Szia Margitka!
Igen sütögettem már kovásszal kenyeret, de a fiaim nem nagyon vevők rá :))))
A kovásszal készült zsömlédet akarom a héten valamelyik nap kipróbálni, csak várom a tűzhely szerelőt mert a légkeverésem nem akar működni. Ha megcsinálja rögtön ki is próbálom, meg a csigalegyezőt is meg akarom újra sütni, mert az előzővel nem voltam elégedett (én bénáztam el, csak a küllemével volt gond:))).
üdv.
Blanka
Szia Margit! Tegnap megsütöttem a narancsos fahéjas kalácsot a kipróbálásra szánt receptek közül. Szeretném, ha időd engedi, segítenél, hogy hogy lehet képet feltenni hozzá. Sajnos nem volt sütőformám, így gépben sütöttem meg. Finom lett, de én még tennék hozzá sót, szerintem az 1/4-ed kanál kevés hozzá! köszi, üdv Ilus
Néhány dolgot átalakítottam, és a végére értem a receptek elpakolásának is.
Tehát a bal oldalon találjátok az én receptjeimet és a kipróbálásra váró recepteket.
Alatta az utolsó 10 receptet, a beírásuk sorrendjében. A 11. beírásakor az elsőt automatikusan kiveszem. Ezeket a recepteket a rendes helyükön is el lehet érni.
Visszatettem a bal oldalra a Kedvenc oldalaimat.
Áttettem bal oldalra a Szavazást és le is zártam az előzőt. Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen sokan szavaztatok.
Talán láttátok, hogy igyekeztem már menet közben a szavazás állásának megfelelően válogatni a receptek között és ezért találtam ki a kipróbálható recepteket is. Itt olyanokat tudok feltenni, amiket valamilyen oknál fogva én nem tudok megsütni. Vagy a család nem vevő rá (pl. mákos) vagy egyszerűen nem fér bele az időmbe ill. a gyomrunkba. Bár a családom felvevőképessége igen jelentős, de vannak azért korlátaink :-))
Meg fogom próbálni a receptes fórumba beírt hozzászólásokat is valamilyen módon kigyűjteni és ABC-be szedve egyszerűbben hozzáférhetővé tenni.
Szeretnék ötleteket kérni, hogy milyen kérdést tegyek fel szavazásra! Ti mire lennétek kíváncsiak, ha ez a saját oldalatok lenne?
Szép napot kívánok mindenkinek és jó nézelődést a megújult oldalamon, üdv, Margit
Örülök, hogy finom lett a kenyered. Én is sajnálom, hogy nem tudsz képet küldeni, de majd csak lesz rá egyszer mód. Én is szeretem megnézegetni, hogy mások mit sütöttek.
Szép napot kívánok holnapra, mit sütsz? Üdv, Margit
Köszönöm a beszámolót, hozzáteszem az eredeti recepthez és engedelmeddel megszerzem a képeket is hozzá az NLC-ről. Nagyon guszták lettek a kiflik, biztos finom is lett.
Szia Margitka!
Nagyon örülök és egyben köszönöm is, hogy sikerült az új receptek jelzését megoldanod.
A receptek csoportosítása is nagyon jó ötlet, sokkal gyorsabban megtalálható lesz a keresett recept. Amire elöbb-utóbb szükség is lesz, hiszen nagy iramban szaporodnak a jobbnál jobb receptjeid :-)))) bizton mondhaton, mindannyiunk örömére.
Munkádhoz és a sütögetéshez is további sok sikert!
Üdv.
Blanka
Megsütöttem a "croassant" és beirtam a receptekhez az uj változatot.A kenyér is nagyon finom lett jó puha.Sajnálom,hogy képet nem tudok csinálni.Úgy szeretem nézni a mások alkotásait.
Szia Margitka! Sziasztok!
Ma megsütöttem Jégkása által beírt francia töltött kiflit.
Nagyon finom lett, bár nem hasonlított a csoissantra, inkább a buktára a tésztája, de nagyon finom lett.
Kicsit sok volt a 2 dl tej, csak 1,5 dl-t tettem bele, és így lett jó.
Nem volt itthon mandulám, dióval készítettem és sárgabarack lekvárral.
Köszi a receptet.
Örülök a pizza sikerének, majd meséld el, hogy a kenyered milyen lett. Ha már elszakadt a zacskó, akkor nyugodtan sütheted anélkül is, hidd el úgy is finom kenyeret lehet sütni. A hozzávalóktól függően lesz ropogós vagy kevésbé a héja, de másnapra megpuhul minden, főleg, ha nylon zacskóban tartja az ember.
Ma sütöttem pizzát a te recepted alapján igen finom lett.
Sütöttem fehér kenyeret is, bár kissé tul kelt de gondolom azért jó lesz most hűlik, remélem izre is jó lesz sütöben sült jó szakadt zacskóban.Látom szorgalmasan dolgozol a honlapon szépen alakul. További sok sikert.
Elkezdtem a receptek csoportosítását. Most a jó részét két helyen is megtaláljátok, de igyekszem holnapra ezt a zavart megszüntetni. Az új helyen még nincs fent minden, majd holnap folytatom.
Akkor nem privit írok az NLC-n, hanem válaszolok itt.
Nagyon jó híreket meséltél nekem örülök a sikereidnek. Gondolom, hogy a szüleidnek örömöt okozni nagyon jó érzés volt. Örülök, hogy említetted a sütőben sütést, meglátod, még jobb eredményt fogsz elérni a kovászos kenyérrel. Köszönöm a képet, nagyon jó volt így. Most már tudom, milyen lett a kenyered, biztos hogy finom, de lesz még ennél is jobb szerintem. A kovászos dolgok sütésére is rá kell érezni, teljesen másképp viselkedik a tészta, mint az élesztős. Sok-sok idő kell neki és türelem.
A kovászodat sajnálom, hogy tönkrement, de hálistennek pótolható, nem is túl nagy ráfordítással.
A virslis bucit láttam már másnál is kicsiben, valami más fajta, egész pici virsliből készítve. Az én gyerekeimnek még a normál virslivel is kevés a 3-4 darab is :-)) Kamasz fiúktól nem is várhatok mást.
További kellemes hét végét kívánok, most már pihenj is egy kicsit, üdv, Margit
Szia Margit! Sajnos csak így tudtam neked az ncl-n megmutatni, hogy milyen egy-egy szelet kovászos kenyerem. Másnapra elvesztette a kenyerem azt a savanykás ízt amit írtam, hogy még melegében éreztünk rajta. A rozsos nekem a csúcs, az valami mennyei ízt adott nekem, meg a szüleimnek is ami jóleső érzéssel töltött el. A férjem szerint egy szelet ettek biztos egy fél órát, és közben emlékeztek. Sajnos a vendágjárásomnak meglett a hátulütője, mert a két kanál kovászt elfelejtettem betenni a hűtőbe, és ma reggel kissé penészes állapotban találtam, így kezdem előről a kovászolást. Legközelebb sütőben szeretném megsütni a kovásszal készült kenyeret, mert úgy biztos még jobban hasonlít a kemencében sült ízére. Margit, képzeld tegnap miniatürizáltam! Mivel kissebb gyerekek is jöttek, összesen 5-en!!, ezért úgy gondoltam, a virslis bucikat lekicsinyítem, mert a múltkor is úgy jártam, hogy milyen finom, csak ugye egy normál méret az sok egyszerre. Így egy adagból 21 kicsit csináltam, és pont méretes volt. El is fogyott hál'Istennek mind!! A sörkiflivel ugyanígy bántam, nem ketté, hanem háromfele vágtam. üdv. Ilus
Elolvastam figyelmesen a két újonnan beírt receptet.
Joli! Tényleg nagyon egyszerű és klassz a recepted, igaziból arra tippeltem, hogy élesztős a zsömléd.
Jégkása! Jónak tűnnek a recept arányai, bár lehet, hogy egy kicsit lágy lesz a tészta, de azt szükség esetén lehet korrigálni. Viszont nincs benne só!!! Az pedig akkor is kellene bele, ha édes tésztát csinálunk. Ha gondolod szívesen hozzáírom a recept aljára megjegyzésként, de így is maradhat. Majd írd meg légyszíves, hogy mit gondolsz.
Az előbb még csak az első leveled volt meg, amikor válaszoltam, de azóta a Jégkásának írt válaszomban olvashatod, hogy nagyjából ilyesmire gondolok, mint amit írtál. A kivitelezés csak a probléma :-)
Köszi a zsömle receptet, mindjárt megszerzem hozzá a képeket is.
A változtatások minimálisak. Csak rozskovásszal kicsit "nehezebb" lesz a kenyér, ilyenkor egy picit a sikér mennyiségét lehet esetleg növelni. A cukor pedig csak egy kis plusz tápanyag a keléshez, biztos, hogy nem árt neki.
A receptek szétbontását megpróbálom majd úgy megoldani, hogy áttekinthetőbbé váljon a mostaninál, de ne vesszünk el a túl sok variáció között. Most csak "hangosan gondolkozom", de pl. el tudom képzelni, hogy gépi és sütőben sült kenyerekre bontom a kenyérféléket és a kovászosat megjelölöm a címében, mint most az új recepteket. Vagy valami ilyesmi :-))
Várom az ötleteket, mert sokkal könnyebb közösen gondolkodni, mint nekem egyedül a szobám sarkában :-))
További jó sütögetést és finom kenyereket kívánok, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit