E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.10.06. 23:24 - #877

Szia Niki!

A tekerés leginkább csak a külsején látszik a kenyérnek, belül egybekel.

A nagy üvegtállal akkor szoktam a kenyeret letakarni, ha nincs alatta begyújtva a sütő. A tálat meg szoktam töletni forró vízzel, majd amikor átmelegedett, akkor teszem a kenyér fölé. Letakarom egy jó vastag ruhával és így sokáig tartja a meleget és jobban kel a kenyér. Ez a módszer az élesztős kenyerekhez nagyon jó.
Én a teljes kelés után már nem nagyon szeretem bolygatni a tésztámat. Olyat már próbáltam, hogy langyos, kilisztezett jénaiban kezdtem a kelesztést, majd kb. félidőben borítottam ki a tésztát óvatosan a tepsire. Így még nem tört össze a tészta és folytatta a tepsin a kelést.
Ha a konyhában hűvösebb van (mint most), akkor begyújtom a sütőt és fölé, a gáz tetejére teszem a tepsit. Ilyenkor egy nagy műanyag tállal takarom le a kenyeret.

Majd mesélj, hogy mit sütsz a kovásszal elsőre és hogy sikerül az első kefired. Sok sikert mindenhez, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.10.06. 22:28 - #876

Szia Margit!

Tegnap sütöttem egy kevert lisztes burgonyás kenyeret ugy hogy programoztam tészta programra, hogy mire este hazaérek meg legyen kelve a tészta és tudjam sütni a kenyeret. Nagyon lágy tésztát kaptam ezért még ujra dagasztattam tettem hozáá lisztet. Mikor jó keménységű lett megformáztam és zacskóban sütöttem. Egy nagyon finom kenyeret kaptam.Most a fantáziámat a narancsos fahéjas kalács izgatja, lehet hétvégén megsütöm, majd beszámolok róla.
Mindenkinek gratula aki sikeresen sütöget. A formázást kérdezte valaki én a zsemlét megmérem, hogy egyforma súlyú legyen és kézzel gömbölyítem a kenyeret pedig én is a feltekerés módszerét használom.

Üdv: jégkása


majorkaj Előzmény | 2005.10.06. 21:12 - #875

Szia Niki !

Köszi, hogy figyelmeztettél az öntet adaggal kapcsolatban. Hétvégén meg szeretném sütni az Aranygaluskát és hétfőn kedveskedni szeretnék a kollegáknak is vele. Üdv. Julika


tnikita Előzmény | 2005.10.06. 20:33 - #874

Szia Margit!

Tetszik ez a tekeréses dolog, csak nem lehet, hogy egy kicsit nehéz így vágni belőle?
Ami még érdekelne, az az, hogy láttam a Búzacsírás kenyérnél is, hogy már alapból a sütőpapiros tepsin kelesztetted, mégpedig úgy, hogy egy átlátszó edénnyel fedted le. Miért jó ez a módszer? Én úgy szoktam, csak nem mindig jön be tökéletesen (bár ez lehet hogy a tészta minőségétől is függ), hogy beleteszem egy tálba, aminek elvileg légmentesen lezár a fedele és azt takarom még le konyharuhával, vagy kis kéztörlő törölközővel és úgy rárakom a konvektorra. (már amikor az meleg) :)
Milyen ötleted van még ehhez kapcsolódóan?

Előre is köszönöm, a férjem már úton van a kovásszal meg a kefírgombával, ha minden igaz. :) Sőt, kb. fél óra múlva már haza is ér. :)
Majd hívlak ezügyben is, bár lehet hogy már beszéltünk addig telefonon, mire ezt olvasod. :)

Mégegyszer köszi mindent, üdv, Niki


Judig Előzmény | 2005.10.06. 15:22 - #873

Szia Margit! Elküldtem a képeket az emilke címedre. Köszönöm a segítséget, változatlanul nem sikerült feltenni a képeket. A kaláccsal majd jövök :-) Judit

EmMargit Előzmény | 2005.10.06. 13:39 - #872

Szia Judit!

Örülök, hogy megint jó lett a kenyered. Képet meg tudok szerezni az Indexről vagy e-mailben tudsz nekem küldeni és akkor felteszem. Úgy látom az Indexre valamiért nem tudtad feltenni, de nem volt időm még végigolvasni, hogy miért nem sikerült. Oda is felteszem Neked este, ha szeretnéd és addig sem sikerül.

Vacsorára is tudsz programozottan sütni kenyeret, bár otthon lenni tényleg jobb megoldás :-)

Kíváncsi leszek a csíkos kalácsra is, de a bucikról is jó lett volna képet látni. Kalácstésztát egyébként kicsit gyorsabban lehet csinálni, mint kenyeret, ez talán a délutáni-esti időszakba is belefér.

Várom a beszámolókat és a képeket is, ha van kedved küldeni, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.06. 13:26 - #871

Szia Niki!

Engem egyáltalán nem zavar, erre jó, ha beszélgetünk :-))

Minek a megformázására vagy kíváncsi ? A zsömlét, kenyeret csak kézzel formázom, a kiflit kinyújtom és elvágva feltekerem.
A Shell kenyeret tekerve csináltam és eldőlt. Tehát nem szándékosan lett ilyen, ha úgy tetszik elrontottam. A Búzacsírás kenyérnél találsz olyan képet, ahogy ezt is tekertem, majd a Shell kenyér receptjénél elolvashatod a többit.

Írd meg mire vagy kíváncsi, este újra jövök, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.06. 13:21 - #870

Szia Kila!

Én mindig papírral és ceruzával indulok sütni :-))

Várom a beszámolót a bürliről, nagyon kíváncsi vagyok, hogy sikerült és hogy ízlik a családnak.

Üdv, Margit


Judig Előzmény | 2005.10.06. 10:03 - #869

Szia Margit! Tegnap este bekészítettem a második fehér kenyeret, és beprogramoztam a gépet. Reggel fél 6-kor ott illatozott a konyhában, amikor kimentem. Hihetetlen gyönyörű lett másodszorra is, és nagggyon finom :-) Tényleg elronthatatlan. A színét most is kissé világosnak tartom, de tulajdonképpen nem gond. De ha van ötleted, hogyan lehetne kicsit sötétebb, megköszsönném. Ennek a kenyérkének kicsit morzsálódósabb a héja, mint az elsőnek. De ettől függetlenül azonnal nekiestünk, pedig hűlnie kellett volna.(Képet itt nem tudom hogyan kell betenni a Mindennapi....-ba felteszem majd) De tegnap dagasztattam vele virslis buci tésztát, és az is tökéletesre sikerült. Annyira örülök! Most az édes sütemények következnek, mert nagyon szeretjük. Ma a csíkos kalácsodat akarom megsütni, és persze reggelre megint programozott fehér kenyér lesz :-) Csak az a baj, hogy szinte mind megettük, és vacsorára már venni kell a boltban. (vagy valaki kivehetne a munkából, hogy egész álló nap csak otthon sütögethessek :-))) Jó ötlet. Hmmm. Mindenkinek szép napot és jó sütögetést kívánok : Judit

tnikita Előzmény | 2005.10.06. 08:14 - #868

Sziasztok Margit és Kila!

Köszönöm a segítséget! Még arra lennék kíváncsi, hogy a megformázáshoz ki milyen "segédeszközt" használ. Szeretnék egy kis ötletlopkodáshoz folyamodni. :)
De csak, ha senkit nem zavar.

Előre is köszi! Üdv, Niki

Ui.: Margit! Nagyon tetszett a Shell-kenyered - érdekelne, hogy hogy sikerült így formázni. Köszi :)


kila Előzmény | 2005.10.06. 07:49 - #867

Szia Margitka!
Pont Julikának meséltem, hogy azért nem írok a fórumba, mert szinte mindig ötletszerűen sütök, nem méricskélek pontosan. Így nem tudom megosztani Veletek a pontos receptet. Lenmagpelyhes, búzacsírás zsömle volt az utolsó mű, saját kefírrel :-)))) Nagyon jól sikerült. Tegnap este pedig előkészítettem a kovászt a Te bürlidhez, ma azt próbálom ki. Nagyon kíváncsi vagyok, beszámolok majd az eredményről.
Szép napot mindenkinek! kila

EmMargit Előzmény | 2005.10.05. 22:27 - #866

Szia Willowka!

Nagyon szívesen segítenék, de nehezet kérsz. Olvasd el az ismertetőket a gépekről, ez talán segít valamit.

Most vett Hirina és Judig Hausmeister 1300-as gépet. Ez nagyobb kenyér sütésére is alkalmas, két dagasztólapátos gép. Kinézetre olyan, mint az én Eta gépem.
Én jobban szeretem a kétlapátos gépeket a benne sülő kenyér formája miatt, de a kisebb gépben sülő, magasabb kenyér szeletelését is meg lehet szokni.

A Hausmeisterről biztos fognak Neked írni, az árát sajnos nem tudom.
Akcióban már 9.000.- forint körül is lehet gépeket kapni, de nem tudom, hogy az nem a kisebb fajta-e.

Gyere a fórumba írni, itt többet is írhatsz és biztos válaszol más is.

Szerencsés választást kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.05. 20:28 - #865

Szia Kila!

Mi jót sütöttél ma?

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.05. 20:26 - #864

Szia Judig!

Veled örülök :-))
Nagyon jó dolog, ha az embernek az első kenyere ilyen sikeres, további sütésre és majd kísérletezésre sarkallja.
A fogyókúrát egy darabig biztos félreteheted. Ha az ember ennyi finomságot süt, mint amiket tervezel, akkor nem könnyű fogyókúrázni mellette.

A másik regisztrált nevedet töröltem.

További sok-sok sikert kívánok és ugyanennyi beszámolót is szeretnék róluk hallani :), üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.05. 20:06 - #863

Szia Niki!

A kelesztéssel kapcsolatban leírtam a tapasztalataimat a "Néhány tanács és ötlet...." részben. Ha valamire még kíváncsi vagy, akkor kérdezzél légyszíves.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.05. 20:01 - #862

Szia Nogea!

Nádmelaszt és árpamalátát nekem is Julika vett Pesten. Sajnos én sem kaptam itt, ahol lakunk. Nagyobb bioboltokat érdemes megnézni, Zalaegerszegen biztos találsz ilyeneket.

A zsömlerecepteket örömmel venném, ha beírnád a receptes fórumba, én pedig átteszem onnan a neveddel az ABC-s részbe is.

További jó sütögetést kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.05. 19:56 - #861

Sziasztok Julika és Niki!

Nekem sem volt elég a vanília a teljes Aranygaluska mennyiséghez. Kb. a felére lehetett elég, de nekem a gyerekeim másnap öntet nélkül vitték el a suliba a többit.

Üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.10.05. 19:05 - #860

Szia Niki!
Ha sütőben sült kenyeret, vagy bármilyen péksüteményt csinálok, akkor mindig dagasztás programra teszem először a gépbe. Ez 1,5 óra. A végére szépen megkel a gépben. Akkor kiveszem, formázom, és még kelesztem így is egy ideig. Zsömléknél, kifliknél, kalácsnál kb. 1/2 órát, rozsos kenyereknél kb. 1 órát. A rozskovászos volt a rekord 3 órával, de abban nem volt élesztő, az más kategória.
Ha már fűtünk, akkor a radiátor mellé szoktam tenni.
Hát így kelesztek én :-) kila


Judig Előzmény | 2005.10.05. 10:37 - #859

Szia Margit! Nagyon jól sikerült a fehér kenyér! Annyira ÖRÜLÖK :-)) Éjjel lett készen, a fiammal vártuk,hogy elkészüljön, és amint meghült kicsit, azonnal lakomázni kezdtük a vajas-lekváros kenyeret. Éjjel 1/2 12 volt (hi-hi). Nem éppen karcsúsító program :-) Köszönöm szépen a segítséget! A lesötétebb színre állítottam, de elég világos lett. Laza, formás, és nem esett be a teteje (ettől féltem kicsit).Az édes tésztákat és a pizzákat is nagyon szeretjük, úgyhogy azt hiszem kísérletezgetés következik. Annyira jó, hogy itt ennyi sok kipróbált recept van, és sok-sok jó tanács a hibák elkerülése érdekében. Annyira nekibátorodtam :-) Szép napot kívánok! Judit

Ui:Igazad van,valamit elrontottam a regisztrálásnál.Ezt a nevet szeretném használni, a másikat töröld légyszíves.köszi


tnikita Előzmény | 2005.10.05. 08:40 - #858

Sziasztok!

Információt szeretnék kérni arról, hogy ki hogyan szokott keleszteni. Mert az én kelesztési módszerem, nem a legszuperebb (úgy vettem észre), mert általában több idő kell hozzá, mint ami a receptben meg van adva. Minden ötletet szívesen veszek.

Előre is köszi Mindenkinek! Üdv, Niki


[Későbbi] [1517-1498] [1497-1478] [1477-1458] [1457-1438] [1437-1418] [1417-1398] [1397-1378] [1377-1358] [1357-1338] [1337-1318] [1317-1298] [1297-1278] [1277-1258] [1257-1238] [1237-1218] [1217-1198] [1197-1178] [1177-1158] [1157-1138] [1137-1118] [1117-1098] [1097-1078] [1077-1058] [1057-1038] [1037-1018] [1017-998] [997-978] [977-958] [957-938] [937-918] [917-898] [897-878] [877-858] [857-838] [837-818] [817-798] [797-778] [777-758] [757-738] [737-718] [717-698] [697-678] [677-658] [657-638] [637-618] [617-598] [597-578] [577-558] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség