Szia Margit és többiek!Maj küldök neked képeket az eddigi alkotásaimról. A bukta isteni lett, de mire lefotózhattam volna, elfogyott.
Na képzeljétek.Voltak gázórát cserélni, és kiderült hogy a gázcsöveim rosszul vannak szerelve.2 éve tataroztattam. Ki akarták kapcsolni a gázt.Közöltem, hogy nem tehetik, mert akkor megfagyunk. Adtak 3 hetet, hogy megcsináltassuk a csöveket.Ki az aki karácsony előtt 3 héttel kijön, ja és persze anyagilag is megvisel,pont karácsony elött.
Ma megsütöttem Margitka kakaós-gesztenyés muffinját.Jól sikerült.Az én családom "édesszáju",legközelebb több cukrot kell bele tennem.Ma áfonya öntettel ettük.
Nekem nincs a gépemen olyan program ami 20 perc dagasztás 20 perc kelesztés 20 perc dagasztás,úgyhogy csak 20 perc dagasztás volt.Vagy többször inditsam ujra a gépet?Hogy csináljam?
Sül a narancsos fahéjas kalács kis módosítással. A tésztába is tettem egy narancsot kockákra vágva. A töltelék a következő 4-5 dkg margarint felolvasztottam beletettem a 10 dkg porcukrot és az 1 ek fahéjat ezt jól elkevertem amíg a tészta készül hideg helyre tettem, hogy megszilárduljon. Amikor a tészta kész volt ketté vettem és kinyujtottam a fele tölteléket rákentem és 12-s muffin sütöben csigának sütöttem meg.A másik felét isnyüjtottam töltelékkel megkentem és egy narancs geredjeit rátettem egy csíkba feltekertem és egy gyűrűformába megsütöttem.A tésztába kevesebb margarint tettem. A keresztes zsemle is készül mivel kevés kefírem volt itthon egy pohár tejfölt tettem bele 25 g élesztőt és 40dkg BL 80 és 17 dkg rozslisztet tettem bele, dagasztáskor még egy pici vizet kellett hozzá adnom.Most pihen. Majd még jelentkezem :-))) Jégkása
Ez valóban nagyon szépen sikerült! Ezekkel a kenyerekkel én is valamikor a németeknél találkoztam, a megosztott Németország mindkét felében. Legjobban a szászoknál tetszett. Isteni barna kenyereik és egyszerű zsömléik voltak. Sikeres kenyereimet és jól működö kovászaimat német receptes oldalaknak és fórumoknak köszönhetem.
Ne hagyd magad eltériteni a családban :-)
Tegnap én is elcsábultam. Megsütöttem a búvártúróst. Meggy helyett mazsolával, mert itthon csak az volt. Nagyon finom édesség, bár én a tésztába csak a fele, vagyis 10 dkg cukrot tettem. Nem szeretem az édes dolgokat. A cukrot is úgy használom mint a fűszereket. Semmiben nem dominálhat csupán harmonizálhat az ízekkel.
Sajnos ez a nátha engem teljesen elkapott egy ronda hörghuruttal, ami a hangomat teljesen lehetetlenné teszi.
Köszönöm a mézes kenyérről a leírást, hozzáteszem az eredeti recepthez. Kíváncsian várom a holnapi beszámolódat is, remélem tényleg sor kerül a keresztes zsömlére is.
Nagyon szépeket sütöttél. A mézes "kenyér" finom lett egy kisebb tortaformába sütöttem szép magas lett, három felé vágtam és ribizli lekvárral töltöttem meg, a tetejére marcipánízű cukormázat tettem.
Holnap szeretném megsütni a narancsos fahéjas kalácsot és lehet a kersztes zsemléd is sorra kerül.
Megmutatom a képet a megvágott kenyérről és a mai sütésemről, ami az aszalt gyümölcsös kalács muffinváltozata.
Nagyon finom lett a kenyér, ne izgulj Kenyérke :-)) Borzasztóan örülök neki, csak a családom hajthatatlan. A középső fiam megkóstolta, de nála sem aratott sikert. Én a régi NDK-s időszakból emlékszem ilyen kenyerekre. Amikor ott jártunk, akkor mindig ilyeneket ettünk, a németek meg néztek, hogy miért nem a kedvünkért vett fehér zsömléket esszük :-))
A férjem kedvéért sült aszalt gyümölcsös kalács is igen finom, csak kevésbé egészséges az előző kenyérnél. Még valamit kellene sütnöm ma, majd meglátom, hogy össze tudom-e szedni magamat valami sütögetésre. Bujkál bennem valami nátha, elég vacakul érzem magam, de a kenyérféle most elfogyott teljesen. Ha sütök valamit, akkor úgyis megírom :-)
Kicsit izgultam, hogy esetleg belül nem sült át a kenyérkéd eléggé. Gratulálok a sikeres kenyérkéhez s várom a képeket, hogy belül milyen. A kovászos kenyérnél a keléshez nem érdemes az időt nézni. Különösen télen nem.
A villanytüzhelynek van egy nagyon nagy előnye. Csupán a sütőlámpa bekapcsolása kiválóan alkalmas a kelesztésre. A Frankenlaibnél 2 új dolgot próbáltam ki: a kelesztőkosarat lisztes kendővel bélelve s a villanysütő lámpáját. Mind a kettő nagyon jól bevált.
A villanysütővel kapcsolatban is vannak újabb tapasztalataim. Víziló kiváló választás volt. Főző felületénél rengeteget számít a +5 cm. A rács formája olyan jól ki van alakítva, hogy bárhol rátehetek egy kisebb átmérőjű edényt, vagy félre húzhatom. A 2 tepsi sem semmi. És egy jó hír: majdnem 20 E. forinttal olcsóbb.
Ne aggódj, azért nem feltétlen kell ruhatárat cserélni. Én egy évvel ezelőtt, a fogyókúrám kellős közepén vettem a kenyérsütőgépet, ennek dacára sikerült tisztességgel befejeznem most őszre a fogyókúrámat
Örülök, hogy sikerrel sütötted meg a kókuszos kakaós kalácsokat is. Nálunk is a kalács most a favorit, a férjem teljesen lelkesen eszi és kéri, hogy megint azt süssek. Most az aszalt gyümölcsös kalácsot csinálom, de ezt is muffinformában. Majd beszámokok róla, hogy sikerül.
Tegnap nagyon sokat gondoltam Rád! Elkészült a csokis- narancsos muffin, ami valami csodás ízű lett, és így felbuzdulva a sikereken, hozzáláttam a kókuszos-kakaós kalács elkészítéséhez. Igen finom, laza tésztájú kalács és jó néhány muffin lett a receptedben leírt mennyiségből.
Igazán sokat köszönhetek Neked és a Többieknek is, csak egy gondom van: tavasszal valószínű ki kell cserélni a ruhatáramat xxxx.......L re!
Üdvözöllek, immár regisztrált felhasználóként is :-)) Örülök, hogy végül is sikerült. Kíváncsi vagyok a buktára, remélem jól fog sikerülni. Mivel láttam tegnap, hogy tudsz fényképet csinálni, ha van kedved és elküldesz nekem e-mailben képet, akkor Neked is tudok egy mappát csinálni. A képeidet fel tudom tenni akár itt a hozzászólásodhoz, akár, ha új receptet hozol, akkor ahhoz. A gázosoknak akkor lehet örülni, ha elmennek, utána biztos jobb lesz, ami most még nem az :-))
Várom további jelentkezésedet, sok sikert a buktához, üdv, Margit
Megvágtam a kenyeret, csak még nem csináltam képet róla. Nagyon-nagyon finom lett, köszönet a receptért :-)) Nem lett nagyon magas, de ez valóban attól van, hogy túl nagy volt a forma hozzá. Teljesen egyenletesen lyukacsos, tehát rendesen megkelt. Pici, falatnyi szendvicseket csináltam belőle, ezt vittem magammal a mai munkám közben, az autóban reggelire, nagyon finom volt. Viszont vagy 8 órát kelesztettem, igaz nagyon hideg volt a lakásban, mert órákig nyitva voltak az ablakok. A sütőben, letakarva hagytam kelni, majd az utolsó 3-4 órában többször bekapcsoltam a sütőt 1/2 percre, hogy langyos legyen. Így volt hajlandó megkelni, addig szinte meg sem mozdult.
Legkésőbb estére teszek fel képet a megvágott kenyérről is. További szép napot, üdv, Margit
Szia Margit!Sikerült megkapnom az aktiválós mailt.A freemailem volt a hibás, most regisztráltam magam. Ma ha minden jól megy, akkor megcsinálom a buktádat.Úgyis itthon kell lennem mert jön a gázművek, csak tudnám mikor. Ez a legrosszabb, hogy várjam őket.
Ez a kenyér biztosan finom lesz. Az árpamaláta és a nádmelasz pont bele való! Nekem melaszom nincs, azért használok barna cukrot.
Érdeklődéssel vártam a kenyérről a képeket. Tegnap este csak bepillantani volt erőm a fórumba.
Ezt a kenyeret is kell gőzölni. Kelesztésnél vigyázni, hogy a teteje ne száradjon ki (fóliával letakarni). Hosszú, keskeny formákban jobb Pumpernickel típusú kenyeret sütni. Nem csupán a teteje miatt hanem a közepe is jobban megsül.
Kész lett a kenyerem, amit Kenyérke Pumpernickel receptje alapján sütöttem. Nagyon jó illata van, nekem tetszik is. Mivel más formám nincs, így tortaformában sütöttem meg, lehet, hogy ennél valamivel kisebbre lett volna szükség :-) Majd holnap fogom csak megvágni és megkóstolni, majd elmesélem, hogy sikerült.
Szép napot, kellemes hétvégét mindenkinek, üdv, Margit
A mini virslis buci, muffinformában sütve fantasztikus ötlet, ez kiváló szilveszteri vendégváró is lehet.
A mézes kenyérről majd írd meg a véleményedet, hozzáfűzöm az eredeti recepthez. Tényleg nem kenyér, én sem tudom miért ez a neve, de sebaj, a lényeg, hogy finom legyen.
Nekem mostanáig kelt a rozskovászos, rozskenyerem, amit Kenyérkének írtam 3/4 2-kor, nem régen kezdtem el sütni. Hát....., nagyon magas még így sem lesz, de remélem finomra sikerül.
Most jutott eszembe egy régi finomság, gyerekkoromban sokat csinálta az Anyukám. Virslis gombóc a neve. Sima krumplis tésztát kell csinálni, mint a szilvás gombóchoz, majd rúddá formázni, szeleteket vágni belőle és virslit tölteni a szeletekből kialakított gombócba. Egy normál méretű virslit 10 felé kell vágni, ennek megfelelően kicsit kisebb tészta kell neki, mint a szilvásnak, a gombócok is kisebbek lesznek. A poén most jön, nem megfőzni kell, hanem forró olajban kisütni, nagy tálra felhalmozni és a felső sorba fogpiszkálókat szúrni. Ennél fogva vehet belőle a vendégsereg apraja- nagyja. Nagyon finom, érdemes kipróbálni :-))
Jó munkát és ünneplést holnapra, várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Kenyérke! Köszi a tippet de az már kicsit nekem macerás,szerintem nem lehet jól beletölteni.Ami most jutott az eszembe a következő mini virslivel töltött muffin formában sütött buci. Ehhez mit szóltok? :-))) A kivitelezését is leírom ha valakit érdekel. Margitka! A burgonyás kenyeredet sütöttem a kisebb méretet, nem tettem bele kovászt és krumplipürém volt azt tettem bele, margarin helyett 1 ek olivaolajat.Liszt pedig ami éppen volt itthon, jó puha kenyér lett belőle bár a só egy kicsit több lett.:-(( Megsütöttem a mézes kenyeret apukámnak születésnapjára,jó lett a kinézete, de még nem kóstoltuk meg majd holnap.Ez tulajdonképpen finom sütemény, nem tdom miért "kenyér"?
További szép estét, szép napot holnapra!
Én dolgozom is, meg ünnepelek is holnap. Üdv: jégkása
Éppen összeraktam az előző kenyeredet, most készül :-) A Pumpenickel típusú rozskenyeredet csinálom meg, pici változtatással. Nem volt rozsom itthon, ezért rozspelyhet tettem bele, valamint a barna cukor helyett 1 kk árpamalátát és 1/2 kk nádmelaszt. Elég jól néz ki a tészta, remélem jól fog sikerülni.
Jó ötletnek tartom a lefagyasztást! Én is művelem. Felszeletelem a kenyeret és mélyhűtő dobozba teszem. Onnan mindig ki lehet venni 1-2 szeletkét. A sütéseid között pedig könnyen elmegy egy ilyen fél kg-os cipócska, mint ez a Frankenlaib.
Érdeklődéssel várom, hogy mikor sütsz már magadnak ezekből a finom, hagyományos rozskenyerekből.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit