E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

kila Előzmény | 2005.10.13. 08:07 - #954

Szia Julika!
Vízbe tetted őket, úgy fagyasztottad le?
Örülök, hogy sikerült, biztosan nekem is szükségem lesz majd erre a módszerre!

tnikita Előzmény | 2005.10.13. 07:31 - #953

Szia Margit!

Köszi az ötleteket, majd kipróbálom. Egyébként nem vesztettem el a kedvem, tegnap megetettem a kovászt, mert majdnem elfogyott. :)
Amint megint lesz módom és időm, akkor nekiállok. Mert őszintén bevallva, úgy álltam neki tegnap előtt, hogy nem néztem, hogy mennyi időt vesz igénybe és este el kellett mennem itthonról. Egyébként logikus lett volna az, hogy nem lesz bekapcsolva a sütés, amíg meg nem kell. De majd ezt a lágy tészta dolgot is kitapasztalom.

Egyébként, ha csak sima fehér kenyeret szeretnék sütni kovászosan, arra ugyanaz a recept, mint a sima gépi kovászosra - csak a liszt fajtája változik, és az összes hozzávaló aránya megmarad?

Ja tegnap estére sütöttem krumplis kenyeret az én receptem alapján - amit a gépleíráshoz csatoltam - és olyan finom lett, hogy este a férjemmel még melegébe a felét megettük. :)

Előre is köszi a választ! Szép napot mindenkinek! Üdv, Niki


EmMargit Előzmény | 2005.10.12. 23:08 - #952

Szia Erika!

Sok szeretettel üdvözöllek az oldalamon.
Örülök, ha találtál érdekes recepteket, majd meséj mit és milyen sikerrel sütöttél.

A gépeddel kapcsolatos kérdésekre remélem kapsz majd válaszokat.
A 1,5 és 2 lb-s méretekkel én nem vagyok tisztában, ezek mekkora kenyeret jelentenek? Mi az a nagyobb méretű kenyér, amit sütni szeretnél?

Nagyon örülök, ha írsz recepteket, akár a Receptes, akár a Karácsonyi fórumba, ezeket természetesen továbbteszem az ABC-s részbe, mint a többiekét.

Várom további jelentkezésedet, és sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.12. 22:59 - #951

Szia Kinga!

Köszönettel veszem, ha beírod a Receptes fórumba a kenyered receptjét :-) Én onnan természetesen átteszem majd az ABC-s részbe is.

A sütés közben beesett kenyértetőt a túl sok folyadék és/vagy élesztő szokta okozni. Próbálj meg ezekből valamin változtatni a megszokott receptedben. Ha javasolhatom, akkor egyszerre csak az egyiken, hogy lásd az eredményét. Ha beírod a recepted folyadék-liszt-élesztő arányát, akkor esetleg segíteni is tudunk.

A kovászos kenyér valóban több időt és odafigyelést igényel, mint a csak élesztős. Ennek is az elkészítéséről és az arányairól kellene valamit tudni, hogy konkrét ötletet tudjak mondani, hogy mi lehetett a hiba.

Várom válaszod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.12. 22:51 - #950

Szia Julika!

Nagyon örülök a hírnek :-) Bár gombát szívesen adtam volna másikat, de mégis csak jobb, hogy működik így is a dolog.

Mesélj, ha sütsz valami finomat, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.12. 22:48 - #949

Szia Niki!

Először is ne keseredj el és ne add fel. Biztos, hogy sikerülni fog.;)

A kovászos kenyereket, sajnos nem lehet teljesen "mechanikusan", azaz szó szerint, a recept szerint csinálni. Sajnos erősen befolyásolja a környező hőmérséklet például a kovász működését, de az sem mindegy, hogy hűtőből kivett "alvó" kovásszal süt az ember, vagy nagyon aktív a kovásza. A megadott időpontok inkább hozzávetőlegesek. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy a sütést nem lett volna szabad elindítani, amíg a kellő mértékig fel nem jön a tészta az üstben. Ez előfordulhat, hogy kétszer annyi időt vesz igénybe, mint máskor.
Még egy probléma szokott lenni a kovászos kenyérrel, amire érdemes odafigyelni: a második dagasztás alatt képes nagyon ellágyulni a tészta. Általában az első dagasztáskor nagyon keményre szoktam a tésztát csinálni, akkor a másodikra pont jó. Ha ez nem teljesen sikerül, akkor a második dagasztás alatt is lehet egy kevés lisztet még hozzátenni. Nem szabad a második dagasztás alatt sem nyúlni-ragadni a tésztának.

Nézegettem a gépi recepteket, próbáld ki a Rozsos, rozskovászos gépi kenyeret, vagy legalább nézd meg annak az arányait és készítési módját. Lehet, hogy ez jobban beválik Neked, mint a másik. Természetesen a rozslisztet és kovászt átcsrélheted búzalisztre és kovászra.

Remélem tudtam segíteni és a kedved is visszatér. Még vígasztalásul annyit elmesélek, hogy az első kovászos próbálkozásaim nekem is rendre a kukában landoltak, de ez nem ebben az időszakban volt, hanem korábban. Akkor abba is hagytam az egészet, de csak piszkált annyira a dolog, hogy újból belevágtam és nem bántam meg :-)

Ha bármi kérdésed adódik írjál, szívesen segítek. Sok sikert, üdv, Margit 


EmMargit Előzmény | 2005.10.12. 22:26 - #948

Szia Judit!

Biztos hamarosan Neked is lesz ilyen kenyered, csak a bátorságot kell hozzá összeszedni, a többi menni fog :-)) Nem ördöngösség ezeknek a megsütése és a legtöbb igazán nem is időigényes. Nekem is az egyszerűen és gyorsan elkészíthető dolgok tetszenek. Bár némelyik nem így néz ki, de hidd el, attól így van. Tudom, hogy rutin is kell hozzá, de egy-egy kenyér gépből kivétele után maximum 5 percet foglalkozom még a tésztával. A péksütemények és kalácsfélék sem tartanak tovább 10 percnél. (Elpakolással együtt értendő :-))

Gratulálok a kalácsodhoz és kenyereidhez, további hasonlóakat kívánok. Szólj, ha elszántad a kovászolásra vagy a sütőben sütésre Magadat :-))

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.12. 22:15 - #947

Szia Kila!

Köszönöm szépen, finom is lett.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.12. 22:14 - #946

Szia Jégkása!

Egyáltalán nem baj, ha nem csak kenyerezünk a fórumon, sőt .......:-)
Az 1 kg körüli kenyér 60 dkg lisztből lesz, de ez messze nem lesz akkora, mint a bolti 1 kg-os kenyér. Ahhoz a mérethez legalább 1,4 kg-nak kell lenni a kész kenyérnek. Egyszerűen hiányzik az adalékanyag a háziból, ami olyan mértékben felfújná, mint a boltit.
A legelső sütőben sütött kenyerem nagyon hasonlít a boltihoz, ha gondolod próbáld, ki hátha megeszi a család is. Sütőben sült kenyér néven van a receptek között. A tegnapi kenyerem is egy hasonló minőséget eredményezett, csak ebben kovász is van. Ennek a két kenyérnek nem ropogós a héja, gondolom a burgonya teszi ezt, de ettől függetlenül nagyon finomak.

Jó sütögetést holnapra is, üdv, Margit 


teerika Előzmény | 2005.10.12. 17:01 - #945

Sziasztok!Erika vagyok , egy újdonsült kenyérsütőgép tulajdonos ,szombaton lesz két hete.A készülék egy Hausmeister HM-1300-as .Szerencsém van vele mert amit eddig csináltam benne ,normál programos és gyors programos sima fehér illetve burgonyapehelyel dúsított kenyér valamint kalács mind jól sikerült,bár mindet a 2lb-s méret és közepes szín beállítással készítettem.Azért van mit tanulnom .Mi különbség lenne a kenyereim között ha a használt recepteket megpróbálnám 1,5lb-s méretbeállítással csinálni?Mivel a saját gépemmel nincs gondom első perctől fogva,elhoztam anyukámtól az Ő Hauser BM-821-es készülékét ami Nála a szekrényben állt eddig mert a benne készített néhány kenyér nem sikerült.Láttam hogy vannak köztetek akik ilyen típussal rendelkeznek és már kitapasztalták,tőlük -tőletek szeretnék majd kérni néhány tanácsot és bevált receptet.Hpkriszti! én az alap és a joghurtos kenyér program műveleti idejeit felírtam egy táblázatba,ha kíváncsi vagy rá elküldhetem Neked.Söci! légy szíves szánj meg néhány olyan "nagy" kenyér recepttel amit kedvel a gép. Igyekszem majd én is némi pluszt adni a Fórumnak amivel tudok ,bár nem vagyok egy konyhatündér .Már jópár receptet kimásoltam az oldalról amiket ki szeretnék próbálni.

Elnézést a hosszú kezdésért.

Üdv. Mindenkinek ,Erika

 

 


Kinga Előzmény | 2005.10.12. 11:55 - #944

Szia Margit! Köszi az ötletet, meg fogom próbálni. Eddig sütöttem fehér kenyeret (ebbe kevertem magokat) és kalácsot, a gép receptjei szerint. Nagyon finomak lettek, csak egy kicsit gyorsan keltek meg, ezért tölcséresen beesett a tetejük. Pedig a kalácsnál nyitogattam a géptetőt. Figyeltem a víz hőfokára is,nem tudom mi lehetett a gond. De szerencsére csak a kinézetét rontotta. Sütöttem már kovászos rozskenyeret, de csak később olvastam, hogy tovább kell keleszteni, olyan is lett...És a múltkor "vészhelyzetben" használtam fehér kenyérhez a gyors programot, az is nagyon finom lett. Kipróbáltam egy négy pelyhes receptet, jól sikerült, azt ha lesz egy kis időm, közkinccsé teszem. Kinga

majorkaj Előzmény | 2005.10.12. 10:45 - #943

Szia Margitka és Kila !

Megnyugodtam, mert a felolvasztott gombák is ugyanúgy mint mostanában a hűvős időben 36 óra alatt elkészítették a kefírt. Ma reggel le is szűrtem. Úgyhogy működik ez a dolog. Üdv. Julika


tnikita Előzmény | 2005.10.12. 08:25 - #942

Szia Margit!

Először is gratulálok a burgonyás kenyérhet, isteni lehet!

Tegnap megsütöttem a gépi kovászos kenyeret (búzakovászból). Nem sikerült. :(
Az első kelesztésnél (1,5 órásnál) gyönyörűen megkelt, aztán a második kelesztés után már csak a pitli feléig ért és így sült meg. Az az igazság, hogy elindítottam a tészta programot az utolsó dagasztáshoz és kelesztéshez (annak olyan az programja, ami pont megfelel a receptben leírt dagasztásnak és kelesztésnek), majd anyukámnak mondtam, hogy amikor leáll a program, kapcsolja be a sütést, mert nekem el kellett mennem otthonról. Így ma reggel mikor felvágtam a kenyeret, picit sűrű és nedves hatású volt a közepe. Attól függetlenül, hogy natúr nem olyan jó, pirítósnak azért kitűnő. :)
Mi lehetett a gond? Csináljak inkább először kézzel kovászos kenyeret? Úgy elszomorodtam, hogy nem a várt eredményt kaptam. :(

Remélem meg tudjuk oldani ezt a gondot! Előre is köszönöm!

Szép napot mindenkinek! Üdv, Niki


Judig Előzmény | 2005.10.12. 08:05 - #941

Húúú, de szép ez a burgonyás kenyér! Mikor tudok majd én is ilyen szépet sütni....? A második kakaós kalácsom is nagyon szép és finom lett. Most kicsit tovább sütöttem, mert a tetejét bekentem cukros vízzel, és ettől olyan puha lett, mintha nem sült volna meg. Azt szerettem volna, ha kicsit ropogós. Hááát, most sem lett az, de ennél tovább nem mertem sütni, nehogy kiszáradjon. A fehér kenyér sütése mindennapos (este beprogramozva) nagyon szeretjük. Sokkal jobban ízlik, mint a bolti, tényleg igaza van jegkasanak, azon kívűl, hogy nagyon finom, jóleső érzés, hogy tudom mi van benne, és hogy egészséges amit eszünk :-) Hét közben nekem is nagyon kevés időm van, ezért várom a hét végét, amikor majd új recepteket próbálhatok ki. A kovászos kenyér sütéséhez (meg a kovász készítéséhez) még nincs bátorságom, de majd idővel próbálkozom. Nagyon sok gusztusos kenyér és süti képet tettél fel Margit, az embernek olyan ehetnéke van a képek láttán. :-) Mindenkinek szép napot kívánok: Judit

kila Előzmény | 2005.10.12. 07:31 - #940

Gyönyörű a kenyered Margitka! :-)

jegkasa Előzmény | 2005.10.11. 22:01 - #939

Szia Margit!

A sütöben sültet sem a gépit sem igazából nem tudom megmondani lehet csak azért mert nem ugy néz ki mint a bolti. Azaz igazság, hogy ahhoz hogy olyan nagy legyen mint a bolti nem is tudom mennyi alpanyag kell 1 kg kenyérhez, a 60 dkg lisztből lesz ? Tulajdonképpen eddig a gyerekek ették a rozsos kenyeret amit a boltban vettem maszek pék süti de elolvastam az adalékokat sok minden van benne le kéna fordítani az E betüket.Szerintem ez olyan dolog mint a tasakos leves van benne olyan adalék amitől az embernek jobban ízlik.Pedig tudjuk, hogy a ssaját készítésű leves mennyivel finomabb. Bocs hogy nem annyira sütögetős a téma.

További szép estét :-))

üdv: jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.10.11. 21:39 - #938

Sziasztok!

Kész lett a Burgonyás kenyerem, a képét és a receptet feltettem.

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.11. 20:41 - #937

Szia Kila!

Nagyon finom volt a forrázott zsömle, nagyon sok egyéb német receptben találkoztam ezzel a módszerrel. Hogy mi a jelentősége, azt csak találgatni tudom. A forró vízben elég nagyot kel a tészta, és gondolom egy kéreg fő rá, ami megsülve ropogósabb lesz. Ez csak ötlet :-))

Nekem is sajnos rengeteg a dolgom, ezért nem is tudtam tegnap és ma nappal a géphez jönni, szinte semmit. Holnap is hasonlóan lesz, legfeljebb késő este fogok ideérni. Most sül egy kenyerem, remélem ennek a receptjét még gyorsan fel tudom tenni, holnap sütni sem lesz időm.

A keresztes zsömléhez a gyorskovász is jó, próbáld ki, érdemes.
Majd mesélj, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.11. 20:35 - #936

Szia Julika!

Nem megijeszteni szerettelek volna. Állítólag életben maradnak a gombák, csak én még nem próbáltam. Ezért is vagyok kíváncsi az ereményre.

Üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.10.11. 11:20 - #935

Szia Margitka!
Olyan sok dolgom volt tegnap, hogy csak egy kenyérre futotta, forrázott zsömlére nem :-(
De nagyon kíváncsi rá, biztosan meg fogom egyszer csinálni. A forrázás mit befolyásol rajta? A keresztes zsömléhez az egy napos gyorskovász is jó?
Köszönöm! kila


[Későbbi] [1514-1495] [1494-1475] [1474-1455] [1454-1435] [1434-1415] [1414-1395] [1394-1375] [1374-1355] [1354-1335] [1334-1315] [1314-1295] [1294-1275] [1274-1255] [1254-1235] [1234-1215] [1214-1195] [1194-1175] [1174-1155] [1154-1135] [1134-1115] [1114-1095] [1094-1075] [1074-1055] [1054-1035] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?