is hasonló módon, mint a kipróbálásra szánt recepteket. Néhány napig biztos eltart majd, de igyekszem vele. Addig is a jelenlegi formában minden recept látható marad. Ha a végleges helyzet kialakul, akkor a kedvenc oldalakat és esetleg egyebeket is vissza tudok rakni a bal oldalra, de erről maj beszámolok.

Az ***Új*** felirat ötletét ezentúl alkalmazni fogom :-))

Üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.08.27. 09:44 - #366

Szia Margitka!

***Új*** jelölés szerintem is jó. A menübe tett is jó. Lassan a recepteket is lehet csoportosítani és ugy tenni a bal oldalra, Pl.:kalács, kenyér, zsemle és azon belül  a receptek igy nem lesz annyi szöveg a bal oldalon. Biztosan nem kis munka egy honlap karbantartása és Te nagyon ügyes vagy.Remélem érted a javaslatomat.

Ma nekiugrok egy rozskovászos kenyérnek. Majd beszámolok róla.

Üdv:Jégkása


kenyerke Előzmény | 2005.08.27. 07:04 - #365

Nagyon kis pucika ez a technika :-))

kenyerke Előzmény | 2005.08.27. 06:59 - #364

Szia Margit!

Szerintem is áttekinthetőbb így a felület. A receptjeiden belül nem lehet bontást csinálni? Kenyerek, péksütemények, kalácsok, sütemények, egyebek(ezt később szintén megbontani). Csupán egy gondolat, mert engem leginkább a kenyerek és péksütemények szoktak érdekelni. - Nagyo jó az "***ÚJ***" jelzés. 1 hétig lehet hagyni. Hétvégén több időm van nézelődni :-))

A kedvenc oldalakat azt hittem, hogy megszüntetted.


kata25 Előzmény | 2005.08.27. 00:50 - #363

Szia Margitka! Látom megint jó sokáig fennt vagy. Én éppen akkor akartam böngészni a recik között amikor már átpakoltad új helyükre. Annak ellenére, hogy akkor még nem tudtam hol keressem, nagyon gyorsan megtaláltam. Sztem jó így, áttekinthető és amint látod könnyen megtalálható. Sztem a többit is meglehetne így csinálni. Jó éjt.

EmMargit Előzmény | 2005.08.27. 00:26 - #362

Sziasztok!

A kipróbálásra váró recepteket áthelyeztem. Kezdett átláthatatlanul hosszú lenni a bal oldal, ezért betettem a menübe, onnan lehet elérni, hasonló formában, mint a képeket.

Szeretnék véleményt kérni mindenkitől, hogy ez a forma áttekinthetőbb-e vagy a Receptek jelenlegi formája.

Azon gondolkozom ugyanis, hogy a recepteket is megcsináljam-e ugyanilyenre.

Légyszíves válaszoljatok, hogy tudjam, érdemes-e nekifogni! (Meglehetősen hosszadalmas munka lenne és csak akkor csinálnám meg, ha értelmét látjátok.)

A válaszokat előre is köszönöm, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.26. 23:42 - #361

Szia Kata!

Átírtam a számot is, üdv, Margit


kata25 Előzmény | 2005.08.26. 22:40 - #360

Szia Margitka! Köszi a javítást. Vmit nagyon elrontottam, hogy ilyen lett. Ellenőrízve, talán annyit javítsunk, a diós kiflinél, hogy 24 db nem 25. Köszike további szép estét szia.

EmMargit Előzmény | 2005.08.26. 22:25 - #359

Szia Kata!

Feltettem a képeket, majd nézd meg, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.26. 22:01 - #358

Szia Kata!

Ahogy ideértem megigazítottam a receptet. Köszönöm szépen, hogy beírtad őket, mindjárt nézem a képeket is hozzá.

Üdv, Margit


kata25 Előzmény | 2005.08.26. 21:24 - #357

Szia Margitka!

SOS!!!!!! Beírtam két recit, sürgős igazítást kérek. Küldtem róla képeket is.

 Előre is köszi, szép hétvégét kívánok szia.


EmMargit Előzmény | 2005.08.26. 18:58 - #356

Sziasztok!

Megkóstoltam a zsömlét, nagyon finom, ezt is érdemes kipróbálni, ha valaki hajlandó a kovásszal pepecselni.

Én ma itthon hagytam a tésztát és elmentem a dolgomat intézni. Kb 2 óra múlva értem haza, a kelesztőtál teteje már néhány centire megemelkedett a tálról, úgy megkelt a tészta, de nem mászott ki. Gyorsan visszadögönyöztem a helyére, megformázva a muffin formába tettem, aztán megint nem volt tennivaló vele, csak hagyni kellett kelni. Szerintem nem is annyira munka, mint inkább időigényes a kovászos tészta.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.26. 18:36 - #355

Sziasztok!

Kész a mai második zsömlém. Tejes, kovászos muffinzsömle néven tettem fel a receptet. Szerintem ez is nagyon finom lesz, bár még csak szimatolni mertem, mert forró.

Üdv, Margit


[Későbbi] [554-535] [534-515] [514-495] [494-475] [474-455] [454-435] [434-415] [414-395] [394-375] [374-355] [354-335] [334-315] [314-295] [294-275] [274-255] [254-235] [234-215] [214-195] [194-175] [174-155] [154-135] [134-115] [114-95] [94-75] [74-55] [54-35] [34-15] [14-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?