E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.12.07. 22:26 - #1574

Szia Jégkása!

Köszönöm kérdésedet, talán ma volt az első nap, hogy egy hajszállal könnyebben vagyok. Remélem ezutén már csak jobb jön :-)
Én már egy kicsit el vagyok veszve a receptek között. Ezt a zsúrkenyeret már feltettük valahogy a receptek közé, mert én nem találom. Pont ma gondolkoztam, hogy valami ilyesmit kellene csinálnom, végül Bürli mellett döntöttem, most fog sülni az első tepsivel.

További szép estét Neked is, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.12.07. 22:14 - #1573

Szia Margit!

Ma megsütöttem fiam nak a zsúrkenyerét nagyon jól sikrült, nem terült szét mint máskor.Holnap szeretném a virslis bucit ha nem leszek tul fáradt munka után.
Remélem már jobban vagy?
További szép esteét, és szép napot holnapra!

Üdv: jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.12.07. 22:11 - #1572

Sziasztok, szia Batka!

Latsiát megkérdeztem és hozzájárult, hogy a Drezdai Stollen képeit feltegyem a recepthez. Így most már meg is nézhetitek, hogy készült és milyen szép lett Latsia stollenje.
Köszönöm Latsia :-)

Szép napot mindenkinek holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.07. 20:28 - #1571

Szia Kenyérke!

Köszönöm az újabb tapasztalatokat a sütőddel kapcsolatban, biztos hasznát veszem majd.
Megnéztem a sütit, amit írtál, jól néz ki. Megcsinálod?

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.07. 20:22 - #1570

Szia Julika!

Valahogy érdemes lenne egy kis időt szakítani a Stollensütésre, ha otthon szeretnéd csinálni, mert ezeknek valamennyit kell állniuk.
Reményim szerint, a hétvégén lesz időm megsütni, majd beszámolok a tapasztalatokról.

További szép estét, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2005.12.07. 19:54 - #1569

Szia Margitka !
Köszönöm szépen a gyors válaszodat és hogy ilyen aranyos vagy , hogy máris beírtad a Stollen recit. Tetszik a recept, csak az elkészítése  nem tűnik túl könnyűnek.
Sütni valószínűleg mint már évek óta csak 25-én lesz időm a nagyon sok munka miatt. De várom természetesen a tapasztalataidat a Stollennel kapcsolatban, mert Te biztos előbb megsütöd.
Batka féle Stollent is megtaláltam köszönöm a segítséget.Üdv. Julika


kenyerke Előzmény | 2005.12.07. 05:40 - #1568

Szia Margit!

Köszönöm szépen a linkeket! Valóban van közöttük olyan, amit eddig nem láttam.

A http://www.lecker-backen.de/

linknél találtam egy nagyon finom egyszerű kis sütemény,
Buttermilchkuchen -
amit gyorsan meglehet csinálni s finom is. Ennek a variációival már találkoztam több alkalommal.

El tudom képzelni, hogy mennyire s minden téren megviselő beruházás az ablakok cseréje, de ami muszály az muszály.
Korábban volt már szó a villanysütők méretéről. Én a nagyobbat vettem s most igen jól bevált. Egy tepsi tök 1 óra. A kettő tepsi légkeveréssel úgyszintén. 1 tepsi légkeveréssel nem jó, mert kiszárítja egy kissé a tököt. - Jövőbeli döntéseidnél még az ilyen apróságok is mérvadóak lehetnek.


EmMargit Előzmény | 2005.12.07. 00:57 - #1567

Szia Kenyérke!

Most nézegetem a német oldalakat, bemásolok egy-két linket.

1.http://www.hausfrauenseite.de/index.shtml?http://www.hausfrauenseite.de/rezepte/brot/

2.http://www.daskochrezept.de/rezepte/backwaren/subkategorie_Brot_37.html

3.http://www.kratz-online.de/Backstubchen/Brotchen/brotchen.html#berliner%20schuster

4.http://www.onkelheinz.de/brot.htm

5.http://www.lecker-backen.de/

6.http://www.brotbackautomat.de/index.htm

Ennyi volt a kedvenceim közé elmentve, remélem találsz még olyat köztük, amit eddig nem ismertél.

Jó nézelődést kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.06. 23:15 - #1566

Szia Batka!

Akkor azt kijavítom és átteszem az ABC-s részbe is. Nagyon jó az a recept is, de nincs már 4 hét karácsonyig. Megkerestem a képeket, majd írok Latsiának, megkérdezem, hogy feltehetem-e itt is.
Külön örülök neki és köszönöm, hogy ilyen precízen megjelölted a forrását a receptnek.
Majd jelentkezem természetesen az én verziómmal is, remélem az is jó lesz.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.06. 22:05 - #1565

Szia Kenyérke!

Mindenképpen hasonló Vízilovat szeretnék, mint a Tied, de ez a terv most egy ideig még terv marad :-) Most kőművesek voltak-vannak-lesznek, de még meddig .........:-(
Van még egy-két ilyen oldalcímem, majd utánanézek és belinkelem ide, hátha az sem ismered.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2005.12.06. 19:46 - #1564

Kedves Margit! Szerintem tökéletes a stollen reci, esetleg annyi, hogy az 1 darab friss élesztö helyett lehetne 1 kockát írni, az egyértelműbb. Majd mesélj, hogy a te változatod milyen lett! köszi

kenyerke Előzmény | 2005.12.06. 17:52 - #1563

Szia Margit!

Bár sok mindent megnéztem, de mindent szerintem lehetetlenség.
Eddig célirányosan a rozskenyerek után vadásztam, de a Weihnachtstollen az nem volt betervezve :-)
Most ezt is nézegetem :-)

A Víziló szupervizsgája nem csupán lelkendezés. Neked is ilyen nagyobb méretű 2 tepsis 7-8 programos villanysütőt javasolok ha majd arra kerül a sor.


EmMargit Előzmény | 2005.12.06. 17:25 - #1562

Szia Szuperkeri!

Örülök, hogy jól sikerültek a muffinjaid, biztos finom volt ilyen töltelékkel is. Nagyon szeretem az a tésztát. Dolgozni is jó vele és finom is.

Köszönöm a receptet, átteszem majd a karácsonyi receptek közé, de annyit meg kell kérdeznem előtte, hogy ebbe nem kell semmi élesztő vagy sütőpor? Próbáltad már ezt a sütit?

Kila biztosan fog válaszolni, ha olvassa a kérdésedet.
Én pedig várom a Te válaszodat, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.06. 17:15 - #1561

Szia Kenyérke!

Eredetileg én is a drezdaival szemeztem, de végül másik mellett döntöttem.  A drezdai  nagyon hasonló a Batka által beírt recepthez.
Végigolvastam szerintem az összeset. Tudod mi tetszett még? A Stollen-törtchen, persze ez lehet, hogy a most újdonság muffinsütőimnek köszönhető :-))

Én ezt a receptet választottam: http://www.cookingclub.de/rezepte/llxsxlllsywnyyl-011101124750.html
Meg nem tudom már Neked mondani, hogy pontosan miért ezt, de most már marad egy próba erejéig.

Örülök, hogy sikerült új oldalra felhívnom a figyelmedet, azt hittem hogy Neked már biztosan nem tudok újat mutatni :-)

További szép napot, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2005.12.06. 17:08 - #1560

             Szia  Margit!

Remélem, a náthád már múlóban van. Nekem nagyon kedvezett ez az esős idő, így volt időm sütni. A virslis buci tésztájából sajtkrémes, sonkás muffin készült. Köszi az előző tanácsodat, már nem lett száraz sütés után a tészta. Délután megpróbáltam összeállítani a karácsonyi "sütimenüt".Ekkor került a kezembe a köv. recept, amit megosztk veletek.

      DIÓS  KIFLI

     Hozzávaló: 0,5kg liszt, 25dkg margarin,  10dkg vaj, 4db tojás, 1 tejföl

     Töltelék: 25dkg dió, 25dkg porcukor, 4 tojás fehérje, vaníliáscuk.,citromhéj

   Este:lisztet a margarinnal, csipet sóval elmorzsoljuk, hozzáadunk 1 ek. kritálycukrot, 3 tojássárgáját, és a tejföllel öszzegyúrjuk. 4 egyforma részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk és olvasztott vajjal megkenjük. Lazán felgöngyöljük és hűtőbe tesszük.

   Reggel:1/2 órával korábban kivesszük a tésztát ahűtőből, mert kemény és törik, ha azonnal dolgozunk vele

 Töltelék: 4 tojáshehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, diót, van.cukrot,, citromhéjat, jól összekeverjük.

Minden rúdból 10 egyforma darabot vágunk és elnyújtjuk. A tölteléket a tészta szélére tesszük, úgy hogy végig érje és lazán feltekerjük (hajlítani nem kell ) A maradék 1 tojásssárgájával megkenjük és forró sütőben sütjük.

Nagyon kiadós és finom, eltartható! Nálunk beigli helyett ez lesz. Tanácsot kérek, a "kila" -féle Magos rúd-at szeretném sütni. Mennyire elálló? Üdv. superkeri


EmMargit Előzmény | 2005.12.06. 16:54 - #1559

Szia Julika!

A Batka által beírt recept egyelőre csak a karácsonyi receptes fórumban van, mert várom, hogy Batka jelezze, jó-e így a tördelése, ezt neki a beíráskor nem jól engedte az Opera.

A Te receptedet is néztem, de a marcipán és a gyümölcs nekem nem rémlik az emlékeimben a régi Stollenekben. Nagyon szívesen bemásolom az általam kiválasztott receptet, egyelőre csak ide, majd ha megcsinálom, akkor rendesen a helyére teszem.

Stollen

 

5 dkg kandírozott narancshéj

5 dkg kandírozott citromhéj

10 dkg mazsola

17 dkg durvára vágott mandula

6 ek rum

50 dkg liszt

3 cs száraz élesztő (???)

½ kk kardamom

½ kk fahéj

1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

10 dkg cukor

1 tojás

10 dkg margarin vagy vaj

5 dkg olaj vagy zsír

1,25 dl tej

 

liszt a formázáshoz

10 dkg margarin vagy vaj a kenéshez

porcukor a szóráshoz

 

A citrom és narancshéjat, a mazsolát és a mandulát a rummal elkeverjük egy éjszakára.

A többi hozzávalóból tésztát dagasztunk, majd 1 órát pihentetjük langyos helyen. A tésztát lisztezett munkafelületen újból alaposan összegyúrjuk úgy, hogy a beáztatott dolgokat apránként beledolgozzuk. A tésztát 30 x 25 cm-es négyzetre nyújtjuk, majd az egyik széle felől feltekerjük ¾-ig. Közben kézzel a tipikus stollenformára igazítjuk. Előkészített tepsire tesszük, majd 45 percig ismét pihentetjük. 175 fokon 1 órát kell sütni, de kb 30 perc után a tetejét le kell takarni, hogy ne süljön túl barnára. Ha megsült, még forrón lekenjük a margarinnal, majd ha kihűlt megszórjuk vastagon porcukorral.

 

Tipp:

Egy vastag cukorréteg alatt marad a kalács sokáig friss. Ehhez többször le kell kenni folyékony margarinnal, majd beszórni porcukorral. A cukormáz keményebb lesz, ha elsőre finom kristálycukorral szórjuk meg.

Nos némi furcsaság van az elkészítésben, de ezt még én sem tudom, hogy fogom csinálni. A 3/4-ig feltekerés még rendben van, de nem tudom mit kell csinálni a többivel és mi az a tipikus stollenforma amire gondolnak. Körülnéztem a Neten, hát elég sok formában lehet stolleneket látni. Én arra emlékszem, hogy a mieink milyenek voltak, de az szerintem nem volt tekerve. Szóval az elkészítés részleteit, majd csak akkor tudom leírni, ha már megcsináltam, általában ilyenkor a tésztát nézve szoktam rögtönözni.  Gondolkozom, hogy két irányból tekerjem fel, mert ilyet is láttam mákosakat, de azt szerintem valamilyen formában sütik, ami nekem nincs. A másik ami eszembe jutott még, hogy esetleg őzgerincben is meg lehetne sütni, mert ez van nekem. Hát majd meglátom.

Szép napot holnapra, kíváncsi vagyok mit szólsz a recepthez, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.12.06. 13:28 - #1558

Szia Margit!

Ezt az oldal nem ismertem. Köszi!

Igaz karácsonyi "püspökkenyér" a Dresener Stolle. A rumot nyugodtan lehet tejjel helyettesíteni.

A Weihnachtsstolle is jó. Csupán a keserű mandulát hiányolom


majorkaj Előzmény | 2005.12.06. 09:10 - #1557

Szia Margitka !Én is várom a Stollen receptjét amit Te jónak láttál. Sajnos ínekem nincs időm keresgélni. De az is nagyon finom lett amit kipróbáltam már és korábban beírtam ide  a receptek közé. A Batka féle Stollen recit hol találom ? Mi is nagyon szeretjük, tavaly még vásároltam, idén már sütni szeretnék. Üdv.Julika

EmMargit Előzmény | 2005.12.05. 23:58 - #1556

Sziasztok!

Megkerestem a Stollen recepteket. Kiválasztottam egyet, ami nekem a legszimpatikusabb, de elég sokat találtam. Beteszem ide az elérhetőségét, ha valakinek van kedve és tud egy kicsit németül, akkor válogathat közülük.

http://www.cookingclub.de/kategorien/kategorie_gebaeck.html?log=&page=1&g2=4&g2=4

Néhány napon belül nálam biztosan Stollen sütés lesz, mert valamennyit mindegyiknek állnia kell, hogy összeérjenek benne az ízek karácsonyig.

Még valamit elmesélek. Azt írtam már, hogy csak egy csíkos gépi kalácsra futotta ma az energiámból, de ez a kalács mindenáron ki akart tolni velem. Picit későn kapcsoltam be a sütést, már eléggé megkelt, amikor kimentem megnézni. Hát előírásszerűen fel is ragadt az üvegre. Ilyenkor hosszabb ideig ott szoktam állni mellette és időnként megemelgetem a gép tetejét, hogy ne süljön véglegesen rá a tészta. Most nem nagyon vágytam erre a konyhai ácsorgásra, ezért előkaptam a hűtőből a margarint és egyszerűen megkentem vele a tető belsejét és az üveget, ott ahol a tészta hozzáért. Visszacsuktam a tetőt és otthagytam sülni. Hát egyáltalán nem sült rá a tészta a tetőre és nem is esett vissza, ami a nyitogatásnál bizony elő szokott fordulni. A tetőn maradt kicsi zsírt egy mozdulattal le lehetett törölni a gépről, amikor kihűlt.

Ennyi volt a történet, csak azért meséltem el, hátha valaki más is jár így és hasznos lehet az ötlet.

Még egyszer szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.05. 22:01 - #1555

Szia Jégkása!

Köszönöm a jókívánságot, remélem hamar hat :-)
A keresztes zsömle sikerének örülök nagyon, kár, hogy a bevágás nem tetszett a fiadnak. Ha legközelebb sima tetővel csinálod, akkor már ez nem lesz probléma.
Holnap mi finomat sütsz?
További szép estét kívánok Neked is és szép napot holnapra, üdv, Margit


[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!