Szia Margit! Nagyon jó lett a keresztes zsemle jó sokat kelt, finom puha lett, csak a fiamnak a bevágások nem tetszettek rajta.Legközelebb csak simára készítem.Jobbulást kívánok!! Szia Batka! Remélem siker koronázza majd a dzsemet. Sajnos főzés közben ritkán nézem az időt én sem tudom mikor meddig főzöm, mikor milyen a kedvem, de ha kicsit hígabb ugy is nagyon finom.
Köszönöm a diós rozsos kenyérről a beszámolót, máris melléteszem a véleményedet az eredeti recepthez.
Valamint nagyon szépen köszönöm a Stollen receptet. Megigazítottam a tördelését, majd nézd meg légyszíves, hogy jó-e így. Ha rendben van, akkor átteszem az ABC-be is. Meg fogom azért keresni azt a receptet, amit valamikor találtam a Neten, valami hasonló volt, de nem jegyeztem emg pontosan. Gondoltam, majd karácsony környékén ráérek.
Jégkása kedves! Megcsináltam tegnap a narancsdzsemet, de még nem hűlt ki a szárazdunsztban, úgyhogy csak később tudok beszámolni az eredményről. Nemigen akart megszilárdulni, úgyhogy kíváncsi leszek - legközelebb beledobok egy marék áfonyát vagy almát, abban sok a pektin, a sűrítőanyag.
Kedves Margit, a kipróbálásra váró receptek közül megsütöttem gépben a diós-rozsos kenyeret - dió nélkül. Az arányok pont jók, a tészta nem túl nedves, nem túl száraz volt, de szerintem nem igazán volt neki elég a gép teljes kiőrlésű programjának kelesztési ideje (nálam 1 ó 40 p), pedig meleg volt. Egyébként is elég tömör lett, úgyhogy legközelebb kovásszal készítem, és tuti sokkal tovább fogom keleszteni.
Ja, és elfelejtettem kijavítani: ment a vita, hogy mennyi élesztő is kell bele, mert elírás történt. Nem két csomag! Két zacskó, ha szárazélesztővel készíti valaki, és egy kocka, ha frissel.
Margit! Épp a napokban írt be Latsia egy Stollen receptet az indexre, bemásoltam a karácsonyi süteményekbe, de ez a nyamvadt Opera (illetve a gportál a hibás) már megint nem tördelte be. Beírtam a hozzászólása számát is, mert vannak képek! Szerintem ha megkérdezed, biztos megengedi, hogy feltedd ide is. Ínycsiklandozó!
Jobbulást kívánok, gyógyulj meg mielőbb.Ma nekem sem volt semmit sütnöm, még csak most értem haza, hulla vagyok.Na de majd holnap.Most már végre kipróbálom a virslis bucidat.Régóta akarom már, de a párom mindig beelőz, és megeszi a virsliket.De most eldugtam. :-))
Kartika küldött ma egy jó kis receptet képpel együtt. Háztartási kekeszből, sütés nélkül készíthető édesség, nagyon jónak tűnik, érdemes belenézni a receptbe.
Hát engem meg csak elkapott a nátha, nincs is kedvem semmit sütni. Minimumprogramként sütöttem tegnap egy teljesen egyszerű gépi kenyeret, most pedig egy csíkos kalácsom sül. Ennyire futja :-)) Ha jobban leszek utánanézek egy régi kedvencemnek. Német karácsonyi specialitás - és már valahol találkoztam is a receptjével - a Stollen, illetve a Drezdai stollen. Valahogy meg kellene csinálni, csak a teteje ennek hófehérre van szórva porcukorral. Emlékeim szerint nagyon finom, kicsit kalács, kicsit kuglófszerű sütemény. Ha találok receptet, akkor jelentkezem vele.
Az alvásigényem sajnos elég nagy, sose tudom kialudni magam :-)) Ennek dacára mi ilyen későn fekvők vagyunk. Több évtizedes berögződés ez, egyelőre nem hiszem, hogy sikerül változtatni rajta.(A férjem világéletében úgy dolgozott, hogy késő éjjel ért haza, én meg megvártam. Most lefekhetnénk korábban, de nem megy.) Örülök, hogy ilyen sikeresen sütöd a kelttésztákat. A kenyérsütőgép vásárlása előtt én egyáltalán nem csináltam kelttésztát, én is féltem tőle. Most, egy jó évvel ezelőtt fogtam bele én is, de nagyon megszerettem és örül neki a környezetem is. Az első kenyérsütőgépem idején csak gépi kenyereket és kalácsot sütöttem, igaz akkor még kicsik voltak a gyerekeim, örültem, hogy arra volt időm. Ma már szinte hobbim lett és keresem az érdekes recepteket, kihívásokat és újdonságokat. Nagyon nagy segítség volt annak idején az Index és a NLC fóruma, remélem ehhez tudunk ma már csatlakozni a mi kis fórumunkkal és a honlap receptjeivel.
Sziasztok! Kartika én is félek a gáztól. Tudom, hogy meg kell csináltatni, csak az a bosszantó, hogy két éve vettem a lakást és akkor teljesen szétverték.Mindent újra csináltak, de pont ezt rontották el.200 ezret fizettünk a gézosnak a munkáért. Neki kellett volna tudnia, hogy kell csinálni, én nem vagyok gázos. Ráadásul azóta eltűnt, nem is lehet utolérni.De sajna ez van, nincs mit tenni.
Szia Anni! én is azt mondom találsz szerelőt, de jól nézd meg, hogy hitelesítse vagy mit kell a gázzal csinálni, mert a gáz nem játék! (én félek tőle) Szerintem még az a jó hogy észrevették nem tudom hogy ebből lehet-e baj, de annyi rosszat hallani. Sikeres szerelést és valahogy az ember kinyögi amit nagyon kell. üdv. Kartika
Szia! Te soha nem alszol? mennyi az alvásigényed? Köszi hogy feltetted a receptet és a képet! tényleg nagyon jó lett, finom omlos és jó izű! Nem győzöm elmondani hogy a sok sütőtársnak és főleg Neked és P.Zsizsunak köszönhetően kezdtem el a kisérletezgetést a kelt dolgokkal. Addig is sokat sütöttem mert édesszájú a család, de a kelttésztáktól rém féltem. Ma már az egyik kedvenc.Gyors, finom, izletes és sokféleképpen variálható.Üdv. K.
Örülök, hogy jól sikerült a buktád, remélem legközelebb lesz időd lefotózni, amit sütsz :-)) Hát ez a Karácsony előtti gázcsőcsere valóban nem jókor jön, még szerencse, hogy nem kapcsolták le tényleg az órátokat. Akkor lett volna igazán nagy gond. Szerelőt biztos fogsz találni, aki megcsinálja még az ünnepek előtt, nekik is kell a pénz és a munka.
Várom a további beszámolóidat és a képeket. Szép napot holnapra, üdv, Margit
Örülök, hogy jól sikerült a kalácsmuffinod. Hát igen! Hogy ki mennyire édesszájú. az annyira eltérő, hogy valóban lehet egy adott cukormennyiség kevés is és sok is valakinek. Ezt minden receptnél ki kell tapasztalni. Az áfonyöntet biztos nagyon finom volt hozzá, nagyon jó ötlet :-)) A gépet én többször szoktam elindítani, így jönnek ki ezek a dagasztási és kelesztési idők. Persze nem percre pontosan ennyi csak nagyságrendileg. A gyorsprogramot indítom el először, mert ez csak 5 percet melegít a program elején. Ez kb. 20 percet dagaszt. Kikapcsolom a gépet, átteszem a dagasztás/tészta programra, itt 20 perc az előmelegítés, ezalatt nekem már keleszt, majd 20 perc a dagasztás. Ezután kiveszem a tésztát, ha a sütőben akarom sütni. Ha a gépben sütöm, akkor hagyom végigfutni ezt a programot, mert már csak a kelesztés van hátra, ami 1 óra. Utána a csak sütés programmal szoktam a kenyereket megsütni. Most is éppen egy ilyen kenyerem sül. Remélem Te is tudsz hasonlót a gépeden összevariálni, ha jónak tartod így.
Várom ez eredménybeszámolót mindenről. A narancsos kalácshoz hozzáírom megint az elkészítésedet és az eredményt is. Kíváncsi vagyok, hogy így - csak élesztővel - hogy sikerül a zsömle. Nekem a kovászos változat nagyon bevált, fantasztikusan könnyű és finom a tésztája.
Én sem szeretem túl édesen az édes dolgokat. A cukrászdai süteményeket meg sem tudom enni, mert az nekem mind túl édes. A pikáns lekvárral, mérsékelten édesített túróval készülteket viszont kedvelem :-)) A kenyérkém egyre finomabb, holnap lefagyasztom ami marad belőle. A család nem tud teljes mértékben eltántorítani tőle, mert nagyon szeretem, csak ritkán sütök. Ha a fagyasztás beválik, akkor gyakrabban fogok hasonlót csinálni.
Sziasztok! Szia Margitka! irtam emailt és küldtem képet is. Tettem fel képeket az NLC-re ua. a Index-re is. Ha gondolod nézd meg (ezek voltak a hétvégi termések) Üdv. Jó hetet. Kartika
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit