E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

kila Előzmény | 2005.11.10. 14:45 - #1356

Szia Julika!
Én sem öntöttem le a vizet a tetejéről, úgy csináltam, ahogy Te.
Viszont nem értem, miért készül el a kefír néha 24 óra alatt, máskor 36 óra alatt. Ugyanott tartom őket, azonos a hőmérséklet és a tej is...
48 óra után nagyon sűrű lett?
Szép napot! kila


tnikita Előzmény | 2005.11.10. 12:44 - #1355

Szia Margit!

Valóban a kovászról beszéltem, csak most készül a kefírem is aztán kicsit összegabalyodtam. :)

Küldtem neked mail-t benne képeket, ugyanis megsütöttem Viktória királynő kenyerét és hihetetlenül finom és szép lett. Valószínűleg hétvégére el is fog fogyni, úgyhogy azt hiszem holnap csinálok is kovászos zsemléket. :)

Szép napot, üdv, Niki


Hirina Előzmény | 2005.11.10. 08:25 - #1354

Szia Margitka! Valóban a faládás lekvár lenne jó, ha lehetne kapni. Sajnos az uniós előírások miatt egyre kevesebb helyen árulják. Én régen az Interspárban és a CBA-kban is kaptam, mostanában csak a Jégkása által írt, dobozosokat látom. Ezek közül is van jó, de volt már olyan, ami teljesen kifolyt. Ha valaki tudja, hol lehet faládás lekvár beszerezni, írja meg, szerintem:) Üdv: Hirina

EmMargit Előzmény | 2005.11.09. 22:42 - #1353

Szia Jégkása!

Kész bucik elé állítottad a családot :-)), ez aranyos.
A gyerekeim ketchupba és mustárba mártogatva szokták enni és nagyon szeretik. Lehet, hogy egyszer megpróbálom én is belesütni ezeket.

A faládás lekvár jó. Én ilyen kis műanyag dobozossal még nem találkoztam, de volt már más fajta és nem voltam megelégedve vele.

A zabpehelylisztet a többi liszt közé keverve szoktam használni  úgy, mint a többi sikér nélküli lisztet. A kenyértésztának legalább a fele mindig BL 80-as liszt, mert a túl szoros kenyeret nem díjazza a családom. Az így sütött kenyereket még elfogadják, sőt szeretik.
Majd kitalálok valami jó kis zsömlefélét is vele.

A receptedet várom, kíváncsi vagyok rá. Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.09. 22:29 - #1352

Szia Julika!

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél. Remélem, ha véget ér a sok munkád, akkor több időt tudsz tölteni közöttünk is és sütögetéssel is.

Minden jót kívánok, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.11.09. 21:54 - #1351

Szia Margit!

A virslis bucit azért nem csináltam még mert a családomnak igy megkérdezve nem tetszett, ezért kész tények azaz bucik elé állítottam Őket. Tettem mindegyik virsli alá ketchupot és mustárt is és nem folyt ki belőle. Nem úgy a buktából a lekvár ez is sütésálló vegyesíz volt, de nem a faládás hanem mint a margarin műanyag dobozban, és ahogy írtad én sem hajtottam be a végét  és kifolyt belőle, ami jobban összetapadt abból nem. De nagyon nagy sikere volt tehát ismétlés lesz belőle. Sütöttem egy sajtos kenyeret zabpehelyliszttel, gépben sütöttem kicsit sötét lett, de az íze finom. Majd beírom a rceptet. Van még zabpehelylisztes recepted, vagy Te is belekevered a liszt közé? További szép estét.

Üdv: jégkása :-)))


majorkaj Előzmény | 2005.11.09. 20:10 - #1350

Szia Kila ! Én is régen jártam már erre, de én a sok munkám miatt. Én már kb 48 órát is  hagytam a kefírgombát a tejben. Ugyanis a hidegebb időben nem készítete el 24 óra alatt a kefírt és 36 óránál pedig elfelejtettem leszűrni. De szerencsére túlélték ezt a hosszú időt is. Ez már kb 2-szer előfordult.
De nekem is általában 24 óra alatt jó lesz a kefír és nagyon finom. Ha nekem van rajta egy kis víz a tetején nem öntöm le, hanem azt is leszűröm a kefírrel együtt. Üdv. Julika

EmMargit Előzmény | 2005.11.09. 15:46 - #1349

Szia Niki!

Gondolom a kovászodról írtad, amit írtál. Szerintem akkor az most pont jó. Ha folyékonyabb egy kicsit, az nem baj, legfeljebb egy kicsit kevesebb folyadékot kell tenni a tésztába. Teljesen mindegy, hogy milyen lisztből csinálod a kovászt, jó a rétes és finomliszt keveréke is.

A Mennyei búzakenyérrel kapcsolatos tapasztalatodat hozzáfűztem az eredeti recepthez, remélem nem baj :-)
Nem tudom, mi lehetett a gond a kenyereddel, kíváncsi lennék, hogy ha kevesebb folyadékkal csinálod meg, akkor milyen lesz. Lehet, hogy egy kicsit az élesztőt kellene csökkenteni, talán az 1/6 kocka is elég lenne.

Mesélj majd a kovászos sütésedről, kíváncsian várom, üdv, Margit


tnikita Előzmény | 2005.11.09. 08:58 - #1348

Szia Margit!

Köszönöm a bíztatást, bár most úgy néz ki a kefírem, hogy mintha kicsit elfolyósodott volna (azért nem drasztikusan) és az "illata" most már hihetetlenül érdekes. Ilyen illata talán még nem is volt sosem. Talán meg kellene etetnem újra, csak kevesebb vízzel és több liszttel? A környékünkön ami van Auchan, Tesco sajnos sehol nincs BL80, így én a kovászt is finom- és rétesliszt keverékéből csinálom. Remélem ez nem gond. Már nagyon szeretnék valami kovászosat sütni, lehet hogy nem várok tovább, kipróbálom a kovászkámat. :)

Tegnap mivel elfogyott a kenyér, csináltam mennyei búzakenyeret, de sajnos nem lett tökéletes. :( Élesztő vagy a víz sok volt bele. Bár mindenből annyit tettem, ami elő volt írva. Legközelebb inkább kevesebb folyadékkal próbálom majd meg.

Szép napot! Üdv, Niki


tnikita Előzmény | 2005.11.09. 08:52 - #1347

Szia Batka!

Köszi az infót, mostmár tüzetesebben át fogom nézni a sütőpapírokat. Remélem sikerrel járok!

Szép napot! Üdv, Niki


tnikita Előzmény | 2005.11.09. 08:51 - #1346

Szia Kila!

Köszi az ötletet, valószínű hogy tényleg zsírosabb tejjel kell próbálnom, bár azért nem panaszkodom, így is nagyon finom a kefír. :)
Szerintem nem halt meg a gombád, de azt hiszem hogy erről inkább Margitot kellene kérdezni. Ő talán tud valami okosat mondani erre.

Szép napot! Üdv, Niki


EmMargit Előzmény | 2005.11.08. 22:39 - #1345

Szia Jégkása!

Örülök a bucik sikerének. Nem is gondoltam, hogy még nem próbáltad :-) Te mindenfélét elég hamar meg szoktál sütni. Azt hiszem, ez eddig még mindenhol sikert aratott.
Már régen gondolkozom rajta, hogy a tésztájába a folyadék egy része helyett egy kis mustárt kellene tenni, de sose merem kipróbálni. Félek, hogy megég a sütésnél a mustár.

Kíváncsi vagyok a buktára is. Szép napot holnapra, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.11.08. 22:06 - #1344

Szia Margit!

Sütöttem ma próbából virslis bucit mondhatom nagy sikere volt a kicsi fiam is megevett egyet.A nagyobb fiamnak pedig zsúrkenyeret.
holnap majd a buktával is jelentkezem, remélem a birsalma befőzés mellett lesz rá időm.
További szép estét.
Üdv jégkása:-))


EmMargit Előzmény | 2005.11.08. 19:49 - #1343

Szia Niki!


Ne aggódj, szerintem biztos él, csak lassabban dolgozik. Néhány nap alatt így is jó lesz, csak nem fog olyan látványosan felfutni, mint nyáron a melegben. Mostanában, ha sütök és éppen megetettem a kovászomat, akkor a sütés után a langyos tűzhelyre teszem, sőt már olyan is volt, hogy betettem a tűzhelybe. Így azért meglódul egy kicsit.

Szilikonos sütőpapír most éppen két féle van itthon, az egyik Alufix, a másik Müller. Mindkettő 8 méteres tekercsben van és nincs rajta egyiken sem az ára :-)) Ha jó emlékszem úgy 250.- forint körül lehet. Rengeteg ideig eltart egy-egy tekercs, pedig elég sokat sütök és minden alá teszek.

A szilikonos sütőlap, ami 1.000.- forint körül van, az más, ilyenem még nekem sincs. Nagyon jókat hallottam róla, ha valahol látok, akkor majd veszek.

Mesélj majd, hogy mit sütsz és mi újság a kovászoddal, üdv, Margit 


EmMargit Előzmény | 2005.11.08. 19:35 - #1342

Sziasztok!

Aludttejet csak nem homogénezett tejből lehet csinálni. Ma szinte az összes tej homogénezett, ezek büdösödnek meg. Egyetlen fajta tejet találtam én, ami nem homogénezett, ez kék-piros mintás zacskójú és a Dabastej gyártja. Csak egyetlen helyen, egy CBA-ban tudok ilyet venni. Van a környékünkön Auchan, Plus, Penny, ezekben egyikben sincs. Én minden héten 12 litert veszek és ebből csinálom hármasával az aludttejet. Egy fél literes, nem homogénezett, élőflórás kefírt szoktam hozzátenni. Nagyon szeretjük a férjemmel, a gyerekeim pedig a házi kefirt isszák.

A házi tejből, forralás után, már szintén nem lehet aludttejet csinálni, úgyhogy ez az egyetlen megoldás, ha valaki aludttejet szeretne inni. A házitej viszont kefirkészítésre alkalmas, de nekem a gyerekeim nem hajlandók meginni, csak a boltit. Hiába, sajnos ezt szokták meg.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2005.11.08. 17:39 - #1341

Niki! szilikonos sütőpapír vagy sütőfólia néven ott találod, ahol a többi sütőpapírt, alufóliát, folpackot, sütőzacskót. Olvasd el, mi van a dobozokra írva, mert nemcsak Kelly márkájú létezik, és mi van, ha az épp nincs. Van, ami 8 m hosszú, többször felhasználható, de van egy sütőlapnyi méretű, ezerszer újrahasználható is. A dobozon annak kell szerepelnie, hogy "szilikonos" és hogy "x-szer felhasználható", szóval ne sima zsírpapírt vegyél, de ez az árán is látszik.

kila Előzmény | 2005.11.08. 17:37 - #1340

Szia Kenyérke!
Én is tervezem, hogy veszek házitejet és forralás után abból csinálok kefírt. Csak utána kell még néznem, honnan szerezzek. Ugyanis pár éve elkezdtünk egy helyről házitejet venni. Kezdetben gyönyörű, vastag föle volt, ahogy írtad, aztán az idő múlásával egyre vékonyabb lett....A tej meg nyilván egyre vizesebb, higított.
Jól meg kell választani a gazdát!

Batka Előzmény | 2005.11.08. 17:35 - #1339

Kenyérkének teljesen igaza van: Az indexen van egy kihalt topik (tejes topik), annak majdnem az elején vki leírta, hogyan néz ki a nagyüzemi tejgyártás, és én annak a lényei részét csak megerősíteni tudom. A házi kefír-joghurt-stb. készítés nem adalékanyag, hanem adalékanyagOK kérdése, illetve maga a tömegtermelés miatt házilag tejterméket csakis friss házi tejből tudtok előállítani, amit a faluban a szomszéd tehenéből nyernek :) a piacit forralás nélkül majdhogynem életveszélyes meginni vagy felhasználni. Meg hiába van ráírva pl. x bolti joghurtra, hogy élőflórás, hiába oltom be vele a tejet, csak savanyodik, de nem lesz belőle joghurt, mert a pasztörizálással vagy más miatt el is pusztultak a hasznos bacik. Ugyanígy, nem is alszik meg rendesen, csak megromlik. Én úgy 1990 óta nem ittam finom bolti tejet (a legközelebbi falusi rokon is messze él, csak ritkán jutok házi tejfölhöz, vajhoz), de a metróban nemrég láttam 3,6%-os tejet, legközelebb kipróbálom, remélem, legalább íze több van, mint a híg löttyöknek - arra gondolok, hogy a legtöbb ízanyag zsírban oldódik, hátha ez iható, illetve átalakítható.

kenyerke Előzmény | 2005.11.08. 16:05 - #1338

Felturbózott tejhulladékból nem is lehet csinálni semmit :-(

Vegyél a piacon jó tehéntejet. Forrald fel s hagyd másnapig a hűtőben. Kézzel le tudod emelni a fölét, amit felfőzhetsz/süthetsz bármiben. Ebből a tejből lehet készíteni a legfinomabb kefíreket, joghurtokat.

Nyersen, aludttejnek viszont a piaci tejet nem javaslom.

Ha van lehetőséged a közelben kis tejtermelőt találni, akit jól megismerhetsz, tudod milyen körülmények között tartja az állatait, hogyan kezeli a tejet, abból forralatlanul is nyugodtan ihatsz. Gazdája nincs kevert tejeknél viszont mindig csak forralt tejet szabad fogyasztani, felhasználni.


kila Előzmény | 2005.11.08. 15:58 - #1337

Niki!
Nekem eddig a legjobb kefírem a 2,8 %-os UHT Parmalatból lett. Forralás nélkül öntöttem rá és nagyon krémes, finom lett. Használok kisebb zsírtartalmút is, de a zsíros jobb :-)
Gyerekkoromban én is szerettem az aludttejet, anyukám sokszor csinált, de a mostani tejekből mi sem tudtunk produkálni, nekünk is büdös és iszonyú rossz ízű lett...
Biztosan valami adalékanyag miatt.
Néhány napja az egyik kis gombadarabom beleesett a mosogatóba, ami fém. Nem dobtam ki, betettem a többi közé, lesz, ami lesz alapon, gondoltam, a fémmel érintkezett darab majd elszíneződik, vagy ilyesmi. De nem történt semmi. Lehet, hogy elpusztult, csak nem látszik rajta?? Vagy túlélte vajon?

[Későbbi] [1516-1497] [1496-1477] [1476-1457] [1456-1437] [1436-1417] [1416-1397] [1396-1377] [1376-1357] [1356-1337] [1336-1317] [1316-1297] [1296-1277] [1276-1257] [1256-1237] [1236-1217] [1216-1197] [1196-1177] [1176-1157] [1156-1137] [1136-1117] [1116-1097] [1096-1077] [1076-1057] [1056-1037] [1036-1017] [1016-997] [996-977] [976-957] [956-937] [936-917] [916-897] [896-877] [876-857] [856-837] [836-817] [816-797] [796-777] [776-757] [756-737] [736-717] [716-697] [696-677] [676-657] [656-637] [636-617] [616-597] [596-577] [576-557] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG