Szia Batka! Tényleg nem értem, ugyanezt a magot használom én is. Nekem is a második dagasztás elején sipol. De a dagasztás alatt végig be lehet tenni a magot. Akkor tedd bele mielőtt leáll a dagasztás 1-2 perccel és akkor még belekeveri. nem lehet hogy alászorult egy mag?? (csak probálkozom) Remélem megoldodik, mert nem szabadna ezt csinálnia. Üdv. Kartika
köszi mindkettőtöknek! Finom narancsot idén még nem láttam, úgyhogy valószínűleg karácsony előtti projekt lesz belőle, de ennyi már elég a kiinduláshoz. Nekem annyiban szerencsém van, hogy itthonról dolgozom, és akkor sütök, amikor csak akarok, de leginkább akkor, amikor a hitvesem dolgozik, mert nem bírja az idegesítő csipogást.
Szia Batka! Én az időzített programot használom. Esténként későn megyek haza, és a kenyér kb. éjfélre lenne készen. Azt nem tudom kivárni. Minden reggel a friss kenyér illatra megyünk ki a konyhába. Kis lakásban lakom, de mindannyian úgy alszunk(szerencsére), hogy akár ágyút is dörrenthetnének :-))) Különben tényleg nagyon hangos a gép működés közben (hét végén tapasztalom), és nemcsak a csipogás, de a dagasztás is. Üdv:Judit
A dzsemes válasz. Igen a főzővizet kiöntöm csak a rostokat tartom meg,pontosan nem tudom mennyi idő de egy délután alatt megvan sosem nézem főzés közben az órát.Ha nem tévedek akkor 1 dl víz és a narancsok levéből készítem a szirupot, hogy már ne legyen sok a nedvesség ne kelljen sokáig főzni. 4 kis 2 dl üveg vagy 6 már nem tudom pontosan mert tavaly télen készítettem utoljára.A vízben jó egy óra alatt fő puhára a lekvár pedig kb. 1-2 óra. Ha készítek az idén és nem előzöl meg akkor majd nézem az órát és beszámolok róla. Üdv: jégkása:-))
Köszi Kartika, de nem gond, hogy kézzel kell belegyúrnom, mert az első tökmag kör rögtön le is szedett némi teflont a lapát éléről (még jó, hogy nem az üstről, a lapátot ugyanis kiveszem sütés előtt, az üst meg marad). Szerintem egyszerűen túl korán csipog (a második dagasztás elején szól, és utána még 15 percet dagaszt), és az éles lapátnak van ideje apróra vágni a tökmagot. Majd még szotyival is próbálkozom, az kisebb, hátha azt már nem aprítja tovább. Egyébként gyárilag pucolt, óriási szemű tökmagot használok (Naturfood 500 g-os csomag van most), néha megpirítom, néha nem. A fenyőmag nálunk hamar elfogy spagettire :)
Ja, ez mellékes, de vajon ki az, aki használja is az időzített programokat, mert ilyen hangos csipogás mellett legfeljebb 120 négyzetméteres házban, hangszigetelt konyhával lehet aludni.
Negyedóra és kész az első SZÉP kenyerem!Csak az élesztő volt sok a Deltonomnak 1 dkg kell neki 60 dkg liszthez.Nem kellett beavatkozni a normál programba mégis megkelt és rendes időben indulhatott a sütés szabályos gömbölyű tető,magas,az edény pereméig ér és gyönyörű!Korábban "csak"jóízűek sikerültek ezért ez most jólesik!
Szia Batka!
Mivel nekem kevés az időm, hétközben folyton gépi kenyeret sütök. Nagyon sok magot használok el (mint egy madár) varriálom, keverem őket. Nekem még soha nem vágta össze a magokat. Nagyon szép nagyszemű tőkmagot használok (kicsit megpiritom) és gyönyőrüen egyben marad. Fenyőmagot is használok az is. Progáld ki mégegyszer, és nézd hogy mi lehet a gond.(??)üdv. Kartika
Sziasztok!
olvasgatlak benneteke ilyenkor v. később, sajnos kevés az időm. Annyi sok szép minden készült és annyi finomságról irtok, nem győzöm olvasni. Ma sült egy egy vegyes kenyérkém, szép, illatos. Kép holnap!
Jó éjt sziasztok!
Kedves Margitka!
Ma megsütöttem pzsizsu receptje alapján a bécsi kalácsot.Nagyon jól nézett ki,csak a tésztája sűrű lett és egy kicsit élesztő íze lett.Igaz hogy nem kelesztettem 3 órán keresztül.Kérlek segíts hogy mit nem csinálhattam jól.75 dkg liszt,4 dkg élesztő.
Segítségedet köszönöm Üdv.Lia
Örülök, hogy ilyen sok mindent sütögettél és ilyen sikerrel :-)) Ha van kedved és időd, akkor egy-egy képet, ha küldesz én szívesen felteszem a képeid közé.
Várom a mézesről a beszámolót és a képeket, sok sikert hozzá. Üdv, Margit
Sziasztok! Bocs mindenkitől, főleg tőled Margitkám, hogy nem írtam, de megint belesüppedtem nyakig a tennivalókba. Úgy a munkahelyemen, mint itthon ami jöhetett, az jött csőstől. Persze sütni sütök szorgalmasan, de a géphez már nincs erőm eljutni, csak max. olvasás erejéig. Örülök, hogy megjavították az ETA-dat, és, hogy jobb, mint újkorában. Mondtam én, hogy a Környeiekben nem fogsz csalódni! Na Megyek, mert a hegyméretű vasalnivalómat, mér lankás buckaméretűvé apasztottam, de ma este jó lenne eltüntetni.Mindenkinek jó sütést, szép napokat kívánok! Üdv Ilus
Köszönöm a te ötletedet,és Jégkásáét is.Sajnos én is attól tartottam hogy beleragad a papír a mézesbe :-( De azt gondoltam ki,hogy megsütöm,és még melegen amikor még puha, az oldalát picit felszúrom,és úgy dugom bele a papírt.Igy benne is lesz,és nem is ragad bele talán.
Sütögettem mostanában sima fehér kenyeret,az mindíg megy :-)) , meg kalácsot a gépben(az utolsó nagyon jól sikerült),megsütöttem a hamburgeredet,hát az valami isteni volt!Egy db maradt belőle de az még két nap múlva is puha volt!A húst is a te recepted alapján csináltam bele,nagyon finom volt.A gyerekem azt mondta hogy ez jobb mint a Mekiben :-))
Kipróbáltam a zsömlét is amit nem rég tettél fel,csak nem dicsekedtem vele,mert egy picit nem figyeltem oda,és megégett a teteje.De különben nagyon finom volt!
Ma meg begyúrom a mézest,és holnap megsütöm.Csinálok majd róla képet (ha szép lesz)és elküldöm. Igyekszem sűrűbben jelentkezni! Üdv:Ildi
Most sikerült beírnom egy dzsemet a karácsonyi receptek közé. tartozom még a sajtos kenyér receptjével, de most nincs már több időm megyek dolgozni.Remélem Ildinek tetszik a mit kitaláltam? További szép napot, este jelentkezem., ha nem lesz akadozás. Üdv: jégkása:-)))
Jégkása válaszolt, csak nem hozta be neki a portál a fórumos válaszoldalt, ezért nekem küldte el e-mailben az ötletét, ami szerintem nagyon klassz. Másolom a levelét:
A válaszom: Szerintem a mézesbe nem lehet a papírt beletenni mert beleragad amit most kitaláltam a következő. Ha van muffin sütőd akkor én abba sütnék kosárkákat, üregeset , külön korongot a tetejének és ha kisült beletenném az üzenetet és porcukorral felvert tojásfehérjével ragasztanám rá a korong tetőt. Meg lehet számozni is és széttörve ott lesz az üzenet. Remélem érthető voltam, ha nem kérdezzetek.
Nekem is gázsütőm van, de nekem tele van pakolva az alja, hogy ne égessen alulról. Van benne tetőcserép alufóliába tekerve és van egy lefelé fordított tepsi is. Így szoktam egy órát sütni a kenyereimet, legtöbbször végig nagylángon. Ha nagyon barnul a teteje, akkor mérsékelem egy kicsit a lángot az utolsó 10 - 15 percben. A normál módon működő sütőnél valószínűleg hamarabb kell mérsékelni a hőt, mert biztos megégne a kenyér külseje.
Sok sikert a kenyérhez, majd mesélj, hogy sikerült, üdv, Margit
Ui.: Nekem is ez volt a legelső sütőben sült kenyerem :-)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit