E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

kila Előzmény | 2005.09.22. 07:22 - #654

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget az After eight-tel kapcsolatban. Friss mentám volt, most szárítom, de tényleg jó ötlet turmixolni is. Legközelebb kipróbálom. És megpróbálom minél később beletenni a csokit, hogy darabokban maradjon. De így is nagy sikere van :-)

A kovászt kevergetem szorgalmasan, alakul szépen!

A kalácsokkal kapcsolatban eszembe jutott, hogy sütöttem már úgy, hogy 2 marék nyers mákot szórtam a tésztába dagasztás közben. Nagyon mutatós volt és klassz, mikor ráharap az ember a mákszemre. Ha gondoljátok, próbáljátok ki :-)

A hétvégére pizzás csigát tervezek:-)

Egy Enter nyomásával két sort ugrok, azért ilyen szellős :-) Ti hogy tudtok egy sort ugrani?

Szép napot mindenkinek!Kila


kenyerke Előzmény | 2005.09.22. 03:15 - #653

Szia Kila!

A fütési szezonban/nyári kánikulában nagyon jól lehet kovászokat készíteni. Ügyelj a melegen tartásra! Aztán a meghagyott kovászt nyugodtan kinn hagyhatod a konyhában napokig, hadd erjedjen tovább. Fontos, hogy naponta átkavargasd és letakarva tartsd, hogy a muslicák ne tudjanak megjelenni.

Az After Eight kalácsnál én a tejet és a friss mentát összeturmixoltam s úgy használtam fel. Igy a menta íze nagyon intenzív maradt, a kalácson belül pedig nagyon jól harmonizált


kenyerke Előzmény | 2005.09.22. 02:53 - #652

Szia Margit!

Ha tehetem naponta többször benézek, de nyugodtan írni sajnos nem sok időm marad.

A gépeken sütni sincs időm. Legtöbbször bedobálom a hozzávalókat egy már bevált kenyérnél és futok tovább.

Most kovász beszárítását próbálom ki mindkét típusnál (rozs, búza) és tökös rozskenyeret sütök a következő alkalommal. - A zúzott magvas rozskenyér nagyon bevált. Nem tudok betelni vele. A felét már bepucoltam, ami nagy szó nálam, hisz a rozsos kenyerek nagyon laktatók. Képzeld, többször hideg birkapörkölthöz ettem körítésnek vegyes natursalátával :-) Fogyókúrázóknak is nagyon tudom javasolni, mert nagyon laktató és az egységnyi kalória értéke is alacsonyabb más kenyerekkel szemben ha az összetevőket nézem. Még van egy nagy előnye: sokáig tárolható, mert ez nem frissen ízletes hanem több naposan.


EmMargit Előzmény | 2005.09.21. 23:01 - #651

Szia Jégkása!

Most nézegettem, hogy annak idején a Te véleményedet nem fűztem hozzá a recepthez, pedig Te hoztad azt. Leírnád néhány sorban, hogy hozzátehessem ?

Előre is köszi, üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2005.09.21. 22:09 - #650

Szia Kila!

Köszönöm, akkor hozzáteszem a kiegészítésedet.

Én is telefonnal fényképezek és az első időben én sem tudtam a gépre feltenni a képeket, mert a Softwer hiányzott hozzá. Neked mi a problémád? Hátha valaki tud benne segíteni.

Mit sütsz holnap?

Üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.09.21. 21:42 - #649

Szia Kila!

Én is sütöttem After Eigt kalácsot és tettem bele egy jó kanál szárított mentát is ettől sokkal mentolosabb lett az íze.

Üdv: jégkása


kila Előzmény | 2005.09.21. 20:57 - #648

Szia Margitka!

Nem bánom, ha hozzáírod a recepthez a módosításaimat, bár egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy jobban sikerült, mint az eredeti...Igazság szerint én minden kalácshoz teszek rétes lisztet, mert úgy vettem észre, kicsit lazább lesz tőle a tészta, és a sok cukor egy részét is mindig édesítővel váltom fel. De minden elismerésem a recept kitalálójának, nagyon finom kalács! Sajnos digit gépem nincs, csak telefonnal tudok fényképezni, de azt még nem sikerült megfejtenem, hogy hogyan tudom a képeket gépre tenni. Így a fantáziátokra bízom a dolgot :-) De igyekszem megoldani a problémát, addig is gyűjtöm a telefonon a képeket! Jó éj Nektek!!!


EmMargit Előzmény | 2005.09.21. 20:38 - #647

Szia Kila!

Nagyon örülök, hogy finomra sikerült a kalácsod. Mit szólnál hozzá, ha a véleményedet és a módosításokat hozzáírnám a recepthez? Képet nem tudsz esetleg küldeni róla?

Várom válaszod, üdv, Margit

 


kila Előzmény | 2005.09.21. 20:13 - #646

Szép estét Mindenkinek!

Kész az After eight! Nagyon szép és finom lett. Egy dolgot legközelebb másképp csinálok: kicsivel több mentát teszek bele mert a csoki íze dominál, elnyomja a mentát. De ez izlés kérdése! Fantáziadús kalács és nagyon finom! :-) kila


EmMargit Előzmény | 2005.09.21. 18:46 - #645

Szia Kata!

Örülök, hogy kipróbálod a banános sütit. A banánt a folyadékba számítottam a kalácsnál, de nagyon sűrű, tehát többet számolhatsz, mint a hígabb folyadékból.

Kíváncsi leszek a zsömlére is. Ha sikerült jól megcsinálni, akkor írd meg légyszíves a rossz tapasztalatodat is. Nem szégyen az (csak kellemetlen és bosszantó), ha nem sikerült, de mást esetleg meg tudsz kímélni ugyanattól a hibától.

Várom a beszámolóidat, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.09.21. 18:44 - #644

Sziasztok!

Kenyérke, köszönöm az infót a kovászról!:-) Most 4 napos, holnap etetem még egy adag liszttel és vízzel, aztán 3 nap múlva talán használható lesz. Nagyon izgulok, teljesen amatőr vagyok kovász ügyben. Figyelek a kelesztésre, köszi:-)

Most sül az After eight :-) Kicsit módosítottam a recepten. Egész tojást tettem sárgája helyett, emiatt kicsit levettem a tejből. Az 55 dkg lisztből 15 dkg réteslisztet raktam, és persze sikért! Cukor helyett nagyrészt édesítőt. Friss borsmentát raktam bele, tejben áztatva és összevagdosva is. Gyönyörűen kel, szép, illatos!


kata25 Előzmény | 2005.09.21. 18:33 - #643

Sziasztok! Margitka! Tegnap beszélgettünka sütőporos sütikről és elgondolkoztam. Nekem is van 2 hasonló sütőporos recim és nagyon szeretem őket. Ennek hatására átgondoltam és valszínűleg hozzáfogok nemsoká a karibi banánkenyérhez. Kérdés a banánpüré a szted folyadéknak vagy lisztnek számít??? A csokis túrós zsömlével próbálkoztam vlyik nap. Nem igazán sikerült. De azóta rájöttem mi lehet a gond. Kevés volt benne a sütőpor és nem tudott felfújódni rendesen. Nem szegte kedvemet újra próbálom majd több sütőporral.

EmMargit Előzmény | 2005.09.21. 14:14 - #642

Szia Kenyérke!

Remélem még erre jársz. Ha nagyon szépen megkérlek, és időd engedi, írnál nekem a gépeidről összefoglalót? Olyan jó lenne, ha kicsit szaporodnának a leírások és Neked most több tapasztalatod is van.

Előre is köszönöm, ha tudsz segíteni, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.09.21. 14:03 - #641

Szia Kila!

A rozskovász 28 fok körüli jó meleget szeret. Akkor nagyon neki tud vadulni :-))

A kezdő kovász olyan 1 hetesen már jó eredményeket képes elérni csak türelmesen kell kivárnod a kelésnél azt a 2x-es volument ha tiszta kovásszal készíted a rozskenyeret. Én a rozskenyereimet csakis kovászosan készítem, mert az igazi rozskenyér zamat és állag csak igy tud kiteljesülni. A 20-30 %-os rozsos kenyereknél a búzaliszt a mérvadó, ezért élesztőt is lehet bele tenni és kevésbé "macerásabb" annak, aki a fehér és vegyes lisztes kenyerek sütését és ízét szokta meg.

Az After Eight kalácsot csoki darabokkal és igazi fodormentával én is megsütöttem. Fantasztikusan finom!


EmMargit Előzmény | 2005.09.21. 10:41 - #640

Szia Kila!

Semmi baj. Én is számtalan gépelési hibát vétek, ez előfordul.

Az After Eight kalács receptjét itt is megtalálod a Receptes fórum receptjei között. Nézd meg, hátha más változat, mint a Tied.

Örülök, hogy jól sikerült a kenyered. Abban teljesen igazad van, hogy mindenkinek be kell "lőni" a saját gépét, aztán már könnyebben megy a dolog.

A kovászról találsz két leírást a receptek között. Az egyik Kenyérkéé, Ő a klasszikus kovászolást írja le. Én a gyorskovászos indítással értem el ma már ugyanezt az eredményt. Már néhány hónapja használom a kovászomat, de csak az első alkalommal kellett az élesztős indítás hozzá. Olvasd el szerintem mindkettőt és ha kérdésed adódik, akkor válaszolunk. Kenyérke is szokott erre járni, biztos Ő is ír, ha olvassa a kérdésedet.

Jó sütögetést, kíváncsi vagyok a kalácsodra, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.09.21. 07:05 - #639

Bocsánat a kis betűért, eléggé le van már amortizálódva a klaviatúrám :-(

kila Előzmény | 2005.09.21. 07:04 - #638

Szia margitka!

Szép lett a kenyér, szerintem most tényleg eltaláltam a tésztát. Felvágva is jó, nincsenek a teteje alatti részben nagy lukacsok, viszonylag homogén. Szerintem nálam a 600 g-330 ml lesz a célravezető. Most kovásszal próbálkozom, kb. 4 napja "rohasztom" szegényt :-) (rozsliszt+víz) Szerinted hány napos kovásszal indíthatom a sütést? Találtam egy érdekes receptet, After eight kalács a neve. Mentás tej és csokidarabok vannak benne. Ma megpróbálom megsütni a gépben és beszámolok az eredményről. Szép napot mindenkinek! Kila


kata25 Előzmény | 2005.09.20. 23:12 - #637

Nem dehogy. Megnéztem, köszi szépen mindent. Jó éjt.

EmMargit Előzmény | 2005.09.20. 23:00 - #636

Szia Kata!

Remélem nem az érződött, mint ha én válaszolnék türelmetlenül :-))

Él a régi címem is, küldjed nyugodtan oda a leveleket. Így mindig tudom, hogy a Te leveledet ott keressem :-)

Feltettem a képet a Kölni mazsolás kalácshoz és egy kis kiegészítést abból, amit írtál. Nagyon szép lett a kalácsod, gratulálok hozzá.

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


kata25 Előzmény | 2005.09.20. 22:50 - #635

Margitka! Ne haragudj, nem türelmetlenségből kérdeztem. Csak tudod a multkor nem kaptál meg egy levelem. Kérlek jelezd,ha megszűnne a régi email címed.

[Későbbi] [1514-1495] [1494-1475] [1474-1455] [1454-1435] [1434-1415] [1414-1395] [1394-1375] [1374-1355] [1354-1335] [1334-1315] [1314-1295] [1294-1275] [1274-1255] [1254-1235] [1234-1215] [1214-1195] [1194-1175] [1174-1155] [1154-1135] [1134-1115] [1114-1095] [1094-1075] [1074-1055] [1054-1035] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?