Megsütöttem a rozsos csomót egy pici modosítással. Tettem még hozzá 0,5 dl kefírt és a sóból még egy fél kanállal. nagyon gyorsan elkészült, megkentem tojásfehérjével és szórtam rá szezám és lenmagot, nagyon guszta.Holnap megmondom milyen. Kész a búvártúrós is, Kel a Viktória királynő kenyere.
Sütöttem ma egy vegyes lisztes rozskovászos kenyeret a sütöben mert kellett a gép fánkot dagasztani. A kenyér szép lett az izét nem tudom mert ajándék lesz. Sütöttem még egy kalácsot is 50 dkg lisztből 15g élesztővel és nagyon megkelt kifordult a teteje az üstből. Talán sok volt az élesztő? Ma még sütök majd búvártúróst is. Meg jó lenne a rozsos csomót is mert az nagyon tetszik. A Joli Kenyere a királynős is nagyon tetszik, de akkor reggelig süthetnék.
Sziasztok ! Ma reggel megsütöttem a Gesztenyés csigát. Nagyon egyszerű és nagyon finom süti. Kipróbáltam a muffin formában is , mert 2 kisebb tepsivel lett belőle plusz 1 muffinsütővel. Most előre lereszeltem a gesztenyemasszát, de elgközelebb úgy csinálom, hogy amikor kinyújtottam a tésztát akkor reszelem rá a tésztára, hogy mindenhova egyformán jusson belőle. Az első adagot egy kicsit meglocsoltam rumaromával is. Nagyon ízlik mindenkinek. Az első két tepsivel egyszerre sütöttem a légkeveréses villyntűzhelyemben. Így a muffinformás nem kelt túl, emrt csak egy sütési időt kellett pihenjen. Ami a légkeverésnél kb. 20 perc volt. Jó sütögetést mindenkinek. Üdv.Julika
Találtam egy érdekességet, próbából feltettem az oldalra. Ha hosszabb ideig nézelődik valaki, érdemes egy kis zenét hallgatni. Sok-sok rádióállomás közül lehet választani jobb oldalon alul.
Kellemes hétvégét, jó nézelődést és zenehallgatást kívánok, üdv, Margit
Szia Margitka! Köszi a választ. Valahogy ki kellene próbálnom, ha már megvettem. Piszkálja a fantáziámat nagyon. Találtam is lenmagos kenyér recit, de mostanság nem nagyon megy nálunk a kenyér, ezért nem is sütögetek.Holnap készülök sütni pogit és sajtos kiflit. Remélem el is készül nem csak a terv marad. Beszámolok majd a végeredményről, talán képekkel is. Szia.
A lenmagot én még nem pirítottam meg, de egy picivel talán érdemes kipróbálni. Kicsit ledarálva szoktam kenyérbe tenni, sőt már kaptam lenmagpelyhet is, azóta azt használom kenyérbe. Az egész magot a péksütemények vagy kenyér tetejére szoktam szórni.
Nagyon ne vesszél el , várom, hogy mi finomat sütsz legközelebb, üdv, Margit
Sziasztok! Egy pár napig el voltam veszve és ez vár rám a hétvégén is. Vettem ma lenmagot, segítség kellene, hogyan használjam fel. Egyáltalán meg kell-e, lehet-e pirítani, stb. Annyira szép kis apró magocskák, hogy nem tudtam neki ellenállni. Gratula mindenkinek, megint szépeket sütöttetek. Kellemes hétvégét kívánok sziasztok.
Ismerem ezt az érzést. Én is büszke voltam egy kicsit, amikor elkezdtem ezt a honlapot csinálni és az első receptjeimet megláttam sorba szedve. Tényleg jó érzés. Csak bíztatni tudlak, hogy írjál még be bármilyen receptet (nem csak kenyerest) és én a többit szívesen megcsinálom. Én is nagyon örülök, amikor új dolgokkal bővül, színesedik az oldalam. Köszönöm még egyszer.
A kalácsra visszatérve. A kör megformázása után nem tekertem már semmit, hanem előtte a két rudat "sodortam" össze. Ezek adják a külső bordázottságot és ezeket lehet késsel bevágni.
Kérdezz, ha még mindig nem egyértelmű, akkor valahogy másképp is megpróbálom megírni.
Megcsináltam az Ünnepi kenyérnek egy kisebb és módosított változatát. Könyebb, lazább szerkezetű lett a több élesztőtől. Nézd meg a képet és ha teteszik, próbáld ki esetleg. Olyan méretet próbáltam összehozni, hogy kenyérsütőgépben is meg lehessen sütni.
Köszike! Már az is öröm volt, hogy feltettem a képet a topikra, de most, hogy a recik között is ott van, hát ez nagyon jó érzés!
A kalácskoszorúval kapcsolatban , nekem ugy néz ki, mintha megtekerted volna? Nem ugy értem, hogy feltekerted, hanem azután, amikor kör alakot csináltál belőle, akkor is csavartál rajta?
A kalácsot úgy hajtom koszorúba, hogy kör alakot formálok a két összetekert hurkából és a két végét egy kicsit egymáshoz illesztgetem, összenyomkodom. Az első képen látod a sütés előtti állapotban a tésztát. Itt már megkelt annyira, hogy a bevágások elkezdtek szétnyílni.
Ha nem egyértelmű valami még mindig, akkor kérdezzél nyugodtan :-))
Sok sikert hozzá, ha megcsinálod, erről is örömmel látnék képet, üdv, Margit
Szia! Ehhez a recihez a magoskenyér cimű való. Most nézem a kalácsreciket. A csikos kalácskoszorú nagyon tetszik. Mit jelent, hogy koszorúba hajtogatod?
Köszönöm szépen a receptet, nagyon örülök, hogy beírtad. Az NLC-n található két képedet már elmentettem, a képek között a neveddel megtalálod. Melyiket tegyem ehhez a kenyérrecepthez? Vagy másik kép kell hozzá?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit