E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.10.13. 22:30 - #974

Szia Eszter/Sarga51!

Először is sok szeretettel üdvözöllek az oldalamon.

Az e-mailt köszönöm, rövidesen elolvasom. Sajnos az elmúlt napokban elég kevés volt az időm, de talán hétvégén már jobban ráérek a gépnél lenni.

Milyen kenyérsütőd van, miket szoktál és milyen sikerrel sütni, mióta sütsz????
Sok kérdés, mesélj egy kicsit magadról légyszíves!

A citromos-mákos kalács receptje nekem is nagyon tetszett, de sajnos a gyerekeim nem eszik a mákot ezért nem tudtam megcsinálni, pedig biztos finom.

Várom válaszod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.13. 22:23 - #973

Szia Jégkása!

Nagyon örülök, hogy ilyen finomakat sütöttél, gratulálok hozzá.

Szép napot kívánok holnapra, majd mesélj a kenyérről nagyon kíváncsi vagyok a sikerére, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.10.13. 22:09 - #972

Szia Margit!

Nagyon finom lett a pizza, most kefír helyett joghurtot tettem bele. Sütöttem még narancsos fahéjas kalácsot abba is joghurtot tettem és megcsináltam ugy mint a kakaós csigát, a másik felét háromba vettem tettem bele tölteléket feltekertem és befontam az ugy sült meg nagyon finom lett. Még a töltelék sűrűségén kéne tökéletesiteni mert mindig kifolyik,most tettem hozzá kis zabkorpát és zsemlemorzsát, de nem lehetett észre venni.
A kenyeret amit javasoltál majd megsütöm és beszámolok róla.
További szép estét én megyek mert reggel korán kelek.
Üdv: jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.10.13. 21:46 - #971

Szia Nogea!

Köszönöm a receptet, majd átteszem az ABC-be. Remélem a hétvégén már több időm lesz, mint az elmúlt napokban :-)

A kovászt tulajdonképpen bármikor megetetheted. Én használat után szoktam a maradékot felszaporítani, így mindig van kész kovászom, ha hirtelen támad kedvem sütni vele, akkor is. Ha sokat áll a hűtőben, akkor szokzott víz kicsapódni rajta, de ez nem baj.

Nagyon finom kiflireceptem van, ezt megtalálod a péksütemények között. Érdemes kipróbálni, én nagyon sok mindent sütöttem már vele. Egy "hibája" van, ahhoz képest, amit kérdeztél, hogy nem ropogós. Puha, lágy, "majdelröpül" tésztája van, de a héja sem kemény.

Mesélj majd, hogy áll a kovászod és, ha kipróbálod a kiflit, akkor arról is. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.13. 21:38 - #970

Szia Julika!

Én is annyi friss élesztőt használok, mint amit Kila írt. Ezt az arányt szerintem beépítheted a porélesztő helyett a receptekbe. Mesélj majd, hogy miket próbálsz ki, nagyon kíváncsi vagyok az új sütéseidre.

Sok sikert, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.13. 21:36 - #969

Szia Erika!

Üdvözöllek a regisztrált felhasználók között, remélem sokszor olvashatjuk majd a beszámolóidat.

Julika tökéletesen leírta Neked az első beszerezni valókat, én nem is tennék hozzá semmit.

Nagyon sok sikert és jó sütögetést kívánok. Várjuk a beszámolóidat és esetleges kérdéseidet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.13. 21:32 - #968

Szia Jégkása!

Szerintem a kölespelyhet ugyanúgy lehet használni, mint a zabpelyhet vagy a pehelymixeket. Az olajos magok pelyhes változatának használatánál látok némi különbséget, de ennél nem.

Milyen lett a pizzád? Üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2005.10.13. 17:08 - #967

Szia Kila ! Neked is nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Üdv.Julika

majorkaj Előzmény | 2005.10.13. 16:52 - #966

SZia Jégkása ! Nagyon szépen köszönöm a részeltes tájékoztatót. Ebből megpróbálom kisilabizálni. Biztos tudom majd hasznosítani. Még egyszer köszönöm szépen. Üdv. Julika

jegkasa Előzmény | 2005.10.13. 15:32 - #965

Hát ez nem ugy sikerült ahogy szerettem volna. Ujra megpróbálom.

 

 

 

1 cs.Francia élesztő 11gr = 40 gr friss élesztőnek felel meg.

1 cs Francia élesztő 18 ml = 3,6 TK

1 TK = 5 ml

1 TK francia instant élesztő = 11gr friss élesztővel

1 dkg (10gr) friss élesztő = 4,5 ml Franciával (1 TK szűken mérve)

2 dkg (20gr) friss élesztő = 9 ml Franciával (1,8 TK)

1 cs.Oetker élesztő 7gr = 25 gr friss élesztőnek felel meg.

1 cs Oetker élesztő 11,25 ml = 2,25 TK

1 TK = 5 ml

1 TK Oetker instant élesztő = 11gr friss élesztővel

1 dkg (10gr) friss élesztő = 4,5 ml Oetkerrel (1 TK szűken mérve)

2 dkg (20gr) friss élesztő = 9 ml Oetkerrel (1,8 TK)

1 cs.Tescós élesztő 10gr = 35 gr friss élesztőnek felel meg.

1 cs Tescós élesztő 16 ml = 3,2 TK

1 TK = 5 ml

1 TK Tescós instant élesztő = 11gr friss élesztővel

1 dkg (10gr) friss élesztő = 4,5 ml Tescóssal (1 TK szűken mérve)

2 dkg (20gr) friss élesztő = 9 ml Tescóssal (1,8 TK)

1 cs.Budafoki élesztő 7gr = 20 gr friss élesztőnek felel meg.

1 cs Budafoki élesztő 11,25 ml = 2,25 TK

1 TK = 5 ml

1 TK Budafoki instant élesztő = 9gr friss élesztővel

1 dkg (10gr) friss élesztő = 5,6 ml Budafokival (1 TK bőven mérve)

2 dkg (20gr) friss élesztő = 11,2 ml Budafokival(1 teljes csomag)

Üdv: jégkása


jegkasa Előzmény | 2005.10.13. 15:28 - #964

Szia Julika!
Krissz gyüjteményéből bemásolom neked:

Az élesztőkről is készített valaki egy összehasonlítást:

1 cs.Francia élesztő 11gr = 40 gr friss élesztőnek felel meg.           1 cs Francia élesztő 18 ml = 3,6 TK                                              1 TK = 5 ml                                                                             1 TK francia instant élesztő = 11gr friss élesztővel                         1 dkg (10gr) friss élesztő = 4,5 ml Franciával (1 TK szűken mérve)    2 dkg (20gr) friss élesztő = 9 ml Franciával (1,8 TK)
1 cs.Oetker élesztő 7gr = 25 gr friss élesztőnek felel meg.              1 cs Oetker élesztő 11,25 ml = 2,25 TK                                        1 TK = 5 ml                                                                              1 TK Oetker instant élesztő = 11gr friss élesztővel                          1 dkg (10gr) friss élesztő = 4,5 ml Oetkerrel (1 TK szűken mérve)      2 dkg (20gr) friss élesztő = 9 ml Oetkerrel (1,8 TK)                         1 cs.Tescós élesztő 10gr = 35 gr friss élesztőnek felel meg.            1 cs Tescós élesztő 16 ml = 3,2 TK                                               1 TK = 5 ml                                                                             1 TK Tescós instant élesztő = 11gr friss élesztővel                         1 dkg (10gr) friss élesztő = 4,5 ml Tescóssal (1 TK szűken mérve)     2 dkg (20gr) friss élesztő = 9 ml Tescóssal (1,8 TK)                        1 cs.Budafoki élesztő 7gr = 20 gr friss élesztőnek felel meg.           1 cs Budafoki élesztő 11,25 ml = 2,25 TK                                       1 TK = 5 ml                                                                              1 TK Budafoki instant élesztő = 9gr friss élesztővel                         1 dkg (10gr) friss élesztő = 5,6 ml Budafokival (1 TK bőven mérve)     2 dkg (20gr) friss élesztő = 11,2 ml Budafokival(1 teljes csomag)
Remélem tudod használni.

Szia jégkása


nogea Előzmény | 2005.10.13. 13:39 - #963

Szia Margit! Bocs de nem nagyon értem rá begépelni a zsemle recit.Most pótolom! Császár zsemle 45 dkg liszt,1 ek cukor,1tk só,25g élesztő,2,5 dl tej,30g margarin Az élesztőt felfuttatom és elkészítem gépbe a tésztát a DOUGH programon.Utána 8 felé osztom, tetejére kereszt vágást teszek, tepsire rakom,kelesztem.Tetejét vagy felvert tojással,tejjel,de volt hogy csak vízzel kentem le. Hamburger buci Ugyan ez a recept de 4-5 evőkanál + cukorral,és 5 felé osztom.Tejes tojással kenem le.Hatalmas nagy bucik lesznek akár a boltiak. Nem saját a reci de a hambi zsemlét azt én fejlesztettem ki.A császár zsemit valaki a netre írta de már nem tudom hová és ki. Megsütöttem már 2x a kenyered nagyon fini lett.A kovászt azt hogy kell etetni ? Csak akkor kell hozzá tenni mikor sütsz vele,vagy mindíg. Az enyém most kicsit leült,de megetettem most mintha életre kelne. Hűtőben volt és valami viz szerű lé is lett rajta az nem baj ?Valami finom ropogós igazi kifli recid nincs ? Üdv! Nogea

kila Előzmény | 2005.10.13. 13:12 - #962

Szia Julika!
Én egy 1 kg-os kenyérbe (amiben durván 600 g liszt van) teszek 1/4 kockaélesztőt. Ez kb. 12 g. A kalácsba is ennyit teszek, és ha ugyanennyi lisztből zsömlét csinálok, abba is. Amikor még porélesztővel csináltam, akkor ennyi liszthez egy csomagot tettem bele. A gépem könyvében az állt, hogy mindenképpen porélesztővel kell sütni benne, frisset nem szabad használni! Fogalmam sincs, miért???!!! Drága volt (az Oetker porélesztő szerintem kb. 60-70 Ft, így kijövök a tizedéből) és nem is lettek olyan szépek a kenyerek.
Ráadásul a recept néha csak egy kiskanálnyi porélesztőt írt, amitől gyakorlatilag semmit nem csinált a tészta, muszáj volt emelnem az adagon.
Szóval 600 g liszt-12 g friss élesztő, ami nekem bejött. Ezen nem változtatok akkor sem, ha magokat, "extra" liszteket, pelyheket teszek bele. Max. a kelési idő módosul (teljes kiőrlésű programra rakom, az hosszabb).

Szép napot! kila


majorkaj Előzmény | 2005.10.13. 12:16 - #961

Sziasztok ! Most egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. Kaptam ugyanis a barátnőmtől "Száz recept kenyérsütőgéphez" című könyvet és ott csak porélesztővel vannak leírva a recik, de én nem szeretem használni. Csak friss élesztőt használok. De teljesen tanácstalan vagyok az átszámítással kapcsolatban. Ha valaki tud közületek segíteni ez ügyben megköszönném. Vagy esetleg hogy hol tudok utánanézni. Üdv. Julika

majorkaj Előzmény | 2005.10.13. 12:13 - #960

Szia Era ! Én is azóta sütögetek sokkal többet amióta rátaláltam az NLC-s kenyérfórumra és rendszeresen olvasom ezt oldalt is . Nagyon sok tapasztalatot és új reciket gyűjöttem és persze sokfélét sütöttem már. Nálunk sláger pl. a csíkos kalácskoszorú. Jó sütögetést és előtte persze olvasgatást kívánok ! Üdv. Julika

SErika Előzmény | 2005.10.13. 12:08 - #959

Szia Julika!

Nagyon-nagyon szépen köszi a tanácsokat. Elolvasgatom amiket tanácsoltál és el fogom kezdeni az egyszerű fehérkenyérrel. Majd ha ezt már jól begyakoroltam, akkor térek át magosokra meg hasonlókra. Olyan kedvet kaptam tőletek! Mégegyszer köszi a gyors választ.

Era


majorkaj Előzmény | 2005.10.13. 12:02 - #958

Szia Era ! Azt tanácsolom, hogy olvasd el itt az oldalon a néhány tanács és ötlet kezdőknek című topicot valamint a lisztekről és magokról a leírást című topicot. Nagyon sok jó ötletet tudsz meg belőlük. Bárcsak akkor találtam volna ilyesmit amikor én is elkezdtem sütögetni.
Mindenképpen egyszerű fehér kenyér sütésével kezdjed el. Találsz itt az oldalon E. Margit receptjei között is ilyet. A bonyolultabbakat később érdemes elkezdeni, amikor már az egyszerűbbekkel sikerélményed volt.
Pár dolog amit mindenképp szükséges az egyszerű kenyérhez is beszerezni:
BL-80-as liszt (kenyérliszt, nagyobb bevásárlóközpontokban lehet kapni), de ezt pótolhatod rétes és sima liszt keverékével
margarin vagy olivaolaj
élesztő
kefír vagy joghurt
esetleg aszkorbinsav (gyógyszertárban kapható)
sikér (gyógynövény boltban kapható)

Remélem tudtam segíteni Neked egy kicsit. De vannak itt nálam sokkal tapasztaltabbak és ügyesebbek biztos Ők is jelentkeznek majd. Kérdezz nyugodtan ha bármit nem értesz, itt nagoyn sok segítőkész ember van a fórumon. Üdv. Julika


SErika Előzmény | 2005.10.13. 11:46 - #957

Sziasztok!

Már egy rövidebb ideje olvasgatlak benneteket és rám ragadt ez a nagy sütögetési láz! Nagy túlzásokba még nem estem, de már egy Hausmeister 1300 gép tulaja vagyok! Hát már ez is valami... Engem legfőképpen az vezérelt, hogy olyan kenyeret, péksüteményt szeretnénk enni, amiben tudjuk, hogy mi van! Megnézegettem a bolti kenyerek csomagolását (már amin van) és egyszerűen hihetetlen, hogy miket raknak manapság egy sima kenyérbe! Meg úgy általában mindenbe... Szóval, kedvet kaptam a kenyérsütéshez, meg  a kalácshoz is. Miket érdemes beszerezni a kenyérsütéshez (tervezek egy nagybevásárlást és be szeretnék "spájzolni") és melyik receptekkel kezdjem el? Ha tudtok segíteni (akármiben is) nagyon-nagyon megköszönném!!

Era


jegkasa Előzmény | 2005.10.13. 11:34 - #956

Szia Margit!

Ma pizzát sütök a családnak.Lenne még egy kérdésem láttam a boltban kölespelyhet szerinted, hogyan lehet használni mert olvastam hogy nagyon egészséges. Sajnos a csomagoláson nem sok minden van, a neten még utánnanézek, de hátha Te már ismered?

Üdv: Jégkása 


majorkaj Előzmény | 2005.10.13. 10:25 - #955

Szia Kila ! Igen a mélyhűtőbe vízbe tettem. Én csak most kezdtem a tejben való pihentetését a gombának, ha a hűtőszekrényben van. Üdv. Julika

[Későbbi] [1514-1495] [1494-1475] [1474-1455] [1454-1435] [1434-1415] [1414-1395] [1394-1375] [1374-1355] [1354-1335] [1334-1315] [1314-1295] [1294-1275] [1274-1255] [1254-1235] [1234-1215] [1214-1195] [1194-1175] [1174-1155] [1154-1135] [1134-1115] [1114-1095] [1094-1075] [1074-1055] [1054-1035] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?