Tavaly csináltam beiglit kelttésztából, csak akkor még nem tudtam fényképezni. A kalácstésztából készítettem, aminek a receptjét megtalálod a receptjeim között. A kész gesztenyét szerintem csak rá kell reszelni a kinyújtott tésztára és így feltekerni. Esetleg egy kis rumaromával megcsepegtetheted a gesztenye tetejét. Maga a kalácstészta nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, majd mesélj róla, üdv, Margit
Köszi, ezt azért jó tudni. Egyébként nem volt vészes, kicsit még hagytam a meleg gépben, és egyáltalán nem lett szalonnás, fincsi, puha. De ez tök abszurd, hogy vagy egy órát sütök, vagy egy órát sütök, nincs választás!
Gépe válogatja, hogy az utánsütést be lehet-e kapcsolni egyből. Nekem az egyik gépemnél lehet, a másiknál nem. Én sem tartom jó megoldásnak, hogy a sütést ne lehessen bekapcsolni, ha szükség van rá, de nem tudsz mit tenni, ha ilyen a géped. Én a sütőbe tettem be egyszer ami utánsütésre szorult, mert nem tudtam mást csinálni vele.
Köszönöm a receptet, áttettem az ABC-s részbe is. Érdekes a bors benne, de látom írtad, hogy azért óvatosan kell vele bánni. Biztos finom lehetett :-))
No, ismét muszáj megkérdeznem a tapasztaltabb gépeseket. Ma a program lejártával a szokásos módon hústűt szúrtam a kenyerembe (új recept volt), és úgy éreztem, nem sült meg teljesen, de a gép nem engedte elindítani a csak sütés programot, ezt a konnektorból való kihúzás, majd az ismételt bedugás után sem volt hajlandó megtenni, de a gombok nyomkodására sem reagált. A használati utasításban az áll, hogy ha túl meleg a gép (valahány fok), várjak, míg lehűl, és utána nyomkodjak. Most ez normális, hogy ha nem elég egy órányi sütés, akkor várjak, míg kihűl, aztán a félig hűlt kenyeret süssem tovább??? Vagy csak erősebben kellett volna nyomkodni?
Finom lett a kenyér már nem sok van belőle, most már egy kicsit morzsolódik.A Mindmegettén találtam egy finom sütőtökös pite receptet megsütöttem isteni finom, a kollégáim elajultak tőle, bemásolom a receptesbe. További szép napot:-)))
Meg fogom sütni azt a kalácsot is, de nyugodtan kipróbálhatod a tiramisusat is. Én kimondottan nem szeretem a kávés süteményeket, ezen nem lehet a kávé ízt érezni. Ki is hagyhatod a kávét belőle, én főleg a színe miatt tettem bele, mert a tiramisu port túl világosnak tartottam, nem ütött volna el a színe a sima kalácstésztától. Ezért került bele az a minimális kakaó is. A képen így is látszik, hogy nem volt, túl nagy a színdefferencia, az íze viszont nagyon finom volt.
Mesélj, majd, hogy sikerül és ízlik, ha megsütöd valamelyiket. Üdv, Margit
Örülök, hogy jól sikerült a pacsnid és, hogy kedvet kaptál a virslis bucihoz is. A receptet köszönöm, majd átteszem az ABC-be is. Mesélj majd, hogy sikerült a kenyér, üdv, Margit
Köszönöm az érdeklődést és a szurkolást az ablakcseréhez mindenkinek. A kőművesek nem az én imáim által fognak a mennybe jutni, az biztos :-)) Az ablakok már a helyükön vannak, de még mindenfelé ki lehet látni melletük és ezeken a lukakon bizony befúj a szél és a hideg. Kívülről sikerült 90%-ban befejezni a szigetelést és a színezést a fagyok előtt, a többivel várjuk, hogy ismét fagymentes idő legyen. Remélem az elkövetkező napokban már a belső munkáknak is nekiállnak, mert decemberre már szerettem volna rendben lenni a lakásban. Nem tudom sikerül-e. Ha megmutatható állapotba kerül a ház, akkor csinálok egy-két külső képet, hogy hogyan sikerült és felteszem.
A kiskutyáról az imént írtam, ehhez most nem tudok mást már hozzáfűzni. Aranyos és mindenkit levett a lábáról. Azért igyekszem nem elkényeztetni :-))
Már többször gondoltam én is, hogy menhelyről kellene kutyát kihozni, de sosem mertem vállakozni rá. Pont amiatt, amit írtál, hogy nem tudhatja az ember milyen sorsa volt előzőleg és mi várható a későbbiekben. Én nem vagyok/voltam egy nagyon nagy kutyabarát, sőt korábban féltem is a kutyáktól. Amióta nekünk is van, azóta barátkoztam meg velük lassan. Először Pumi kutyáink voltak, ezeket tenyésztettük is, most pedig egy Német és egy Belga juhászkutyánk. Ezek kerti kutyák, ezek mellett került most a lakásba a kicsi. Ez az a kutya, amit teljesen elvarázsolt engem is. Sose gondoltam volna, hogy a kutya a rekamién fog nálunk "lakni", de ő már ezt is megteheti. A férjem kedvenc tv nézős helyére költözött fel, és nappal ott szokott aludni. Van egy olyan fotóm, ahol együtt alszanak :-)) Hát, most eléggé körülötte forog a világ, de nem bánom, mert sok örömöt okoz mindannyiunknak.
Szia Margitka ! Tényleg tündéri a kiskutyusod. Én is remélem, hogy a hideg és a havazás előtt be tudtátok fejezni az ablakcseréket és az átalakítást. Kiváncsian várom a beszámolódat a Kókuszos-tiramisu kalács kakaós változatáról, mert mi nem igazán kedveljük a kávés édességeket, de a kókuszosokat annál inkább. Így a kakaós változatát biztos meg fogom sütni, de gondolom az is nagyon fincsi lehet. Üdv. Julika
Szia Margit! Ez a kiskutyi tünemény :-) az édes kis gomb szemeivel. Jajjj, de irígy vagyok most.. Gondolom nagy-nagy szeretetnek, és kényeztetésnek örvend. Melyik sütidet szereti a legjobban? Szép napot! Üdv:Judit
Finom lett a pacsni, ma sütök egy rozsos kovászos kenyeret a maradék kovászból tegnap tettem még hozzá 5 dkg rozslisztet és egy kis vizet ma megsütöm vele a kenyeret. Receptet beírtam a fórumba.Sül még ma vacsorára virslis buci is.A kutyusod nagyon aranyos. Kész van már az átalakítás, nem fáztatok ablakok nélkül?
Tényleg tündéri a kutyusod, Margitka! Mi 1 éve hoztunk ki egy kutyaotthonból egy kislány kutyust, szegény sokáig félt, depressziós volt (ki tudja, milyen sorsa lehetett), de mostanra helyreállt a lelki egyensúlya :-) Bogyónak nevezte el a kisfiam:-)) Mellesleg a bucid is gyönyörű!
Élesztő nélküli kenyérre van szükséged, ezt eddig megértettem. Kovászos nem lenne jó? Ebben könnyebben tudnánk segíteni. Kenyérke mostanában több kenyeret is sütött csak kovásszal, ezeket a recepteket a diétás kenyerek között megtalálhatod.
Sütőporral készült kenyér, sőt inkább zsömleféléket a Németek csinálnak, elég sok recepttel találkoztam már. Joli csinált már egyszer ilyen zsömlét, ennek a receptjét idekattintva megtalálod: Túrós zsömle - Joli Nekem úgy rémlik, hogy már kenyeret is csinált ilyet Joli, de majd biztos megírja, ha olvassa a kérdésedet. Ha szükséged van még hasonló receptekre, akkor nagyon szívesen keresek és fordítok Neked, csak írd meg. (Időm elég kevés van, de igyekszem mielőbb, ha szükséged van rá.)
Gyönyörű kenyeret sütöttél (az NLC-n láttam), gratulálok hozzá.
Kifli receptet azt az egyet találtam ki, amit említettél. Nekem annyira bevált, hogy másra nem is volt szükségem. Ezt sima kiflinek is meg lehet csinálni, ilyenkor olvasztott margarinnal szoktam megkenni a feltekerés előtt. Ha ez nem tetszik, akkor tulajdonképpen a fehér kenyér liszt-folyadék-élesztő arányai alapján bármilyen receptet ki lehet találni. A differencia mindíg annyi, hogy a sütőben sült kenyér és péksüteményféléhez egy kicsivel kevesebb folyadék és valamivel több élesztő kell.
Nézzünk egy példát:
60 dkg bármilyen liszt 3,5 dl bármilyen folyadék 1/3 kocka friss élesztő
A folyadékhoz még annyit hozzátennék, hogy beleszámít a margarin vagy olaj, esetleg tojás is. A kifli általában tejjel és kicsit több vajjal szokott készülni.
Ennyit tudtam segíteni, majd mesélj, hogy mire jutottál és mit sütöttél meg végül. Egyébként most készült el ugyanebből a tésztából a virslis bucim, majd teszek fel róla képet.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit