E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.11.01. 13:42 - #1234

Szia Orsi!

Nem hiszem, hogy a gépednek lenne baja. Figyeld meg, hogy mikor milyen sorrendben pakolsz a gépbe és mikor sikerül jobban a kenyér. Elképzelhető, hogy, csak ezzel van valami problémája a gépnek. (Próbáld meg esetleg alulra tenni a folyadékot.)
Igaz én mindig össze-vissza szórom a gépembe a hozzávalókat, de én nem hagyom a dagasztás idejére magára sosem. Így, ha valahol valami marad a gépben, akkor biztos, hogy még időben észreveszem és legfeljebb kézzel odaterelem a tésztát.

Mesélj majd, hogy változott-e valami, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.01. 13:35 - #1233

Szia Mio!

Tapasztalatom szerint az olaj nem  jó elenszere a morzsálódásnak. Próbálj meg inkább margarint tenni helyette, valamint a folyadék egy részének valami tejterméket (aludttej, kefir, tej). A burgonyapehely is fnom, szaftossá teszi a kenyeret, esetleg azt is érdemes kipróbálni.
Az aszkorbinsav és az ecet elméletileg ugyanazt a célt szolgálja a kenyérben, mindegy, hogy melyiket használod.

Mesélj majd, hogy sikerült-e változást elérned, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.01. 13:31 - #1232

Szia Niki!

Szilikonos sütőpapír is létezik meg valamilyen lap is. Úgy elékszem, hogy a lapot is lehet méretre vágni, mintha valamelyik fórumon ezt olvastam volna.
Én a papírt használom. Ebből egy-egy darabot 4-5 sütésre lehet használni, 8 m-es tekercsben árulják és nagyon sokáig kitart egy tekerccsel.

A tegnapi kovászos zsömlém bizony kelt jócskán. Először bedagasztottam, majd olajozott tálban pihent legalább 1 - 1,5 órát. Ezután összenyomkodtam a tésztát, elosztottam megformáztam, majd megint legalább egy órát kelt langyos helyen. Ezután sütöttem csak, de nagyon finom lett.

A kifliképeidre kíváncsi vagyok, majd felteszem este. Most csak egy rövid időre tudtam a géphez jönni :-)

További szép napot, üdv, Margit


orsi72 Előzmény | 2005.11.01. 13:28 - #1231

Sziasztok!Kérlek benneteket, hogy segítsetek nekem! Germatic nevezetű kenyérsütőm van, és nagyon sokáig nem volt vele semmi gond jól működött. Mostanában viszont nagyon sokszor olyan kenyeret süt, hogy a külsején a kenyérnek ott marad a liszt, de rengeteg az egyik sarkában. Nem keveredik el, és simán lejön, kimálik a kenyérből az a darab és a kenyér állaga sem olyan mint lenni szokott. 1 keverőlapátos, már minden félét kipróbáltunk, de hol jó a kenyér hol nem. Ha valaki tapasztalt már hasonlót kérem segítsen rajtam! Mi ennek az oka? Vagy most már dobjam ki a sütőt? Eddig bírta? (másfél éves)

EmMargit Előzmény | 2005.11.01. 13:23 - #1230

Szia Csemi!

Majd elolvasom a leveledet.
Szerintem ez az, ami csak akkor működik, ha a neten már valahol fent van a kép, de pontosan nem tudom, mert én nem így teszem fel a képeket.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.01. 13:20 - #1229

Szia Évi!

Üdvözöllek a honlapomon és köszönöm a gratulációt.

Gyere, csatlakozzál hozzánk és meséld el, miket szoktatok sütni. Mióta van gépetek és milyen? Vannak jól bevált receptjeitek?

Várom további jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.01. 13:13 - #1228

Szia Kenyérke!

A zsömléim kb. 5 dkg-osak, persze ez átlag, mert nem mérve készítettem, így van kisebb és nagyobb is.

A sütőben a zsömle és egyéb péksüteményeket kellene két tepsivel sütnöm, meg a muffinformában sütött dolgokat.
A szélesebb sütő tepsijéből talán elég lenne egy is, de az a sütő nem nagyon fér el a konyhámban.
A német receptekben olvastam, hogy a két tepsit a sütés félidejében megcserélik. Ez működik szerinted?

További szép napot, üdv, Margit


Mio Előzmény | 2005.11.01. 11:13 - #1227

Sziasztok!

A kenyeremben van ecet és olaj is, mégis morzsálódik már másnap. Pedig a zacskóba, amibe elteszem rakok szalvétát is, hogy benntartsa a nedvességet (panelban lakom). Inkább tegyek aszkorbinsavat? Segítség!!!


tnikita Előzmény | 2005.11.01. 09:22 - #1226

Szia Margit!

Mire idejutok, mindig elfelejtem, hogy mit is szeretnék kérdezni. :) Addig is mire eszembe jut, elmondom, hogy tegnap sütöttem tarkakiflit! (majd elküldöm e-mail-ben a képeket) Nagyon finom lett, még az édesanyámnak is ízlett, aki pedig a nem hagyományos lisztből készült péksütiktől kicsit idegenkedik. :)

Eszembe jutott, mit akartam kérdezni. Az egyik, hogy amikor kovászos péksütit csinálsz, akkor is hagy 2 órányi "erjedési" időt a kovásznak?

A másik kérdésem pedig az (amiben bárki segíthet), hogy hol tudok beszerezni szilikonos sütőfóliát (sütőlapot). A Stahl konyhájában láttam, hogy létezik ilyen és az OTTO katalógusban is, csak az túl nagyméretű nekem és nem hiszem hogy ebből lehet vágni. :(


Csemi Előzmény | 2005.11.01. 08:32 - #1225

Szia Margit!

Semmi különlegesben nem töröm a fejem, nekem a "hozzászólás" ablakban az eszköztáron megjelenik a képbeszúrás is, persze evvel csak ide a fórumra lehet betenni. Ez más fórumokon is működni szokott.
Priviben majd részletesebben.

Üdv: Csemi


fevi Előzmény | 2005.11.01. 07:19 - #1224

Szia Margit!

Szeretnék gratulálni az oldaladhoz! A párom szokott nálunk kenyeret, kalácsot sütni (géppel), neki is megmutatom.

Üdv.: Évi


kenyerke Előzmény | 2005.11.01. 05:37 - #1223

Szia Margit!

Hány gramosak a ropogós kovászos zsömléid?

A két tepsis sütés nem 100 %-os még légkeveréssel sem. A tepsik alsó ill. felső sütési módozatait nem lehet légkeveréssel kiváltani.
Száraz apró süteményt süthetsz 2 tepsivel, esetleg zsöméket is, de komoly testes kalácsokat, süteményeket - ahol az alsó és felső sütési fokozatnak jelentősége van - már nem igen hiszem, hogy ezzel a háztartási sütővel lehetséges volna.
Temészetesen a lehetőségeket meg kell vizsgáln ill. feltárni. A használati utasítással itt sem lehet sokat kezdeni, sőt!


EmMargit Előzmény | 2005.11.01. 02:25 - #1222

Sziasztok!

Még megmutatom gyorsan, hogy mit sütöttem most este, aztán lassan elteszem magamat holnapra.

Szép napot kívánok, mindenkinek holnapra, süssetek finomakat, üdv, Margit

Ropogós, kovászos zsömle


EmMargit Előzmény | 2005.10.31. 23:34 - #1221

Szia Csemi!

A világ minden kincséért vissza ne add :-))
Képet azonban még mindig nem látok, de változatlanul szívesen felteszem, ha elküldöd nekem :-)
Nem tudom milyen megoldáson töröd a fejedet, kíváncsi is lennék, ha sikerülne képet feltenned, hogy hogyan sikerült, de az én legjobb tudomásom szerint csak az tud képet feltenni, akinek szerkesztési joga van az oldalhoz. Ez pillanatnyilag, egyedül én vagyok. Illetve, amit írtam még, hogy a Neten valahol fent lévő képeket lehet  a hozzászóláshoz hozzátenni.
Tulajdonképpen annyi logikája van is a dolognak, hogy a képek "rengeteg" helyet foglalnak el és néhány rosszul felrakott képpel az egész tárhelyet betölthetné valaki. Nem véletlenül ilyen formátumúak és ilyen kicsik a képek, amiket felrakok :-) A saját bőrömön tapasztaltam meg, amikor a képeim 1/3 részét tettem még csak fel és már elfogyott a hely, hogy mi a különbség a BMP és a JPG között. Látod, én így tanulgatom a számítástechnikát :-))

Változatlanul várom a képeket, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.31. 23:16 - #1220

Szia Jégkása!

Írok válasz e-mailt, mert a képekkel nem bodogulok.

Mi jót sütöttél, jutott valamire időd a munka mellett?

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.31. 23:11 - #1219

Szia Julika!

Köszönöm a gratulációt, nagyon aranyos a kiskutya :-)

A sütőben kelesztéssel kapcsolatban a legkeverés kiszárító hatására nem gondoltam, de talán azt is ki lehet küszöbölni valahogy.
Úgy látom, hogy mindenképpen hőlégkeverésest kell vennem, ha több tepsin szeretnék egyszerre sütni. Nekem ez nagyon fontos lenne, mert olyan nagy adagokat kell egy-egy dologból sütnöm, hogy állandóan a helyhiánnyal küszködöm a tepsin (összekelnek a péksütemények), vagy kétszerre kell megsütnöm, akkor meg a kelesztés szabályozásával vagyok bajban.

Mi jót sütsz a napokban? További jó pihenést, üdv, Margit


Csemi Előzmény | 2005.10.31. 21:43 - #1218

Mégse adom vissza az informatika tanár diplomámat ;-))

 


Csemi Előzmény | 2005.10.31. 21:38 - #1217

Na dolgoztam egy kicsit a képen:

kalács kívülről

kalács szeletelve


jegkasa Előzmény | 2005.10.31. 17:35 - #1216

Szia Margitka!

Az e-mail amit tegnap küldtem, válasz Hirinának is, valamint azokhoz a receptekhez kép amely mellett nincs.A kenyérhez a hozzászólásodat köszönöm én felezve gondoltam. Most éppen tepertős pogácsát sütök.  A kiegészítést az utolsó képes rceptben szereplő almás zabpelyhes kenyérhez Írtam. Majd még azokat is megnézem.
Üdv: jégkása


majorkaj Előzmény | 2005.10.31. 10:06 - #1215

Szia Margitka ! Először is gratulálok az új jövevényhez ! Nagyon édes a kis kutyátok!
A felolvasztás programról kérdeztél, de nem hülyeséget, mert ezzel a funkcióval a fagyasztott élelmiszerek olvaszthatók fel. A sütőben csak a ventillátor üzemel, fűtés nélkül és a szobahőmérsékletű levegőt keringteti. Ezáltal gyorsabban megy végbe a fagyott élelmiszer felolvasztása. Különösen olyan ételeket célszerű felolvasztani, amelyek a hő hatására károsodnának (pl. krémek, fagyasztott sütemények, tészták,stb.) Tehát szerintem kelesztésre is alkalmas lehet, habár ki kellene tapasztalni, hogy nem szárad-e ki közben a tészta. És lehet, hog a kelesztési időt ezzel le lehetne rövidíteni.
Egyébként nekem is egy kezes szikragyújtású a főzőlapok (gáz).
Szerintem csak akkor lehet egyszerre több tepsin sütni benne ileltve többféle ételt készíteni egyszerre ha a légkeverést használjuk. Ugyansi a ventillátronak köszönhetően a hó a lehető leggyorsabban érie l a késíztendő étel minden részét akkor is, ha egyidejűleg több polcon végzünk sütést. És nem keverednek a különböző ízek, szagok. Üdv.Julika


[Későbbi] [1514-1495] [1494-1475] [1474-1455] [1454-1435] [1434-1415] [1414-1395] [1394-1375] [1374-1355] [1354-1335] [1334-1315] [1314-1295] [1294-1275] [1274-1255] [1254-1235] [1234-1215] [1214-1195] [1194-1175] [1174-1155] [1154-1135] [1134-1115] [1114-1095] [1094-1075] [1074-1055] [1054-1035] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?