E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.11.12. 20:02 - #1374

Szia Losi!

A leírt recept szerint nem csodálom, hogy igen jó, kemény tésztád lett.
Az élesztő csökkentése jó ötlet, érdemes kipróbálni. Nekem ennyi szokott kelleni a kenyereimbe, mint amit  a receptben írtál, de lehet, hogy a Te gépedhez kevesebb is elég lenne.

Mesélj majd, hogy sikerül, ha kipróbálod, kíváncsi vagyok, üdv, Margit


tnikita Előzmény | 2005.11.12. 15:32 - #1373

Szia Margit!

Megsütöttem Kata25 sajtos kiflijét és nagyon finom lett! De mellé még megsütöttem a rusztikus zsemlecipókat is. Nekem kicsit kelkáposztaformájúra hasonlít a végeredmény :) , de attól függetlenül nagyon finom lett. Kis szeletekre vágva ettük. :) Nagyon ízlett mindenkinek. :) Sütök még most a hétvégén egy kis sütit is, mert azért az elmaradhatatlan. :)

Kitartást kívánok a házbontáshoz illetve amíg minden újra rendben lesz!

Üdv, Niki

Sajtos kifli Sajtos kifli

Rusztikus zsömlecipókRusztikus zsömlecipók

 


gabo Előzmény | 2005.11.12. 13:09 - #1372

Szia Margitka!

Gázsütőm van abban sütök.4-es fokozaton sütöttem a zsemlét,kiflit, a tetejét tojássárgájával kentem le.Lehet,hogy nagyobb fokozaton kellene sütnöm?Én is neylon zacskoba tettem bele.Végül is nemtudom mi lehet a baj,próbálkoom tovább.Jól néznek ki Kartika képei várom a recepjeit,remélem mielőbb küldi.

További jó hétvégét!


losi Előzmény | 2005.11.12. 00:09 - #1371

Ui! Ablakon konyharuha ahogy illik,Losi.

losi Előzmény | 2005.11.12. 00:02 - #1370

Szia Mindenki!

Bocs hogy ritkán írok a fórumba,de ha nincs miről akkor nem teszem.Olvasni viszont szorgalmasan,legalább kétnaponta.Amiért "tollat ragadtam"az hogy bár már elég sok/nekem sok/kenyeret sütöttem változó sikerrel a tető behorpadását nem tudom elkerülni.Megpróbáltam kevesebb folyadékkal,de nem vált be.Most épp elkészült egy nagyon jó állagú és illatú krumplis kenyérke csak az a fránya tető.60 dkg Bl 80 liszthez,1/4 élesztő,3,5 dl víz,2 ek étolaj,1 kh aszkorbinsav,2 kk só,2 kk cukor,3 dkg burgonyapehely kemény tésztát adott/nyögött a delton,szinte megsajnáltam/3:40 es teljes programon közepes szinnel indult,de megszakítottam 1:20-nál mert kikelt volna a dobozból,70 percig sütöttem már hűlt így megkóstoltam laza megsült finom.Az utolsó ötletem/ha jó?/kevesebb élesztő?

Segítség!Mindenkit üdvözlök Losi.


EmMargit Előzmény | 2005.11.11. 22:59 - #1369

Szia Kartika!

Üdvözöllek, örülök, hogy ismét a körünkben vagy. Itt mutatom meg a képeidet, majd felteszem a recept mellé, ha beírod a receptet. Nagyon szépeket sütöttél, gratulálok hozzá.

Várom a  további jelentkezésedet, üdv, Margit

Sonkás kifli - sörkifli tésztájából Sajtkrémes muffintekercs - sörkifli tésztájából

 


Kartika Előzmény | 2005.11.11. 20:47 - #1368

Sziasztok! Megjöttem a pihiből, jó volt! (bár azóta már újra elfáradtam :) ) Sok minden történt, olvasgatlak benneteket, remélem hamar utólérem magam. Küldök két sőrős kifli alapanyból készült receptet, a képeket is mellékelem majd hozzá. Jók lettek és finomak. Üdv. Mindenkinek.

EmMargit Előzmény | 2005.11.11. 20:10 - #1367

Szia Irén!

Örülök, hogy sikerült lekvárt kerítened. Debrecenbe valóban nehézkes lett volna innen eljuttatni :-))
Szép helyen laksz, néhányszor jártam már ott, igaz már elég régen. Utoljára 18 éve voltam, azóta biztos ott is sok minden megváltozott. Péccsel, Egerrel jártam úgy, hogy alig ismertem rá a városra, amikor legalább ennyi idő után újra ott jártam.

Kellemes hétvégét Neked is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.11. 20:04 - #1366

Szia Julika!

Neked is kellemes hétvégét kívánok, pihenj egy jót.

Nekem most bombázzák szét a házat, sütni nem nagyon tudok, remélem holnap estére lesz egyáltalán Internetem újra, hogy itt jelentkezni tudjak.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.11. 19:55 - #1365

Szia Gabo!

Dehogy baj, hogy képet küldesz, örülök neki, majd felteszem.

A kifli, zsömle sütésével lehet valami probléma. 20-25 perc alatt meg kell sülnie, tehát így kell hozzá hőfokot választani. Hogy sütötted eddig?
A péksüteményeket én nylon zacskóban szoktam tartani, így mindig puha marad, ameddig elfogy.

Kellemes hétvégét, üdv, Margit


Hirina Előzmény | 2005.11.11. 14:27 - #1364

Szia Margitka!

Köszi az infót! Szigetszentmiklós picit távol van Debrecentől, de a megadott adatok alapján megtaláltam a helyi forgalmazót, ahová bármikor bemehetek (10 kg) lekvárért!

Kefirgombám nekem is van, az anyukámtól szerzem be, ha néha nem úgy bánok velük, és kipusztulnak.

Tapasztalatom szerint a gomba és a tej aránya is befolyásolja a folyamat gyorsaságát. És a túlérett kefir besavósodik.

Köszönöm a hasznos tanácsot és szép hétvégét Neked: Irén


majorkaj Előzmény | 2005.11.11. 13:44 - #1363

Szia Margitka ! Sajnos több időt majd karácsony után tudok Veletek tölteni no meg persze sütögetni is utána lesz időm. Nálunk ilyenkor van nagy hajtás és szezon. De azért megpróbálom legalább visszaolvasgatni a fórumot. Szép hétvégét kívánok. Üdv. Julika

majorkaj Előzmény | 2005.11.11. 13:41 - #1362

Szia Kila ! Igaza van Margitkának, én is úgy tapasztaltam, hogy inkább savanyodik már ha tovább készül el a kefír. És nekem is ha több napig áll az elkészült kefír a hütőben akkor szúrósabb és savanyúbb lesz az íze.
Azt én sem értem, hogy miért készül el különböző időben a kefír. De gondolom, hogy fázik ebben a hűvősebb időben. Meg persze az is befolyásolhatja, hogy mennyi ideig állt a hűtőben a kefírgomba és ha tovább akkor lassabban indul meg a folyamat.
Jó hétvégét kívánok mindenkinek! Üdv.Julika

gabo Előzmény | 2005.11.11. 07:46 - #1361

Sziasztok!

Köszönöm a zsemlére a válaszokat!Egy kicsit lemaradtam tőletek,mivel gondunk volt az internettel.Azóta sütöttem vajas kiflit,majd a képet átküldöm Margitka,ha nem baj.Mért van az hogyha sütőben sütök zsemlét,kiflit másnapra tikkadt,száraz,a kenyérsütőben sütött kenyér még 2 nap után is puha szaftos belsejü.


EmMargit Előzmény | 2005.11.10. 23:39 - #1360

Szia Niki!

Gratulálok a kenyeredhez, gyönyörű lett. A képeket feltettem a mappádba és az eredeti recepthez is a neveddel.

Köszönöm, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.10. 22:10 - #1359

Szia Kila!

A 48 óra szerintem nem a sűrűségét, hanem a savanyúságát befolyásolja a kefirnek. Kíváncsi vagyok Julika mit ír erről. Nekem a hűtőben, tejben álló kefirnek szokott rettentő savanyú szaga lenni, ha sokáig áll.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.10. 22:06 - #1358

Szia Niki!

Gondoltam :-)

Köszönöm az e-mailt, majd felteszem a képeket.

Kíváncsian várom a zsömléről a beszámolót, jó sütögetést, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.11.10. 21:04 - #1357

Szia Hirina!

Faládás lekvárt Szigetszentmiklóson a Bakó Hungáriában lehet venni, legalábbis én itt szoktam. 10 kg-os kiszerelésben van, kb 2.500.- forint. Én nagyon szívesen veszek, ha valakinek szüksége van rá, csak el kellene jönni érte. Ha sok a 10 kg, akkor meg is bontom, mert nálunk nagy tételben fogy, tehát nem probléma a maradék. Ugyanilyen alapon sütésálló sót is tudok adni, valamint sütésálló cukrot is. Ez utóbbit nem vettem még, mert nagyon sok nekem az 5 kg, de előbb-utóbb biztos fogok.

Ezeken kívül változatlanul fel tudok ajánlani kefirgombát, mert szép szaporulatom van.

Ennyit tudtam segíteni, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.11.10. 14:45 - #1356

Szia Julika!
Én sem öntöttem le a vizet a tetejéről, úgy csináltam, ahogy Te.
Viszont nem értem, miért készül el a kefír néha 24 óra alatt, máskor 36 óra alatt. Ugyanott tartom őket, azonos a hőmérséklet és a tej is...
48 óra után nagyon sűrű lett?
Szép napot! kila


tnikita Előzmény | 2005.11.10. 12:44 - #1355

Szia Margit!

Valóban a kovászról beszéltem, csak most készül a kefírem is aztán kicsit összegabalyodtam. :)

Küldtem neked mail-t benne képeket, ugyanis megsütöttem Viktória királynő kenyerét és hihetetlenül finom és szép lett. Valószínűleg hétvégére el is fog fogyni, úgyhogy azt hiszem holnap csinálok is kovászos zsemléket. :)

Szép napot, üdv, Niki


[Későbbi] [1514-1495] [1494-1475] [1474-1455] [1454-1435] [1434-1415] [1414-1395] [1394-1375] [1374-1355] [1354-1335] [1334-1315] [1314-1295] [1294-1275] [1274-1255] [1254-1235] [1234-1215] [1214-1195] [1194-1175] [1174-1155] [1154-1135] [1134-1115] [1114-1095] [1094-1075] [1074-1055] [1054-1035] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?