E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.11.03. 15:24 - #1274

Szia Böbsi!

Ennek most el kell kezdeni lassan, majd egyre gyorsabban felhabosodni. Néhány visszakeverés után már lecsendesedik és jól megsavanyszik. Akkor már biztos, hogy jó. Majd mesélj, hogy éppen hol tart.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.03. 15:21 - #1273

Szia Gabo!

Nem tettük fel a rceptet, mert más oldalon már fent van. Megpróbáltam megkeresni Neked, de nem találtam, ezért az eredetit bemásoltam Neked  a receptes fórum ABC-s részébe, Kartika képeivel együtt. Remélem ezt csinálta meg Kartika, de majd biztos megnézi és jelentkezik, hogy jót tettem-e fel.

Üdv, Margit


gabo Előzmény | 2005.11.03. 14:55 - #1272

Szia Margitka!

Kartika képei között láttam a sörkiflit,de a receptek között nem találtam meg a leirását.Ha tudsz segits.


bobsi Előzmény | 2005.11.03. 14:53 - #1271

Kenyérke, Margit!

"Megettem a kovászt" még jó hogy nem dobtam ki. Most hagyom pihenni, egyébként elég savanyú szaga volt.  Ha jól értettem ennek most kelni kéne. Ugye?

Képet tudnák készíteni, de túl sok látni való nem lenne rajta, egy dunsztos üvegbe készítettem el. Ha végképp nem csinál semmit akkor megkérem hogy mosolyogjon, és akkor megörökítem neked kenyérke. :-))  üdv:   Böbsi


EmMargit Előzmény | 2005.11.03. 13:39 - #1270

Sziasztok!

Két dolgot is szeretnék elmesélni.

Az egyik, hogy a beszélgetés fórumunk bővült egy új témával. Számítógépes segítséget kapunk Csemitől, aki elvállalta egy ilyen támájú fórumnak a felkarolását. Forduljatok hozzá bizalommal, minden ilyen jellegű kérdéssel!

A másik, hogy a fórumok elérhetőségét megpróbáltam megkönnyíteni, ezért bal odalra kitettem a közvetlen linkeket. Egyelőre még az eredeti helyén is maghagytam, nehogy valaki véletlenül elveszettnek vélje a fórumot, ha nem találja meg az új helyét.

Szép napot mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.03. 13:31 - #1269

Szia Judit!

Most néhány napig még Joli biztos nem jelentkezik, de ha gépközelben lesz, akkor biztos válaszol majd. A BL 80-as liszttel szeirntem nem fogok mellé. Tény, hogy sok mást is kipróbálhatsz addig :-)
Mi finomat sütsz? Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.03. 13:19 - #1268

Szia Orsi!

Nagyon örülök, hogy jól sikerült a kenyered. Most már máskor is nyugodtan bele mersz nyúlni, ha szükség van rá, csak a kezedre vigyázz :-)

Az ecetnek vagy aszkorbinsavnak a kelésben is van szerepe, de a kész kenyérnél nagyobb a jelentősége. Sokkal kevésbé morzsálódik tőle a kész kenyér.

Mesélj majd, hogy mi jót sütsz. További sok sikert, üdv, Margit


Judig Előzmény | 2005.11.03. 11:22 - #1267

Szia Margit! Legközelebb akkor próbálom ki,ha Joli leírja,hogy Ő milyen lisztből készíti. Mindenki nyalogga már a szája szélét, olyan szépen nézett ki, aztán.... ehetetlen volt. Talán ez zavart a leginkább, a csalódott arcokat látni. Én nem vagyok olyan kisérletező kedvű, szeretem a jól sikerült dolgokat újra és újra elkészíteni. Amig nem tudom, hogy miért nem sikerült valami, addig nem próbálkozom újra. De azért nem adom ám fel! Köszönöm kedves bíztatásod. Üdv:Judit

orsi72 Előzmény | 2005.11.03. 11:18 - #1266

Kedves Margit!

Közben megsült a kenyerem és tökéletes lett!!!!:)

Köszi a segítséget!!!

Orsi.


orsi72 Előzmény | 2005.11.03. 08:39 - #1265

Kedves Margit!

Köszi a tanácsokat! Ki fogom próbálni mindenképpen! Mostmár betettem a szokásosat, belenyúlkáltam a gépbe és hozzátapasztottam az sütőben maradt részeket a tésztához, úgyhogy remélem jó lesz. Legközelebb pedig a te variációdat próbálom ki.

Írod az ecetet és az aszkorbinsavat: ezek mire kellenek? Az egyik a másikat helyettesítheti pl. kalácsban is? Vagy csak a kenyérnél?

szia, Orsi.


EmMargit Előzmény | 2005.11.03. 00:58 - #1264

Szia Batka!

Kíváncsian várom a beszámolódat az első sütésedről. Remélem én is, hogy minden rendben lesz.

A Plusz, csak annyiban lett volna érdekes, hogy nagyon közel van egy, Tescoba nem szoktam járni, mert az nincs. Előbb-utóbb valahol biztos beleakadok ilyen szilikonos sütőlapba, majd akkor veszek :-)

Szép napot holnapra, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2005.11.03. 00:18 - #1263

Margitka, így lefekvés előtt még gyorsan megköszönöm a gyors választ. Étvágytól függően holnap vagy holnapután kerítek sort az első gépes sütésre, a tanácsaid alapján már remélem, nem fogom elrontani - legalábbis nem rögtön a legelején! köszi még egyszer, és jó éjt. u.i. a szilikonos sütőlapot a tescoban akció nélkül is lehet mindig kapni, úgy emlékszem, nem is drágább a plusosnál (bár nekem nincs)

EmMargit Előzmény | 2005.11.02. 23:41 - #1262

Szia Orsi!

Köszönöm a receptet. Bár azt írtad, hogy jól szokott sikerülni a kenyered, én szívem szerint egy pici módosítást javasolnék a recepten. Remélem nem bátódsz meg, ha leírom mik lennének ezek. Majd meglátod, hogy változtatsz-e valamit, én csak az ötleteimet mondom el :-)

Tehát az olajat soknak tartom, szerintem a fele is elég egy ekkora kenyérbe. (Inkább margarint szoktam használni, szerintem ettől finomabb a kenyér, de ettől függetlenül az olaj is jó.)
A lisztnek a felét vagy 2/3 részét átcserélném réteslisztre, ennek más az állaga és magasabb a sikértartalma, mint a finomlisztnek. Ezután már nem is kellene a kenyérbe külön sikér, a teljesen fehér kenyér igaziból ezt nem is igényli.
A cukornak is elég a fele, a sónak a picit nagyobb fele.
1 ek ecetet vagy 1 késhegynyi aszkorbisavat tennék bele.

Elképzelhető, hogy lazább szerkezetű, könnyebb kenyeret kapnál ezekkel a módosításokkal.

Majd mesélj, hogy mire jutottál és hogy sikerült a kenyered. Sok sikert, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.02. 23:28 - #1261

Szia Jégkása!

Nagyon örülök, hogy előkerült egy újabb recept a kipróbálásra várók közül. A véleményedet és a képeket természetesen hozzáfűzöm  majd a recepthez. Örülök annak is, hogy jól sikerült, picit több cukrot nem probléma legközelebb beletenni.
Milyen jó, hogy ilyen kísérletező kedvű vagy, rengeteg új dolgot kipróbáltál már :-))

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.02. 23:24 - #1260

Szia Böbsi!

Csak egyetérteni tudok Kenyérkével, próbáld meg feléleszteni. Néhány kanál lisztet érdemes rászánni, még akkor is, ha véletlenül nem sikerülne. Szerintem fel fog éledni.
Azt írod, hogy az illata sem jó. Ez azt jelenti, hogy nem elég savanykás vagy kimondottan furcsán-büdös lett?
A víz kicsapódása önmagában még nem jelent problémát.

Mesélj majd, hogy mit teszel és milyen sikerrel jártál, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.02. 23:12 - #1259

Szia Judit!

Ahogy én Jolit ismerem, biztos BL 80-as lisztből csinálta a napocskát, illetve lehet hogy valami teljes kiőrlésűt is tett bele. Csak finomlisztből nem javasolnék sütni. A réteslisztnek magasabb a sikértartalma, inkább vegyesen kellene a kettőből szerintem.
A recept elég sok élesztőt ír, ez nem véletlen, a kelesztési idő hiánya miatt van. Beletetted mindet?
Ez volna az a kenyér, amit én nem előmelegített sütőben sütnék, hanem hideg sütőben kezdeném a sütését. Ezzel egy kicsit csalnék neki egy rövid kelesztési időt legalább :-))

További jó sütögetést kívánok. Meséld el, ha legközelebb is kipróbálod a napocskát, hogy sikerül. Ne add fel :-))

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.02. 23:03 - #1258

Szia Gabo!

Küldjed el légyszíves az e-mail címemre a képeket, amit szeretnél feltenni. Csinálok a neveddel egy mappát és oda beteszem az összes képet. Ha receptet is írsz a receptes fórumba, akkor amellé is be tudok szúrni képet.

Zsömle receptben szívesen segítenék, de nem ismerem azt a zsömlét, amit írtál. Írd meg, hogy kb. milyen legyen.
Egyébként most sül egy zsömlém, amivel jelentkezem, ha készen lesz.

A sörkifli recept nálam nincs meg, de remélem valaki beírja, ha ezt szeretnéd megcsinálni. Addig is figyelmedbe ajánlom azt a kiflitésztát, amit tegnap is sütöttem, nagyon finom, érdemes kipróbálni.

A recepteket köszönöm szépen, majd átteszem az ABC-s részbe is.

További sikeres sütögetést kívánok, várom a képeket, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.02. 22:55 - #1257

Szia Batka!

Köszönöm az információt, akkor erről valószínűleg már lekéstünk. Nálunk is csak az első egy-két napban lehet ezeket az akciós dolgokat kapni.

Az 1 kg-os kenyér kb. 60 dkg liszt + 4 dl folyadékból lesz.
Az 1 kg-ra hitelesített gépbe ekkora teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret lehet csinálni. Kalács és fehérkenyérből nekem az 1,3 kg-ra hitelesített gépembe fér bele az 1 kg-os, de ez is a tetőt éri időnként. Tehát a Te gépedbe ezekből mindenképpen kisebbet tervezzél, mert különben kifut az üstből.
Az 50 dkg fehér liszt + kb. 3,3 dl folyadék megfelel a gépedhez.

Ezekhez a méretekhez nyugodtan használhatod a nagyobb kenyérméret prgoramot.

Sok sikert, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.11.02. 20:28 - #1256

Szia Böbsi!

Nem biztos, hogy rossz az a kovász. Legalábbis a tiszta kovásznál az előzményeket tekintve szinte kizárt, hogy elromoljon. - Lehet, hogy a kovászodnak magas a víztartalma. Tegyél bele egy kanál lisztet és kavard el simára. Fánk/nokedli sűrűségű kovásszal jó dolgozni. Hagyd továbbra is kinn, hadd erjedjen s naponta 2-3x kavard jól át.

Amíg nem zöld/piros és nem nő bajúsza, addig ne aggódj.
Ha tudsz, tegyél be róla valahová képet, hogy láthassam.


orsi72 Előzmény | 2005.11.02. 18:16 - #1255

Szia Margit!

A kenyérreceptem a következő: 200 ml víz, 3 ek. olaj, 1 doboz kefír, 50 dkg liszt - BL55, 1 ek. sikér, 1 ek. cukor, 1 ek. só, a közepébe 1 ek. szárított élesztő vagy kb. 1 dkg friss.

Legtöbbször ezt sütöm és eddig nem volt probléma vele. De ki fogom próbálni holnap úgy ahogy mondod, hogy belenyúlok a gépbe és megnézem, hogy jól összekeverte e a tésztát. Eddig nem mertem. :)

Az eredményről majd írok.

Üdv: Orsi.


[Későbbi] [1514-1495] [1494-1475] [1474-1455] [1454-1435] [1434-1415] [1414-1395] [1394-1375] [1374-1355] [1354-1335] [1334-1315] [1314-1295] [1294-1275] [1274-1255] [1254-1235] [1234-1215] [1214-1195] [1194-1175] [1174-1155] [1154-1135] [1134-1115] [1114-1095] [1094-1075] [1074-1055] [1054-1035] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?