Margitka!
Sajnos én ezekben a gépcserékben (nem volt ilyen komoly bajom) de már kitapasztaltam nem szabad hagyni magad. A legtöbb gépnek 2 évig van garanciális javítása. Pl Severinnek 3 évig volt, a mostani Bomannak,ami 9000.- ft 2 évig van a garanciája.. Nézd meg alaposan a papirt. Ha viszont gyári hibás, akkor másik gépet kell adniuk a javitás helyett. (én a videoval jártam igy, szó nélkül kicserélték) Az hogy lejött a teflon, lehet a gépszerkezetben levő hiba miatt. Az a lényeg, hogy az ember harcoljon érte. Sajnos igy mennek a dolgok. Szurkolok! üdv. Kartika
Szia Margit! Sajnálom hogy elromlott a géped. Ma mivel gyorsan kenyérre volt szükségem Joli féle napocskából sütöttem kenyeret és kis bucikat,nagyon finom lett. Üdv: jégkása
Szia Margit!
Sajnálom, hogy meghibásodott az ETA-d. Nem tudom miért mondta a szerelőd, hogy hosszú időt vesz igénybe a javítás, szerintem Környe nincs olyan messze tőletek (lehet, hogy Pest megye). Biztos hozzá is jár az a járat, ami viszi a megrendelt alkatrészeket, minden héten közel azonos napon. Ha a szerelő nem is vállalja fel, hogy eldöntse garanciális a hiba, vagy sem, az oda-vissza szállítás is max. 1 hét. Így olvasva a hibát, nagyvalószínűséggel kicserélik, és nem hiszem, hogy túlzottan akadékoskodnának miatta! (tapasztalat!!!)
Sajna mostanában megint ki sem látszom a tennivalókból, csak olvasni járok hozzád, de azt renszeresen. Kaptam egy pizzakövet, kipróbáltam a pizzarecit, azon sütöttem meg nagyon finom rajta. A családom egyból kitlálta, hogy a kenyeret is tegyem már arra, és úgy süssem meg, hát ezen még kísérleteznem kell, a hőt hogy állítsam be, hogy az alja, meg a teteje egyszerre süljön. Használati utasítás sem volt mellé!
Sütöttem gluténmentes kenyereket is, meg rizsliszttel piskótát a barátnőm lányának, hát ezt még tanulnom kell, főleg a piskótát.
Még a hónap elején küldtem neked receptet, meg gépleírást, nem tudom megkaptad e, mert nem látom fenn. ha nem érkezett meg, pótolom.
Sok szerencsét kívánok a javításhoz, remélem nem kell sokat várnod rá, tudass bennünket, hogy mik a fejlemények ez ügyben!
üdv Ilus
Vasárnap megsütöttem a Citromos mákos kalácsot. Elrontottam,mikor a gépbe tettem az üstöt akkor jöttem rá hogy tej helyett vizet tettem bele.Gondoltam ki csak nem öntöm így megsütöttem gyors programon (1:58 perc).Nagyon finom lett így is. Tegnap megcsináltam rendesen (tejjel) is de szintén gyors programon így magasabb lett.
Hétfőn megsütöttem a Mennyei búzakenyeret, tőlem mint kezdőtől okosságokat ne várjatok vele kapcsolatban.Margitka írja hogy szerinte valószínüleg kevés lesz hozzá a folyadék.Annyit tudok mondani hogy az 50 dkg lisztből készült grahamlisztes kenyérhez képest alacsonyabb volt és a kelesztés előtt egy kicsit eligazgattam az üstben mert csak az egyik felét foglalta el.Egyébként nagyon finom csak állagra nem volt olyan laza kalács szerű mint a graham-es.
Mivel láttam hogy Söcinek jól sikerült reggelre anyukám gépében (Hauser BM-821) megsütöttem a Pizza kenyeret.Úgy örülök mert szép is meg jó is lett, így már erre a gépre is van 3 kenyér és 1 kalács (ez is Söcinek köszönhetően,segített a jó arányok megadásával) receptem .
Október elejétől talán még nem telt el nap hogy ki ne próbáltam volna valamit,köszönet Margitka a finom receptekért,a következő valószínüleg a sajtos kenyér lesz.
Szia Julika! Minden rendben a gombákkal :-) Én nagyon gyakran látom őket, nem tudom igazán megítélni a növekedésüket, de a párom szerint már megduplázódtak:-) Ha UHT tejet öntök rájuk forralás nélkül, akkor savó lesz a tetején. Érdekes. Ha felforralom a tejet (akár UHT, akár más), akkor nincs ilyen, szép homogén a kefír. Hetente kb. háromszor csinálok. Beújítottál az amaránttal? :-)))
Köszönöm az együttérzést. Remélem legalább valami jó végeredmény kerekedik ki belőle. Igaziból attól tartok, hogy a szervizben mit szólnak majd hozzá, elfogadják-e garanciális hibának.
Az Eta a régebbi gépem, de még ez is csak most - néhány nap múlva - lesz egy éves. Igaz, ezt használom többet és ebben szoktam a sütőben sült kenyerek tésztáját is dagasztatni. Ez azért nagyobb strapa a gépnek, mert jóval keményebb a tészta, mint amit a gépben is sütök meg.
Megyek is, és kigondolok a másikhoz egy receptet, mert fogyóban a kenyerünk és nem sokára mennem is kell még a dolgomra.
Szia Kila ! Mostanában nem igazán írsz a kefírgombákról. Ugye jól működnek még mindig ? Én mostanában ritkábban csinálok kb. hetente 2-szer, mert kevesebb fogy nálunk. Üdv. Julika
Szia Margitka ! Én is nagyon sájnállak az elromlott géped miatt. De Neked az a jó, hogy ott a másik. Én ugyan nem használom mindennap, de nekem is nagyon hiányozna, ha elromlana az enyém. Remélem mihamarabb megjavítják majd és használni tudod ismét. Üdv. Julika
Margitka íme az ígért recept(kolléganőmtől kaptam):
Svéd fasírt: kb 1/2 kg húsból (én pulyka) fasírtot készítünk. Alufólián kilapítjuk kb. 1 ujjnyi vastagra,mirelit zöldborsót szórunk rá, és belenyomkodjuk. Ezután ráterítünk egy sor gépsonkát, és egy sor lapka sajtot (kb. 5-5 szelet kell hozzá), majd feltekerjük, kis zsemlemorzsával megszórjuk, fóliával betakarjuk.Őzgerinc formába téve megsütjük (kb. fél óra) A formából kivéve tálcára borítjuk, és felszeleteljük.(hús torta fotóján látható a fasírt is) Egyszerű, gyors, mutatós, és fiiinom. Jó étvágyat! Üdv:Judit
Szia Margitka! Egyszer nekem is nélkülöznöm kellett 2 hétre a gépemet, átérzem a helyzetedet :-((( Kézzel dagasztottam és állandóan telefonálgattam, kész van e már. Még jó, hogy van tartalékod!
Szia Vajaiildi! Meg szeretném sütni a mézes birsalagutadat.De én még(vén létemre) soha nem sütöttem zselatinlapos sütit.Ha ez szerepelt egy receptben,akkor azonnal továbblapoztam.De most "végem van" A párom imádja a birsalmát,és miután én meg Őt, így gondoltam hogy meglepném vele. Milyen zselatinlappal készíted?Gondolom ebből is van többféle (márka vagy nagyság). Nem szeretném elrontani, bár még így is nagy az esély rá :-) Kérlek írd meg, Te milyet használsz. Köszönöm szépen! Üdv:Judit
Szia Margit! Nagyon sajnállak, hogy elromlott a géped...Ő a régebbi,ugye?Tényleg hány évig bírják a gépek a napi min. egyszeri használatot?Vagy ez nem is típus, hanem szerencsefüggő?Belegondoltam, hogy még csak 2 hete vagyok géptulajdonos,de mennyire nagyon hiányozna,ha nem lenne.Hihetetlen,hogy a jót mennyire könnyű megszokni :-) Én a kenyérsütésen kívűl sokat szoktam dagaszttatni is vele.Imááádom készen kivenni belőle a tésztát.
Mondd Margit,(ha nem vagyok indiszkrét) Te hány órát alszol naponta?Úgy látom elég későn fekszel le,csak vigyázz ám Magadra! :-) Elárulom,én egy mormota vagyok 8 óra nem is elég :-) Megígértem a svédfasírt receptjét,majd jövök ám vele,nem felejtettem el. Szép napot!Üdv:Judit
Szia losi! Ha kész a kenyér, még 1 órán át melegen tartja a gép. Addig, ha éppen nem vagy otthon, stb. benne lehet hagyni. Utána viszont mindenképpen ki kell venni, ne az üstben hűljön ki! Intézem a leírást, valószínűleg holnapra lesz meg. Faxot nem tudsz fogadni? Úgy egyszerűbb lenne, mert a szkennelés végeredménye nem mindig jó minőségű.
Köszi a tanácsot, ki fogom próbálni a sonkás kenyeredet.
Köszönöm, hogy feltetted a mákos, citromos kalácsról a képeimet. Jó volt őket viszontlátni.
Sajnállak a géped "betegsége" miatt. Nekem ugyan nem régóta van, de már igy is nagyon hozzám nőtt. Drukkolok Neked, hogy minél hamarabb tudd ismét használni.
Szép napot (nálunk éppen kezd mosolyogni - mármint a Nap)!
Elmesélem nagy szomorúságomat és, hogy hogy jártam. Elromlott az Etám :-(
Tegnap egy teljesen egyszerű kenyeret sütöttem, és dagasztás közben egy nagyon fura hangot adott a gép. A dagasztólapátja úgy súrlódott, mint, ha valami mag került volna alá. Mivel semmi ilyet nem tettem a gépbe, ezért nem tudtam mi lehet ez. Hát a mosogatásnál megtudtam. Az egyik lapát teljesen ledarálta az üst aljáról a teflont. Valószínűleg az egyik tengely megrogyott valamitől és ez okozta a bajt. A szervizt csak ma késő délután tudtam elérni, mert a szerelő egész nap házon kívül dolgozott, így holnap szintén csak késő délután tudom elvinni a gépet hozzá. Már a telefonban megvígasztalt, hogy ez bizony sokáig szokott tartani. Nagyon bánatos vagyok és még nem is nagyon szólhatok egy szót sem, mert nekem itt van a másik gépem. Azzal legalább gépi kenyeret tudok addig is sütni, amíg ezzel lesz valami. Majd jelentkezem, ha már tudok valami konkrétumot.
Szép napot kívánok mindenkinek holnapra és jó sütögetést, üdv, Margit
Köszönöm szépen a receptet. Sajnos nem tudtam ma este a Freemailre bejutni valami technikai probléma miatt, így holnapra maradt, hogy a képeket és a receptet is a helyére tegyem. Pedig ma kivételesen lett volna rá időm és késlekedés nélkül meg tudtam volna csinálni :-)
A Rusztikus krumplis kenyér csökkentett változatát beírtam az eredeti recept mellé. A másik recept nem tudom melyik volt, amit kértél, mert a Freemailre egész este nem tudom belépni, hogy megnézzem. Majd holnap, ha megtalálom a leveledet, akkor azt is megcsinálom.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit