E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.09.09. 18:57 - #514

Szia Tnikita!

A pontos recept ismeretében könnyebb lenne segíteni, hogy mi lehetett a kenyereddel a probléma. A gyorsprogram nem igazán jó, csak ha tényleg nagyon kevés az ideje az embernek és sürgősen kenyérre van szüksége. A kelesztési időt nem igazán lehet megrövidíteni büntetlenül.

Várom a válaszod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.09. 18:53 - #513

Szia Ilus!

Nagyon aranyos vagy, hogy segítesz és a kolleganődet is belevontad a dologba. A kovászos változatra is hamarosan, lehetőleg még e hét végén sort kerítek. Remélem nem jön közbe semmi. Sietnem kell vele, hogy a kolléganődnek mihamarabb tudjál Te is nyújtani belőle :-))

Tegnap sütöttem egy kenyeret, majd annak a képeivel jelentkezem ma először. Másfél napja nem nagyon tudtam a géphez jönni, de legalább egy kenyeret csináltam tegnap. Ma meg semmit, de már nincs is hozzá erőm ma :-(

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.09. 18:41 - #512

Szia Lívia!

Gratulálok és köszöntelek a házipékek sorában :)

Nekem kétlapátos Eta gépem van, gondolom hasonló a Tiedhez. Ha javasolhatom, próbáld ki a Fehér kenyeret. Ez egy bevált, sokak által próbált kenyér, ami elsőre is szokott sikerülni. Nagyon jó alaprecept, amit rengeteg féle képpen lehet a későbbiekben variálni.

Mesélj majd, hogy sikerülnek a kenyereid és miket sütsz. Várom a beszámolót, üdv, Margit


tnikita Előzmény | 2005.09.09. 09:07 - #511

Sziaszok!

Kicsit elmaradtam mostanában, de nagyon köszönöm szépen a segítséget. (tényleg finomliszt és rétesliszt keveréke) Megpróbáltam a sütőlisztből angol teakenyeret sütni, de nem sok sikerrel. :( Sajnos beesett a teteje, és ehetetlen is lett (vizes, szivacsosszerű). Nekem Clatronic típusú 2 lapátos gépem van (de lehet hogy ezt már írtam) és ennek a normál programjával - ami erre a mennyiségre 3 óra 20 perc - sütöttem. Szerintetek mit kéne másképp adagolnom? Vagy egy gyors sütési programot választani? (az 2 órás)

Előre is köszi a segítséget! :)

Annyi a jó recept, hogy alig várom hogy teljenek a napok és fogyjon a hami amiket sütök, mert rengeteget szeretnék kipróbálni még! :)


dundica Előzmény | 2005.09.08. 20:11 - #510

Szia MargitT Ígérem a pacsni elnevezésével nem zaklatlak többet, inkább megsütöm! De beszélgettem ma az egyik kolléganőmmel, aki német szakos, és érdeklődtem a Wandas Seelen, és a Schwabicshe Seelen jelentéséről, hogy ő hogy fordítaná. Az utóbbi egyből adta magát: Sváb szelet, az előző (a pacsni) már gondolkodóba ejtette egy kicsit, s miután lerajzoltatta velem, hogy hogy néz ki, ő a nyújtott szelet, vagy ívelt szelet fordítást tartaná jónak. Mivel a recept szerint meg kell nyújtani a szeleteket, inkább a nyújtott szeletet tartja hozzá illőnek. ezután természetesen ő kérdezett, hogy mikor nyújtanák neki belőle át egy párat, mert már olyan régen sütöttem! (A múlt héten, kínáltam meg utoljára!) A kovászom már újra erjesztem, kíváncsian várom a kovászos verziót! Üdv Ilus.

livia Előzmény | 2005.09.08. 18:19 - #509

Szép napot kívánok! Ma beléptem a kenyérsütő gép tulajdonosok táborába.Meg is sütöttem az első alapkenyeremet. Jó sós lett, de finom. Van valakinek még Elta gépe? Két keverő lapátos. Mi a vélemenyetek róla?

EmMargit Előzmény | 2005.09.08. 14:35 - #508

Szia Jégkása!

Örülök, hogy kipróbáltad ezt a kenyeret is és megírtad a véleményedet róla. Azt hiszem, hogy hozzáfűzöm a recepthez és a végére írok egy kis módosítás ötletet. Nekem is egy kicsit szorosabb jellegű kenyér lett, de nagyon finom volt. Arra gondolok, hogy a kovász mennyiségét lehetne egy kicsit csökkenteni és az élesztőt megemelni. Még kigondolom, de lehet, hogy ki is próbálom, úgyis most készülök valamit sütni :-)

Üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.09.08. 10:28 - #507

Szia Margit!

Szeretnék beszámolni legujabb sütésemről.Sütöttem egy kovászos kenyeret a Te Ünnepi kenyér receptje alapján, de ugy, hogy este bedagasztottam egy tálba tettem mivel hűvös az este kiraktam az ablakba, reggel fél hatkor felkeltem és átgyurtam formáztam zacskóba tettem és még kelesztettem ugy 7-g. Sütöbe tettem és begyujtottam kicsit ráaludtam ezért sötétebb lett mint szerettem volna. De nagyon szép kenyér lett, megkóstoltam a héja vastag egy kicsit de nem kemény hanem jó ropogós.A kenyér kicsit sűrű.

Üdv: jégkása

 


EmMargit Előzmény | 2005.09.08. 00:41 - #506

Szia Barabera!

A Fehér kenyér a legegyszerűbb gépi receptem, ennek variációja a soklisztes, vagy a tönkölylisztes kenyér. A porélesztő lesz csak a probléma, mert én csak friss élesztőt használok. Írd meg milyen porélesztőt használsz, valahol van egy porélesztő-friss átváltásom, majd megkeresem. Ahány féle porélesztőt lehet kapni, annyi féle az átváltás is.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.07. 21:53 - #505

Szia Blanka!

Köszönöm a válaszodat. Nálam is az a probléma, hogy egy tepsi péksütemény nem elég. A második mindig sokkal tovább kel, mint az első. Van hogy bedugom a hűtőbe, főleg amikor nagyon meleg volt, hogy ne keljen túl. Ha ehhez nincs kedvem, akkor meg sűrűbben rakom, de akkor eléggé összekelnek.

Örülök, hogy tetszik a gesztenyés csiga, nagyon finom volt. Ezt nem locsoltam meg tejjel, így is puha, szaftos volt.

Sok sikert hozzá, mesélj majd a sikeréről, üdv, Margit


Buzablans Előzmény | 2005.09.07. 20:58 - #504

Szia Margitka! Kicsit el voltam havazva, ezért a késői válasz. A légkeveréses sütőben süteményekből egyszerre 2 tepsivel lehet sütni, mindegyik egyformán szépen megpirul. Én rendszeresen sütök így, pl. brióst, mert ha mindenki itthon van akkor a férfinépnek 1 tepsivel kevés :)))) A sütő tisztítása nekem nem okoz gondot, igaz mindjárt sütés után ahogy langyosra hűl, ki szoktam takarítani, mert ha ráég akkor már nehezebb kitisztítani, de a hideg zsíroldóval a ráégést is le lehet takarítani. A gesztenyés csigádat már ki néztem magamnak a hétvégére megsütöm. Te meglocsoltad tejjel, úgy mint a kakaós csigánál szokás, vagy csak simán megsütötted? Szép napot jó sütögetést holnapra is. üdv. Buzablans

EmMargit Előzmény | 2005.09.07. 20:00 - #503

Szia Pintyő!

A receptjeim között az egyebeknél találod a pizzát és abban a tekercset is.

Sok sikert hozzá, ha megsütöd, meséld el, hogy sikerült.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.07. 19:57 - #502

Szia Dundica!

Köszönöm, hogy Te is töröd a fejedet a pacsni új nevén :-))

Azt gondolom, hogy ha a masni feliratra kattintana valaki és meglátna a recept mellett egy egyenes tésztadarabkát, akkor csalódottan csukná be a recept-ablakot.

A masni aranyos név lenne, találjunk ki hozzá egy péksüteményt ! :-))

Írd meg, ha van további ötledet, mert ezt a szegényt tényleg jó lenne elkeresztelni valami jó névre!

Még egyszer köszönöm, üdv, Margit


vajaiildi Előzmény | 2005.09.07. 17:26 - #501

Margitka!

Köszönöm a segítséget.


EmMargit Előzmény | 2005.09.07. 17:19 - #500

Szia Ildi!

Nagon szépet sütöttél, gratulálok hozzá.

A képet elcsentem az NLC-ről és feltettem a hozzászólásodhoz. Jól tettem?

Ha elküldöd e-mailben nekem, vagy felteszed az NLC-re a képet, akkor én tudom feltenni itt az oldalon akár hozzászóláshoz, akár recepthez.

További hasonló szépeket, üdv, Margit


vajaiildi Előzmény | 2005.09.07. 16:59 - #499

Sziasztok!

Megsütöttem a Szarvacskát,csak kiflinek.Először szarvacskát akartam ,de mikor formáztam és elvágtam túl kicsinek találtam,ezért egyben hagytam.Így lett 8 db kiflim.Nagyon szépek lettek,tennék fel képet is róla csak nem tudom hogy ide hogy lehet beszúrni . :?

Szarvacska - kifli

Én voltam, Margit :)

EmMargit Előzmény | 2005.09.07. 10:59 - #498

Szia Kenyérke!

Akkor marad a Pacsni név :-))

Sajnos én is a rohanás időszakát élem, nagyon kevés időm jut mindenre, amire szeretném. Emiatt is csináltam meg ezt a pacsnit, mert van még egy a tarsolyomban :-)) Schwäbische Seelen a neve. Ez kovászos(abb) jellegű, ezt is szeretném kipróbálni.

További szép napot, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.09.07. 05:48 - #497

Szia Margit!

Napok óta azon töröm a fejem, hogy a Wandas Seelent, be kellene dobni és megsüttetni. Kinyomtattam, képekkel együtt, de egyszerűen nincs időm semmire :-( A halálom az agytalan összedobált munka, pedig nap mint nap erre kényszerülök az idő szorításában.

Szerintem a PACSNI nagyon találó. A mi nyelvi szemléletünket is jól tükrözi. A Seelen technikája és mondandója számomra nem kapcsolatos a német kulturával. A lélek a keleti kulturákban a mindennapokban erősebben dominál. A miénkben is. Egyenlőre ennyire futotta. Rohannom kell. HÁLÁS KÖSZÖNET A SZÉP MEGLEPETÉSÉRT ;-))


EmMargit Előzmény | 2005.09.06. 23:06 - #496

Sziasztok!

Köszönöm  Jégkásának és Zsizsunak az igazi pacsni recepteket. Feltettem a receptes ABC-be őket.

Dundica verzióját és képét is feltettem a Langallóhoz, köszönettel.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.06. 22:28 - #495

Szia Kenyérke!

Engem pedig a más nyelvek kevéssé intenzív ismerete tesz bizonytalanná a fordításokban :)   ;),de azért igyekszem.

Erről jut eszembe, nem tudsz valami jó kifejezést a mai sütésem eredeti nevére?

Seelen - nek hívják és bármennyit kutakodtam, nem találtam egy olyan kifejezést, amivel egy péksüteményt lehetne illetni. Van pedig egy nagyon komoly német szótáram, amiben rengeteg olyan kifejezést megtaláltam már, ami itt a Neten nem volt fent. Ez a szó is benne van és van is egy csomó magyarázat hozzá, csak egyik sem felelt meg. Ezzel a pacsni névvel egy kis képzavart fogok okozni, de nem tudtam jobbat kitalálni.

Várom válaszod, hátha keresztmamája tudnál lenni a kis pacsnimnak :)

Üdv, Margit


[Későbbi] [554-535] [534-515] [514-495] [494-475] [474-455] [454-435] [434-415] [414-395] [394-375] [374-355] [354-335] [334-315] [314-295] [294-275] [274-255] [254-235] [234-215] [214-195] [194-175] [174-155] [154-135] [134-115] [114-95] [94-75] [74-55] [54-35] [34-15] [14-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!