Az lenne a kérdésem, hogy a sima fehér kenyérliszt milyen lisztnek felel meg? Az a BL-80-as liszt? Mert sajna nincs ráírva. :(
Margit!
Egyébként gratulálok az oldalhoz! Nagyon jól meg van csinálva, fel is vettem a kedvenceim közé, hogy ne kelljen keresgélnem, ha egy jó receptet akarok! :)
Sikerült néhány receptet lefordítanom, feltettem a kipróbálásra váró receptek közé. Jó válogatást kívánok közöttük, ha valaki megcsinálja valamelyiket, akkor kérem mesélje el, hogy sikerült.
Szia Margitka! Megnéztem, minden rendben van, köszike. Guszta lett a pizzás csigád, asszem ki kell próbálnom nekem is. Én amúgy is nagyon szeretem a pizzát. Szép napot holnapra szia..
Végre hozzájutottam, hogy feltegyem a képeket a Pizzáról és a Pizzás csigáról. Mivel ez már egy korábbi receptem volt, ezért a receptjeim között, az "Egyéb" részben találjátok. Kipróbáltam, hogy egy kis kovászt tettem bele az élesztő csökkentésével. Hát nagyon finom lett, de természetesen enélkül is meg lehet csinálni. Ha van valakinek kéznél kovásza, akkor viszont érdemes kipróbálni.
A kért változtatásokat megcsináltam, majd nézd át légyszíves mindkét helyen, tehát a receptes fórumban és a bal oldali elérhetőséggel is. Remélem rendben lesz.
Szép napot holnapra és süssél valami finomat, üdv, Margit
Köszönöm szépen a képet és a beszámolót a Narancsos, fahéjas kalácsról. Mindkettőt feltettem az eredeti recept mellé, majd nézd meg légyszíves, hogy rendben van-e. A képen sikerült egy kicsit világosítanom, szerintem így jó lesz.
Minden jót és további kellemes hétvégét kívánok, üdv, Margit
Örülök, hogy jól sikerültek a zsömlék, különösen, hogy a keresztes zsömlével ezek szerint sikerült a fiaid ízlését eltalálnom.
Hőlégkeveréses sütőt szeretnék majd egyszer én is. Nézegettem már többször üzletekben, de bajban leszek, ha egyszer odakerül a sor, hogy tudunk is venni egyet. Fogalmam sem lesz, hogy milyet vegyek, mert egyáltalán nem tudok róluk semmit. Gondoltam, hogy egy szélesebb fajtát vennék, mert erre talán több fér és én a jelenlegi sütőmben örökké helyhiánnyal küzdök. Ha igaz viszont, hogy ezekben két tepsivel is lehet egyszerre sütni, akkor lehet, hogy a normál méretű is elég lenne. Neked milyen van? Szoktál benne egyszerre két tepsiben is sütni? Igaz-e, hogy a fényes felületeket nem lehet normálisan tisztán tartani? Mert ilyen véleményt is olvastam már korábban.
Bocsánat a sok kérdésért, de szeretném ezt is hasonlóképpen felkészülten megvenni majd, mint azt a kenyérsütőmmel tettem.
Köszönöm a dícséretet, igyekszem a továbbiakban is :-))
Kíváncsi vagyok, ha legközelebb sütöd ugyanezt a kenyeret, majd meséld el hogy sikerült.
A kenyér és kalács mindig szorosabb marad az alján, ezen nem lehet segíteni. Ez a sütőben sültnél ugyanúgy meg van, mint a gépieknél. Én megpróbáltam már, hogy jénaiban kelesztettem a tésztát és szó szerint átborítottam a tepsire. Így a teteje lett az alja, de a sütés végére akkor is sűrűbb lett az alja a kész kenyérnek.
A tészta saját súlya nyomja össze szerintem alul a kenyeret. Azért finom dolgokat lehet így is sütni, ez egy hátrány a boltihoz képest, de én nem cserélném már vissza :-)) Gondolom Te sem?
További kellemes hétvégét és jó sütögetést, üdv, Margit
Köszönöm a tanácsokat ha legközelebb sütök majd megpróbálom.Tegnap este még sütöttem egy aszalt gyümölcsös kalácsot fél adagot de akkora lett mint az üst, tettem bele csokidarabokat de túl korán és megolvadt így csokis lett de nagyon finom.Egy kérdés mitől van az hogy a kalács vagy kenyér alja mindig sűrűbb marad mint feljebb? Talán ahogy a gép melegít az alja hidegebb és nem kel ugy meg a tészta?
Szia Margit
Megsütöttem a tejes kovászos muffinzsömlét és a keresztes zsömlét is.
Mind a kettő nagyon finom lett, a keresztes zsömle különössen könnyű, ezért a család felvetette a kedvencek közé.
Olvastam a villanytűzhellyel kapcsolatos dillemádat :))) Annó nekem is gáz volt azután egy sima villany, most pedig légkeveréses.
Ez a légkeveréses a leggazdaságosabb, mert itt alapból 15%-kal alacsonyabb hőfokon kell sütni, mint a normál sütőben, és hideg sütőbe is lehet a sütést kezdeni, főleg a kelt tésztáknál. Amióta a légkeveréses tűzhelyem megvan soha nem kell bosszankodnom, csak gyönyörű sütik kalácsok zsömlék kerülnek ki a sütőből, mert nagyon szép egyenletesen süt. Én a hús féléket is légkeveréssel sütöm, soha nem szárad ki, de a teteje szép piros ropogósra megsül.
Remélem sikerül neked is egy jó sütőt kifognod amivel öröm a sütögetés.
További szép napot, jó hétvégét.
üdv.
Buzablans
Ma pizzát ígértem vacsorára a gyerekeimnek, most készül. Tettem bele egy kis kovászt is, kíváncsi vagyok az eredményre, majd beszámolok róla. A tészta felét csináltam meg pizzának, a másik feléből pizzás csigát tekertem, ez jó lesz reggelire.
Köszönöm a dícséretet. Remélem így még többen, több kedvvel írtok be új recepteket. Örömmel várom, ha tudsz valami finomságot, nem baj, ha nem kenyérsütős recept, bármi lehet.
Szia Margitka!
Csak gratulálni tudok, fantasztikusan alakul az oldalad!
Még reggel észrevettem, hogy már a receptes topik recipéi is kiemelten, beírójukkal együtt szerepelnek, de csak most jutottam odáig, hogy leüljek írni.
Üdv: Irén
A receptes fórum összes receptjét megtaláljátok a kipróbálásra váró receptek alatt, a bal oldalon. Cím szerint ABC-be tettem, mindegyik mellett feltüntettem a szerzőjét/közreadóját. Mindenkit megkérek ellenőrizze le, hogy nem rontottam-e el valamit véletlenül.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit