Hát ez zsömlének tényleg nagy egy kicsit :-)) Úgy 25-30 dkg körül szokott lenni egy, ezért zsömlecipó. Én egy-egy ilyet szoktam csomagolni a gyerekeimnek, ha iskolába mennek.
Örülök, hogy jelentkeztél, igazán nem kellene ilyen hosszú időre "kimaradnod"
Ebben a kérdésben szerintem Jégkása tud segíteni Neked. Neki van ilyen dolgokhoz jó érzéke és kreativitása. Nekem csak annyi jutott eszembe, hogy a mi lenne, ha a papírt betekernéd egy kis alufóliába, így talán kevésbé sül bele a tésztába.
Várjuk meg mit mond Jégkása, addig mesélj miket szoktál sütni?
Elfelejtettem beirni Jégkása recepje alapján sütöttem a csásárzsemlét.A burgonyás tejes muffin zsemlék tetszenek,most azt fogom kipróbálni.Kartika még nem küldte a sörkifli tésztájából készült"finomságok" recepjeit,vagy csak én nem találom?
Újabb kérdéssel fordulok hozzád: szeretném megsütni a "sütőben sült kenyeret". Nem tudom, hogy mennyi ideig kell sütni, és teljes lángon? Gáz sütőm van.
Még sose sütöttem sütőben kenyeret. Kérlek, segíts!!
Hasra fekve kelesztettem a zsömlecipót, de azét hiszem ott ment el kelkáposzta irányba :), hogy nem húztam rendesen egymásra a széleket. Mindegy azért így is finom lett, csak talán zsömlének kicsit nagy. :)
Írtam neked mail-t és küldtem benne képeket is. Végülis nem kifejezetten sütit sütöttem, hanem 2 db kakaós csíkoskalácsot. A kisebbiket amit a szilikonos sütőformában sütöttem meg, azt a húgom elvitte magával Zegerszegre (már egy ideje ígértem neki) :) A másikat meg mi ettük meg ill. még esszük, mert még egy egész kicsi van belőle. :)
sziasztok!
A kenyérsütőmmel először próbáltam magvas kenyeret sütni. Csipog, be is szórom a tökmagot, aztán mikor a dagasztás végén mentem kiemelni a lapátot, hát látom, hogy az egy szál lapát miszlikbe aprította mind egy szálig :) Szóval ezentúl kézzel gyúrom bele, az tuti...
Nagyon rég jártam felétek,de azért sütögettem közben.De most lenne egy kérdésem,hátha tudtok segíteni!
Arra gondoltam,hogy az idén apának is csinálnék adventi naptárat.Mivel ő a csokit nem nagyon szereti,ezért mézespuszedlit találtam ki.De hogy bonyolítsam a dolgot,kis üzenetkéket szeretnék bele sütni.Arra gondoltam felírom egy papírra őket,és azt valahogy belevarázsolom.(mint a kínai szerencsesütibe) De hogy? ezt nem bírom kitalálni!Ha kettőt összetapasztok az nem lesz túl vastag?Egyáltalán ha belesül a papír,ki lehet vajon szedni és elolvasni?Nincs valami jó kis tippetek?
A császárzsömlét milyen recept alapján sütötted? Itt valakié, vagy még új. Ha ez utóbbi, akkor írd be légyszíves a receptes fórumba, így ahhoz is hozzá tudnám fűzni a képeket.
A vajas kifli receptjét és képét már feltettem a receptes fórumba és az ABC-s részbe is.
Ma végre tudtam sütni valami kedvemre valót. Burgonyás, tejes muffinzsömle néven tettem fel a receptet és a képeket. Nagyon finom, puha zsömle lett, érdemes kipróbálni. Szerintem kenyérnek is finom lenne, eredetileg annak szántam, csak közben meggondoltam magam és inkább zsömlét csináltam belőle. Ez jobb a gyerekeknek tízóraira a suliba.
Szia Margitkám! jó nagy munkában vagytok! hát nem irigyellek! kivánom mielőbb legyetek kész, utána klasz lesz! Köszönöm a grtaulációkat. Elküldtem emailban a recepteket. Üdv. Kartika
Nézegettem most a receptet. Ennek már nem lett volna szabad behorpadni. Próbáld meg 1/5 élesztővel csinálni, szerintem az 1/6 már kevés egy kicsit. Azt néztem, hogy a cukron és a són lehetne egy kicsit változtatni. 1 kk (esetleg 1,5) cukor elég lenne és 1,5 kk só szintén. Lehet, hogy a több cukortól kel egy kicsit túl?
Kíváncsi vagyok ha változtatsz, akkor hogy sikerül, üdv, Margit
Köszönöm a segítséget kipróbáltam kevesebb élesztővel 1/6-od.ez túl nagy változtatás,utána kellett keleszteni de így is kicsit behorpadt, igaz ha mindig csak ennyire akkor hurrá!
Köszönöm a tanácsodat a pékáruval kapcsolatban.Sütöttem császárzsemlét,és végre jól sikerült.Én hosszu ideig sütöttem,és azért száradt ki.Köszönöm.Képeket küldtem az emailodra.Nagy munkába vagytok,nem irigyellek,mivel már mi is átestünk az ablak cserén,de utána nagyon jó.
Én két napja csak egyszerű csíkos, gépi kalácsot sütök. Ezt a legegyszerűbb megenni, csak egy kis kakaó kell hozzá :-))
Csináltam néhány képet a megpróbáltatásainkról, aki kíváncsi rá, itt megnézheti: Ablakcsere
Holnap a felső szint következik, aztán legalább egy hét takarítás, mire minden port sikerül felszámolni. Nem panaszképpen írom, nagyon jó lesz, ha készen lesz minden és nem lesz huzatos a lakás csukott ablakok mellett is :-))
Örülök, hogy ízlett a rusztikus zsömlecipó. "Hasra fekve" kelesztetted? Én egy kicsit egymásra szoktam húzni a széleket még a formázásnál, így nem igazán szokott szétnyílni.
Milyen sütit sütsz? Szép napot holnapra, üdv, Margit
Ui.: A hozzászólásodhoz feltettem a képeket, köszönöm, hogy küldted.
Szia Losi! Nekem is volt ilyen problémám, úgy tűnik az élesztő volt sok. Most már 1dkg élesztőt teszek 60dkg liszthez és ez bevált. Próbáld meg te is! üdv,Nadobagi
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit