E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Kartika Előzmény | 2005.12.08. 21:15 - #1594

Szia Margitka! Kösz, hogy beajánlsz, aranyos vagy.Itt mindenki annyi szépet és finomat süt. Meggyógyultál? hogy vagy? én is kinlódom, csak én a lábammal.(bár ma több injekció után egész jó lett, mintha csodainjekciót kaptam volna)Üdv. Kartika

Kartika Előzmény | 2005.12.08. 21:11 - #1593

Szia Annie! Gratulálok láttam a képeidet. Mi a helyzet a gázzal? rendben lett? üdv. Kartika

Kartika Előzmény | 2005.12.08. 21:09 - #1592

Sziasztok! nem irtam napokig, sajnos nem igazán volt módom, de hiányoztok. holnap majd utána olvasok a dolgoknak. Régóta készülök megsütni a Viktoria-királynő kenyeret. Hétfőn megcsináltam, most ma kettőt is kellett csinálnom. Vedégek jöttek és az egyet meg is ették. Csináltam hozzá diós sajtkrémet, és sajttálat. Minden elfogyott. Utána sütöttem egyet a családnak. Gyönyörüek lettek. Elküdöm Margitkának tegye fel. Már rengeteg kenyeret kiprobáltam, de eddig a férjemnél ez viszi a pálmát. (pedig sok finomat sütöttem) és mennyi van még hátra. Üdv nektek, jó sütögetést!

EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 21:08 - #1591

Sziasztok!

Holnap vendégségbe megyünk és szeretnék vinni magunkkal valami finomságot. Erre találtam ki az Almás, diós, töltött muffinkalácsot, amiből egy próbaadagot már meg is sütöttem. Nem szoktam különösebben áradozni a saját sütéseimről, legfeljebb annyit írok, hogy finom, érdemes kipróbálni.
Ez most viszont annyira jó lett, hogy ünnepi süteménynek is megállja a helyét.
Ha tehetitek és szeretitek az ilyesmit, próbáljátok ki, érdemes. Fantasztikusan finom lett.

Visszük a vendégségbe magunkkal a kiskutyát is, megyek, mert még meg kell fürdetni. Ettől a vakolatportól, ami a lakásban van, olyan szürke a fehér bundája, hogy így nem lehet elvinni magunkkal.

Még a vendégség kapcsán mondom, hogy holnap délelőtt megpróbálok benézni, de utána csak éjjel leszek itt.

Szép napot kívánok mindenkinek holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 20:59 - #1590

Szia Julika!

De igen, már karácsonyra sütném a Stollent. Van amelyik recept szerint 4 hetet kell állnia, remélem a két hét ennek elég lesz.
Az élesztőt még nem döntöttem el teljesen. A teljes hozzávaló mennyisége 1,3 kg és ebben elég sok "nehéz", lehúzós dolog van. Szerintem inkább 3/4 kocka, de lehet, hogy egy egész is belemehetne.
A kardamommal még én is bajban vagyok, mert nekem sincs. Nem tudom, hogy holnap tudok-e szerezni valahol, főleg mert időm sem lesz igazán utánajárni.
A tekerés ügyben sem tudok nyilatkozni, egyre inkább az az érzésem, hogy 2 db őzgerincbe fogom feltekerve beletenni.
Kíváncsi vagyok, ha megcsinálod, akkor milyenre és Neked hogy sikerül. Milyen cukorral fogod leszórni? Azt is lehet gyümölcscukorral?

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 20:50 - #1589

Szia Jégkása!

Legközelebb én is kipróbálom a buci tésztájába a mustárt, nagyon örülök, hogy finom lett.

A zsúrkenyér receptjét köszönöm, majd átteszem az ABC-s részbe is.
Olyan az állaga, mint a zsúrkenyértől várható?

További szép estét Neked is, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2005.12.08. 20:29 - #1588

Szia Margitka ! Ugye most hétvégén még nem karácsonyra sütöd a Stollent ? Ugye csak pár napot kell neki állni összeérni ?Lehet, hogy én is kipróbálom szombaton, mert szabadnapos leszek, de nem tudom a sok házimunkám mellett hogy jut majd időm rá. A 3 csomag száraz élesztő helyett mennyi friss élesztőt tennél bele ? Gondoltam egy fél friss élesztőre. Szerinted ez jó arány ?És még kardamom port is be kell szerezzek hozzá. Megnétem Latsia képeit is, így legalább van fogalmam a Stollen feltekeréséről. Mert én a marcipánosat úgy csináltam, hogy teljesen áthajtottam a tésztát az egyik oldalról a másikra. Tehát nem középre tettem a marcipánrudat, de az úy jó volt a reci is úgy írta. Várom a válaszodat. Üdv. Julika

jegkasa Előzmény | 2005.12.08. 19:57 - #1587

Szia Margit!

Megsütöttem a virslis bucit másfél adgaot készítettem, hogy kipróbáljam a tésztába keverve a mustárt és a ketchupot.Kb 450 g tésztát elvettem az egészből mikor a gép megdagasztotta.Visszatettem a gépbe nyomtam bele kb: 1-1 ek mustárt és ketchupot, de mival ez meglágyította a tésztát még lisztet kevertem hozzá.Finom lett nem égett meg mert teljesen a tésztába keverődött, volt olyan amibe tettem még egy szelet sajtot az nekem nagyon izlik.
a zsurkenyér receptet még lehet hogy nem írtam még be. Próbáltam keresni a hozzászólásoknál is de nem találtam. Beírom receptes fórumba nagyon egyszerű.
További szép estét!     Üdv: jégkása

 


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 17:08 - #1586

Szia Lia!

Fordítva írtam a nevét, mint eredetileg van, bocs :-)

Sonkás-tojásos batyu

Itt most könnyen megtalálod. Üdv, Margit


anyulia Előzmény | 2005.12.08. 16:00 - #1585

Szia Margitka! A tojásos sonkás batyunak hogy van a tölteléke.Lehet hogy csak én nem találom?Köszi Lia.

EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 15:14 - #1584

Szia Kenyérke!

Örülök, hogy találtál kedvedre való új recepteket, várom a híreket, hogy mikor sütöd meg őket.

További szép napot kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 15:12 - #1583

Szia Niki!

Nagyon örülök, hogy ilyen sok finomat sütöttél, és készülsz sütni. A juhtúrós zsömlédre is kíváncsi vagyok, hogy sikerül, nálunk ízlett mindenkinek. A hagymás kenyérről a véleményedet már hozzámásoltam az eredeti recepthez, a képet is hozzáteszem estefelé, ha megkapom addig.

Anyukádnak további javulást kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 15:07 - #1582

Szia Lia!

Örülök a virslis bucik sikerének, a sajtos változat is biztos nagyon finom volt. Szerintem jó ötlet muffinformában sütni is. A tészta mindenféle tölteléket elbír. Ebből csináltam annak idején a tojásos-sonkás batyut és a bugaci batyut is, csak akkor nem volt még muffinformám. Nézd meg a bugaci töltelékét, az is kolbászos és nagyon finom. A mascarpone helyett akár egy ízesebb, pl.: füstölt sajtot is tehetsz, a kolbászt ízét nem ütné szerintem.

További jó sütögetést, majd mesélj a kolbászos változatról is, üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 14:59 - #1581

Szia Annie!

Azóta már láttam az NLC-n a képeket, gratulálok, nagyon szépek lettek a bucik és a kenyérkéd is. Majd felteszem a képet itt is, valószínűleg csak estefelé.

További szép napot, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.12.08. 14:43 - #1580

Szia Margit!

Nem csak azt az egyet! Még másik hét receptet is kimásoltam s nyomtattam :-)

Ami viszont különösen tetszik ezeken az oldalakon: a süteményreceptek leírásának jól áttekinthető szerkesztési módja. Azt hiszem ezt a leírási módot a saját receptjeimnél én is alkalmazni fogom.


tnikita Előzmény | 2005.12.08. 14:38 - #1579

Szia Margit!

Ismét van egy kis időm jelentkezni, hogy elmondjam, azért sütkérezek is itthon. :)
Megsütöttem a hagymás-szalonnás kenyeret, kicsit több folyadékkal (kb. 20 ml) és nekem nem volt zsír a szalonna alatt ezért én egy kis olajat tettem bele. Nagyon finom lett.
A másik kenyeret tegnap sütöttem, sütőben sült kenyér, csak magok nélkül. Nagyon fini lett az is. Megy róla majd a kép is, mindkettőről.

Végre van itthon juhtúró, szóval holnap vagy hétvégén megsütöm a juhtúros muffinzsömlét is. :)

Látom szépen sütögettek, azért igyekszem én is! Hála Istennek anyukám is egyre jobban van. :)

Szép napot kívánok! Üdv, Niki


anyulia Előzmény | 2005.12.08. 14:23 - #1578

Kedves Margitka. Másodszor is megsütöttem a vírslis bucikat,most annyi változtatással hogy a vírslik alá tettem szeletelt sajot és úgy tekertem,vágtam fel.Isteni finomak lettek, sajna nincs még gépem hogy letudjam fényképezni.Szeretném megpróbálni még ezt a receptet, kolbászkarikákkal és maskarpone sajt darabokkal, muffin formában sütve.Szerinted milyen lenne? Köszi a segítséget:Üdv.Lia.

annie Előzmény | 2005.12.08. 09:59 - #1577

Sziasztok!Ma itthon maradtam a gázművek miatt, így ma van időm alkotni. Most dagasztja a gépem a graham kenyeret.Utána végre megcsinálom a virslis bucikat.Majd teszek fel képet az nlc-n a bemoldalamra. És Margit, majd neked is küldöm a lépeket.

annie


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 00:55 - #1576

Sziasztok!

Most néztem meg az e-mailjeimet és nagy örömömre kaptam Batkától egy gépleírást. Ezúton is nagyon köszönöm.
Azt írta mellé, hogy ezt a gépet mostanában több helyen is látta akcióban (Hausmeister HM 1000) és nincs hozzá programlefutási táblázat, ezért az általa használt porgramok lefutási idejét is megadta. Ez nagy segítség lehet, annak, aki ilyen gépet vesz a jövőben.

Kihasználom ezt az alkalmat arra, hogy megint kérjek mindenkit, aki erre jár és olvas minket, hogy, ha kellő tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezik, írjon nekem a saját gépéről. Az sem baj, ha már van a gépről mástól  is leírás, hiszen több véleményt is szívesen elolvas, aki gépet szeretne venni.

Előre is köszönöm a fáradtságotokat, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 00:09 - #1575

Sziasztok!

Most lett kész a második tepsi bürlim is. Mutatok két képet róla.

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit

[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?