Ma látogatók jöttek a babócákhoz, ezért sütöttem meg a pizzás csigát. Én is bolognai szósszal csináltam, még egy kicsit csaltam is, mert nem akartam ezért a fagyasztóból husit kivenni. Tehát a szószt löncshúsból készítettem. A végeredmény nagyon finom lett. Egy darab sem maradt. A tésztája is nagyon jó állagú.
Nagyom finom lett a Viktória Királynő kenyere.A szezámmagos kenyered nagyon tetszik egyik gyengém a mogos kenyér vagy zsemle és kifli lehet hogy hamarosan megpróbálom. Gratulálok.
Szia!
Köszi, h. válaszoltál. Azt láttam h. nem kelt tészta jellegű. Lehet h. kicsit vékonyra sikerült nyújtanom (kb. 1 cm volt) és ezért is száradt ki. Na mindegy egyszer majd újra rászánom magam és megsütöm. Szép napot holnapra szia.
Elképzelhető, sőt valószínű, hogy a liszt más Angliában, de attól még kellett volna sikerülnie a kenyérnek. Azért várom a választ a kérdésekre, mert reményeim szerint, akkor lehet valamit javítani a recepten.
Láttam az Indexen, hogy miket sütöttél, gratulálok hozzá, nagyon szépek lettek. Üdv, Margit
Angol teakenyér: Szerintem ez egy könnyű pirításra alkalmas szerkezetű fehérkenyér. Pici, finom pólusú. A pirítással porhanyósan porladó.
A mi keltkalácsaink nem lesznek a pirítással olyan porhanyósan omlóak. Hanem markánsak, keményen pattanóak. - Szerintem a lisztet kell jobban megvizsgálni...
Szia KataA! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a pogid. A recit megnéztem mégegyszer minden oké. A tojás nagyságától függően lehet még bele tenni kicsivel több tejfölt vagy tejet. Én azért sütöm 175 fokon mert ugyan légkeveréses a sütőm, de nagyon erősen süt. Nekem 200 fokon akár 10 perc alatt is pici tojásszén jellegü valamik lennének a pogácsából. Világosra kell sütni. Ha nagyon sötétre sütüd akkor jobban kiszárad. Ez inkább egy zsiros omlós tésztára hasonlit nem egy kelt tészta.
Ja és Magritka! Pirítva tettem a zsemlébe a lenmagot, nagyon finom lett, sokkal finomabb, mint nyersen. Megőrölni nem tudtam, mert nincs darálom, de valszínűleg úgy még finomabb lett volna.
Szia Joli! Nem tudom,mikor jársz erre, de kérdeznék valamit. Biztos, hogy minden rendben van a sajtos pogi reciddel ?? Megsütöttem ma és nem vagyok elájulva tőle. A hőfok biztos, hogy alacsony, ezért elég rendesen kiszáradt, mivel lassan sült. Ezt mindenképpen 200 fokra emelném. De valahogy az állaga se meggyőző. Ne haragudj, nem bírálni akartalak, csak ezek az észrevételeim. Előre is köszi a válszt. Szia.
Már elkészült a királynő kenyre is most vettem ki a sütőből nagyon szép lett, mivel kicsi zacsiba tettem ezért szép magas is lett. Az izére nagyon kiváncsi vagyok. A rozskifli csomóra kötve nagyon finom olyan igazi rozsos csemege. Ma valahogy nagyon jó napom volt.Bepótoltam az egész heti sütést. :-))
Sziasztok!
Margitka! Valami gond van az indxen, ha a linkedre kattintok, nem adja be az oldaladat. Ha gondolod majd megnézed. Nekem is termékeny napom volt. Sütöttem lenmagos zsemlét, síma szemlét, megsütöttem a sajtos kiflit és joli pogiját is. Annyira elfáradtam, hogy írni is alig van erőm. Reciket és képeket holnap küldök. További szép hétvégét kívánok sziasztok.
Sajnálom, hogy nem sikerült a kenyered. Milyen volt a tészta dagasztás közben? Pontosan a recept szerint tetted az élesztőt bele?
Amit írtál, az arra utal, hogy sok volt a folyadék vagy az élesztő. Arra gondolok, hogy ha a folyadék nem volt sok, akkor a több cukor miatt lehetett az élesztő sok. Legközelebb lehet, hogy még kevesebb élesztővel kellene megpróbálni. A tapasztalatodat hozzáfűzöm a recepthez, hogy ha legközelebb megcsinálja más, akkor ennyivel már okosabb legyen. Megpróbálod még egyszer?
Szépen megkelt a kenyér, majd sütéskor beesett a teteje. Clatronic típusú 2 lapátos gépem van, a normál programon sütöttem, ami erre a súlyra 3:20. Nem tudom mi lehetett a gond.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit