Örülök, hogy nem vesztél el, tényleg hiányoltalak :-) A narancsos kalácsot tekercsekben gondoltad megsütni? Biztos finom lenne úgy is. Kíváncsian várom az erdménybeszámolót.
Sajnos nálunk is ugyanaz a járvány dúl, mint amit írtál, de mi már nagyjából túl vagyunk rajta. Nekem szerencsére sikerült kihagyni.
Nem vesztem el csak ha délutános vagyok akkor nincs sok időm se sütni se a géphez jönni, főleg hogy a kicsi fiamat is viszem az oviba. A narancsos kalácsot igy is ugyis szeretném sütni, ugy is gondoltam mint a kakaóscsigát, fahéjjal megtölteni.Szerinted jó az ötlet.? Majd beszámolok róla, főleg ha nem ver le jobban ez a betegség mert felénk torokfájásos járvány van.
A lapát kiszedéséhez nem kell a tésztát kivenni, csak félrehúzni és a gépet sem kell lekapcsolni. Csak gyorsan belenyúlsz, kikapod a lapátot és egy kicsit eligazítod a tésztát. Ha egyszer más csinálod, akkor rájössz, hogy teljesen egyszerű.
Szia Margit! Most értetlenkedem kicsit.. Addig értem, hogy a péppé kevert kakaót beleteszem, kever még kicsit, aztán ha leállt, akkor kiszedem a tésztát, kiveszem a lapátot, és visszateszem a tésztát? A gépet közben kikapcsolom, vagy nem? Húúú,nem értem. Lángos receptet holnap beírom. Szép estét! Judit
Minden receptet örömmel fogadok, légyszíves írd be a lángost.
A kalácshoz: az utolsó dagasztás, akkor van, amikor csipog a gép a mazsoláért. Nekem ezután még 5 percet dagaszt. Ebből a 4. perc végén szoktam a kakaót a gépbe tenni. Előzőleg a kakaót egy kevés vízzel sűrű péppé kikeverem. Ha ezután a gép megáll, akkor kell a dagasztólapátokat a gépből kivenni, akkor biztos nem tudja ejteni a kelés közben a gép a tésztát.
Szia Margit! Ma eltrécseltem az időt a barátnőmmel, úgyhogy a fehér kenyér be lesz programozva reggelre. De a piaci lángos(beírjam a receptejét? nagyon finom!) most kel (kézi dagasztás), és reggel sütöm ki. A csíkos kalácsot terveztem be hét végre, azt hiszem nekiveselkedek. Igaz, nem tudom mikor van az utolsó dagasztás, meg "dobja"-e még a gép a tésztát :-) Úgyhogy lehet, hogy egyszínű kakaós lesz belőle. A fiam azt mondta, hogy neki bármilyen jó, csak már ehesse :-))) Szép estét kívánok! Judit
Szia Margitka! A bürliről lemaradtam! :( Illetve, megcsináltam a kovászt, de nem volt időm tegnap sütni belőle, úgyhogy a 12 óra helyett kb. 40 órát állt szegény! Dobjam ki, vagy még használható, szerinted? Ha még jó, akkor ma bürlizek :-) Köszönöm a segítséged! kila
Megsütöttem a Fehér kenyeret recepttáradból, de sajnos nem lett tökéletes. De csak formára. Picit beesett a teteje, de a belseje isteni finom lett. Mindig így járok, amikor nem kifejezetten az én kenyérsütőmre való receptet sütöm. Valamit mindig elhibázok. :)
Hétvégén sütök majd valami kovászosat. Anyósék jönnek köszönteni a páromat és főzök, majd akkor kiegészítésnek csinálok valami kovászosat is. :)
Köszönöm szépen! Annyira fantasztikus reggel a friss kenyérillatra kimenni a konyhába. Ennél csak az boldogítóbb, amikor látom a gyerekeim arcát, ahogy élvezettel reggeliznek :-))) Mindenkinek szép napot! Üdv:Judit
Hiányoltalak már, örülök, hogy jelentkeztél :-)) Gratulálok a kenyeredhez és kíváncsian várom a híreket narancsos kalácsról, ha megcsinálod. A gépi vagy a sütőben sült változatot gondoltad elkészíteni?
A tekerés leginkább csak a külsején látszik a kenyérnek, belül egybekel.
A nagy üvegtállal akkor szoktam a kenyeret letakarni, ha nincs alatta begyújtva a sütő. A tálat meg szoktam töletni forró vízzel, majd amikor átmelegedett, akkor teszem a kenyér fölé. Letakarom egy jó vastag ruhával és így sokáig tartja a meleget és jobban kel a kenyér. Ez a módszer az élesztős kenyerekhez nagyon jó. Én a teljes kelés után már nem nagyon szeretem bolygatni a tésztámat. Olyat már próbáltam, hogy langyos, kilisztezett jénaiban kezdtem a kelesztést, majd kb. félidőben borítottam ki a tésztát óvatosan a tepsire. Így még nem tört össze a tészta és folytatta a tepsin a kelést. Ha a konyhában hűvösebb van (mint most), akkor begyújtom a sütőt és fölé, a gáz tetejére teszem a tepsit. Ilyenkor egy nagy műanyag tállal takarom le a kenyeret.
Majd mesélj, hogy mit sütsz a kovásszal elsőre és hogy sikerül az első kefired. Sok sikert mindenhez, üdv, Margit
Tegnap sütöttem egy kevert lisztes burgonyás kenyeret ugy hogy programoztam tészta programra, hogy mire este hazaérek meg legyen kelve a tészta és tudjam sütni a kenyeret. Nagyon lágy tésztát kaptam ezért még ujra dagasztattam tettem hozáá lisztet. Mikor jó keménységű lett megformáztam és zacskóban sütöttem. Egy nagyon finom kenyeret kaptam.Most a fantáziámat a narancsos fahéjas kalács izgatja, lehet hétvégén megsütöm, majd beszámolok róla. Mindenkinek gratula aki sikeresen sütöget. A formázást kérdezte valaki én a zsemlét megmérem, hogy egyforma súlyú legyen és kézzel gömbölyítem a kenyeret pedig én is a feltekerés módszerét használom.
Köszi, hogy figyelmeztettél az öntet adaggal kapcsolatban. Hétvégén meg szeretném sütni az Aranygaluskát és hétfőn kedveskedni szeretnék a kollegáknak is vele. Üdv. Julika
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit