Köszönöm a kiegészítést "Norbi" liszthez csak azért kerestem rá.hogy Vajaildinek segítsek.Én nem használom.Most úgy látom jó lett a kovászom próbálok valamit sütni!
Kedves Margit!
Utólagos engedelmeddel, az oldalad linkjét ajánlottam felvételre a kenyér.lap.hu gyűjtőoldalra.
Ma értesítettek hogy felvették az oldalad, a receptek magyarul kategóriában - Gépi és hagyományos kenyérsütés címmel.
Ma megcsinálták a sütőmet, így holnap ki tudom próbálni a tejes kovászos muffinzsömlét.
üdv.
Blanka
Úgy látom ezt a naprakésznorbit kellően kiveséztétek. Azért 1-2 dolgon elmonologizálgatok itt magamnak :-))
Kezdem a nevével. A nyelvi globalizáció szellemében nem rossz. Újgazdagék cuncikája dubai bevásárló útján is kellő biztonsággal ki tudja majd mondani az újdonsült ismerősőknek, hogy klassz alakját a Norbi Update One-nak köszönheti. A szakácsnőjük még a kovászt is ebből a lisztből csinálja.
"Az alacsony szénhidráttartalmú diétát folytatók és az egészséges életet választók számára most egy álom válhat valóra!... - Persze, persze. 50-200 Ft/kg helyett 1.149 Ft/kg-től szabadulhatnak meg. A mai tömegjövedelmeket nézve garantált a biztos fogyás.
"...búzafehérje, polidextróz, cellulózrost, szójafehérje, térfogatnövelő szerek: nátrium-karbonát (E500), E450, karboxi-metil-cellulóz (E466)...90%-kal kevesebb felszívódó szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos gabonalisztek..." - Hangzatos jó nevek. Sok csicsás zacskón, dobozon láttam már. Istenem, de régen jártam gimnáziumba... Aztán már régen nincs se időm se energiám könyves polcaim lexikonjaiban kuthászni. Holnap után szept. 1. Megkérdezem a biológiaszakos kollégát. :-)
"...magas rosttartalma miatt minimum 20% teljes kiőrlésű, vagy fehér liszt hozzáadása szükséges..." - Jéé, a végén még kiderül, hogy liszt az nincs is benne! Emlékszetek a tejitalos botrányra? Parmalátnak vagy minek nevezték azt a löttyöt, amit tejnek felturbóztak. Aztán kiderült, hogy a parmalát nem más mint a sajgyártás mellékterméke. A szocializmusban a dolgozók ebben jártak a gumicsizmával bokáig
Akkor itt is gratulálok az oldaladhoz nagyon jó lett így.
A fórumos recik csoportosításán már én is gondolkoztam ( ill. azon gondolkoztam, hogy ezt javaslom neked) mivel jó sok van már belőlük.
Ezt a Norbis lisztet eddig csak reklámokban láttam, de most, hogy megláttam ezt a rengeteg E betűt rajta, biztos vagyok benne, hogy az én konyhámba be nem teszi a lábát egy zacskó sem. Persze én se akartam senkit se megbántani, ez csak az én privát véleményem.
Joli!
Csodálatosak a kiflijeid, gratula hozzá.
Mindenkinek jó éjszakát, és szép napot kívánok holnapra sziasztok.
Köszönöm, hogy ilyen részletes tájékoztatót kerestél és tettél fel. Kicsit sikerült kisebbre vennem, ez remélem nem baj :-))
Elnézegettem a beírtakat, elgondolkoztam rajta és utánanéztem egy-két dolognak. Megosztanám Veletek a gondolataimat, de nem szeretnék senkit megbántani. Se Ildit, aki a lisztet kapta, se Jégkását, mert tényleg nagyon kedves volt, hogy utánanézett. Bevallom, erről a lisztről eddig sosem hallottam, tehát megint tanultam valamit.
A Norbiról a véleményem, hogy nem a fogyókúrához ért remekül, hanem ahhoz, hogy magát el tudja adni. Jó az üzleti érzéke, ez sem megvetendő tulajdonság :-))
Csináljunk egy kis összehasonlítást: A leírásban kétszer is szerepel a liszt (Update 1) összetétele így:
Két teljesen különböző összetétel ugyanarról a termékről?
Nézzétek meg az adatokat! Mi mindent kell egy liszttel csinálni, hogy a fenti értékek legyenek belőle? Hol egészséges ez?
Normál liszt:
Kcalfeh.zsírszénh
Liszt (búza)
350
14
1
70
Nézzük a varázslatos E számokat:
Gyomorirritáció
E500
Patkányban rákkeltő
E132, E133, E236, E240, E466
A továbbiakat már nem néztem meg ilyen részletesen, nekem ez is elég volt. Én nemszeretnék ilyen "álom"lisztből készült kenyeret enni, az biztos.
Az egész fogyókúrája szerintem ilyen. Én minden „Norbi” nélkül fogytam le jelentősen egy év alatt. Most két hónapi lazítás után a maradék néhány kilómat is a magam elképzelése és módszere szerint fogom leadni :-)
Remélem nem értitek félre, én tényleg úgy gondolom, hogy egy tapasztalattal okosabb lettem, nem megbántani szerettem volna bárkit is.
Még egyszer köszönöm a kutatást, szép napot holnapra, üdv, Margit
A NORBI Update 1 kenyérliszt egy forradalmian új Update 1 kódú proteinliszt, magas növényi fehérje és rost összetevők mellett alacsony szénhidráttartalommal. 90%-kal kevesebb felszívódó szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos gabonalisztek! Használatával alacsony szénhidráttartalmú péksütemények, kelt tészták készíthetők, de használhatjuk levesek, főzelékek sűrítéséhez, panírozáshoz is. A NORBI Update 1 kenyérlisztből a cukorbetegek által is fogyasztható késztermékeket készíthetünk. Fontos, hogy a sütéshez, főzéshez felhasznált egyéb anyagokat a betegség állapotának megfelelően gondosan válogassuk össze, illetve a késztermék összes szénhidrát - tartalmának alakulása miatt vegyük igénybe szakember segítségét!
Az alacsony szénhidráttartalmú diétát folytatók és az egészséges életet választók számára most egy álom válhat valóra!
400 g Norbi Update 1 kenyérliszt 100 g rétesliszt, vagy teljes kiőrlésű liszt 1 pohár tejföl 2,5 dkg élesztő 0,5 dl tej 2 tojás (a tésztába csak a sárgája) 25 dkg margarin, 1,5 kávéskanál só
A 0,5 dl tejbe édesítőt teszünk, ebben az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókat simára dolgozzuk, majd kelni hagyjuk. Sütés előtt 3-szor elnyújtjuk, összehajtogatjuk. Utolsó nyújtáskor megkenjük a tojásfehérjével, és reszelt sajtot szórunk rá. Kiszaggatjuk a pogácsákat. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, majd a pogácsákat kisütjük.
A liszthez magas rosttartalma miatt minimum 20% teljes kiőrlésű, vagy fehér liszt hozzáadása szükséges, így kenyérsütő gépben összekeverve, vagy kézzel összegyúrva - hosszabb kelesztési idő mellett - hagyományos sütőben süssük ki a kenyeret! Ezzel a módszerrel házi kifli és pizza is készíthető.
Jó étvágyat kívánunk!
Figyelmeztetés:
A megrendelt termék kézhezvételét követően és a felhasználás előtt gondosan olvassa el a csomagoláson található tájékoztatót is!
Norbi Update 1 süteményliszt
Az űrlap teteje
Ár:1.149 Ft Mennyiség: db
Az űrlap alja
Bónusz: 29
Tetszési index:
Ingyenes házhozszállítás 25.000 Ft vásárlási összeg felett a csomagolás és a szállítás ingyenes! Használja ki!
Termékleírás:
A NORBI Update 1 süteményliszt egy forradalmian új Update 1 kódú proteinliszt, magas növényi fehérje és rost összetevők mellett alacsony szénhidráttartalommal. 90%-kal kevesebb felszívódó szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos gabonalisztek! Használatával alacsony szénhidráttartalmú édes és sós sütemények számtalan változata készíthető el.
A NORBI Update 1 süteménylisztből a cukorbetegek által is fogyasztható késztermékeket készíthetünk. Fontos, hogy a sütéséhez felhasznált egyéb anyagokat a betegség állapotának megfelelően gondosan válogassuk össze, illetve a késztermék összes szénhidráttartalmának alakulása miatt vegyük igénybe szakember segítségét!
Az alacsony szénhidráttartalmú diétát folytatók és az egészséges életet választók számára most egy álom válhat valóra!
200 g NORBI Update 1 süteményliszt 150 g vaj 50 g cukormentes édesítőszer, vagy kb. 20 db édesítő tabletta 4 egész tojás 1 dl tej 1 csomag sütőpor
Elkészítés: a lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a vajat, ezután a felvert tojásokat, majd az édesítőt és a tejet (az édesítő tablettákat oldjuk fel egy pici vízben, úgy adjuk a tésztához). Lassan elkeverjük, míg a hozzávalók összeállnak. A tésztát kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt formába tesszük. Előmelegített sütőben kb. 35 percig 180 fokon megsütjük. Az alaprecept nagyon sokféle módon bővíthető, gazdagítható, például friss vagy szárított gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel, dióval, mandulával, mákkal, kakaóporral, édesítővel készített pudinggal, cukormentes lekvárral. Természetesen bármilyen, az Ön által ismert és kedvelt sütemény is elkészíthető a Norbi Update 1 süteménylisztből.
Tegnap megsütöttem Kenyérke rozsos kenyerét, mert én is nagyon szeretem a testesebb, én úgy hívom "német jellegű" kenyereket. A családom általában nem nagyon lelkes az ilyen kenyerektől, de most csoda történt, mindenkinek ízlik. Nagyon örülök, mert így máskor is süthetek ilyen jellegű kenyeret.
A receptet megvariáltam, és Rozskenyér , sütőben sült néven feltettem az új receptek közé.
Nem tudom melyik kovászos zsömlére gondolsz, volt több is ami nagyon finom volt.
A kovászos zsömlék két teljesen külön csoportba sorolhatók. Vannak a szorosabb, testesebb zsömlék (pl. bürli) és vannak egészen pille könnyű tésztájúak. Ez utóbbi kategóriába tartozik és a fiaidnak szerintem biztos nagyon ízlene a keresztes zsömle. Ha nem próbáltad még, akkor ajánlom figyelmedbe, nálunk nagy sikere volt. Az utolsó, a tejes-kovászos muffinzsömle is egy lazább szerkezetű, könnyebb zsömle.
A Velencei rozettának is nagyon finom a tésztája, ebből valamit még ki fogok találni, ami könyebben elkészíthető. Nem érdemes hagyni elsüllyedni az ismeretlenségben, mert nagyon finom volt.
A csigalegyezőt emlékszem, hogy írtad, hogy nem voltál megelégedve a külsejével, legközelebb biztos jó lesz. Nem könnyű azzal a tésztával bánni. Nekem egy kicsit lapos lett az elképzelésemhez képest, de utolsó szemig elfogyott pillanatok alatt :-))
Én is nagyon szeretnék előbb-utóbb egy jó sütőt, majd csak sikerül, addig pedig marad a kis ócska gázsütőm.
Meséld majd el, hogy mit választottál és hogy ízlett a fiúknak, üdv, Margit
Nagyon örülök, hogy kipróbáltál egy új receptet, jól sikerült és még képet is csináltál róla. A képet én tudom majd feltenni. Megkérlek, hogy küldd el az email címemre, amit a nevemre kattintva találsz meg. Ha megkapom, a neveddel csinálok a képek között egy mappát és beteszem oda, valamint a recept mellé is.
Attól tartok fantázia nevekre nem kapsz majd tanácsot hacsak valaki egy zacskó Norbi-t nem vesz és el nem árulja nekünk milyen lisztfajtákat és típusokat tartalmaz. Búza, rozs, kenyérliszt, teljes örlésű, ilyen-olyan finomságú...
Ugyan nézd már meg mit írtak apró betűkkel arra Norbira :-)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit