E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

kila Előzmény | 2005.09.18. 09:47 - #597

Köszönöm a válaszod Margit!

Kb. 2 éve sütök, változatlan lelkesedéssel, de sokszor vagyok elégedetlen. A tegnapi kenyeremnek pl. a széle, mikor elkezdtem felvágni, nagyon szép volt, de a közepén akkora lukacsok lettek, hogy megint elkeseredtem. Lehet, hogy kicsit sok az élesztő? Általában 12 g-ot teszek 600 g liszthez. A képeitek alapján valószínűleg szárazak a tésztáim, mert kelés és sütés közben is látszik rajtuk a keverés nyom, nem olyan szép síma, mint a Tiétek. De ezek a problémák leginkább a gépben sülteknél jönnek elő, sütőben kevésbé kényes a helyzet.

Nagyon köszönöm a segítséged!


Buzablans Előzmény | 2005.09.18. 09:09 - #596

Szia Margitka ! Gratulálok az újonnan létrehozott néhány tanács és ötlet kezdőknek című rovathoz. Minden benne van amire egy kezdő "Péknek" szüksége lehet, nagyon jónak és részletesnek tartom. Biztos nagyon sokan hasznát fogják venni. Margitka, Neked érdemes lenne egy könyvet írnod a gépi és kézi kenyérsütésről, amit saját fótóiddal tudnál illusztrálni. Biztosan nagy sikere lenne, mivel ezek saját tapasztalaton alapuló, valóban kipróbált receptek és nem csak egy egyszerűen megjelentetett receptes könyv lehetne. Megint kipróbáltam több receptedet is, kivétel nélkül jól sikerültek és főleg nagyon finomak voltak.(Gesztenyés tekercs, szarvacska, hamburgerzsömle, rozskenyér kenyérsütőgépben és a sonkás kenyér is.) További finom kenyereket, jó hétvégét. Üdv. Blanka

EmMargit Előzmény | 2005.09.17. 22:59 - #595

Szia Jégkása!

Nagyon kíváncsi vagyok, várom a híreket, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.17. 22:58 - #594

Szia Ildi!

Remélem sikerül még képet mutatnod a Weggliről. Nagyon örülök, hogy jól sikerült és ilyen jó a véleményed róla.

Hasonló szépeket kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.17. 22:56 - #593

Szia Kila!

Örülök, hogy tetszik az oldal ennél már csak annak örülök jobban, hogy írtál is.

A kérdésedre nem fogsz tökéletes megoldást találni. A kenyér a felső részén mindig levegősebb, az alján szorosabb lesz. Próbáltam már jénaiban keleszteni a kenyeret és kifordítva, tepsin sütni, akkor is szorosabb lett az alja. A tészta saját súlya nyomja alul össze a kenyeret. Szerintem adalékanyagokkal érik el a bolti kenyereknél az egyenletesebb tésztát.

Mióta sütsz kenyeret? Milyen recept alapján?

Túl szárazra sem érdemes a kenyeret dagasztani, mert a folyadék hiánya is meg tudja bosszulni magát.

Várom válaszod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.17. 22:42 - #592

Szia Kenyérke!

Örülök, hogy Neked is így bevált ez a recept. Nekem ez az abszolut alapreceptem. Majdnem minden saját receptem ennek az arányira vezethető vissza, nagyon bevált.

Kíváncsi vagyok az új kenyeredre és a Víziló szófogadására. Majd meséld el légyszíves az eredményt, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.17. 22:38 - #591

Szia Julika!

Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszik.

Üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.09.17. 22:15 - #590

Szia Margitka!

Most tettem a sütöbe a szarvacskát, remélem jó lesz.Holnap megmondom. Üdv:-))


vajaiildi Előzmény | 2005.09.17. 19:56 - #589

Sziasztok!

Ma sütöttem Wegglit.

Nagyon nagyon jól sikerült!Képem sajna nincs róla mert nincs itthon a gép,de ha marad még belőle holnapig akkor lefényképezem.

Először egy kicsit aggódtam,vajon hogy fog összeállni csak kefírtől,de nagyon szépen összeállt,szépen megkelt.És ez is nagyon hamar készen lett.

Nagyon jó ízű,puha péksüti.


kila Előzmény | 2005.09.17. 19:49 - #588

Szia Margit!

Nagyon tetszik az oldalad, örülök, hogy nemrégiben felfedeztem :-) Tanácsot szeretnék kérni Tőled. A gépem könyvében azt olvastam, hogy ha a kenyér nem homogén, a tetejéhez közel nagyobbak a lukacsok, akkor az a túl sok folyadéktól lehet. De előfordul, hogy alig dagasztható a tészta, annyira leviszem a vizet, mégis nagylukacsú, morzsalékos lesz.Hogyan oldhatnám fel ezt az ellentmondást?Néha nagyon nehezen ítélem meg, nedves, száraz, vagy pont jó-e a tészta...Köszönöm előre is.És mindenkinek gratulálok a szép kenyerekhez, süteményekhez, magasra tettétek a mércét :-))


kenyerke Előzmény | 2005.09.17. 18:27 - #587

Szia Margit!

Megint megsütöttem a fehér kenyérkédet egy kis változtatással.
Az 50 dkg liszteset!
Ebből 10 dkg liszt graham,
a folyadék  (kefír és víz) kevesebb: 300 ml
1 nagy kanál kövér kovászt tettem bele,
friss élesztő helyett 1/2 zacskó szárítottat használtam(mert kifogyott itthon a friss, a kenyér pedig kellett reggelre),
aszkorbinsavat/ectet nem használok.

A kenyér nagyon finom lett. Már nem annyira puha, mint az eredeti recept alapján a multkor volt. Viszont könnyebben s vékonyabbra szelhető s jól vajazható.

A szárított élesztő nem olyan aktív mint a friss. A kenyér tetején körben látszott, hogy még kelni szeretett volna.
Már csak 1/5 darabka van a kenyérből. A párom imádja. Neki mindig fehér kenyeret kell sütnöm.

Én most egy többféle gabonazúzalékos rozskenyér sütését készítettem elő. Remélem víziló nem fog holnap rosszalkodni.
Magam is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle.
A forrázott rozs-tönköly-zab-árpakása nekem só nélkül is nagyon ízlik.


majorkaj Előzmény | 2005.09.15. 20:03 - #586

Szia Margitka ! Nagyon gratulálok az újonnan létrehozott Néhány tanács és ötlet kezdőknek című fejezetedhez. Nagyon részletesnek és pontosnak tartom. Milyen jó lett volna akkor ilyen segítség amikor én kezdtem sütögetni. Biztos nagyon sokan hasznát fogják venni. Üdv.Julika

EmMargit Előzmény | 2005.09.14. 23:13 - #585

Sziasztok!

Jégkása, Joli, Kata! Nagyon klassz dogokat sütöttetek, gratulálok hozzá és köszönöm szépen a recepteket. Áttettem az ABC-be és mellétettem a képeket is, majd nézzétek meg, hogy rendben van-e.

Köszönöm, üdv, Margit


kata25 Előzmény | 2005.09.14. 22:27 - #584

Szia Margitka! Én is így voltam ezzel a lustaság kérdéssel, de egyszer kipróbáltam. És mostmár minden egyes sütés előtt szitálok és kézi habverővel levegősre keverem a száraz hozzávalókat. És meglepődve tapasztalom, hogy könyebb lett a kenyér ettől a kis közjátéktól. Az emailt elküldtem. Köszi mindent szia.

EmMargit Előzmény | 2005.09.14. 21:47 - #583

Szia Kata!

Köszönöm a további ötleteket.

A hozzávalók hőmérsékletéről írok majd.

Szégyellem bevallani, de én sosem szitálom a lisztet :-)) Szerencsére molyossal még nem akadtam össze. Azt gondolom, hogy a kézi gyúrásnál talán nagyobb jelentősége lehet a szitálásnak, mert a gép elég hosszasan és alaposan összegyúrja-dagasztja a tésztát, levegőt is dolgoz bele rendesen. Lehet ám, hogy nagyot tévedek, de akkor is a lustaságom biztosan győzni fog e-téren :-))

Várom az emailt és a receptet, előre is köszönöm, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.14. 21:38 - #582

Szia!

Köszi a receptet. A képet a saját gépemre kell mentenem és úgy tudom feltölteni. Ez a menete általában. De....., most a Csucsu képét nem tenném fel, ha nem bánod. Az eredeti recept az övé és ezt fel is tüntetjük, de a képét a hozzájárulása nélkül nem szeretném feltenni. Inkább, ha megsüti közülünk valaki és tud képet is csinálni, majd akkor azt teszem fel a Te receptváltozatodhoz.

Tudod, nagyon kínosan ügyelek arra, hogy ne bántsak meg senkit és nem szeretném, hogy ebből gond legyen.

További jó sütögetést és várom a beszámolóidat, üdv, Margit


kata25 Előzmény | 2005.09.14. 21:33 - #581

Szia Margitka! Megnéztem a reciket, minden oké. Tippet még írok, aztán majd válogatsz belőle, amit érdemesnek találsz. Lehet, hgoy kilehetne térni a hozzávalók hőmérsékletésre is, most hogy nem soká beköszönt a tél. És mivel kezdőknek készül ez a rész, sztem nem ártana felhívni a figyelmet a liszt szitálására is. Azonkívül, hogy ezzel kiszűrhető a nem bele illő dolgok, a kenyér is lazább szerkezetű lesz. Mindjárt írok recit a topikba, aztán küldök emaílt is. További szép estét kívánok szia.

EmMargit Előzmény | 2005.09.14. 21:25 - #580

Szia Niki!

Remélem harmadik nekifutásra tényleg teljesen jól sikerül a teakenyered. Próbáld meg, hogy ugyanúgy kevesebb élesztővel és egy kicsit kevesebb folyadékkal készítsd, szerintem a cukrot meghagyhatod az eredetinek. Szerintem ez átmeneti jellegű lehet a kenyér és a kalács között, azért van több cukor benne.

A kalácsos kalandod mostanában nekem is ismerős, holnap szerintem hasonló módszerrel fogok sütni. Ma nem is volt időm semmire. Lehet hogy holnap valami kovászos tésztát készítek, az kibírja hosszabb ideig is, amíg hazaérek.

Örülök, hogy hasznosnak ítéled a tanácsokat, ha tudsz érdeklődésre számottartó kérdést még, akkor írd meg légyszíves.

További sok sikert és várom az eredményekről a beszámlódat, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.09.14. 19:01 - #579

Szia Margit!

Beirtam a receptet képet nem tudom tudod e majd hozzátenni az index kenyeres fórumán keresőbe beirva bloomer előjön a recept ott kép is van fent sajnos másolással a képet nem tudom átteni, hátha neked sikerül.

Üdv: jégkása


tnikita Előzmény | 2005.09.14. 14:01 - #578

Szia Margit! ismét...

A nagy élménybeszámolóba megint elfelejtettem gratulálni és megköszönni az újítást a tanácsokkal és ötletekkel. A helyzet az, hogy én eddig a BL80-as lisztet csak egyféleképpen tudtam helyettesíteni, de mostmár hogy leírtad így az angol teakenyér is másképp sikerült. :) Lehet hogy a lisztek fordított arányoza is hozzájárult ahhoz, hogy ne sikerüljön az első?

Mégegyszer gratula az oldalhoz és köszi a tanácsokat! Üdv: Niki


[Későbbi] [1517-1498] [1497-1478] [1477-1458] [1457-1438] [1437-1418] [1417-1398] [1397-1378] [1377-1358] [1357-1338] [1337-1318] [1317-1298] [1297-1278] [1277-1258] [1257-1238] [1237-1218] [1217-1198] [1197-1178] [1177-1158] [1157-1138] [1137-1118] [1117-1098] [1097-1078] [1077-1058] [1057-1038] [1037-1018] [1017-998] [997-978] [977-958] [957-938] [937-918] [917-898] [897-878] [877-858] [857-838] [837-818] [817-798] [797-778] [777-758] [757-738] [737-718] [717-698] [697-678] [677-658] [657-638] [637-618] [617-598] [597-578] [577-558] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség