E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

tnikita Előzmény | 2005.10.01. 17:25 - #794

Sziasztok!

Köszönöm a gyors infókat és a segítséget.

Julika!
Köszi szépen a felajánlást, de most olyan izgatott vagyok, hogy azt hiszem élek Margit felajánlásával. :)

Margit!

Írok mailt és megbeszéljük, hogy hogyan és mikor. Köszönöm az infót kovász ügyben is, azt hiszem, hogy arról is majd bővebb infó és tanács kell, hogy az etetés és egyebek hogyan zajlanak. Hogyan érdemes csinálni.

Köszönök mindent!

Üdv, Niki

 


EmMargit Előzmény | 2005.10.01. 17:24 - #793

Szia Kila!

Kíváncsian várom a híreket a kefirről és a kenyérről is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.01. 17:22 - #792

Szia Ilius!

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, hiányoltalak már. Annak is örülök, hogy tetszenek az újdonságok, remélem most már tényleg több időd lesz olvasgatni.
Ha van kedved és időd, akkor Tőled is szívesen fogadnék gépleírást.
Majd mesélj, miket sütögettél az elmúlt időben, amíg nem írtál.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.01. 17:16 - #791

Szia Niki!

Kefirgomba ügyben keress meg e-mailben, én most tudok adni Neked és én is Pest megyében lakom.
A kovász végeredménye mindkét módszernél ugyanaz, csak a gyorskovásszal hamarabb eredményt lehet elérni. Én hónapok óta használom az első kovászomat, csak minden használat után meg kell etetni, majd az aktív állapot csendesedésével hűtőbe tenni. Nagyon egyszerű, semmi macera nincs vele. Kipróbálni mindenképpen érdemes, mert nagyon finom kenyereket lehet vele sütni.
Én csak rábeszélni tudlak, hogy próbáld ki.
Bármi kérdésed adódik a dologgal kapcsolatban, írjál, szívesen segítek.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.01. 17:10 - #790

Szia Ildi!

Várom a beszámolót, üdv, Margit


Csemi Előzmény | 2005.10.01. 14:08 - #789

Hi!
Vettem ma egy olyan lisztkeveréket, melyre az van írva, hogy kunsági fehér liszt házi kenyérsütéshez. Összetételéről csak ennyi van feltüntetve: búzaliszt, szárított élesztő.
Ez azt jelenti, hohy külön már nem kell élesztő bele?
Csemi


kila Előzmény | 2005.10.01. 09:38 - #788

Sziasztok!
Az Árkádban levő bioboltban (földszint) lehet nádmelaszt kapni. Árpamaláta nem volt, de találtam helyette kukoricamalátát, kipróbálom azt. Elő is vettem Margitka malátás-melaszos gépi kenyér-receptjét :-)

Julika! Készülőben a kefírem, már a tejben vannak :-) Köszönöm még egyszer!

kila


majorkaj Előzmény | 2005.09.30. 20:06 - #787

Szia Niki ! Nem tudom Neked mennyire sürgős, mert a kefírgomba szaporulatomat épp ma osztottam meg Kilával. Úgyhogy kb. 3-4 hét múlva lesz Nekem amit tovább tudok adni. Ha addig nem sikerül szerezzél mástól akkor szivesen felajánlom. Üdv. Julika

dundica Előzmény | 2005.09.30. 19:08 - #786

Szia Margit! Valamivel több, mint egy hétig nem tudtam olvasni a lapodat, mert nem voltidőm, utána nem volt tnetünk, de ámulatba ejt a változás,SZUPER!!, remek új dolgok kerültek fel az oldaladra! Most a lisztérzékenység érint pont "érzékenyen", mert a barátnőm 25 éves lányáról derült ki 2 hete, hogy lisztérzékeny. Hát mit ne mondjak, mennyivel egyszerűbb lett volna itt összeszedve áttekinteni az erre vonatkozó cikkeket, recepteket, mint órákat ülni a gép előtt, és válogatni az oldalak között, meg többször regisztrálni, hogy ugyanazt olvassuk. jó ötlet, - ennél még voltam- a néhány tanács kezdőknek, de nagyon hasznosnak tartom a kenyérsütőgépekről, lisztekről és magokról szóló tájékoztatást is, igaz ezeket még nem volt időm elolvasni, de igyekszem pótolni! Remélem, mostmár lassan egyenesbe jövök, és annyi időt tudok szentelni a kedvenc oldalaimra, mint ezelőtt. üdv. Ilus

tnikita Előzmény | 2005.09.30. 16:28 - #785

Sziasztok!

Két dolog izgat mostanában, csak kicsit hátráltatom saját magamat. :)

Az egyik a kefírgomba. Úgy tudom, hogy házi kaukázusi kefírrel sokkal jobb a kenyér, zsömle, akármi, mint bolti kefírrel. Szívesen nevelgetnék itthon kefírgombákat. :) Szóval ezt a gondomat kellene megoldani. :)
Ha valaki tud ebben segíteni, akkor megköszönném. Pest megyében lakom, de minden szombaton feljárok Pest szélére (Csömörre), szóval onnan már egy ugrás Pest.

A másik dolog pedig a kovász. Igazából nem tudom, hogy egy gyorskovász vagy egy hagyományos kovász hasznosabb-e, illetve, melyiket milyen körülményes elkészíteni és "etetni". Hogy érdemes tartani, mi ajánlott, mi nem. Tudom, hogy Margitka csinált kovászos leírást is, de kicsit merev vagyok ebben a témában. Kéne egy kis löket, tanács. :)

Nagyon megköszönném! :)

Jó sütögetést és kellemes hétvégét mindenkinek! Üdv, Niki


vajaiildi Előzmény | 2005.09.30. 10:05 - #784

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat korpa ügyben kifogom próbálni,és beszámolok róla!


EmMargit Előzmény | 2005.09.30. 00:59 - #783

Szia Jégkása!

Várom a beszámolókat.
Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.30. 00:01 - #782

Szia Nogea!

Egyszerű kovászos receptet lehet találni, de gyorsat nem nagyon.

A Fehér kenyér receptet megcsinálhatod kovásszal, szerintem ennél egyszerűbb nem is kell. A hozzáadott folyadékkal vigyázz, mert a kovászban is van víz. Nem tudom, hogy csak kovásszal szeretnél sütni vagy élesztővel vegyesen Én ez utóbbit ajánlanám első próbálkozásra. Ha ezt választod, akkor ahhoz a recepthez felezd el az élesztőmennyiséget és tegyél hozzá 10 dkg körüli kovászt. A két dagasztás közötti idő minimum 1 óra legyen, majd a második dagasztás utáni kelesztést is hosszabbra kell hagyni a szokásosnál. Nem írtad, hogy gépben vagy sütőben sütnéd. A második dagasztás után ki kell venni a gépből, formázni és így keleszteni, ha a sütőben sütöd. Ha gépben készíted, akkor jobban jársz, ha nem fix programot használsz, hanem a dagasztás és sütés program variálásával oldod meg.

Más nem jutott most eszembe, ha kérdésed adódik írjál, még egy darabig biztos itt vagyok. Majd mesélj az eredményről, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.09.29. 22:56 - #781

Szia Margit!

E-mailt olvastam köszönöm a segítséget. Majd ha sütöm beszámolok róla, akkor készítettem ezt amikor magas volt a koleszterinem és a zabkorpa csökkenti és emlékszem rá, hogy alapvetően jó izű zsemle.
A svájci zsemle és kenyér szépen megsült és megdagadt az ízét majd holnap mert nem vágtam fel.
Jóéjt: Jégkása:-)))


EmMargit Előzmény | 2005.09.29. 22:19 - #780

Szia Jégkása!

Kíváncsian várom az erdményt.
A német receptek nagyon érdekes szórást mutatnak. Náluk tradicionálisan a rozs, rozsos, sötétebb kenyereket eszik, de érdekes módon nagyon megkedvelték a hófehér péksüteményeket is. Ritkábban eszik, de elég sok félét találtam. Ezeket megpróbálom elsőre legalább valamennyire világosra vagy teljesen fehérre sütni, a későbbiekben mindig több teljes kiőrlésű lisztet teszek bele. Az okáról már írtam :-)
A fehér dolgokba legalább egy kis fehér tönkölybúzalisztet teszek, hogy valamelyest ez is egészségesebb legyen, mint ha csak normál fehér lisztből készülne.

A sütőben készült kenyerek, péksütemények jobban bírják a több élesztőt, biztos nem lesz baj belőle. Hamarabb fog megkelni.

Várom a híreket, üdv, Margit

Ui.: E-mailt küldtem, majd nézd meg.


jegkasa Előzmény | 2005.09.29. 21:50 - #779

Szia Margit !
Svájci tejes zsömlét sütök ugy hogy a feléből kenyeret formáztam a másik feléből zsemléket.

A liszteket a következő arányban változtattam meg:
200g Bl-80-s liszt, 50 g rétes liszt, 100g teljes őrlésű rozsliszt, 100 g teljes őrlésű liszt tettem még bele egy pupos kanál sikért, egy ek ecetet is és egy picivel több élesztőt mert sütőben sütöm.De most jövök rá a zsömle amúgy is sütöben sül és ugy van az élesztő mennyisége, na nem baj.

Üdv: jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.09.29. 20:32 - #778

Szia Kila!

Sajnálom, hogy nem tudtál bevásárolni. Remélem holnap sikerül mindent megvennetek.
Örülök, hogy lesz kefirgombád és hamarosan sütni is tudsz vele. Majd mesélj, hogy alakul az első napokban a kefirkészítés.

Várom a híreket, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.29. 20:26 - #777

Szia Ildi!

Csak egyetérteni tudok az előttem szólókal én is. Néhány kanál lisztet bármelyik receptben átcserélhetsz korpára.

Kíváncsi vagyok, hogy mit sütsz, majd mesélj, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.09.29. 19:33 - #776

Szia Margitka!
Marad a Lehel u., itt a környéken nincs se melasz, se maláta :-( De úgy néz ki, holnap megyünk Pestre, így tudok venni ott. Julika jóvoltából 2-3 nap múlva már saját kefírből sütöm a kenyerem :-) Köszi érte mindkettőtöknek! :-)

jegkasa Előzmény | 2005.09.29. 19:32 - #775

Szia Vajaildi!

Próbáld ki Margitka szarvacskáját, ne vágd ketté akkor kifli lesz belőle. Szerintem a lisztből 5-10 dkg helyettesithetsz korpával, vagy használj egy rész teljeskiőrlésű lisztet.

Remélem tudtam segíteni:-)) jégkása


[Későbbi] [1514-1495] [1494-1475] [1474-1455] [1454-1435] [1434-1415] [1414-1395] [1394-1375] [1374-1355] [1354-1335] [1334-1315] [1314-1295] [1294-1275] [1274-1255] [1254-1235] [1234-1215] [1214-1195] [1194-1175] [1174-1155] [1154-1135] [1134-1115] [1114-1095] [1094-1075] [1074-1055] [1054-1035] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?