Szia Margitka!
Kösz, hogy beajánlsz, aranyos vagy.Itt mindenki annyi szépet és finomat süt. Meggyógyultál? hogy vagy? én is kinlódom, csak én a lábammal.(bár ma több injekció után egész jó lett, mintha csodainjekciót kaptam volna)Üdv. Kartika
Sziasztok! nem irtam napokig, sajnos nem igazán volt módom, de hiányoztok. holnap majd utána olvasok a dolgoknak. Régóta készülök megsütni a Viktoria-királynő kenyeret. Hétfőn megcsináltam, most ma kettőt is kellett csinálnom. Vedégek jöttek és az egyet meg is ették. Csináltam hozzá diós sajtkrémet, és sajttálat. Minden elfogyott. Utána sütöttem egyet a családnak. Gyönyörüek lettek. Elküdöm Margitkának tegye fel. Már rengeteg kenyeret kiprobáltam, de eddig a férjemnél ez viszi a pálmát. (pedig sok finomat sütöttem) és mennyi van még hátra. Üdv nektek, jó sütögetést!
Holnap vendégségbe megyünk és szeretnék vinni magunkkal valami finomságot. Erre találtam ki az Almás, diós, töltött muffinkalácsot, amiből egy próbaadagot már meg is sütöttem. Nem szoktam különösebben áradozni a saját sütéseimről, legfeljebb annyit írok, hogy finom, érdemes kipróbálni. Ez most viszont annyira jó lett, hogy ünnepi süteménynek is megállja a helyét. Ha tehetitek és szeretitek az ilyesmit, próbáljátok ki, érdemes. Fantasztikusan finom lett.
Visszük a vendégségbe magunkkal a kiskutyát is, megyek, mert még meg kell fürdetni. Ettől a vakolatportól, ami a lakásban van, olyan szürke a fehér bundája, hogy így nem lehet elvinni magunkkal.
Még a vendégség kapcsán mondom, hogy holnap délelőtt megpróbálok benézni, de utána csak éjjel leszek itt.
Szép napot kívánok mindenkinek holnapra, üdv, Margit
De igen, már karácsonyra sütném a Stollent. Van amelyik recept szerint 4 hetet kell állnia, remélem a két hét ennek elég lesz. Az élesztőt még nem döntöttem el teljesen. A teljes hozzávaló mennyisége 1,3 kg és ebben elég sok "nehéz", lehúzós dolog van. Szerintem inkább 3/4 kocka, de lehet, hogy egy egész is belemehetne. A kardamommal még én is bajban vagyok, mert nekem sincs. Nem tudom, hogy holnap tudok-e szerezni valahol, főleg mert időm sem lesz igazán utánajárni. A tekerés ügyben sem tudok nyilatkozni, egyre inkább az az érzésem, hogy 2 db őzgerincbe fogom feltekerve beletenni. Kíváncsi vagyok, ha megcsinálod, akkor milyenre és Neked hogy sikerül. Milyen cukorral fogod leszórni? Azt is lehet gyümölcscukorral?
Szia Margitka ! Ugye most hétvégén még nem karácsonyra sütöd a Stollent ? Ugye csak pár napot kell neki állni összeérni ?Lehet, hogy én is kipróbálom szombaton, mert szabadnapos leszek, de nem tudom a sok házimunkám mellett hogy jut majd időm rá. A 3 csomag száraz élesztő helyett mennyi friss élesztőt tennél bele ? Gondoltam egy fél friss élesztőre. Szerinted ez jó arány ?És még kardamom port is be kell szerezzek hozzá. Megnétem Latsia képeit is, így legalább van fogalmam a Stollen feltekeréséről. Mert én a marcipánosat úgy csináltam, hogy teljesen áthajtottam a tésztát az egyik oldalról a másikra. Tehát nem középre tettem a marcipánrudat, de az úy jó volt a reci is úgy írta. Várom a válaszodat. Üdv. Julika
Megsütöttem a virslis bucit másfél adgaot készítettem, hogy kipróbáljam a tésztába keverve a mustárt és a ketchupot.Kb 450 g tésztát elvettem az egészből mikor a gép megdagasztotta.Visszatettem a gépbe nyomtam bele kb: 1-1 ek mustárt és ketchupot, de mival ez meglágyította a tésztát még lisztet kevertem hozzá.Finom lett nem égett meg mert teljesen a tésztába keverődött, volt olyan amibe tettem még egy szelet sajtot az nekem nagyon izlik. a zsurkenyér receptet még lehet hogy nem írtam még be. Próbáltam keresni a hozzászólásoknál is de nem találtam. Beírom receptes fórumba nagyon egyszerű. További szép estét! Üdv: jégkása
Nagyon örülök, hogy ilyen sok finomat sütöttél, és készülsz sütni. A juhtúrós zsömlédre is kíváncsi vagyok, hogy sikerül, nálunk ízlett mindenkinek. A hagymás kenyérről a véleményedet már hozzámásoltam az eredeti recepthez, a képet is hozzáteszem estefelé, ha megkapom addig.
Örülök a virslis bucik sikerének, a sajtos változat is biztos nagyon finom volt. Szerintem jó ötlet muffinformában sütni is. A tészta mindenféle tölteléket elbír. Ebből csináltam annak idején a tojásos-sonkás batyut és a bugaci batyut is, csak akkor nem volt még muffinformám. Nézd meg a bugaci töltelékét, az is kolbászos és nagyon finom. A mascarpone helyett akár egy ízesebb, pl.: füstölt sajtot is tehetsz, a kolbászt ízét nem ütné szerintem.
További jó sütögetést, majd mesélj a kolbászos változatról is, üdv, Margit
Azóta már láttam az NLC-n a képeket, gratulálok, nagyon szépek lettek a bucik és a kenyérkéd is. Majd felteszem a képet itt is, valószínűleg csak estefelé.
Nem csak azt az egyet! Még másik hét receptet is kimásoltam s nyomtattam :-)
Ami viszont különösen tetszik ezeken az oldalakon: a süteményreceptek leírásának jól áttekinthető szerkesztési módja. Azt hiszem ezt a leírási módot a saját receptjeimnél én is alkalmazni fogom.
Ismét van egy kis időm jelentkezni, hogy elmondjam, azért sütkérezek is itthon. :) Megsütöttem a hagymás-szalonnás kenyeret, kicsit több folyadékkal (kb. 20 ml) és nekem nem volt zsír a szalonna alatt ezért én egy kis olajat tettem bele. Nagyon finom lett. A másik kenyeret tegnap sütöttem, sütőben sült kenyér, csak magok nélkül. Nagyon fini lett az is. Megy róla majd a kép is, mindkettőről.
Végre van itthon juhtúró, szóval holnap vagy hétvégén megsütöm a juhtúros muffinzsömlét is. :)
Látom szépen sütögettek, azért igyekszem én is! Hála Istennek anyukám is egyre jobban van. :)
Kedves Margitka.
Másodszor is megsütöttem a vírslis bucikat,most annyi változtatással hogy a vírslik alá tettem szeletelt sajot és úgy tekertem,vágtam fel.Isteni finomak lettek, sajna nincs még gépem hogy letudjam fényképezni.Szeretném megpróbálni még ezt a receptet, kolbászkarikákkal és maskarpone sajt darabokkal, muffin formában sütve.Szerinted milyen lenne?
Köszi a segítséget:Üdv.Lia.
Sziasztok!Ma itthon maradtam a gázművek miatt, így ma van időm alkotni. Most dagasztja a gépem a graham kenyeret.Utána végre megcsinálom a virslis bucikat.Majd teszek fel képet az nlc-n a bemoldalamra. És Margit, majd neked is küldöm a lépeket.
Most néztem meg az e-mailjeimet és nagy örömömre kaptam Batkától egy gépleírást. Ezúton is nagyon köszönöm. Azt írta mellé, hogy ezt a gépet mostanában több helyen is látta akcióban (Hausmeister HM 1000) és nincs hozzá programlefutási táblázat, ezért az általa használt porgramok lefutási idejét is megadta. Ez nagy segítség lehet, annak, aki ilyen gépet vesz a jövőben.
Kihasználom ezt az alkalmat arra, hogy megint kérjek mindenkit, aki erre jár és olvas minket, hogy, ha kellő tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezik, írjon nekem a saját gépéről. Az sem baj, ha már van a gépről mástól is leírás, hiszen több véleményt is szívesen elolvas, aki gépet szeretne venni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit