E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.09.22. 10:40 - #656

Szia Kenyérke!

Tudom, hogy az időd erősen lekötött, de én türelmes vagyok :-) Kivárom, amíg lesz időd és tudsz nekem leírásokat küldeni.

Kíváncsi vagyok a kovász szárításával kapcsolatos tapasztalataidra is, ezt is hozzáírhatjuk majd a kovászolós módszeredhez.

A hűtőben egyébként rendkívül hosszú ideig eláll a kovász. A rozskovászomat legalább 3 hétig nem bolygattam az utolsó sütésem előtt és kiválóan vizsgázott. Azóta ismét a hűtőben pihen etetés nélkül.

A kenyérkéddel szemezek, valamikor biztos ki fogom próbálni.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.22. 10:34 - #655

Szia Kila!

Az enter lenyomásával mindig dupla sort ugrik, ez a G-Portal sajátossága. HA a Wordben írsz és azt átmásolod, akkor megmaradnak a szimpla sorok.

Ha szeretitek a mákos kalácsot, akkor nézd meg a kipróbálásra váró receptek között a Citromos, mákos kalácsot. Hátha szimpatikus.

Én ma megint egy - számomra - új kenyeret próbálok ki, remélem sikerülni fog, majd jelentkezem vele.

További szép napot, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.09.22. 07:22 - #654

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget az After eight-tel kapcsolatban. Friss mentám volt, most szárítom, de tényleg jó ötlet turmixolni is. Legközelebb kipróbálom. És megpróbálom minél később beletenni a csokit, hogy darabokban maradjon. De így is nagy sikere van :-)

A kovászt kevergetem szorgalmasan, alakul szépen!

A kalácsokkal kapcsolatban eszembe jutott, hogy sütöttem már úgy, hogy 2 marék nyers mákot szórtam a tésztába dagasztás közben. Nagyon mutatós volt és klassz, mikor ráharap az ember a mákszemre. Ha gondoljátok, próbáljátok ki :-)

A hétvégére pizzás csigát tervezek:-)

Egy Enter nyomásával két sort ugrok, azért ilyen szellős :-) Ti hogy tudtok egy sort ugrani?

Szép napot mindenkinek!Kila


kenyerke Előzmény | 2005.09.22. 03:15 - #653

Szia Kila!

A fütési szezonban/nyári kánikulában nagyon jól lehet kovászokat készíteni. Ügyelj a melegen tartásra! Aztán a meghagyott kovászt nyugodtan kinn hagyhatod a konyhában napokig, hadd erjedjen tovább. Fontos, hogy naponta átkavargasd és letakarva tartsd, hogy a muslicák ne tudjanak megjelenni.

Az After Eight kalácsnál én a tejet és a friss mentát összeturmixoltam s úgy használtam fel. Igy a menta íze nagyon intenzív maradt, a kalácson belül pedig nagyon jól harmonizált


kenyerke Előzmény | 2005.09.22. 02:53 - #652

Szia Margit!

Ha tehetem naponta többször benézek, de nyugodtan írni sajnos nem sok időm marad.

A gépeken sütni sincs időm. Legtöbbször bedobálom a hozzávalókat egy már bevált kenyérnél és futok tovább.

Most kovász beszárítását próbálom ki mindkét típusnál (rozs, búza) és tökös rozskenyeret sütök a következő alkalommal. - A zúzott magvas rozskenyér nagyon bevált. Nem tudok betelni vele. A felét már bepucoltam, ami nagy szó nálam, hisz a rozsos kenyerek nagyon laktatók. Képzeld, többször hideg birkapörkölthöz ettem körítésnek vegyes natursalátával :-) Fogyókúrázóknak is nagyon tudom javasolni, mert nagyon laktató és az egységnyi kalória értéke is alacsonyabb más kenyerekkel szemben ha az összetevőket nézem. Még van egy nagy előnye: sokáig tárolható, mert ez nem frissen ízletes hanem több naposan.


EmMargit Előzmény | 2005.09.21. 23:01 - #651

Szia Jégkása!

Most nézegettem, hogy annak idején a Te véleményedet nem fűztem hozzá a recepthez, pedig Te hoztad azt. Leírnád néhány sorban, hogy hozzátehessem ?

Előre is köszi, üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2005.09.21. 22:09 - #650

Szia Kila!

Köszönöm, akkor hozzáteszem a kiegészítésedet.

Én is telefonnal fényképezek és az első időben én sem tudtam a gépre feltenni a képeket, mert a Softwer hiányzott hozzá. Neked mi a problémád? Hátha valaki tud benne segíteni.

Mit sütsz holnap?

Üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.09.21. 21:42 - #649

Szia Kila!

Én is sütöttem After Eigt kalácsot és tettem bele egy jó kanál szárított mentát is ettől sokkal mentolosabb lett az íze.

Üdv: jégkása


kila Előzmény | 2005.09.21. 20:57 - #648

Szia Margitka!

Nem bánom, ha hozzáírod a recepthez a módosításaimat, bár egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy jobban sikerült, mint az eredeti...Igazság szerint én minden kalácshoz teszek rétes lisztet, mert úgy vettem észre, kicsit lazább lesz tőle a tészta, és a sok cukor egy részét is mindig édesítővel váltom fel. De minden elismerésem a recept kitalálójának, nagyon finom kalács! Sajnos digit gépem nincs, csak telefonnal tudok fényképezni, de azt még nem sikerült megfejtenem, hogy hogyan tudom a képeket gépre tenni. Így a fantáziátokra bízom a dolgot :-) De igyekszem megoldani a problémát, addig is gyűjtöm a telefonon a képeket! Jó éj Nektek!!!


EmMargit Előzmény | 2005.09.21. 20:38 - #647

Szia Kila!

Nagyon örülök, hogy finomra sikerült a kalácsod. Mit szólnál hozzá, ha a véleményedet és a módosításokat hozzáírnám a recepthez? Képet nem tudsz esetleg küldeni róla?

Várom válaszod, üdv, Margit

 


kila Előzmény | 2005.09.21. 20:13 - #646

Szép estét Mindenkinek!

Kész az After eight! Nagyon szép és finom lett. Egy dolgot legközelebb másképp csinálok: kicsivel több mentát teszek bele mert a csoki íze dominál, elnyomja a mentát. De ez izlés kérdése! Fantáziadús kalács és nagyon finom! :-) kila


EmMargit Előzmény | 2005.09.21. 18:46 - #645

Szia Kata!

Örülök, hogy kipróbálod a banános sütit. A banánt a folyadékba számítottam a kalácsnál, de nagyon sűrű, tehát többet számolhatsz, mint a hígabb folyadékból.

Kíváncsi leszek a zsömlére is. Ha sikerült jól megcsinálni, akkor írd meg légyszíves a rossz tapasztalatodat is. Nem szégyen az (csak kellemetlen és bosszantó), ha nem sikerült, de mást esetleg meg tudsz kímélni ugyanattól a hibától.

Várom a beszámolóidat, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.09.21. 18:44 - #644

Sziasztok!

Kenyérke, köszönöm az infót a kovászról!:-) Most 4 napos, holnap etetem még egy adag liszttel és vízzel, aztán 3 nap múlva talán használható lesz. Nagyon izgulok, teljesen amatőr vagyok kovász ügyben. Figyelek a kelesztésre, köszi:-)

Most sül az After eight :-) Kicsit módosítottam a recepten. Egész tojást tettem sárgája helyett, emiatt kicsit levettem a tejből. Az 55 dkg lisztből 15 dkg réteslisztet raktam, és persze sikért! Cukor helyett nagyrészt édesítőt. Friss borsmentát raktam bele, tejben áztatva és összevagdosva is. Gyönyörűen kel, szép, illatos!


kata25 Előzmény | 2005.09.21. 18:33 - #643

Sziasztok! Margitka! Tegnap beszélgettünka sütőporos sütikről és elgondolkoztam. Nekem is van 2 hasonló sütőporos recim és nagyon szeretem őket. Ennek hatására átgondoltam és valszínűleg hozzáfogok nemsoká a karibi banánkenyérhez. Kérdés a banánpüré a szted folyadéknak vagy lisztnek számít??? A csokis túrós zsömlével próbálkoztam vlyik nap. Nem igazán sikerült. De azóta rájöttem mi lehet a gond. Kevés volt benne a sütőpor és nem tudott felfújódni rendesen. Nem szegte kedvemet újra próbálom majd több sütőporral.

EmMargit Előzmény | 2005.09.21. 14:14 - #642

Szia Kenyérke!

Remélem még erre jársz. Ha nagyon szépen megkérlek, és időd engedi, írnál nekem a gépeidről összefoglalót? Olyan jó lenne, ha kicsit szaporodnának a leírások és Neked most több tapasztalatod is van.

Előre is köszönöm, ha tudsz segíteni, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.09.21. 14:03 - #641

Szia Kila!

A rozskovász 28 fok körüli jó meleget szeret. Akkor nagyon neki tud vadulni :-))

A kezdő kovász olyan 1 hetesen már jó eredményeket képes elérni csak türelmesen kell kivárnod a kelésnél azt a 2x-es volument ha tiszta kovásszal készíted a rozskenyeret. Én a rozskenyereimet csakis kovászosan készítem, mert az igazi rozskenyér zamat és állag csak igy tud kiteljesülni. A 20-30 %-os rozsos kenyereknél a búzaliszt a mérvadó, ezért élesztőt is lehet bele tenni és kevésbé "macerásabb" annak, aki a fehér és vegyes lisztes kenyerek sütését és ízét szokta meg.

Az After Eight kalácsot csoki darabokkal és igazi fodormentával én is megsütöttem. Fantasztikusan finom!


EmMargit Előzmény | 2005.09.21. 10:41 - #640

Szia Kila!

Semmi baj. Én is számtalan gépelési hibát vétek, ez előfordul.

Az After Eight kalács receptjét itt is megtalálod a Receptes fórum receptjei között. Nézd meg, hátha más változat, mint a Tied.

Örülök, hogy jól sikerült a kenyered. Abban teljesen igazad van, hogy mindenkinek be kell "lőni" a saját gépét, aztán már könnyebben megy a dolog.

A kovászról találsz két leírást a receptek között. Az egyik Kenyérkéé, Ő a klasszikus kovászolást írja le. Én a gyorskovászos indítással értem el ma már ugyanezt az eredményt. Már néhány hónapja használom a kovászomat, de csak az első alkalommal kellett az élesztős indítás hozzá. Olvasd el szerintem mindkettőt és ha kérdésed adódik, akkor válaszolunk. Kenyérke is szokott erre járni, biztos Ő is ír, ha olvassa a kérdésedet.

Jó sütögetést, kíváncsi vagyok a kalácsodra, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.09.21. 07:05 - #639

Bocsánat a kis betűért, eléggé le van már amortizálódva a klaviatúrám :-(

kila Előzmény | 2005.09.21. 07:04 - #638

Szia margitka!

Szép lett a kenyér, szerintem most tényleg eltaláltam a tésztát. Felvágva is jó, nincsenek a teteje alatti részben nagy lukacsok, viszonylag homogén. Szerintem nálam a 600 g-330 ml lesz a célravezető. Most kovásszal próbálkozom, kb. 4 napja "rohasztom" szegényt :-) (rozsliszt+víz) Szerinted hány napos kovásszal indíthatom a sütést? Találtam egy érdekes receptet, After eight kalács a neve. Mentás tej és csokidarabok vannak benne. Ma megpróbálom megsütni a gépben és beszámolok az eredményről. Szép napot mindenkinek! Kila


kata25 Előzmény | 2005.09.20. 23:12 - #637

Nem dehogy. Megnéztem, köszi szépen mindent. Jó éjt.

[Későbbi] [1516-1497] [1496-1477] [1476-1457] [1456-1437] [1436-1417] [1416-1397] [1396-1377] [1376-1357] [1356-1337] [1336-1317] [1316-1297] [1296-1277] [1276-1257] [1256-1237] [1236-1217] [1216-1197] [1196-1177] [1176-1157] [1156-1137] [1136-1117] [1116-1097] [1096-1077] [1076-1057] [1056-1037] [1036-1017] [1016-997] [996-977] [976-957] [956-937] [936-917] [916-897] [896-877] [876-857] [856-837] [836-817] [816-797] [796-777] [776-757] [756-737] [736-717] [716-697] [696-677] [676-657] [656-637] [636-617] [616-597] [596-577] [576-557] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG