E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

kila Előzmény | 2005.09.23. 21:10 - #674

Köszönöm Margitka!Igazad van, nem tettem bele aszkorbinsavat, de legközelebb mindenképpen teszek! Jó éjt Mindenkinek!


EmMargit Előzmény | 2005.09.23. 21:06 - #673

Szia Kila újra!

Kerfírgombát én is tudnék Neked adni, csak nem tudom az országnak melyik csücskében élsz. Én a Csepel szigeten lakom, ha esélyt látsz rá, hogy el tudnál jönni érte, akkor írjál e-mailt és a továbbiakat megbeszéljük ott.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.23. 20:55 - #672

Szia Julika!

Reméltem, hogy a munkás heted leteltével újra találkozunk.

Én újabban a hűtőben, egy pici tejben tartom a gombákat és nem vízben. Azért találtam ezt ki, mert néha 3-4 napig is vízben volt és elkezdett törni, morzsálódni a gombám. Azóta gyönyörűen nőnek. A tejet (1/2 dl-t) ki szoktam önteni, amikor kefirt akarok csinálni és leöblítem vízzel a gombáimat.

A dícséretet köszönöm szépen, ha van kedved és időd, örömmel venném, ha küldenél nekem gépleírást Te is.

Hétvégén már biztos sütsz valami finomságot, mesélj majd, hogy mi lesz az.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.23. 20:44 - #671

Szia Kila!

A morzsálódás elkerülésére én aszkorbinsavat vagy ecetet használok. Ezen kívül a kefir is valamelyest segít ebben.

Azt tapasztaltam, hogy ha olajat vagy olajos magvakat tesz az ember a kenyérbe, akkor morzsálódósabb lesz. Kicsit próbálj meg legközelebb kevesebbet tenni, szerintem lehet, hogy a fele is elég bele.

Kíváncsi vagyok a pizzás csigád eredményére, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.09.23. 20:32 - #670

Szia Majorkaj!

Nem haragudj, hogy így "lecsapok" Rád, de hetek óta kefírgombát keresek, eddig sajnos eredménytelenül. Ahogy olvastam a hozzászólásod, láttam, hogy Te ezzel is foglalkozol :-) Tudnál segíteni, honnan szerezhetném be a gombát? Segítséged köszönöm! kila


majorkaj Előzmény | 2005.09.23. 20:06 - #669

Szia Margitka ! Mostanában angyon lemaradtam a fórumról, még visszaolvasni sem volt időm. De látom Te folyamatosan bővíted oldaladat pl. kenyérsütőgépekről, lisztekről a leírások. Nagyon tetszik, mert egy új kenyérsütőgép tulajdonosnak ezek nagyon nagy segítséget nyújtanak. Ismételten csak gratulálni tudok hozzá. Sajnos sütni sem volt időm a héten semmit. De remélem jövő héttől ez már nem így lesz. A héten azt hittem a kefír gombáim is tönkrementek, emrt képzeld 3 napig is a tejben voltak. De nem lett semmi bajuk, azóta már mási kefírt is csináltam velük. Persze a mélyhűtőmben nekem még nincs tartalékom, mert mindig valakinek adtam a szaporulatból, de most már én következem. Üdv.Julika


kila Előzmény | 2005.09.23. 19:56 - #668

Szia Margit!

Felvágva az amaránt-kenyeret, kissé morzsalékosnak tűnik. Létezik hogy 45 g amaránttól morzsalékosabb (525 g síma liszt mellett)? Tudnál segíteni abban, hogy mi az, ami ilyen problémát okozhat? Úgy hallottam, hogy pl. a korpa. De ha kis korpát teszek a kenyérbe, még sosem volt morzsalékos.

A fasírtos csigád is nagyon mozgat, meg fogom csinálni, de most, lakásfelújítási munkálatok közben, nincs időm hússal bíbelődni, ezért lesz pizzás :-)

Kellemes hétvégét, köszönöm a segítséget!


EmMargit Előzmény | 2005.09.23. 15:07 - #667

Szia Kila!

Hű, az biztos finom lesz. Majd meséld el, hogy sikerült. Nekem a gyerekeim nagyon szeretik a pizzás csigát, én pedig azt a tésztát, amiből a fasírtos csiga is készült. Ez eredetileg egy kiflitésztám, de nagyon sok mindent csináltam már belőle. Sima vajaskiflinek vagy sajtos kiflinek is nagyon finom.

Kellemes hétvégét Neked is, üdv,Margit


kila Előzmény | 2005.09.23. 13:27 - #666

Szia Margit!

Ma a Te fasírtas csigád tésztájából pizzás csigát sütök. Úgy gondoltam, hogy a kinyújtott tésztát megkenem pizzakrémmel, megszórom oregánóval, fektetek rá vékonyan sonkát és sajtot. Így tekerem fel.

Kellemes hétvégét, jó sütögetést mindenkinek!


EmMargit Előzmény | 2005.09.23. 12:58 - #665

Szia Kila!

Az amarántnak nincs különösebb íze. A pattogtatottnak halványan a kukoricára hasonlító íze van, de kenyéren már ez sem érződik. Az egészségessége viszon megmarad :-)

Ma mit sütsz?

Üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.09.23. 09:55 - #664

Szia Margitka!

Az amaránt magos kenyér nagyon szép lett, de nincs amaránt íze :-) Marad a tudat, hogy nagyon egészséges :-)


EmMargit Előzmény | 2005.09.22. 22:05 - #663

Sziasztok!

Feltettem a Szicíliai (kanyar-)kenyerem receptjét és képeit. Meg is kóstoltuk még langyosan, nagyon finom lett.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.22. 20:32 - #662

Szia Kila!

Örülök, hogy felfedezted az amaránt magot Te is. Gondolom, hogy jól sikerült a kenyered, mert látom a receptet már beírtad a fórumra. Átteszem majd az ABC-be is, de ha megírod, hogy milyen lett, akkor azt is hozzáfűzöm.

Az én kenyerem is készen van és jól sikerült, csak lemerült a telefonom és még nem tudtam fotót készíteni róla. Később lefényképezem és a receptet is felteszem a képekkel együtt.

További szép estét Neked is, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.09.22. 18:29 - #661

Szép estét!

Képzeljétek, délután vettem amaránt-ot :-) Ez egy ősi közép-amerikai gabonanövény. Lehet kapni amaránt magot, lisztet és pattogtatott amarántot is. Azért egészséges, mert rengeteg vas, magnézium és kalcium van benne. A leírás szerint kelt tésztáknál a teljes lisztmennyiség max. 10 %-át lehet kiváltani vele, de kekszeknél, palacsintánál akár 25-50 %-át is. Ígyhát most sül életem első amaránt-kenyere :-) Ha kóstolás után érdemesnek tartom, akkor leírom a recit a receptekhez :-)

Margitka, Te hogy állsz az új kenyérrel?


EmMargit Előzmény | 2005.09.22. 13:19 - #660

Szia Kila!

Nem tudom, hogy láttad-e már, én a kalácsaimba csak az élesztő indításához való cukrot teszem bele, mert ezt nem merem kihagyni. Az édesítésére folyékony Süssinát használok, ebből két nagyobbacska kávéskanállal szoktam egy kalácsba tenni. Ettől nem lesz túlságosan édes, de nekünk pont jó. Nem szeretem az édes dolgokban sem, a túl édeset.

Várom a beszámolóidat, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.09.22. 11:30 - #659

Szia Margit!

nagyon szimpi a citromos-mákos kalács, ha legközelebb édeset sütök, ezt fogom kipróbálni és beszámolok az eredményről. A véleményekben olvastam, hogyvalaki kevesellette benne a cukrot. Én a kalácsokat mindig úgy csinálom, hogy 1-2 kanál cukrot vagy mézet teszek bele és a tejben feloldok néhány szacharint, így édesebb lesz. Ha kész a kalács, jelentkezem vele. És a pizzással is! Sok sikert a kenyérhez, várjuk a beszámolód! ? :-)


EmMargit Előzmény | 2005.09.22. 11:04 - #658

Szia Jégkása!

Köszönöm, hogy jelentkeztél, várom a beszámolókat, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.09.22. 10:49 - #657

Szia Margit!

Majd este ha munkából hazajövök megírom,de most mennem kell.

Megsütöttem a teljesőrlésü buzakenyeret programozva reggelre kész lett, majd arról is beszámolok. További szép napot.:-))

Üdv: Jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.09.22. 10:40 - #656

Szia Kenyérke!

Tudom, hogy az időd erősen lekötött, de én türelmes vagyok :-) Kivárom, amíg lesz időd és tudsz nekem leírásokat küldeni.

Kíváncsi vagyok a kovász szárításával kapcsolatos tapasztalataidra is, ezt is hozzáírhatjuk majd a kovászolós módszeredhez.

A hűtőben egyébként rendkívül hosszú ideig eláll a kovász. A rozskovászomat legalább 3 hétig nem bolygattam az utolsó sütésem előtt és kiválóan vizsgázott. Azóta ismét a hűtőben pihen etetés nélkül.

A kenyérkéddel szemezek, valamikor biztos ki fogom próbálni.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.22. 10:34 - #655

Szia Kila!

Az enter lenyomásával mindig dupla sort ugrik, ez a G-Portal sajátossága. HA a Wordben írsz és azt átmásolod, akkor megmaradnak a szimpla sorok.

Ha szeretitek a mákos kalácsot, akkor nézd meg a kipróbálásra váró receptek között a Citromos, mákos kalácsot. Hátha szimpatikus.

Én ma megint egy - számomra - új kenyeret próbálok ki, remélem sikerülni fog, majd jelentkezem vele.

További szép napot, üdv, Margit


[Későbbi] [1514-1495] [1494-1475] [1474-1455] [1454-1435] [1434-1415] [1414-1395] [1394-1375] [1374-1355] [1354-1335] [1334-1315] [1314-1295] [1294-1275] [1274-1255] [1254-1235] [1234-1215] [1214-1195] [1194-1175] [1174-1155] [1154-1135] [1134-1115] [1114-1095] [1094-1075] [1074-1055] [1054-1035] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?