E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

tiszavirag Előzmény | 2005.12.08. 22:30 - #1597

Kedves Margit!

Itt vagy még?? Vagy már csak holnap jössz? Persze nem olyan fontos ám a dolog és ne haragudj, hogy így ismeretlenül "Rád török". Már egy ideje olvaslak ám Benneteket itt is, meg az Indexen is, nagyon klassz remekművek készülnek a kezeitek alatt, gratulálok mindenkinek hozzá! A mi családunk (szülők+ 2*3 éves fiúikreink) a mai napon gyarapodott egy Panasonic SD-253-as kenyérsütő géppel és holnap már szeretnék is egy remekművet összehozni! Ezzel kapcsolatban merült fel bennem egy pár kérdés - az Indexen is feltettem, nem tudom melyiket olvasod korábban - melyekben kérném a segítségedet! Szóval a gép használati útmutatója szerint csak szárított élesztővel lehet benne sütni, kiemeli, hogy frisset ne használjunk! Én pedig a Te kezdő kenyérnek javasolt fehér kenyéredet szeretném megsütni, melyhez normál élesztőt javasolsz! Szerinted gond nélkül használhatom azt is, vagy miért ez a kitétel az útmutatóban? Illetve a 2 dl kefírt ki kell mérni pontosan vagy az megfelel egy pohár kefírnek? Mi az ami még szerinted fontos és tudnom kellene az első sütés előtt?

Nagyon köszönöm a segítségedet előre is, üdvözlettel: Tiszavirág


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 22:25 - #1596

Szia Kartika!

Köszönöm, már lassan jobban vagyok. Mi történt a lábaddal?

Mielőbbi gyógyulást kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 22:22 - #1595

Sziasztok!

Most lettünk készen a kiskutya fürdetésével, mutatok róla képet. Tisztára úgy fest, mint egy "jókiskutya" :-))

fürdés utánfürdés utánfürdés után

További szép estét, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2005.12.08. 21:15 - #1594

Szia Margitka! Kösz, hogy beajánlsz, aranyos vagy.Itt mindenki annyi szépet és finomat süt. Meggyógyultál? hogy vagy? én is kinlódom, csak én a lábammal.(bár ma több injekció után egész jó lett, mintha csodainjekciót kaptam volna)Üdv. Kartika

Kartika Előzmény | 2005.12.08. 21:11 - #1593

Szia Annie! Gratulálok láttam a képeidet. Mi a helyzet a gázzal? rendben lett? üdv. Kartika

Kartika Előzmény | 2005.12.08. 21:09 - #1592

Sziasztok! nem irtam napokig, sajnos nem igazán volt módom, de hiányoztok. holnap majd utána olvasok a dolgoknak. Régóta készülök megsütni a Viktoria-királynő kenyeret. Hétfőn megcsináltam, most ma kettőt is kellett csinálnom. Vedégek jöttek és az egyet meg is ették. Csináltam hozzá diós sajtkrémet, és sajttálat. Minden elfogyott. Utána sütöttem egyet a családnak. Gyönyörüek lettek. Elküdöm Margitkának tegye fel. Már rengeteg kenyeret kiprobáltam, de eddig a férjemnél ez viszi a pálmát. (pedig sok finomat sütöttem) és mennyi van még hátra. Üdv nektek, jó sütögetést!

EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 21:08 - #1591

Sziasztok!

Holnap vendégségbe megyünk és szeretnék vinni magunkkal valami finomságot. Erre találtam ki az Almás, diós, töltött muffinkalácsot, amiből egy próbaadagot már meg is sütöttem. Nem szoktam különösebben áradozni a saját sütéseimről, legfeljebb annyit írok, hogy finom, érdemes kipróbálni.
Ez most viszont annyira jó lett, hogy ünnepi süteménynek is megállja a helyét.
Ha tehetitek és szeretitek az ilyesmit, próbáljátok ki, érdemes. Fantasztikusan finom lett.

Visszük a vendégségbe magunkkal a kiskutyát is, megyek, mert még meg kell fürdetni. Ettől a vakolatportól, ami a lakásban van, olyan szürke a fehér bundája, hogy így nem lehet elvinni magunkkal.

Még a vendégség kapcsán mondom, hogy holnap délelőtt megpróbálok benézni, de utána csak éjjel leszek itt.

Szép napot kívánok mindenkinek holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 20:59 - #1590

Szia Julika!

De igen, már karácsonyra sütném a Stollent. Van amelyik recept szerint 4 hetet kell állnia, remélem a két hét ennek elég lesz.
Az élesztőt még nem döntöttem el teljesen. A teljes hozzávaló mennyisége 1,3 kg és ebben elég sok "nehéz", lehúzós dolog van. Szerintem inkább 3/4 kocka, de lehet, hogy egy egész is belemehetne.
A kardamommal még én is bajban vagyok, mert nekem sincs. Nem tudom, hogy holnap tudok-e szerezni valahol, főleg mert időm sem lesz igazán utánajárni.
A tekerés ügyben sem tudok nyilatkozni, egyre inkább az az érzésem, hogy 2 db őzgerincbe fogom feltekerve beletenni.
Kíváncsi vagyok, ha megcsinálod, akkor milyenre és Neked hogy sikerül. Milyen cukorral fogod leszórni? Azt is lehet gyümölcscukorral?

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 20:50 - #1589

Szia Jégkása!

Legközelebb én is kipróbálom a buci tésztájába a mustárt, nagyon örülök, hogy finom lett.

A zsúrkenyér receptjét köszönöm, majd átteszem az ABC-s részbe is.
Olyan az állaga, mint a zsúrkenyértől várható?

További szép estét Neked is, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2005.12.08. 20:29 - #1588

Szia Margitka ! Ugye most hétvégén még nem karácsonyra sütöd a Stollent ? Ugye csak pár napot kell neki állni összeérni ?Lehet, hogy én is kipróbálom szombaton, mert szabadnapos leszek, de nem tudom a sok házimunkám mellett hogy jut majd időm rá. A 3 csomag száraz élesztő helyett mennyi friss élesztőt tennél bele ? Gondoltam egy fél friss élesztőre. Szerinted ez jó arány ?És még kardamom port is be kell szerezzek hozzá. Megnétem Latsia képeit is, így legalább van fogalmam a Stollen feltekeréséről. Mert én a marcipánosat úgy csináltam, hogy teljesen áthajtottam a tésztát az egyik oldalról a másikra. Tehát nem középre tettem a marcipánrudat, de az úy jó volt a reci is úgy írta. Várom a válaszodat. Üdv. Julika

jegkasa Előzmény | 2005.12.08. 19:57 - #1587

Szia Margit!

Megsütöttem a virslis bucit másfél adgaot készítettem, hogy kipróbáljam a tésztába keverve a mustárt és a ketchupot.Kb 450 g tésztát elvettem az egészből mikor a gép megdagasztotta.Visszatettem a gépbe nyomtam bele kb: 1-1 ek mustárt és ketchupot, de mival ez meglágyította a tésztát még lisztet kevertem hozzá.Finom lett nem égett meg mert teljesen a tésztába keverődött, volt olyan amibe tettem még egy szelet sajtot az nekem nagyon izlik.
a zsurkenyér receptet még lehet hogy nem írtam még be. Próbáltam keresni a hozzászólásoknál is de nem találtam. Beírom receptes fórumba nagyon egyszerű.
További szép estét!     Üdv: jégkása

 


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 17:08 - #1586

Szia Lia!

Fordítva írtam a nevét, mint eredetileg van, bocs :-)

Sonkás-tojásos batyu

Itt most könnyen megtalálod. Üdv, Margit


anyulia Előzmény | 2005.12.08. 16:00 - #1585

Szia Margitka! A tojásos sonkás batyunak hogy van a tölteléke.Lehet hogy csak én nem találom?Köszi Lia.

EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 15:14 - #1584

Szia Kenyérke!

Örülök, hogy találtál kedvedre való új recepteket, várom a híreket, hogy mikor sütöd meg őket.

További szép napot kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 15:12 - #1583

Szia Niki!

Nagyon örülök, hogy ilyen sok finomat sütöttél, és készülsz sütni. A juhtúrós zsömlédre is kíváncsi vagyok, hogy sikerül, nálunk ízlett mindenkinek. A hagymás kenyérről a véleményedet már hozzámásoltam az eredeti recepthez, a képet is hozzáteszem estefelé, ha megkapom addig.

Anyukádnak további javulást kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 15:07 - #1582

Szia Lia!

Örülök a virslis bucik sikerének, a sajtos változat is biztos nagyon finom volt. Szerintem jó ötlet muffinformában sütni is. A tészta mindenféle tölteléket elbír. Ebből csináltam annak idején a tojásos-sonkás batyut és a bugaci batyut is, csak akkor nem volt még muffinformám. Nézd meg a bugaci töltelékét, az is kolbászos és nagyon finom. A mascarpone helyett akár egy ízesebb, pl.: füstölt sajtot is tehetsz, a kolbászt ízét nem ütné szerintem.

További jó sütögetést, majd mesélj a kolbászos változatról is, üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 14:59 - #1581

Szia Annie!

Azóta már láttam az NLC-n a képeket, gratulálok, nagyon szépek lettek a bucik és a kenyérkéd is. Majd felteszem a képet itt is, valószínűleg csak estefelé.

További szép napot, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.12.08. 14:43 - #1580

Szia Margit!

Nem csak azt az egyet! Még másik hét receptet is kimásoltam s nyomtattam :-)

Ami viszont különösen tetszik ezeken az oldalakon: a süteményreceptek leírásának jól áttekinthető szerkesztési módja. Azt hiszem ezt a leírási módot a saját receptjeimnél én is alkalmazni fogom.


tnikita Előzmény | 2005.12.08. 14:38 - #1579

Szia Margit!

Ismét van egy kis időm jelentkezni, hogy elmondjam, azért sütkérezek is itthon. :)
Megsütöttem a hagymás-szalonnás kenyeret, kicsit több folyadékkal (kb. 20 ml) és nekem nem volt zsír a szalonna alatt ezért én egy kis olajat tettem bele. Nagyon finom lett.
A másik kenyeret tegnap sütöttem, sütőben sült kenyér, csak magok nélkül. Nagyon fini lett az is. Megy róla majd a kép is, mindkettőről.

Végre van itthon juhtúró, szóval holnap vagy hétvégén megsütöm a juhtúros muffinzsömlét is. :)

Látom szépen sütögettek, azért igyekszem én is! Hála Istennek anyukám is egyre jobban van. :)

Szép napot kívánok! Üdv, Niki


anyulia Előzmény | 2005.12.08. 14:23 - #1578

Kedves Margitka. Másodszor is megsütöttem a vírslis bucikat,most annyi változtatással hogy a vírslik alá tettem szeletelt sajot és úgy tekertem,vágtam fel.Isteni finomak lettek, sajna nincs még gépem hogy letudjam fényképezni.Szeretném megpróbálni még ezt a receptet, kolbászkarikákkal és maskarpone sajt darabokkal, muffin formában sütve.Szerinted milyen lenne? Köszi a segítséget:Üdv.Lia.

[Későbbi] [2477-2458] [2457-2438] [2437-2418] [2417-2398] [2397-2378] [2377-2358] [2357-2338] [2337-2318] [2317-2298] [2297-2278] [2277-2258] [2257-2238] [2237-2218] [2217-2198] [2197-2178] [2177-2158] [2157-2138] [2137-2118] [2117-2098] [2097-2078] [2077-2058] [2057-2038] [2037-2018] [2017-1998] [1997-1978] [1977-1958] [1957-1938] [1937-1918] [1917-1898] [1897-1878] [1877-1858] [1857-1838] [1837-1818] [1817-1798] [1797-1778] [1777-1758] [1757-1738] [1737-1718] [1717-1698] [1697-1678] [1677-1658] [1657-1638] [1637-1618] [1617-1598] [1597-1578] [1577-1558] [1557-1538] [1537-1518] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség