E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

tnikita Előzmény | 2005.10.03. 08:52 - #816

Szia Margit!

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy kicsit sok lett a lekvár és kicsit kifolyt, de azért maradt benne és sikere volt. :)
Egy egész kis tányérkára való sütit tudtam megmenteni a fotóhoz, estére elküldöm a fényképet is. A receptet pedig beírom a receptes fórumban.

Tegnap megsütöttem Joli sajtos pogácsáját. Nagyon finom lett és tényleg rengeteg lett belőle. Hozzátenném, langyosan a legfinomabb. :)

Estére írok be a karácsonyos fórumba - Nagyon szuper ötletnek tartom - , ugyanis és tavaly karácsonyra kicsit kutatgattam és (kinek mi a különleges és új) számunkra különleges karácsonyi menüket tálaltam. (a halászlét kivéve) :)
De estére jövök és beírok mindent.

Szép napot, üdv, Niki


jegkasa Előzmény | 2005.10.03. 08:28 - #815

Szia Margit!

Támogatom az ötletet ha majd időm engedi receptet is küldök.

Üdv: Jégkása További szép napot.


kila Előzmény | 2005.10.03. 08:04 - #814

Szia Julika!
Tegnap megittuk az első kefírt! :-) Nagyon hamar elfogyott az 1 liter, pedig volt egy kis érdekessége: kissé lakapott forraláskor a tej, és így a kefírnek is lett égett utóíze :-) Szerencsére a gombácskákat nem zavarta a dolog! A kenyeret is ezzel készítettem!
Sütöttél az amaránttal?
Szia, szép napot! kila

kenyerke Előzmény | 2005.10.03. 07:40 - #813

Karácsony, Elrontott kenyerek rovata

Mindkettőt szuper ötletnek tartom! Az utóbbihoz képekkel bőven szolgálok a szokásos és új receptjeimből egyaránt.

Tegnap tökös napot tartottam.

Megsütöttem a sütőtökös zsömlét és rozskenyeret mindkettő szuper lett. Receptet s képeket igyekszem mihamarább elküldeni.


EmMargit Előzmény | 2005.10.03. 01:47 - #812

Sziasztok!

Közeledik a Karácsony. Kinek jutott már eszébe?
Nekem eszembe jutott róla valami, amiért is a receptes fórumban nyitottam egy új részt, Karácsonyi ételek és sütemények címmel. Arra gondoltam, hogy megoszthatnánk egymással, ki, mit szokott sütni-főzni az ünnepekre. Lehet, hogy új ötleteket, elkészítési módokat leshetnénk el egymástól. Így új dolgokkal lephetnénk meg a családjainkat.
Mit szóltok hozzá?

Remélem hamarosan sok-sok recept fogja igazolni az ötletemet.

Várom a recepteket, amiket természetesen - ugyanúgy, mint a többit - egy külön ABC-ben, egybegyűjtve hozzáférhetővé teszek. 

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.03. 01:08 - #811

Sziasztok!

Ma kivételesen nem kelt tésztát készítettem.
A férjem nagyon szereti a boltban kapható Müzli szeleteket. Egy ideje már foglalkoztat a gondolat, hogy valami hasonlót kellene sütni. Hát ma megtettem és egészen jó eredménnyel. Kicsit puhább lett, mint a boltiak, de szerintem (és a férjem szerint is) nagyon finomak lettek. Az itthon lévő dolgokból készítettem, de szerintem a hozzávalók elég rugalmasan cserélhetők másokra is.

Jó szívvel ajánlom kipróbálásra, egyszerű elkészíteni is.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.03. 00:18 - #810

Szia Csemi!

Az elrontott kenyerek rovata nem is lenne rossz ötlet, bár nem hiszem, hogy túl sok képet kapnék hozzá :-))
Kíváncsi vagyok a nagyobb méret, hogy sikerül,  de szerintem siker esetén is érdemes elgondolkozni, hogy nem akarsz-e inkább a hagyományos lisztekkel sütni.

Szép napot holnapra, majd mesélj, üdv, Margit 


Csemi Előzmény | 2005.10.02. 22:21 - #809

Szia Margit!
Köszi a felvilágosítást, kipróbáltam a lisztet. Biztos ami biztos egy kis porélesztőt raktam még külön is hozzá. A baj csak az lett, hogy a legkisebb kenyérméretet választottam az anyagok adagolásakor - minél kevesebbet veszítsek, ha nem lesz jó - és nem töltötte ki a formát rendesen. Egyébként ehető lett csak a formája lett elképesztő. Le sem fényképeztem, bár ha lenne olyan rovatod, hogy elrontott kenyerek galériája, abba befért volna. Holnap megcsinálom közepes mérettel, ha az sem lesz jó maradok a hagyományos liszteknél.
Üdv: Csemi


EmMargit Előzmény | 2005.10.02. 22:11 - #808

Szia Jégkása!

Gondoltam, hogy Te is körülnézel, de nekem is volt éjjel egy kis ráérős időm :-))
Kíváncsi vagyok, ha elszánod magad a rétessütésre, akkor hogy megy majd, mennyire nehéz, melyik változatot csinálod? Szóval mindenfélére ezzel kapcsolatban.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.02. 22:08 - #807

Szia Niki!

Milyen az a Havasi kifli? Ha ilyan finom lett, beírnád a receptjét a receptes fórumba? Esetleg, ha képet is tudsz hozzá küldeni, akkor azt is feltenném mellé.

Friss élesztővel lehet programozottan sütni, ez nem okozhat problémát. Igaz én nem szoktam így sütni, de másoktól olvastam már ezt a tapasztalatot. A lényeg - de ezt biztos így is csináltad - hogy nem érintkezhet az élesztő semmi mással a liszten kívül. Én pontosan amiatt nem sütök programozva, mert szeretem a tésza állagát figyelni dagasztás közben és korrigálni, ha szükséges.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2005.10.02. 18:35 - #806

Szia Kila ! Én is várom a beszámolódat az első kefírről. A hűvösebb idő miatt Nekem most is kellett a 36 óra, hogy elkészüljön a kefír. Üdv. Julika

jegkasa Előzmény | 2005.10.02. 15:43 - #805

Szia Margit!

Köszönöm a recepteket bár már én is kerestem egy párat a neten, gyakorlati tapasztalatokra lettem volna kíváncsi. Talán majd ha jó kedvem lesz és végzek a fogyókúrámmal, ami még 3 hét.Sütöttem programozva egy egyszerű fehér kenyeret amibe nem tettem kefírt csak vizet, lisztet, élesztőt, sót, cukrot, ecetet és olajat. Jó lett csak alul lett kemény a héja.
További szép napot. Jégkása


tnikita Előzmény | 2005.10.02. 13:06 - #804

Sziasztok!

Tegnap megkívántam este egy kis édességet. Sütöttem havasi kiflit. Életemben először. :) Nagyon finom lett. A család a dupla adagot reklamálta. :)
Este még odakészítettem a teljes kiőrlésüs kenyérkémet, hogy reggelre finom, friss legyen. Az is lett, csak icipicit beesett a teteje. De azt hiszem az a megoldás, hogy friss élesztővel nem lehet időzítéses kenyeret csinálni. :(
Ha valakinek van tapasztalata ezügyben, az írja meg nyugodtan. :)

Szép hétvégét kívánok mindenkinek! (így a végére is) :)

Niki


EmMargit Előzmény | 2005.10.02. 01:31 - #803

Szia Jégkása!

A receptes fórumba bemásoltam néhány réteskészítési módot és linket.

Jó válogatást, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.02. 00:12 - #802

Sziasztok!

Ildi kérésére feltettem a maláta és a melasz képét. Így könnyebb az üzletekben keresni, ha valaki szeretne venni.
A liszteszacskót a dobozok mérete miatt tettem a képre.

Jó vásárlást, üdv, Margit

nádmelasz árpamaláta szirup


EmMargit Előzmény | 2005.10.01. 23:06 - #801

Sziasztok!

Söci ma megcsinálta a kipróbálásra váró receptek közül a Pizza-kenyeret.
Nézzétek meg a képét és a véleményét róla, hozzáfűztem az eredeti recepthez.
Ezúton is gratulálok hozzá, nagyon szép lett, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.01. 22:58 - #800

Szia Jégkása!

Örülök, hogy ízlett a zsömle és a kenyérke.

A második kenyerem már az első dagasztása alatt áll, majd csak lesz belőle valami. Azért a kis keletlent is meg lehet enni, a gyerekek a vacsorájukhoz már abból ettek és nem reklamáltak :-))

A réteshez sajnos sokat nem tudok hozzászólmi, annyit tudok csak, hogy maags sikértartalmú lisztből kell készíteni, mert akkor lehet hajszálvékonyra nyújtani. Ha lesz egy kis időm éjjel - márpedig elidőzöm még egy darabig - akkor megpróbálok egy kicsit a Neten körülnézni.

Jó pihenést és szép napot holnapra, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.10.01. 22:45 - #799

Szia Margit!

Nagyon finom lett a svájci tejes zsemle és kenyér, sütöttem még tegnap egy kalácsot is.Gratulálok a kalácsodhoz nagyon szép szivesen megkóstolnám.Mostanában a rétes készítése foglalkoztat de olyan formán ahogy régen készítették.Volna hozzá ötleted?
Megyek aludni most mert hosszú és fárasztó napom volt .Kitartás a kenyeredhez.

Üdv:-)) Jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.10.01. 20:42 - #798

Sziasztok!

Feltettem egy tegnapi kalácsom képét és receptjét.

Ma egy új kenyeret próbálok ki és úgy jártam, ahogy még sose :-))
A gyorsprogramot szoktam dagasztásnak elindítani, ha nem akarom a tészta programon kivárni az előmelegítés fél óráját. Most is így tettem a kovászos tésztámmal, majd el kellett szaladnom itthonról és a gépet úgy felejtettem. Mire észrevettem már sütötte a teljesen lapos kenyértésztát. Szépen felrepedt a teteje, mint a keletlen tésztáknak szokott, és most ott süldögél magában. Én meg nagy mérgesen összeraktam a másik gépben ugyanezt a tésztát, most már juszt is megsütöm rendesen, ahogy szántam. A kellemetlen benne csak az hogy szerintem éjjel 2 körül lesz csak kész. Sebaj :-))

Majd jelentkezem a kenyeremmel, ha kész lesz, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.01. 18:14 - #797

Szia Csemi!

A burgonyapehely másképp viselkedik, mint a zabpehely, de ettől nyugodtan tehetsz ezt a burgonyapehely helyett. Akár lisztet is tehetsz helyette, a lényeg, hogy a szárazanyag-folyadék arány megmaradjon.

Üdv, Margit


[Későbbi] [1516-1497] [1496-1477] [1476-1457] [1456-1437] [1436-1417] [1416-1397] [1396-1377] [1376-1357] [1356-1337] [1336-1317] [1316-1297] [1296-1277] [1276-1257] [1256-1237] [1236-1217] [1216-1197] [1196-1177] [1176-1157] [1156-1137] [1136-1117] [1116-1097] [1096-1077] [1076-1057] [1056-1037] [1036-1017] [1016-997] [996-977] [976-957] [956-937] [936-917] [916-897] [896-877] [876-857] [856-837] [836-817] [816-797] [796-777] [776-757] [756-737] [736-717] [716-697] [696-677] [676-657] [656-637] [636-617] [616-597] [596-577] [576-557] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG