Örülök, hogy változatlanul jól érzed Magadat itt, remélem ez a továbbiakban is így marad :-)) Általában este, éjjel sütök mostanában, most is készül a Sváb pacsnim, az ég tudja, hogy mikorra lesz kész.
A Tiramisuval készült kalácsom szuper lett, majd felteszem a receptjét és a képeit. Már megrendelte a család a kakaós kalács más variációiban is.
Bár Kartika már válaszolt a kérdésedre, azért én is reagálnék röviden. Minden receptben lecserélheted a burgonyát burgonyapehelyre, csak a folyadék mennyisége fog változni. Ki kell tapasztalni, hogy mennyiben, de valószínűleg többet kell hozzá tenni, mert míg a burgonyában van némi folyadék, addíg a pehely plusz folyadékot igényel.
Hogy mennyi tegyél a pehelyből? Én általában 3-4 evőkanálnyit szoktam és ezt levonom a liszt mennyiségéből, mint ahogy Kartika írta. További jó sütögetést, majd mesélj, hogy vált be a pehely, üdv, Margit
Nagyon örülök, hogy tetszik az oldal és jelentkeztél a fórumban is.
Minden tejterméket kihagyhatsz minden receptből. Használhatsz csak növényi maragrint és szójatejet is, bár ez utóbbit nem ismerem. A tejtermékektől lágyabb, puhább lesz a kenyér, péksütemény, de nem létfontosságú bele. Az Anyukádnak vett gép nem hibás esetleg? Nem létezik, hogy egyetlen recept se sikerüljön, ha ugyanaz a gép és bevált receptekkel próbálkoztál.
Szeretettel várlak a továbbiakban is, remélem írni is fogsz. Mesélj, miket szoktál sütni, miket szeretnél még, és bármiről, amit kedved van megbeszélni másokkal. Ha jó recepted van, azt is örömmel fogadom a receptes fórumokban. Képet is szívesen teszek fel, ha módodban áll e-mailben küldeni.
Szerintem túl hamar sült meg a kenyered, őszintén szólva csodálom, hogy ennyi idő alatt átsült. Lehet, hogy kisebb hőfokon kellene sütnöd a kenyeret, mert ennek legalább egy óra sütési idő kellett volna. Lazább szerkezetű kenyeret hosszabb kelesztési idővel tudsz elérni. A kelés sebességét nagyban befolyásolja a környező hőmérséklet. (Lehet 1/2 óra melegben és 1,5 óra, ha hideg van) A sütés elején is szokott még kelni a kenyér, lehet, hogy a túl magas hőfok ezt is akadályozta.
Remélem ezekkel a módosításokkal jobban sikerül legközelebb a kenyered, majd mesélj róla. Üdv, Margit
Drága Kila!
Nincs több gépem, de több programtáblám van, ami abból adódik (azt hiszem már leirtam) hogy 3-3 napig probáltam ki 2 gépet, egy gépem volt 4 hónapig, amit sajnos teflon hiba miatt leadtam, és mivel nem volt csere ekkor kezdtem el a "proba" gépeket! végül a 3. gépet tartottam meg ez egy bomann tipusu egy karos. (nagyon jó kis gép!!) Én küldök neked programtáblát, de nem akarlak "megvezetini, hogy rosszat kapj" ezért olyan kell, ahol legalább az első leállási időt megirod a programoknál. Amit irtál az alapján nem lehet beazonosítani, mert ez majd minden gépnél ua. a program. Itt az idő a fontos, melyiknél mit csinál.1. elindul. 2. megáll. 3. elindul. Itt mennyi az idő. Rámész az 1. programra, mit ir ki az óra? (2,53 perc, 3 óra?) megy X percig (itt az elején keveset megy) megáll. (áll 5 perc?? pontosan) elindul. Na eddig kell, igy már be lehet azonosítani. üdv. Irj, és küldöm!!
Szia Gabo! Nem volt senki a net körül én is most léptem be. Hát nem én vagyok a legkompetensebb, de én azt gondolom annyi legyen, hogy az össz súly aminek ki kell jönni kijöjjön. Én is szoktam csak krumplipelyhet tenni bele, és ha 50 dkg lisztet ir, akkor annyival csökkentem a liszt mennyiséget!
Kenyereket, zsömléket többségükben nyugodtan meg lehet sütni tejtermékek nélkül is, pl. sima vízzel. A kalácsok is variálhatók. Zsíradéknak is bármit használhatsz, csak ki kell kísérletezni mi mennyire és milyen mértékben optimális.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a muffin-zsömlés variációban hogy lehet kiütni a tejet, tejféleséget...vajon megoldható hogy a margarin Liga legyen? hogy az aludtej, és kefír helyett szója-tej legyen?
bocsi még egy apróság: én is panelban lakom a földszinten a bejárati nagy ajtó mellett. Nos itt akkora a hangzavar, hogy egyel kevesebb zörej , vagy több nem számít. De olyan is volt, hogy szombaton reggel csengetnek. Az egyik szomszéd volt, jelzem csak köszöntünk eddig egymásnak, hogy annyira finom illata van a kenyérnek, sütőgép? Mondom : igen. Légysziii, kérem a receptjét!!!
Hát szóval nagyon jó volt, még ha hétvégi kora reggeli felkeltés is volt...persze behívtam, és már néztük is a kész kenyérkét, hogy milyen hamar hűl ki, milyen a színe...stb.
Mostanában kevesebbet használtam a sütőgépet, mint amikor megvettük tavaly. Bár igaz, hogy limitált amit készítek, a fiamnak ételallergiája van, így ritkán eszünk a férjemmel olyan ételt, amit a kisfiú nem ehet. Legutóbb vagy négy napja használtam, pizzát dagasztottam benne.
Örülök, hogy van ez az oldal, tetszik, és fogok ide jönni, ötleteket találni, és ha van valami akkor hozzászólni.
Azért azt szeretném megkérdezni, hogy van olyan anyunak pont ugyanilyen gépet (Nethaus-t) vettünk és a saját receptjeimet fénymásoltam le neki, amiket a nlc-n kaptam, letöltögettem stb. kipróbáltakat, és finomakat. Otthon saját kezűleg gondolom most készítek valamit, hozzákezdek, simán megy minden, de a végeredmény. Nem hogy különböző, hanem egyenesen szörnyű lett. Persze jól leégetett először a dolog, a másodiknál megdöbbentett, a harmadik alkalomnál felmérgelt. Nos, szerintetek velem van a gond? Nem is tudom. Nekem itthon szépen sikerülgetnek a kenyerek, sütik, finomságok, (tényleg le a kalappal a gép előtt) de anyuéknál...
Megsütöttem az első "sütőben sült kenyeremet"! Hát nem mondom, hogy tökéletes lett. Kicsit sötét is lett a külseje, meg túl "sűrű" is maga a kenyér. Mindenesetre elfogyott :) de azért még próbálkozom, hogy a minőségen javítsak. Nekem kb. fél óra alatt megsült. Nem tudom hogyan lehetne lazább szerkezetűre sütni. Vagy ez eleve ilyen fajta kenyér? Tudsz segíteni?
Szia Kartika! Írtam neked néhány adatot, egy táblázat formájában. Azt írtad, azonos a Tiéddel. Neked több géped is van ezek szerint? Delton gépem van, tipikus klóngép, ami eszembe jut még: 1. progi-fehér 2. progi-francia 3. progi-teljes kiőrlésű 8. progi-dagasztás 12. progi-sütés Időkre nem emlékszem pontosan. Köszi a segítséget! kila
Gratulálok a finom kenyérkéhez Kartikának és Losinak.
Örülök, hogy ilyen jó kis beszélgetés alakult ki ma, erre várok hosszú idő óta :-))
Ma egy csíkos-kakaós gépi kalácsot sütöttem, majd utána ugyanezt kipróbáltam Tiramisu porral. Nagyon lágy állagú, jó illatú kalács lett a végeredmény. Majd meglátom, hogy ízlik a családnak, ha jó lett, akkor beírom a készítését.
Szép napot és jó sütögetést holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Megnéztem a receptet. Szerintem nagyon sok bele az élesztő. Én a 60 dkg liszthez (kalácstésztához) 1/4 - 1/3 élesztőt teszek, ha a sütőben sütöm meg. A 75 dkg liszthez sem kell szerintem 1/3 - 1/2 kocka élesztőnél több. A 3 órás kelesztési időt sem értem igazán. Nem hideg konyhában szerintem 1 óra, maximum 1,5 óra biztosan elég. A kalácstészta könnyen kel, ezért nem kell bele sok élesztő és hosszú kelesztési idő.
Azt írod, hogy sűrű lett a tészta. A folyadékot nem tudom pontosan megítélni, mert nem tudom mennyi cukrot tettél a kalácsba, de nagyjából jónak tűnnek az arányok. A 75 dkg liszthez kb. 4,5 - 5 dl folyadék kell, de ebben benne van a margarin, a tojás, a cukor és természetesen a tej is.
Remélem sikerrel jársz, ha legközelebb kipróbálod, majd mesélj, hogy mit változtattál és milyen lett az eredmény. Üdv, Margit
Szia Kila! Bocsáss meg, melyik gépnek küldjem el a leirását??? (nem egyformák) Irtál már egy-két adatot le? mikor áll le először? meddig áll? másodszor? vagy tudod hogy melyik gépre hasonlit a tiéd? vagy olyan mint az enyém? nincs most időm visszaolvasni kérlek ird meg és ha megkapom, holnap faxolom. Üdv. Kartika
Gratula, gratula Losi!! Örülök hogy szép a kenyered! tényleg olyan jó érzés! Én is tegnap egy rém szép és érdekes (vegyes mindenféle lisztből) készült kenyeret sütöttem. Nagyon jó állagú és finom. Most kinyújtottam (tanulva a nagyoktól) és feltekertem úgy tettem vissza, nagyon szépen feljött, szép és jó állagú lett (igaz a tetején kicsit látszik a tekerés, legközlebb eligazítom) üdv. Kartika
Szia Batka! Megint én! Én panelban lakom és nekem nem hangos a gép. (ez biztos géptől függ) Én későig fent vagyok, igy meg szoktam várrni mig kisül. de sokszor nem hallom hogy sipol olyan halk. És hál Istennek a gép maga sem dolgozik hangosan. (azt hiszem ez jó választás volt. volt nálam kiprobálni egy gép, már nem tudom melyik mert hármat probáltam, de egyik tényleg rém hangos volt, munka közben is és a sipolása is) Ja és a kés sem olyan éles! Az előprogramozás jó nagyon, de amióta egyszer nekem feljött egész a tetejéig a kenyér, azóta nem igen programozgatok ha nem muszály, nehogy ráégjen. Azért nagyon jó! tényleg jó erre kellni! és milyen jó dolog ez a kenyérgép!!! Eddig ez a legjobb kisháztartási gép amit használok! Naponta megdolgozik szegény!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit