Szia Margit! Megsütöttem a kipróbálós receptek közül a túrós csokoládés zsömlét.Finom lett bár izlésem szerint lehetne édesebb, kicsi diónyi gömböket formáztam belőle és a tetejére szórtam még tortadarát, tejjel reggelire jó.Muffin sütőben is jó lehet. remélem a képeket sikerül majd feltenni További szép estét. Üdv: jégkása
Inteligens krémes:8 tojássárgáját,15dkg rámával,20dkg kristálycukorral 5 vaniliáscukorral habosra verünk.Majd 1l tej,9 kanál lisz/kanalanként/.Végül a tojáshabot lazán bele keverni.10 perc nagy láng,30-35 percig takarékon sütjük.
Rolád:7 tojás, 14dkg cukor,17,5dkg liszt,pici viz,pici sütőpor.Gáz tepsibe kétszer sütjük,folyamatosan tekerjük fel mind a kettő piskótát.Bármilyen izesitésü krémmel tölthetjük.
A kovászom sajnos beadta az unalmast! Az illata sem jó, és egy kevés víz lett a tetején. Sajnálom, de úgy igazán nem tudom mi lehetett a baj, a hőmérséklet ahol a kovászom volt állandó 22 fok. A konyhában, és mára döglött be.
Szia Margit! A fehér kenyereim, és a kalácsom már nagyon jól sikerülnek, de Joli napocskájával valamit nagyon elrontottam. A lisztnél nem írta,hogy millyennel készíti, és én (valószínűleg rosszul) finomliszttel. Olyan tömör lett, hogy sajnos nagy csalódás volt amikor enni akartuk. Szerinted is a liszt lehetett az oka? Kívülről gyönyörűen nézett ki a magokkal és mákkal díszítve. Üdv:Judit
Most sül a csikoskalácsom.Már többször is sütöttem,de nekem finomabb,mint a sütőben.Szeretnék jó bevált zsemle receptet kérni,ami a Ferro-sütöshöz hasonlit,mivel a férjem csak ilyeneket szeret.Nem találom a sörkifli recepjét a receptek között,vagy csak rossz helyen kerestem?Én is szeretnék képeker küldeni.Én is feltudom tenni,vagy Margitkának küldjem?Segitsetek.Köszi.
Plus szilikonos akció: 10.31-11.06, itt fent van, hogy pontosan mik lesznek: http://www.plus.hu/, jobb oldalt az akciós ajánlatoknál. De ahogy ismerem a nagyobb boltokat, lehet, hogy már most elfogyott... Közben előbányásztam a kukából a prospektust: a mérete egyébként 32,5x27,5 cm, az ára 1200 Ft.
Margitka, még soha eszembe nem jutott lemérni a kész kenyereimet, csak dagasztás előtt a hozzávalókat, így fogalmam sincs, hogy mennyi lisztből mekkora kenyér lesz. Van erre általános képlet, hogy ki tudjam számolni, mekkora fér az egy kilóra hitelesített gépbe? Mondjuk fél kiló liszt? És akkor még ott van két program, kicsi meg nagy kenyérnek - hát sütőben könnyebb volt sütni!
Ilyen pontos mérésem nincs, de nagyjából a liszteket elmértem, ezt megtalálod a kezdőknek szóló összefoglalóban. Szerintem azonban nem muszáj neked ezeket a ml-es adagolásokat betartanod. Sajnos nagyon sok gépnek a hozzádott receptjei amúgy is használhatatlanok. Szerintem érdemesebb lenne a kipróbált receptek közül lekicsinyíteni valamit és azt megsütni. A barna kenyérből (teljes kiőrlésű lisztből) nyugodtan megsütheted az 1 kg-os méretet, mert ezek soha nem kelnek olyan nagyra, mint a teljesen fehér lisztből készült kenyerek, illetve kalács. Ez szerintem változtatás nélkül is el fog férni a gépedben.
Talán olvastad már, hogy általában a Fehér kenyeret szoktam elsőre, gépi sütésre ajánlani. Ez amolyan "tankenyérnek" is nagyon jó. Ezzel meg lehet ismerni a gépet, a jó gépi kenyértészta állagot, majd később a végtelenségig lehet ezt a receptet variálni. Ennek kisebb változatát is megtalálod, ha esetleg kipróbálásra érdemesnek tartod.
Akárcsak Niki, én is kérdezném, hogy a szilikonos sütőlap mikortól lesz a Pluszban akciós?
Mesélj majd, hogy sikerülnek az első sütéseid és miket sütsz, üdv, Margit
Megírnád, hogy milyen recept alapján sütsz kenyeret? A kenyérsütőgépet nyugodtan nyitogathatod, csak a kelesztésnél és sütésnél nem nagyon illik. A dagasztás alatt akár korrigálhatod is a tésztát, ha kell bele egy kis víz vagy liszt. Lehet kézzel lökdösni, kivenni, tulajdonképpen bármit csinálhatsz vele. Ekkor még semmi baja nem lesz. Én egyik gépembe sem látok bele, ezért mindig a tetőt nyitogatom.
Próbáld ki a kalácsot, nem nehéz és nagyon finom. Majd mesélj, hogy sikerült, üdv, Margit
A kovásszal nem teljesen stimmel valami. Bááár.....? Azt már nagyon sokszor írtam, hogy rengeteg függ a környező hőmérséklettől. Nálam még elég hideg van, így a kovászom is nagyon lassan érik mostanában. Ha a habosodása már csökkent és savanykás az illata, akkor jó helyen van a hűtőben a kovászod. Ha nem teljesen gondolod még jónak, akkor inkább etesd még egy kicsit meg és akár 24 órát is hagyhatod a konyhában állni. Igaziból az etetés alkalmával is fel szokott futni ugyanúgy, mint az első készítéskor, de ehhez jó kis langyos hely kell neki.
Remélem előbb-utóbb azért sikerül a számítógépeddel megismertetni a fényképzőgépedet, néha bizony ez sem könnyű feladat. Nekem a telefonommal volt ilyen problémám az elején.
Ez a szilikonos sütőlap biztos nagyon jó dolog, ha belebotlok egyszer valahol, akkor szerintem én is fogok venni.
Mesélj, ha a zsömléket kipróbáltad és rendületlenül várom a képeket, üdv, Margit
Köszöntelek az oldalamon, remélem máskor is jelentkezel majd.
Süssinát én egy bioboltban szoktam venni, de a szomszédos kis közértben is lehet kapni. Azért szeretem, mert sütésálló és nem - a sokat vitatott - aszpartám az alapanyaga.
Mesélj majd, hogy sikerült-e venned, és ha megcsinálod a kalácsot, akkor arról is. Üdv, Margit
Köszönöm az öteletet, holnap lesz a napja, hogy kipróbálom. Majd jelentkezem, hogy milyen lett az "új" olaj helyett margarint bele kenyerem. A zsemlékkel pedig rendületlenül tovább próbálkozom, egyszer csak sikerül! Kalácsot is szoktam gépben sütni, de eléggé tömör kocka lesz, nem olyan foszlós, mint amit a sütőben csinálok. Olyan lehet, hogy a géppel dagasztatom-kelesztem és a sütőben sütöm, vagy nem ez a lényeg? Köszönöm: Mio
Tnikita! Szilikonos sütőfólia egy tepsi méretű mindig van a Tescokban, de most a Plusban is lesz akciós. Egyszer mintha az Intersparban is láttam volna. Meg itt is kapható több méretben, német minőség, drága pénzért. http://www.lurch.hu/ Meg persze Tescoma és Tupperware, aranyárban.
Kedves Margitka!
Van valahol neked vagy valaki másnak olyan összeállítása, amelyben valaki pontosan és bizonyítottan kimérte, hogy 1 dl finom/rétes/tönköly/rozsliszt, kristálycukor stb. hány gramm? ha nincs, kénytelen leszek én kiméregetni :) kaptam ugyanis ajándékba egy kenyérsütőgépet (eddig kézzel+robotgéppel+sütőben gyártottam), és a hozzá adott receptekben mindent ml-ben adnak meg, márpedig talán ebből kellene kiindulnom, mert ez a Hausmeister egylapátos max. 1 kg kenyeret sütő gép nem tudom minek a klónja.
Pechemre (illetve persze szerencsémre!) az én oldalbordám barna kenyér hívő, és az eddig elolvasottak alapján arra jutottam, nehezebb lesz gépben reprodukálni az egyébként szép sütős eredményeimet, így talán jobb, ha a géphez adott leírásból indulok ki.
Köszi a gyors választ! Mindig ugyanúgy rakom be a hozzávalókat: alul a folyadék fölül a száraz dolgok. Az a fura, hogy igykeszem ugyanúgy csinálni és néha sikerül a kenyér néha nem. Régebben nem volt semmi probléma. Kinyitni meg nem nagyon merem a tetejét mert attól félek, hogy akkor meg nem kel meg.
Egyébként nagyon klassz az oldalad! A sütik isteninek látszódnak a képeken!!! Biztos nagyon finomak is. Ki fogom próbálni én is ezt a gyönyörű kalácsot!!! :)
Kicsit aggódom a kovászom miatt. Tegnap sütöttem harmadszor kovászos kenyeret, a második sütésnél, az elvett kovászt még nem pótoltam, de tegnap a harmadiknál attam hozzá lisztet, és egy kis vízet. Félre tettem, az elején (az első 1órában) kb 1,5 centit emelkedett, és utánna a fenmaradt 15 órában szinte semmit.
Ez így normális? Ettől még jó a kovászom? Most a hűtőben szunnyizik. Én azt hittem hogy ugyanúgy megkel mint amikor a kovászt készítettem.
Én hagyományos sütőpapírt használok. Végülis meg vagyok vele elégedve, csak kíváncsiságból próbálnám ki a szilikonos sütőfóliát. Valahol majd csak rábukkanok. :)
A zsömlécskéid nagyon guszták lettek, szerintem hamarosan kipróbálásra kerülnek. :)
Úgy néz ki, hogy nem tudom elküldeni egyelőre a kifliképeket, mert a számítógépem és a fényképezőm most nem akarja megismerni egymást. De majd még meglájtuk. :)
Olvastam a honlapodon, hogy a kalácssütéshez folyékony Süssinát használsz. Írd meg légyszíves, hogy hol lehet ilyet venni, mivel a bevásárlóközpontokban eddig sajnos nem jártam sikerrel.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit