Megsült a kovászos muffin kalácska. Neked is kivül keményebb a belseje pedig finom puha és valami nagyon könnyű kalácska lett. A rétest is elkészítettem nagyon könnyen lehetett kézzel nyujtani az asztalom tele lett a tésztával 70X70 cm-es, finom is lett túrós, almás és körtés. Mivle a muffin kalácskából fél adagot sütöttem megmaradt a fele kovász ebből sütöttem egy finom lapos kenyeret.
Szoktam én is ilyesmi kenyereket csinálni, bár mostanában ritkábban. Finomak voltak, csak most én a kovászolós időszakomat éltem és ebben nem mertem úgy kísérletezni, mint az élesztőssel.
Szia Kartika! Most egy hétig nem dolgozom, de amint bent leszek, nézem a faxcímet és jelentkezem! Köszönöm!
Szia Margitka! Már hónapok óta volt itthon bio rozs, semmire nem használtam. Most gondoltam egyet és ledaráltam egy maréknyit a kávédarálóban. Ezt tettem a kenyérbe. Meg tettem bele darált hajdinát, darált kölest és amarántot. Dominál a BL80-as liszt. Kíváncsi leszek a végeredményre... :-)
Szia Margit! Sikerült a programozott kenyerem ismét, :-))) és nagyon szép, és finom is lett. Kalácsot is sütöttem gyorsan ennek örömére. Szép napot! Üdv:Judit
Kaptam ma több képet és receptet, nagyon szépen köszönöm valamennyit.
Kenyérke! Köszönöm az Ukrán kenyered receptjét és fotóit. Néhány nagyot nyeltem, miközben feltettem a képeket, nagyon szép lett a kenyered. Egy kis ízelítő a többieknek is :-)) A további képeket a recept mellett és Kenyérke képei között is megtalájátok.
Kartika! Neked is köszönök, mindent. A rozsos kenyér receptjét beírtam a receptes fórumba és az ABC-be is.
A többi képet a képtáradban lehet egyelőre megnézni. Ha beírsz vagy küldesz esetleg recepteket hozzájuk, akkor azokat is lenne hova feltennem. Egy-két ízelítőt azért mutatok azokból, amiket készítettél, mert igazán nagyon szépek.
Jégkásának is ismét köszönöm a próbát. Valamennyit megkaptam, de megvárom az összeset, majd azután teszem fel az egészet egyszerre.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, margit
Köszönöm a többszöri próbálkozást az e-mail elküldésére, sajnálom, hogy nem sikerült. Remélem részletekben azért el tudod küldeni holnap, mert kíváncsi vagyok az újabb gyűjteményedre. A megadott postafiókot szinte teljesen kiürítettem és eredetileg jóval nagyobb, mint amekkora a Te leveled. Nem értem, hogy miért nem tudta mégsem fogadni.
Sok sikert kívánok a holnapi sütögetésedhez, jó nagy munkába fogsz! Remélem lejegyzel mindent, hogy a rétesreceptet meg tudjad osztani velünk :-)) Várom a híreidet, üdv, Margit
Küldtem e-mail a karácsonyi sütemények témában, ha esetleg nem boldogulsz a képekkel irj. Találtam még pár zabpelyhes receptet tudom szereted, nem mind élesztős ezt is elküldöm használd belátásod szerint.Holnap nagy valószínűséggel nekifogok rétest sütni, és a kakaócsiga muffint is szeretném megsütni.
Ne haragudj, hogy itt válaszolok de a receptes fórumban talán nem olvasná más a beszélgetésünket.
Üdvözöllek a honalpomon, örülök, hogy jelentkeztél és örülök, hogy jól sikerült a kalácsod.
Az aszkorbinsavról érdeklődtél. Patikában lehet kapni és a szerepéről írtam egy kicsit a "Néhány tanács és........" című részben. Kérlek olvasd el, ott több kérdésedre is találhatsz esetleg választ.
Miket szoktál sütni? Mióta van géped? Ha esetleg tudsz képet küldeni a sütéseidről, akkor szívesen felteszem, mint ahogy másoknak (talán már láttad).
Szia Kartika! A munkahelyemen van fax, de most éppen nem vagyok bent és kívülről nem tudom a számot. De megnézem majd, leírom Neked. Köszönöm szépen a segítséget!
Kenyér esetén a 600 g lisztes felpúposodik nekem a perem fölé, de általában a kémlelőablak alatt megáll. A kalácstésztát kb. fél órával a kelesztés vége előtt lekapcsolom és sütés programra teszem, mert nekem is mindig felmászik. Volt, hogy kinyitotta a sütő tetejét. :-)
Szia Margitka!
Este megsütöttem az aludtejes kenyeredet.
Nagyon ízletes és ropogós lett. Reggel már abból készültek a szendvicsek:)
További szép napot mindenkinek: Irén
Szia Kishalász!
Én is megcsináltam hétvégén, és nekem nagyon jó lett. Nézd meg a NLC-n van fent fénykép. Szuper lett a muffinban is? mi lehetett a baj, ha tészta ua.?
Nem jöttél rá? üdv. Kartika
Örülök, hogy sikerült a halcsali után egy finom kenyeret is sütnöd. A kalács általában nagyon könnyen kel, erre nem feltétlen szükséges a rásegítés. Ez inkább "nehezebb", keményebb kenyértésztáknál szokott kelleni. A kalács még akkor is tud kelni, ha már elkezd sülni. Eleinte én is többször jártam így, aztán rászoktam, hogy a kaláccsal nem várom meg amíg teljesen magasra megkel, hanem az üst peremét elérve elindítottam a sütést. Így pont a tetőig kelt meg, de nem ért már hozzá. A telejsen fehér lisztből készült kenyér is tudja ezt produkálni, mással azonban nem jártam még így.
Köszönöm a receptet, majd átteszem az ABC-be. Jól hangzik nagyon. Örülök, hogy végre a fiadnak is ízlett. Hátha sikerül vele megszerettetni lassacskán más kenyereket is.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit