E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.11.12. 20:04 - #1375

Szia Gabo!

Szerintem próbáld meg nagyobb hőfokon sütni a péksütiket, biztos jobban fognak sikerülni. Elég hamar kiszáradnak, mert kicsik.

Katika holnap lesz gépközelben, ha jól tudom, biztos beírja a recepteket is.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.12. 20:02 - #1374

Szia Losi!

A leírt recept szerint nem csodálom, hogy igen jó, kemény tésztád lett.
Az élesztő csökkentése jó ötlet, érdemes kipróbálni. Nekem ennyi szokott kelleni a kenyereimbe, mint amit  a receptben írtál, de lehet, hogy a Te gépedhez kevesebb is elég lenne.

Mesélj majd, hogy sikerül, ha kipróbálod, kíváncsi vagyok, üdv, Margit


tnikita Előzmény | 2005.11.12. 15:32 - #1373

Szia Margit!

Megsütöttem Kata25 sajtos kiflijét és nagyon finom lett! De mellé még megsütöttem a rusztikus zsemlecipókat is. Nekem kicsit kelkáposztaformájúra hasonlít a végeredmény :) , de attól függetlenül nagyon finom lett. Kis szeletekre vágva ettük. :) Nagyon ízlett mindenkinek. :) Sütök még most a hétvégén egy kis sütit is, mert azért az elmaradhatatlan. :)

Kitartást kívánok a házbontáshoz illetve amíg minden újra rendben lesz!

Üdv, Niki

Sajtos kifli Sajtos kifli

Rusztikus zsömlecipókRusztikus zsömlecipók

 


gabo Előzmény | 2005.11.12. 13:09 - #1372

Szia Margitka!

Gázsütőm van abban sütök.4-es fokozaton sütöttem a zsemlét,kiflit, a tetejét tojássárgájával kentem le.Lehet,hogy nagyobb fokozaton kellene sütnöm?Én is neylon zacskoba tettem bele.Végül is nemtudom mi lehet a baj,próbálkoom tovább.Jól néznek ki Kartika képei várom a recepjeit,remélem mielőbb küldi.

További jó hétvégét!


losi Előzmény | 2005.11.12. 00:09 - #1371

Ui! Ablakon konyharuha ahogy illik,Losi.

losi Előzmény | 2005.11.12. 00:02 - #1370

Szia Mindenki!

Bocs hogy ritkán írok a fórumba,de ha nincs miről akkor nem teszem.Olvasni viszont szorgalmasan,legalább kétnaponta.Amiért "tollat ragadtam"az hogy bár már elég sok/nekem sok/kenyeret sütöttem változó sikerrel a tető behorpadását nem tudom elkerülni.Megpróbáltam kevesebb folyadékkal,de nem vált be.Most épp elkészült egy nagyon jó állagú és illatú krumplis kenyérke csak az a fránya tető.60 dkg Bl 80 liszthez,1/4 élesztő,3,5 dl víz,2 ek étolaj,1 kh aszkorbinsav,2 kk só,2 kk cukor,3 dkg burgonyapehely kemény tésztát adott/nyögött a delton,szinte megsajnáltam/3:40 es teljes programon közepes szinnel indult,de megszakítottam 1:20-nál mert kikelt volna a dobozból,70 percig sütöttem már hűlt így megkóstoltam laza megsült finom.Az utolsó ötletem/ha jó?/kevesebb élesztő?

Segítség!Mindenkit üdvözlök Losi.


EmMargit Előzmény | 2005.11.11. 22:59 - #1369

Szia Kartika!

Üdvözöllek, örülök, hogy ismét a körünkben vagy. Itt mutatom meg a képeidet, majd felteszem a recept mellé, ha beírod a receptet. Nagyon szépeket sütöttél, gratulálok hozzá.

Várom a  további jelentkezésedet, üdv, Margit

Sonkás kifli - sörkifli tésztájából Sajtkrémes muffintekercs - sörkifli tésztájából

 


Kartika Előzmény | 2005.11.11. 20:47 - #1368

Sziasztok! Megjöttem a pihiből, jó volt! (bár azóta már újra elfáradtam :) ) Sok minden történt, olvasgatlak benneteket, remélem hamar utólérem magam. Küldök két sőrős kifli alapanyból készült receptet, a képeket is mellékelem majd hozzá. Jók lettek és finomak. Üdv. Mindenkinek.

EmMargit Előzmény | 2005.11.11. 20:10 - #1367

Szia Irén!

Örülök, hogy sikerült lekvárt kerítened. Debrecenbe valóban nehézkes lett volna innen eljuttatni :-))
Szép helyen laksz, néhányszor jártam már ott, igaz már elég régen. Utoljára 18 éve voltam, azóta biztos ott is sok minden megváltozott. Péccsel, Egerrel jártam úgy, hogy alig ismertem rá a városra, amikor legalább ennyi idő után újra ott jártam.

Kellemes hétvégét Neked is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.11. 20:04 - #1366

Szia Julika!

Neked is kellemes hétvégét kívánok, pihenj egy jót.

Nekem most bombázzák szét a házat, sütni nem nagyon tudok, remélem holnap estére lesz egyáltalán Internetem újra, hogy itt jelentkezni tudjak.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.11. 19:55 - #1365

Szia Gabo!

Dehogy baj, hogy képet küldesz, örülök neki, majd felteszem.

A kifli, zsömle sütésével lehet valami probléma. 20-25 perc alatt meg kell sülnie, tehát így kell hozzá hőfokot választani. Hogy sütötted eddig?
A péksüteményeket én nylon zacskóban szoktam tartani, így mindig puha marad, ameddig elfogy.

Kellemes hétvégét, üdv, Margit


Hirina Előzmény | 2005.11.11. 14:27 - #1364

Szia Margitka!

Köszi az infót! Szigetszentmiklós picit távol van Debrecentől, de a megadott adatok alapján megtaláltam a helyi forgalmazót, ahová bármikor bemehetek (10 kg) lekvárért!

Kefirgombám nekem is van, az anyukámtól szerzem be, ha néha nem úgy bánok velük, és kipusztulnak.

Tapasztalatom szerint a gomba és a tej aránya is befolyásolja a folyamat gyorsaságát. És a túlérett kefir besavósodik.

Köszönöm a hasznos tanácsot és szép hétvégét Neked: Irén


majorkaj Előzmény | 2005.11.11. 13:44 - #1363

Szia Margitka ! Sajnos több időt majd karácsony után tudok Veletek tölteni no meg persze sütögetni is utána lesz időm. Nálunk ilyenkor van nagy hajtás és szezon. De azért megpróbálom legalább visszaolvasgatni a fórumot. Szép hétvégét kívánok. Üdv. Julika

majorkaj Előzmény | 2005.11.11. 13:41 - #1362

Szia Kila ! Igaza van Margitkának, én is úgy tapasztaltam, hogy inkább savanyodik már ha tovább készül el a kefír. És nekem is ha több napig áll az elkészült kefír a hütőben akkor szúrósabb és savanyúbb lesz az íze.
Azt én sem értem, hogy miért készül el különböző időben a kefír. De gondolom, hogy fázik ebben a hűvősebb időben. Meg persze az is befolyásolhatja, hogy mennyi ideig állt a hűtőben a kefírgomba és ha tovább akkor lassabban indul meg a folyamat.
Jó hétvégét kívánok mindenkinek! Üdv.Julika

gabo Előzmény | 2005.11.11. 07:46 - #1361

Sziasztok!

Köszönöm a zsemlére a válaszokat!Egy kicsit lemaradtam tőletek,mivel gondunk volt az internettel.Azóta sütöttem vajas kiflit,majd a képet átküldöm Margitka,ha nem baj.Mért van az hogyha sütőben sütök zsemlét,kiflit másnapra tikkadt,száraz,a kenyérsütőben sütött kenyér még 2 nap után is puha szaftos belsejü.


EmMargit Előzmény | 2005.11.10. 23:39 - #1360

Szia Niki!

Gratulálok a kenyeredhez, gyönyörű lett. A képeket feltettem a mappádba és az eredeti recepthez is a neveddel.

Köszönöm, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.10. 22:10 - #1359

Szia Kila!

A 48 óra szerintem nem a sűrűségét, hanem a savanyúságát befolyásolja a kefirnek. Kíváncsi vagyok Julika mit ír erről. Nekem a hűtőben, tejben álló kefirnek szokott rettentő savanyú szaga lenni, ha sokáig áll.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.10. 22:06 - #1358

Szia Niki!

Gondoltam :-)

Köszönöm az e-mailt, majd felteszem a képeket.

Kíváncsian várom a zsömléről a beszámolót, jó sütögetést, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.10. 21:04 - #1357

Szia Hirina!

Faládás lekvárt Szigetszentmiklóson a Bakó Hungáriában lehet venni, legalábbis én itt szoktam. 10 kg-os kiszerelésben van, kb 2.500.- forint. Én nagyon szívesen veszek, ha valakinek szüksége van rá, csak el kellene jönni érte. Ha sok a 10 kg, akkor meg is bontom, mert nálunk nagy tételben fogy, tehát nem probléma a maradék. Ugyanilyen alapon sütésálló sót is tudok adni, valamint sütésálló cukrot is. Ez utóbbit nem vettem még, mert nagyon sok nekem az 5 kg, de előbb-utóbb biztos fogok.

Ezeken kívül változatlanul fel tudok ajánlani kefirgombát, mert szép szaporulatom van.

Ennyit tudtam segíteni, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.11.10. 14:45 - #1356

Szia Julika!
Én sem öntöttem le a vizet a tetejéről, úgy csináltam, ahogy Te.
Viszont nem értem, miért készül el a kefír néha 24 óra alatt, máskor 36 óra alatt. Ugyanott tartom őket, azonos a hőmérséklet és a tej is...
48 óra után nagyon sűrű lett?
Szép napot! kila


[Későbbi] [1515-1496] [1495-1476] [1475-1456] [1455-1436] [1435-1416] [1415-1396] [1395-1376] [1375-1356] [1355-1336] [1335-1316] [1315-1296] [1295-1276] [1275-1256] [1255-1236] [1235-1216] [1215-1196] [1195-1176] [1175-1156] [1155-1136] [1135-1116] [1115-1096] [1095-1076] [1075-1056] [1055-1036] [1035-1016] [1015-996] [995-976] [975-956] [955-936] [935-916] [915-896] [895-876] [875-856] [855-836] [835-816] [815-796] [795-776] [775-756] [755-736] [735-716] [715-696] [695-676] [675-656] [655-636] [635-616] [615-596] [595-576] [575-556] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints