Sonkás kiflit sütöttem ma. A képeit és a történetét hozzátettem az eredeti recepthez. Itt is megmutatom a képeket, főleg az Adventi háttér miatt. Én nagyon szeretem a Karácsonyt és nagyon szeretem várni is. Ez az időszak nekem erről szól. Nagyon finom fenyőillat van az egész lakásban a fenyőcsokroktól, kár, hogy a téglák lógnak még az ablakok mellett. Érdekes kontraszt :-))
Örülök, hogy jelentkeztél, várom a süteményrecepteket.
Minden receptet lehet egyszerűsíteni. Tulajdonképpen mindegyiknek a kiindulópontja ugyanaz. Liszt-folyadék-élesztő(-némi zsíradék). Ezt variálva készülnek a bonyolultabb, többféle lisztből, folyadékból álló receptek. Ugyanezt fordítva is meg lehet csinálni, csak az adott recept arányait kell megtartani. Tehát, ha nem szeretnél ennyi fajta lisztet beletenni a kenyérbe, akkor egyszerűen csináld meg kevesebb féléből, csak az összes lisztmennyiség legyen meg.
Ha sütőben nem sütöttél még, akkor elsőre egy egyszerűbb kenyeret javasolnék. Nekem a legelső kenyerem a "Sütőben sült kenyér" volt. Azért is lett ez a neve a receptnek, mert nem volt még másik ilyen. Ez nagyon egyszerű, biztosabb siker, mint a rozsos és nagyon finom kenyér.
Mesélj majd, hogy miket sütsz és elszánod-e magad a sütőben sütésre. Sok sikert kívánok hozzá, ha igen, üdv, Margit
Régen irtam már,de azért buzgón olvasom,gyüjtöm a recepteket.Majd a süti recepteket küldöm Margitka! Most éppen a Te "egyszerü fehérkenyeredet "sütöm.Nagyon jól néznek ki a kakaós-gesztenyés muffinok.A legfrisebb rozsos kenyered tetszik,csak sok féle dolog kell bele.Ez beszerezhető,vagy tudsz egyszerübb változatot is?Én csak kenyérsütőben sütök,nam tudom miért,de gázsütőben nem probálkoztam még.
Először is mielőbbi gyógyulást kívánok az Anyukádnak.
Örülök, hogy azért jut időd és energiád sütni, és sikeresen ellátod a családot finomságokkal. Remélem most már több időd lesz jelentkezni is. Majd mesélj, hogy miket próbálsz ki, miket sütsz!
Kicsit ismét eltűntem... :( Anyukám kórházba került agyi infarktussal és hozzá járok be és intézem az itthoni dolgokat. Szóval most nincs túl sok időm.
De azért sütögetek (neki is) amint van időm, wegglit csináltam múltkor sima kenyérlisztből, nagyon finom lett. Mostanában sütöttem krumplis kenyeret is, de már nem sok van belőle, úgy hogy jön Viktória királyné kenyere. :) Amióta ezt az oldalt megtaláltam, azóta magunk számára nem is veszek soha boltba se péksüteményt, se kenyeret. Szóval valamit mindig sütök minden héten. :)
Igyekszem pótolni a lemaradást, látom sok finomságot sütöttél, sütöttetek. Majd apránként én is próbálgatok újakat sütni. :)
Szia Margit! Tegnap este rendezgettem a receptjeimet, és végre megtaláltam a tavaly karácsonykor elkészített gesztenyével töltött hús receptjét. Azt sajnos nem tudom honnan "szereztem" a recit, de nagyon ízlett mindenkinek . Amint lesz időm, beírom. Szép napot Judit
Örülök, hogy megtaláltál és írtál is. Ha körülnéztél, láthattad, hogy sok recept van fent az oldalon, amit a látogatók írtak be. Ha vannak kipróbált, jó receptjeid, akkor írd be a receptes fórumba és én átteszem az ABC-s részbe is. Ha tudsz esetleg fényképet küldeni hozzá e-mailben, akkor azt is mellé tudom tenni. Remélem jelentkezel és írsz recepteket is. Szép napot holnapra, üdv, Margit
A kiegészítést hozzáírom a pitéhez és felteszem a pogács receptjét is. Termékeny napod volt, ma is sok mindent sütöttél. gratulálok hozzájuk. A lakás még messze nincs kész, de már nem fúj be a szél, és ez is valami. Nagyon jól nézünk ki: a szép Adventi díszek mellett a téglák lógnak ki a falból. Na mindegy, ilyen még úgysem volt :-)) Remélem az ünnepekre már készen leszünk.
A gyerekeknek nem is való a rum, bár a sütésnél elpárolog a sütiből. Azért szerintem én sem mertem volna ilyet adni a gyerekiemnek :-)) Kíváncsi vagyok, majd írd meg, hogy sikerül a beigli, ha ezt sütöd meg. Én rendes beiglit nem fogok sütni, majd kelttésztából csinálok valami hasnolót. Tölteni nem is tudom, mivel fogom, mert a gyerekeim mostanában nem eszik meg sem a mákot, sem a diót. Majd lehet, hogy valami túrósat vagy lekvárosat fogok csinálni.
Szeretném ha a sütőtökös pitéhez még hozzáírnád, hogy a töltelékbe még egy csomag vaníliás pudingport kevertem.
Ma sütöttem Viktória királyné kedvenc kenyerét, nagyon finom lett, és még túrós táskát a bukta recepted alapján, ez is nagyon finom lett.Egy uj sajtos pogácsát is sütöttem. A recept:Sajtos pogácsa 30 dkg liszt, 1 dl kefír, 1 tk cukor, 2 dkg élesztő, 1 ek ecet, 1 tk só,10 dkg rama, 10 dkg trappista sajt.A gépbe tettem és tészta programon dagasztattam még kellet hozzá kb 1 ek kefír, kicsit hagytam kelni majd kivettem a gépből kinyújtottam és kentem rá margarint vékonyan, hajtogattam és pihenni hagytam. Még kétszer nyújtottam és hajtogattam, de már nem kentem.Végül tojással kentem meg és sajtot szórtam a tetejére. Kész van már a lakásod? További szép estét!
Majd csak karácsonyra fogom megsütni.Egyébként nálam ez úgy van hogy a karácsony elötti időszak beigli recept kereséssel telik. Van már egy csomó féle de mindíg találok újat.A másik hogy folyton szétrepednek,de fogalmam nincs miért,pedig szurkálom,meg minden dehát mégis.
Egyszer meg úgy jártam hogy valami újságból szedtem ki a recit aztán a diós töltelékbe rumot kellett tenni, vagyis szinte rumba ázott szerintem elírták a mennyiséget.Na mindegy én szépen beleöntöttem amit írtak de még sütés után is olyan erős rum ize volt hogy ihajj!!!Szegény gyerekeimnek nem is mertem adni belőle nehogy beszédüljenek a fa alá. Na mindegy jó sztori volt. Remélem nem untattalak vele ! Kellemes további vasárnapot mindenkinek!
Nagyon jó ötlet a tapétavágókés. Szép magyar szóval slitcer-nek vagy snitcer-nek is hívják :-))
Szerintem dagasztásra is érdemes a kenyérsütőgépet használni, ha szorít az idő, akkor csak-csak lehet abban is sütni egy-egy kenyeret. Azért az is finom, bár a sütőben sültet nálunk is jobban szeretik. A dagasztás kézi munkával elég fárasztó dolog, ha csak ezt váltja ki vele az ember, szerintem akkor is jól jár.
A család létszáma és fogyasztása szerint érdemes megválasztani a gép méretét. Ha kisebb kenyereket szeretnél sütni vagy dagasztatni, akkor elég az egy dagasztólapátos gép, ha nagyobbakat, akkor pedig kell a kétlapátos. Én ez utóbbinak jobban szeretem a benne sült kenyér formáját, szerintem jobban szeletelhető a kenyér. Elsőre nem érdemes nagyon drága gépet venni, bár én a teljesen "noname"-re sem szavaznék. Egy középáras, középkategóriájú gép mindenképpen megfelelő lehet.
Mesélj majd, hogy milyen eredményre jutottál és veszel-e gépet. Várom jelentkezésedet, üdv Margit
Hát, nem vagyok egy nagy beigli szakértő, remélem majd Kiszhalász is jelentkezik és válaszol. Szerintem 4 beigli kijön ebből a tésztából, aztán lehet, hogy tévedek. Amikor csinálod, akkor már biztos látni fogod, hogy hány rúdra elég.
Mikor sütöd? Csak karácsonyra szeretnéd, vagy csinálsz próbasütést előbb is?
Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, majd mesélj az eredményről, üdv, Margit
Remélem valamikor azért lesz időd elolvasni a válaszomat :-) Kitartást kívánok. Nem sok idő van már hátra karácsonyig, utána gondolom Te is fellélegezhetsz és újból több időd lesz sütögetni, bennünket olvasgatni és írni is.
Szia! Még nem tudom de szerintem amíg működik a hauser marad ez mert ez is kibír mindent. Rendeltem hozzá üstöt is már.
Egy kérdés szerinted amit kiszhalász írt beigli recit hány felé kell osztani ? Hány rúd lesz belőle ?
Szia Margitka ! Köszönöm szépen a válaszodat, de sajnos a kalács sütés nem mostanában lesz, mert karácsonyig talán be sem tudok nézni ide hozzátok a sok munka miatt. De biztosan kipróbálom majd.
De azért süssetek helyettem is finomakat és sokat. Üdv. Julika
Én nem szeretnélek sem rá-, sem lebeszélni a Panáról. Én biztosan szomorú lettem volna, ha nem próbálhatom ki ezt a gépet, de csodát ez sem tud. Magától nem süt kenyeret :-)) Ha jobbára gépi kenyerekben gondolkozol, akkor mindenképpen nagyon jó. Ha megtartod mellette a másik gépedet és a sütőben sütni szánt tésztákat abban dagasztatod, akkor szintén jó második gépnek. A kemény tésztákat nem bírja, úgy nyekereg és nyög alatta, hogy muszáj egy kis folyadékot a tésztához tenni. Ettől szanaszét fröcsköl mindenhova, de ez csak másodlagos probléma. A nagyobb baj, hogy a tészta elmászik, ellapul a kelés és sülés közben. A sütőben sütésre szánt tésztákat mindig az Etában dagasztom, ez olyan, mint egy hűséges traktor. Kibír mindent :-)
Mesélj majd, hogy milyen döntésre jutottál, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit