Köszönöm kovászos fehérkenyérkém dícséretét. A receptet átdolgozva a 2 képpel elküldtem s megköszönöm ha felteszed, ahová jónak tartod. Én is olvastam az élesztőmentes kenyérreceptet kereső üzenetet.
Csupán kíváncsiságból sütöttem meg ezt a fehérkenyeret kovászosan, hogy viszonyítani tudjak. Egyszerű és finom! Gépben sütve, éjjel kelesztve egy korán kelőnek abszolút nem macerás.
A kakaós csigáid gyönyörűek! Most láttam a szomszédban :-))
Szeretettel üdvözöllek a honlapom regisztrált látogatói között.
Gratulálok a fehér kenyeredhez, nagyon örülök, hogy jól sikerült. Ha gondolod küldd el a fényképet az e-mail címemre és én a neveddel felteszem a többiek képe közé és itt a fórumban is megmutathatjuk mindenkinek.
További jó sütögetést kívánok, sok sikert és várom a további jelentkezésedet, üdv, Margit
Sajnos a német receptekben már régebben is olvastam, de most már itt is mondogatját, hogy a citrusfélék héját kezelik valamivel és egészségtelen azt lereszelve megenni. Hát.........., magam sem tudom, hogy mit tegyek, de mostanában nem erőltetem a reszelt citromhéjat, pedig nagyon szeretem az aromáját.
Kellemes hétvégét és jó sütögetést kívánok, üdv, Margit
Arra gondoltam, hogy nyitok a receptes fórumban egy Diétás kenyerek című részt. Ebben az élesztő és gluténmentes kenyér recepteket, illetve bármit ami a témába tartozik fel lehetne tenni. Megkérlek, hogy Te is ide írd be, vagy nekem küldd el a receptedet. Sőt, ha gondolod, akkor az Indexről mindent le tudok menteni. Pont most olvastam a társalgóban, hogy valaki már ilyen receptet keresett ma.
Várom a receptedet, a képet már meglestem az Indexen, nagyon szép lett a kenyered.
Szia Losi! Használd egészséggel:-))) Kezdetben én is porélesztővel sütöttem, mert a gép könyve azt írja, hogy a frisset nem szabad használni... Azóta sem tudom miért? Aztán ráálltam a friss budafokira. 12 g-ot (kb. 1/4 kocka) teszek 600 g liszthez. Akár kenyér, akár kalács lesz belőle. Tökéletesen működik, sokkal szebb a kenyér és sokkal olcsóbb! :-) Jó kis gép ez a Delton, én nagyon szeretem, és jó, hogy már nem vagyok vele egyedül a fórumon! :-))) Jó sütögetést Losi! Jó éjt mindenkinek! kila
Megkaptam a faxot és nagyon örülök.Most már elkezdhetek bonyolultabb receptekkel tornázni.Ehhez kapcsolódó kérdés az élesztőt hogyan tegyem a gépbe? /eddig porélesztővel sütöttem/ megpróbálnám friss hazaival.Remélem nem csak olcsóbb,jobb is.
Szia Margit!
Elkészítettem a recepted alapján a fehér kenyeret.
Ecettel és 1/4 élesztővel (1/5 helyett), adtam hozzá még zabpelyhet is.
A pihentetés során kivettem a lapátokat.
A kenyér csodálatosan megkelt és később sem esett össze, emellett nagyon puha lett.
Az alaska kenyérsütőt teljesen betöltötte a csökkentett méret is.
Mindenkinek nagyon ízlett.
Kép is készült....
Köszönöm a receptet!
Ma megint sütöttem napocskát s kolléganőmnek ajándékba. Sütöttem egy mini adag kölni túrósat mert volt egy kis túróm maradva ehhez csökkentettem az adagokat én tettem még bele fahéjat és citromhéjat (bár azt nómondják ne használjuk.) Finom lett.
Szia Niki! Köszi, megpróbálom ma üresen elindítani. Erre nem is gondoltam. Tegnap végülis nem programoztam,sőt nem is sütöttem (fogászat után örültem,hogy élek:-( Ma azonnal belekukkantok ha hazamentem.Szeretnék kalácsot is sütni megint, nagyon remélem,hogy a lapáttal nincs baj, csak a hozzávalók adagolásával. Bele sem szeretnék gondolni,hogy elromlik Klotild. Annyira szeretjük!
Szép napot kívánok! Üdv:Judit
Szia Losi! A gép könyve nem írja, hogy az egyes programok mit is jelentenek. Ahogy használni kezdtem a gépet, el kezdtem nézni és írni, hogy a progik mikor mit csinálnak. Felírtam, mennyi ideig dagaszt, keleszt, stb. Elfaxolom a táblázatot is :-)
A kovászos fehérkenyér szépen megkelt és nagyon finomra sikerült. Egyenlőre az Indexbe tettem be mindenestől, reagálva a beszélgetéseitekre.
A kemény tészták gyúrása semilyen gépnek nem tesz jót. Szerintem nem kell tartani az új formáktól. Egyedi kenyereknek nem feltétlenül kell követnie a tömeggyártás formáit. A jót más formában is lehet tálalni.
Próbád meg a hosszúkás tepsiket. Egyszerre többet is be lehet tenni. A sütés befejezése előtt 10 perccel ki kell venni a kenyeret a tepsiből s úgy tovább sütni. Finom ropogós lesz a héja, a belseje pedig lágy, foszlós.
Végre rendet csináltam, illetve teljesen átalakítottam a képek elérhetőségét. A megszokott helyen, de kicsit megosztva és rendesen ABC-ben talájátok az összes képet.
A mai kenyeremet végül új néven tettem fel, mert így könnyebben megtalálja, aki ilyesmit keres. Aludttejes (kefires) kenyér néven van a receptje és a képei. Nagyon finom foszlós kenyér lett.
Nincs még semmi újság, egy hét múlva kell a szerelőnek telefonálnom. Eldöntöttem, hogy ezt az egy hetet szép nyugodtan kivárom, majd utána megyek asztalt döntögetni, ha nem történik semmi :-)) Én biztos nem fogok fél évet várni, mint az, akinek a takarítógépe áll már ott ennyi ideje. Azért remélem nem lesz gond és simán megoldódik minden.
Szia, köszi a recepteket, már levettem őket. Hétvégén megint nagy sütés-főzés lesz.
Margitkám, nem gondoltam hogy hagyni fogod magad, csak azért tanácsoltam mert szeretik a szervizek az emberre kenni a dolgokat. Viszont a vásárlás helyén ha visszaviszed és mondod problémád van, nem is foglalkoznak vele. (Severinnel mondjuk azért jártam igy, mert nincs itthon jelenleg szervize, vagy ép akkor nem volt és ahol vettük oda kellett visszavinni) Egyébként van valami újság a gép ügyben? üdv. Kartika
Kenyérke szia!
Ha a gépben van a kenyér, és lekapcsolom tovább kelesztem, mennyi ideig tehetem meg úgy hogy nem kell túl? (vagy ilyen nem történhet meg?) Szoktam csinálni, van hogy feljön ilyenkor az edény pereméig, de van hogy még egy óra múlva sincs ott, és akkor már nem merem tovább hagyni kelni.
Kösz a segítséget.
Szia, biztos. Én sem sütő előprogramozva, mert ritkán tudom kiszámolni, hogy mikor érek haza. Az indexen olvastam a forumba Kenyérke irta be, hogy őnála is vizesedik, és másoktól is olvastam. Na ne gondolj valami viztócsára, de kicsit párás és nedves hatású. Én is mindig ott vagyok amikor dolgozik.
Ma nem lett szép a vitamillás kenyerem, visszahúzodott a teje és kicsit holbéli tájra hasonlit felül. (álló a kenyér) Üdv.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit