Köszönöm a tippeket, van ami nekem is fel van írva a kis papírkámra, de mondtál újat is. Köszi :-)
A társalgó az egyetlen, ahol nincs szerkesztési jogom, tehát ott nem tudom törölni a hozzászólást. A moderátor tudja azt hiszem csak törölni, de most nem jártam utána. Abból gondolom, hogy annak idején már valakinek kitörölték a hozzászólásait ott és az sem én voltam.
Az emailt nézem rövidesen, köszönöm azt is, üdv, Margit
Az inedex kenyeres fórumán találtam csUcsU receptjét Bloomer a neve és nagyon egyszerü,megsütöttem én gépbe és nagyon finom levegős kenyér lett.Most sül egy másik kis variációval. Ha érdekel beteszem a fórumos receptek közé.
Olvastam a kezdőknek szóló írásodat szerintem nagyon jó én is annak számítok még mert nem rég van gépem és több fórumról okosodtam ki.
Margitka! Esetleg lehetne tippet adni kelesztés ügyben is. Pl. mit kell tenni, ha hűvös van és nem akar kelni a kenyér. Tipppet adni, hgy mitől esik be a kenyér teteje, mitől lesz szalonnás.
Sziasztok! Én is boldog névnapot kívánok minden Máriának, aki éppen erre jár. Margitka! A társalgóban dundica megszólalása előtt van egy őrült és egy őrült megjegyzés. Gondoltam szólok, ha tudod törölni, nem hiszem jó fényt vet az oldaladra, az ujjonnan belépők szemében. Úgy látszik front van, minap margit2 oldalán járt egy őrült. További szélp estét kívánok sziasztok.
A postával nem a költségekkel van nekem problémám, azt hiszem az igazán elhanyagoható lenne. A gondom, hogy félek, tönkremegy a gomba, mire odaérne Hozzád. Nem tudom, hogy mi a leggyorsabb szállítási lehetőség és hogy lehetne vízben vagy még inkább tejben utaztatni a gombákat. Majd én is megpróbálok a postán érdeklődni, ha arra járok.
Tennivalóval én is bőven el vagyok látva mostanában, sajnos az időm igen kevés. Azért sütögessél és jelentkezzél is néha. Kíváncsi vagyok a kovászos pacsnid hogy sikerül, csak ezt ne hagyjad a sütőben :-)) Szerintem puhább, könnyebb szerkezetű lett, mint az előző, de mindkettő ízlett a családomnak.
Csak csendesedik lassan a sok munkád, szép napokat kívánok, üdv, Margit
Szia Margit!
Sajnos a sors mostanában nem igazán kegyes hozzám olyan szempontból, hogy annyi plussz tennivalóval lát el, hogy csak a legszükségesebb dolgokat tudom ellátni magam körül. Az oldaladra is csak olvasni látogatok el, hogy azért "toppon" legyek, ne maradjak le a dolgokról. Vasárnap kutyafuttában megsütöttem a pacsnit, nem szeretek így rohanva csinálni semmit, mert az nem mindig szerencsés. Hát most sem lett az, mert sietnem kellett, de úgy láttam, hogy még nem sült meg elzártam a sütőt nem vettem ki a tésztát, de annyi eszem nem volt, hogy egy rést hagyjak a sütőajtón, így mire hazaértem csodálatosan kiszáradt. Az íze végül is jó volt, de az elfogyasztásához fog kell, szerencse, hogy csak egy fél adagot csináltam. Már tegnap kacsingattam a kovászos pacsnira, de még nem tudom, hogy bírom e szusszal, vagy csak valami gyors élesztőset készítek
Sajnos a Budapesti út nem jött jól össze, így majd megérdeklődöm a postán, hogy utánvéttel hogy oldható meg a dolog, és e-mailban jelzem neked.
Köszönöm, hogy gondoltál rám, minden jót kívánok, üdv. Ilus
Köszönöm, hogy a sütéssel kapcsolatos tapasztalataidat megosztottad velünk. Picit várok még, hátha más is jelentkezik és akkor valami egységes formába szerkesztve hozzáfűzöm az irományomhoz. Ha tudsz még ötletet adni, hogy mit írjak hozzá, azt külön megköszönném.
Mint már említettem, biztos, hgoy kifogom mégegyszer próbálni a pogit, nem hagy nyugodni a dolog. Sajnálom, hgy nem jó tapasztalatot kellett írnom, de az egyenes beszéd embere vagyok, ( ebből van is sok problémám) és így legalább elkerülhető esetleg mások kudarca is.
Még1x tényleg nem kötöszködésből írtam, amit írtam. Majd beszámolok, ha megsütöttem újra. Ja és majdnem elefelejtettem, anyósomnak nagyon ízlett. Azt mondta, hogy nagyon finom ropogósra megvolt sülve. Na tessék ízlések és pofonok nem egyformák. És milyen igaz ez a mondás.
Szia Margitka!
Nagyon nagyon szuper ötlet az a "néhány jótanácsos" dolog. Legalább annyira tettszik, mintha most lennék kezdő. Eltudom képzelni, hogyha valaki a kenyérsütésben nem annyira jártas emberke elolvassa, nagyon meglesz elégedve. Hogy mit lehetne még odaírni, azon még gondolkodom. Ha valami eszembe jut írok arról is. Végül is én nem olyan régen voltam kezdő.....
A sütőben sütés hőfokáról annyit tudnék írni, (egyébként én a recijeimhez mindig odaírom, hogy milyen hőfokon sütöttem) hogy a kenyereknél nagyon változó. Pl. Joli napocskája, ami kelesztés nélkül kerül a sütőbe előmelegített sütőben, légkeveréssel, alsó-felső fűtéssel 190 fokon sütöttem, mintegy 25 percig és gyönyörűen megsült. (ez volt eddig a legmagasabb hőfok kenyérnél amit használtam) Az ír burgonyás kenyeret ugyanezen funkciókkal sütöttem 180 fokon 40 percig. A legalacsonyabb hőfok, amit eddig használtam kenyérnél 170 fok volt. És arra is van példa, (lásd Joli 3 perces kenyerét) hogy hideg sütőbe tesszük a kenyeret, és 170 fokra állítjuk a hőfokot.
Kalácsot 160 foknál magasabb fokon még nem sütöttem, mivel azt tojással szoktam lekenni és attól gyorsan pirul.
A kifliket és a zsemléket 200 fokon szoktam sütni.
A túrós buktámat 170 fokon 15 perc alatt sütöttem meg.
Sztem a percek nem annnyira fontosak, azt lehet látni a kenyéren, péksüteményeken, hogy mikor van kész.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van még valami írok. További szép napot kívánok szia.
Csináltam ma este valamit, amit szeretném, ha megnéznétek és véleményt mondanátok róla. A bal oldalon "Néhány tanács és ötlet kezdőknek" címmel megpróbáltam egy kis öszefoglalót írni. Nem is lett olyan kicsi és még nincs is kész :-))
Szeretném a véleményeteket kérni, mert nekem már zsong a fejem. Órák óta ezt írtam, még szegény férjemet is iderángattam, hogy olvassa el. Gondolhatjátok, hogy örült neki :-)) Remélem nem rontottam el benne semmit, de ha találtok hibát, akkor legyetek szívesek írjatok róla. Arra is kíváncsi lennék, hogy milyen kérdések merülnek fel egy új házipékben, amiket már esetleg elfelejtettem.
Tényleg nem látszik a képeken,hogy milyen vastagra van nyújtva. Én kb. 1,5-2 cm vastagra szoktam nyújtani és úgy vagdosom be a pogácsaszaggatóval. Ha nagyon vékony és túlságosan megsütöd akkor tényleg kiszárad. Viszonylag gyorsan kell sütni és nem szabad túlsütni. Ha a Te sütődben magasabb hőfok kell akkor azon süssed. Remélem nem ment el a kedved tőle.
Megérkezett a kovászos verziója a pacsninak, remélem kipróbálod és elmeséled, hogy sikerült. Azóta is gondolkoztam a nevén, de azt hiszem most már így hagyom.
A napokban eszembe jutott, hogy beszéltünk a kefirgombáról és az már elég régen volt. Azt írtad, hogy valamikor jártok Pest környékén. Mi újság van ezzel? Nekem most megint elég sok gombám van, szívesen adnék belőle.
Az emailt nem kaptam meg, de a recepteket megtaláltam, köszönöm szépen. Az Indexről megszereztem hozzá a képeket, nézd meg légyszíves, hogy jó-e így, ahogy megcsináltam. Ha valami mást is küldtél, akkor küldd el még egyszer légyszíves.
Nagyon örülök, hogy sikeres volt a pizzás csiga, nekem is nagyon szeretik a gyerekeim.
Én is szoktam csalni egy kicsit
1 kg darált húshoz 1 cs beáztatott szójagranulátumot szoktam tenni, így dupla annyi lesz belőle. Kellő fűszerezéssel senki meg nem mondja, hogy nem tisztán húsból készült. Túl az olcsóságán az sem hanyagolható szempont, hogy a szója nagyon egészséges. Egyébként minden darált húsos ételt így szoktam készíteni.
További jó sütögetést és mesélj máskor is, üdv, Margit
Szia Margitka! Most látom, hogy a kipróbálásra váró recik között van egy lenmagso kenyér. Ez újnak számít és elfelejtetted mellé tenni az "új" jelzést. Ha hamarabb rátalálok kipróbáltam volna. Kíváncsi lennék, minek a magot vízbe áztatni. Szted???
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit