Szia Ildi! Én sokszor használok korpát a kenyerekhez, zsömlékhez. Túl nagy mennyiségben morzsalékossá teheti a tésztát, így csak néhány (3-4)evőkanállal szoktam bele rakni. A liszt + egyéb szárazanyagok mennyiségéből vonom le ez a mennyiséget. kila
Igen, tényleg szeretem a pelyheket és mindent, amiben sok rostanyag van. Ez fontos a diétában, ezért igyekszem minél többet használni belőlük. Így jobb lekiismerettel eszem én is némi kenyérfélét. Várom a receptet, én is csak délután leszek megint, üdv, Margit
Nagyon finom is lett a kenyér. Következőre kipróbálok valami olyan receptet, amit gépben és sütőben is meg lehet sütni és valószínűleg csak búzalisztből lesz. Illetve rozslisztet nem teszek bele, mert ez megint olyan, amit nem mindenki szeret. Ma viszont nem sütök semmit, mert még van bőven kenyerünk, most előbb ez fogyjon el, meg amúgy is el kell mennem, mert dolgom van. Kíváncsi vagyok mit sikerül venned, majd mesélj, üdv, Margit
Aki olvassa a hozzászólásaidat és a recepjeidet az hamar kideríti, hogy kendveced a pehely ezért is írtam neked a receptet. Majd küldök e-mailt mert egy receptről szeretném a véleményedet kikérni, de lehet, hogy csak délután mert már főznöm kell.
Margitka, szuperul hangzik az új recepted, és nagyon szép kenyér lett belőle. Ma megpróbálok melaszt és malátát venni és azonnal kipróbálom. Ha nincs itt a környéken, akkor irány a Lehel :-)
Így ismersz már :-)) Tényleg nagyon tetszik a recept, valamikor biztos ki fogom próbálni. Nekem az a baj, hogy annyi új kenyérfélét csinálok, hogy a tervbe vett egyéb dolgok mindig csúsznak. Joli napocskáját és egy pogácsáját is régóta szeretném kipróbálni és még több dolgot is, de hirtelen csak ez jutott eszembe. Lehet, hogy kellene egy olyan hetet tartanom, amikor elhatározom, hogy semmi újat nem csinálok, hanem kipróbálom azokat, amiket már régóta szeretnék.
Ma sütöttem egy új kenyeret (Jéééé :-)), mindjárt felteszem a képeket és a receptet róla.
1 tk sikért irj hozzá Köszönöm.Beirok még egy recit szerintem neked tetszeni fog mert zabpelyhes régen sütöttem de nagy sikere volt. A vaj azért folyt ki mert a lapok közé kell tenni és szerintem picit több lett mint amit a recept ir és sülés közben kifolyt.Ha megnézed a receptet tudni fogod.Majd még este benézek.
Csak benéztem egy kicsit, még tovább kell mennem. Remélem kapsz melaszt és malátát, nagyon örülnék, ha ki tudnád próbálni. Este én is sütök valami ilyesmit a gépben, még kitalálom, hogy mi legyen az.
Biztosan tettem sikért a kukorica kenyérbe mert szoktam használni, minden kenyérbe csak elfelejtettem beírni. Croassant sütöttem azt amelyiket Kata25 írt a receptes fórumba már nekem is megvolt ez a recept csak még nem próbáltam ki.Jól sikerült csak a margarin kicsit kifolyt és ropogósra sült az alja.
Szia Margitka! A kenyérben nem érte még el a rétesliszt a 2/3-os arányt, sőt. Szóval még emelhetek rajta bőven! Ahogy sikerül beszereznem a melaszt és a malátát, azonnal nekilátok élesztős tésztával kipróbálni őket és mindenkit beavatok :-) Remélem, sikerül találnom az itteni bioboltban.
Nagyon szép sorközeid lettek :-)) Szerintem a rétesliszttel sem érdemes a 2/3 -os arányt nagyon átlépni, persze egy próbát megér. Most milyen arányban tettél a kenyérbe? Sajnos a tetőre-ragadás indőnként előfordul. Nem egy nagy öröm, de végül nem is tragédia. Következőre én is élesztős kenyeret szeretnék kipróbálni a melasszal és a malátával. A rozsízt/lisztet nem fogom kihagyni belőle először, de lehet, hogy utána csak búzaliszttel is kipróbálom. Azért szeretném ezeket megcsinálni, hogy tapasztalatokat szerezzek. Szeretném, hogy aki nem kovászol, az se maradjon ki belőle, ha kovász nélkül is finom. Ha beszállsz ebbe és segítesz, annak örülnék, mert annál hamarabb és annál több tapasztalatot tudnánk megosztani a többiekkel.
Most egy időre eltűnök, megyek a dolgomra. Délután, estefelé biztos itt leszek újra. Üdv, Margit
Szia Margitka! Figyeled, milyen szép sorközeim vannak? :-) A tegnapi kenyerem nagyon jó lett. Egyetlen malőr történt, amíg a gipszkarton szerelőkkel voltam elfoglalva, feltapadt az üvegre. És utána, tudod, ami ezzel jár... De nagyon finom! És szép. Kicsit még megpróbálom emelni a rétesliszt arányát. Felcsigáztál a malátával, megpróbálok szereni :-) Úgy néz ki, Julikával megoldjuk a kefír dolgot, nem nehéz a megközelítés. De köszönöm szépen a segítséged!
Fantasztikusat sütöttem ma és ehhez fantasztikus segítséget kaptam Julikától, azaz Majorkajtól. Amikor megtudta, hogy hónapok óta melaszt és árpamalátát keresek, de nem tudok a környékünkön venni, akkor felajánlotta, hogy vesz nekem ott, ahol szokott vásárolni. Sikerült Neki venni, nekem pedig ma egy olyan ízű csodát sütnöm ezekkel, hogy magam sem hiszem. Korábban már két változatban sütöttem Bürlit, de ezek nélkül és eddig is sikere volt a családomban. Most olyan íze lett, mint a gyerekkorombeli kenyerek héjának. Nem lehet leírni, de higyjétek el, hogy nagyon különlegesen finom lett. Ezúton is köszönöm Julikának a segítséget. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe, aki be tudja ezeket valahol szerezni, hogy próbálja ki.
(Tényleg hónapok óta kerestem, amióta a német recepteket fordítgatom, ugyanis ezekben nagyon sok helyen szerepel egyik, másik, vagy mindkettő. Még a szokásás bevásárlóhelyemen megpróbáltam meghozatni is, de ez sem sikerült.)
Szóval, nagyon örülök, és elnézést kérek, hogy ennek ilyen hévvel hangot is adtam :-))
Szép napot még egyszer mindenkinek holnapra, üdv, Margit
3 új gépleírással gazdagodtunk, nagyon köszönöm a küldőiknek. Kezd lassan valami alakot ölteni az oldal én pedig nagyon örülök neki.
Újból kérem, hogy akinek módjában áll, küldjön nekem leírást, mert még nagyon sok olyan gép van, amiről egyáltalán nincs anyagom. Amiről már kaptam leírást, ahhoz is köszönettel veszem a kiegészítést vagy más véleményt.
Megosztom a felfedezésemet, amiről az imént írtam az NLC-n is. Tulajdonképpen itt fedeztem fel, de aztán ott is kipróbáltam és működött. A nagybetű váltógombját lenyomva kell Entert nyomni, ahhoz, hogy ne dupla sorkihagyást eredményezzen az Enter lenyomása. Akkor ilyen szép kicsiket lehet léptetni. Engem nagyon zavart mindkét helyen ez a dupla sorváltási lehetőség és most megörültem a felfedezésemnek :-))
Szép napot mindenkinek holnapra, üdv, Margit
Ui.: Elkészült a mai új Bürlim, majd rövidesen írok róla, csak felteszem a receptet és a képeket.
Gratulálok a tortáidhoz, fantasztikus türelmed és ötleteid vannak. Már írtam korábban is az NLC-n Neked, de még biztos nem olvastad.
A kukoricás kenyered arányai nagyon jónak tűnnek, én tennék hozzá egy kis sikért. Ez nem ártalmas és segít a sikér nélküli liszteket megemelni. A kelesztési időt lehet, hogy hagyhattad volna hosszabbra, de ha el kellett menned, akkor nem lehet mit tenni. Én is nagy varázslatokat csináltam amiatt, hogy félbe kellett hagynom a kenyér készítését. A receptet felteszem a véleményeddel együtt az ABC-be.
Kíváncsi vagyok, milyen kalácsot csinálsz holnap, majd mesélj.
A kukoricás kenyér finom lrett bár kicsit tömör,de mivel el kellett mennem igy nem tudtam még keleszteni, hogy nagyobb legyen. Az íze finom és elég lyukacsos is lett. Beírom a receptet a recik közé nézd meg és ha van véleményed irj.Holnapra tervezek valami kalácsot sütni majd írok. Az NLC bem oldalamra skenneltem a tortáimról képet ha van időd nézd meg.Feliratozni nem sikerült mindet mert a net nem volt jó.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit