Tetszik ez a tekeréses dolog, csak nem lehet, hogy egy kicsit nehéz így vágni belőle? Ami még érdekelne, az az, hogy láttam a Búzacsírás kenyérnél is, hogy már alapból a sütőpapiros tepsin kelesztetted, mégpedig úgy, hogy egy átlátszó edénnyel fedted le. Miért jó ez a módszer? Én úgy szoktam, csak nem mindig jön be tökéletesen (bár ez lehet hogy a tészta minőségétől is függ), hogy beleteszem egy tálba, aminek elvileg légmentesen lezár a fedele és azt takarom még le konyharuhával, vagy kis kéztörlő törölközővel és úgy rárakom a konvektorra. (már amikor az meleg) :) Milyen ötleted van még ehhez kapcsolódóan?
Előre is köszönöm, a férjem már úton van a kovásszal meg a kefírgombával, ha minden igaz. :) Sőt, kb. fél óra múlva már haza is ér. :) Majd hívlak ezügyben is, bár lehet hogy már beszéltünk addig telefonon, mire ezt olvasod. :)
Szia Margit! Elküldtem a képeket az emilke címedre. Köszönöm a segítséget, változatlanul nem sikerült feltenni a képeket. A kaláccsal majd jövök :-) Judit
Örülök, hogy megint jó lett a kenyered. Képet meg tudok szerezni az Indexről vagy e-mailben tudsz nekem küldeni és akkor felteszem. Úgy látom az Indexre valamiért nem tudtad feltenni, de nem volt időm még végigolvasni, hogy miért nem sikerült. Oda is felteszem Neked este, ha szeretnéd és addig sem sikerül.
Vacsorára is tudsz programozottan sütni kenyeret, bár otthon lenni tényleg jobb megoldás :-)
Kíváncsi leszek a csíkos kalácsra is, de a bucikról is jó lett volna képet látni. Kalácstésztát egyébként kicsit gyorsabban lehet csinálni, mint kenyeret, ez talán a délutáni-esti időszakba is belefér.
Várom a beszámolókat és a képeket is, ha van kedved küldeni, üdv, Margit
Engem egyáltalán nem zavar, erre jó, ha beszélgetünk :-))
Minek a megformázására vagy kíváncsi ? A zsömlét, kenyeret csak kézzel formázom, a kiflit kinyújtom és elvágva feltekerem. A Shell kenyeret tekerve csináltam és eldőlt. Tehát nem szándékosan lett ilyen, ha úgy tetszik elrontottam. A Búzacsírás kenyérnél találsz olyan képet, ahogy ezt is tekertem, majd a Shell kenyér receptjénél elolvashatod a többit.
Írd meg mire vagy kíváncsi, este újra jövök, üdv, Margit
Szia Margit! Tegnap este bekészítettem a második fehér kenyeret, és beprogramoztam a gépet. Reggel fél 6-kor ott illatozott a konyhában, amikor kimentem. Hihetetlen gyönyörű lett másodszorra is, és nagggyon finom :-) Tényleg elronthatatlan. A színét most is kissé világosnak tartom, de tulajdonképpen nem gond. De ha van ötleted, hogyan lehetne kicsit sötétebb, megköszsönném. Ennek a kenyérkének kicsit morzsálódósabb a héja, mint az elsőnek. De ettől függetlenül azonnal nekiestünk, pedig hűlnie kellett volna.(Képet itt nem tudom hogyan kell betenni a Mindennapi....-ba felteszem majd) De tegnap dagasztattam vele virslis buci tésztát, és az is tökéletesre sikerült. Annyira örülök! Most az édes sütemények következnek, mert nagyon szeretjük. Ma a csíkos kalácsodat akarom megsütni, és persze reggelre megint programozott fehér kenyér lesz :-) Csak az a baj, hogy szinte mind megettük, és vacsorára már venni kell a boltban. (vagy valaki kivehetne a munkából, hogy egész álló nap csak otthon sütögethessek :-))) Jó ötlet. Hmmm. Mindenkinek szép napot és jó sütögetést kívánok : Judit
Köszönöm a segítséget! Még arra lennék kíváncsi, hogy a megformázáshoz ki milyen "segédeszközt" használ. Szeretnék egy kis ötletlopkodáshoz folyamodni. :) De csak, ha senkit nem zavar.
Előre is köszi! Üdv, Niki
Ui.: Margit! Nagyon tetszett a Shell-kenyered - érdekelne, hogy hogy sikerült így formázni. Köszi :)
Szia Margitka! Pont Julikának meséltem, hogy azért nem írok a fórumba, mert szinte mindig ötletszerűen sütök, nem méricskélek pontosan. Így nem tudom megosztani Veletek a pontos receptet. Lenmagpelyhes, búzacsírás zsömle volt az utolsó mű, saját kefírrel :-)))) Nagyon jól sikerült. Tegnap este pedig előkészítettem a kovászt a Te bürlidhez, ma azt próbálom ki. Nagyon kíváncsi vagyok, beszámolok majd az eredményről. Szép napot mindenkinek! kila
Nagyon szívesen segítenék, de nehezet kérsz. Olvasd el az ismertetőket a gépekről, ez talán segít valamit.
Most vett Hirina és Judig Hausmeister 1300-as gépet. Ez nagyobb kenyér sütésére is alkalmas, két dagasztólapátos gép. Kinézetre olyan, mint az én Eta gépem. Én jobban szeretem a kétlapátos gépeket a benne sülő kenyér formája miatt, de a kisebb gépben sülő, magasabb kenyér szeletelését is meg lehet szokni.
A Hausmeisterről biztos fognak Neked írni, az árát sajnos nem tudom. Akcióban már 9.000.- forint körül is lehet gépeket kapni, de nem tudom, hogy az nem a kisebb fajta-e.
Gyere a fórumba írni, itt többet is írhatsz és biztos válaszol más is.
Veled örülök :-)) Nagyon jó dolog, ha az embernek az első kenyere ilyen sikeres, további sütésre és majd kísérletezésre sarkallja. A fogyókúrát egy darabig biztos félreteheted. Ha az ember ennyi finomságot süt, mint amiket tervezel, akkor nem könnyű fogyókúrázni mellette.
A másik regisztrált nevedet töröltem.
További sok-sok sikert kívánok és ugyanennyi beszámolót is szeretnék róluk hallani , üdv, Margit
A kelesztéssel kapcsolatban leírtam a tapasztalataimat a "Néhány tanács és ötlet...." részben. Ha valamire még kíváncsi vagy, akkor kérdezzél légyszíves.
Nádmelaszt és árpamalátát nekem is Julika vett Pesten. Sajnos én sem kaptam itt, ahol lakunk. Nagyobb bioboltokat érdemes megnézni, Zalaegerszegen biztos találsz ilyeneket.
A zsömlerecepteket örömmel venném, ha beírnád a receptes fórumba, én pedig átteszem onnan a neveddel az ABC-s részbe is.
Nekem sem volt elég a vanília a teljes Aranygaluska mennyiséghez. Kb. a felére lehetett elég, de nekem a gyerekeim másnap öntet nélkül vitték el a suliba a többit.
Szia Niki! Ha sütőben sült kenyeret, vagy bármilyen péksüteményt csinálok, akkor mindig dagasztás programra teszem először a gépbe. Ez 1,5 óra. A végére szépen megkel a gépben. Akkor kiveszem, formázom, és még kelesztem így is egy ideig. Zsömléknél, kifliknél, kalácsnál kb. 1/2 órát, rozsos kenyereknél kb. 1 órát. A rozskovászos volt a rekord 3 órával, de abban nem volt élesztő, az más kategória. Ha már fűtünk, akkor a radiátor mellé szoktam tenni. Hát így kelesztek én :-) kila
Szia Margit! Nagyon jól sikerült a fehér kenyér! Annyira ÖRÜLÖK :-)) Éjjel lett készen, a fiammal vártuk,hogy elkészüljön, és amint meghült kicsit, azonnal lakomázni kezdtük a vajas-lekváros kenyeret. Éjjel 1/2 12 volt (hi-hi). Nem éppen karcsúsító program :-) Köszönöm szépen a segítséget! A lesötétebb színre állítottam, de elég világos lett. Laza, formás, és nem esett be a teteje (ettől féltem kicsit).Az édes tésztákat és a pizzákat is nagyon szeretjük, úgyhogy azt hiszem kísérletezgetés következik. Annyira jó, hogy itt ennyi sok kipróbált recept van, és sok-sok jó tanács a hibák elkerülése érdekében. Annyira nekibátorodtam :-) Szép napot kívánok! Judit
Ui:Igazad van,valamit elrontottam a regisztrálásnál.Ezt a nevet szeretném használni, a másikat töröld légyszíves.köszi
Információt szeretnék kérni arról, hogy ki hogyan szokott keleszteni. Mert az én kelesztési módszerem, nem a legszuperebb (úgy vettem észre), mert általában több idő kell hozzá, mint ami a receptben meg van adva. Minden ötletet szívesen veszek.
Szia Margit !
Köszönöm a recepteket! Majd kipróbálom őket de valami nagyon érdekes dolgokat vélek bennük felfedezni. Hol lehet kapni őket.Gondolok itt a nádmelaszra,árpamaláta szirupra. Ha esetleg Zalaegerszeg közelében valaki tud valamit akkor írja meg ! No meg ha Te tudnál segíteni nagyon meg köszönném.
Tegnap kovászos zsemlét sütöttem, meg császár zsemlét, nem tudom ismered-e.Gondolom igen,de ha nem és érdekel szívesen beírom. Én általában ezt szoktam sütni.Kellemes napot !
Nem tudom mennyire szeretitek mártással nyakon önteni az aranygaluskát, de lehet hogy kell majd még egy adagot csinálnod a duplaadag mellé, mert nálam az is kevés lett. :) De ez azért függ attól is, hogy milyen sűrűre csinálod.
Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá! Üdv, Niki
Szia Niki ! Nagyon szépen köszönöm az öntet recijét, ez sem hangzik túl bonyolultnak. Max. a cukrot én gyümölcscukorral helyettesítem. Azt gondoltam ki, hogy csinálom a Te recid szerint 1 szimpla adagot és a Margitka féléből is egyet. Így a teljes adaghoz elég lesz. Ugyanis a munkahelyemre szeretném behozni az Aranygaluskát. Üdv. Julika
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit