Sikerült mindennel készen lennem, mire indulni kellett a mai vendégségbe, még egy kis fényképezésre is tudtam időt szakítani. A tegnapi muffinkalácsot sütöttem meg újra és rusztikus zsömlecipókat csináltam még mellé. Sikere volt mindkettőnek.
Gratulálok a kenyeredhez, nagyon örülök, hogy elsőre jól sikerült. Képet nekem e-mailben küldjél légyszíves, mindegy, hogy milyen méretben. Majd én lekicsinyítem akkorára, mint a többit. Itt nincs méretbeli megszabás, de némiképp korlátos a tárhely, ezért nem szoktam nagyon nagy képeket feltenni. Tehát kíváncsian várom a képet. Látom Kenyérke már segített a képek lekicsinyítésével kapcsolatban, én az ACDSee-t használom, ezzel is nagyon egyszerűen lehet képet átméretezni.
Jó sütögetést holnapra, várom további jelentkezésedet, üdv, Margit
Jövök gyorsan helyzetjelentés végett! Szóval nagy örömömre és büszkeségemre ma délelőtt egy igazán szép kis kenyérkét sütöttem:-) Mindent pontosan a fehér kenyér recepted szerint tettem bele, aztán hajrá! Egy darabig követtem a kenyér készítésének menetét (láttam, hogy szép kis cipóvá áll össze) de aztán el kellett mennem a fiúkkal sétálni, így már majdnem csak a sütés végére értünk haza! Tiszta izgalomba voltak a fiaim is, amikor kikapcsoltuk a gépet és kivettük a végeredményt! A sütőkar simán kicsúszott belőle, nem is kellett külön kivenni és nagyon szép lett a színe, kinézete, formája! Nem tudom ide milyen nagy képet lehet feltenni (az Indexre nem fér fel, nagyobb mint 500 kB), de küldenék Neked szívesen egy mail-t, mivel le is fényképeztem a remekművet! Talán az íze egy picit édesebb, mint én vártam. Arra gondoltam, hogy vagy azért mert a bolti kenyerek jó sósak és én ahhoz vagyok szokva vagy mert tényleg a tengeri só kicsit kevésbé sós, mint a normál konyhai só. Valszóníleg következő alkalomra veszek sima konyhasót! A belseje is nagyon szép, át van sülve, de nem tömör! Szóval csuda elégedett vagyok!!!
Köszönöm a tegnapi segítségedet, meg a jó receptet, még jelentkezem:-)!
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, most csinálom azt, amit a vendgéségbe viszek. Valamint sütök még nekik egy adag rusztikus zsömlecipót. Itt drukkolok, hopgy mindennel készen legyek, mire indulni kell.
SziaMargitka ! Nem tudom, hogy lehet-e a gyümölcscukorral leszórni, emrt inkább kristálycukorhoz hasonlít a szemcse nagysága. De gondoltam, hogy egyet nem is szórnék le cukorral. Lehet, hgoy egyet megpróbálok megszórni gyümölcscukorral vagy előtte ledarálom még kávédarélón.Én többet szeretnék sütni, emrt megyünk a 2 ünnep között barátokhoz karácsonyi bulira oda is szeretnék vinni. Anyukámnak is szeretnék sütni. Köszönöm az élesztővel kapcsolatos tanácsodat.
Én már tegnap este kinyomtattam az almás,diós töltött muffinkalácsot, mert mi is szeretjük az ilyen sütiket és van a nyári termésből elegendő alma és dió is. Üdv. Julika
Mesélek még röviden valamit a kiskutyáról. Láttátok a képen, milyen szépre megfürdettük? Írtam, is, hogy most pont úgy néz ki, mint ha egy nagyon jó kiskutya lenne. Hát ez nem tartott sokáig Egy darabig illegett-billegett a lakásban, majd néhány percre eltünt, majd tetőtől talpig sárosan (!!) előkerült. Felmászott egy nagyon magas virágcserépre, amiben jó vizes volt a föld. Tiszta fekete lett az egész pofija és a lábai a hasáig. Újra kellett fürdetni. Nos ennyit a kalndról, most már nevettünk rajta. Nagyon aranyosan nézett ki ilyen fekete-fehér kutyaként :-)), de akkor majd a guta ütött meg.
Köszönöm még egyszer a zsúrkenyér receptjét. Áttettem az ABC-s részbe is, valamint az Aszalt szilvás kalácsot is. Nagyon jól hangzik ennek is a receptje, biztos nagyon finom és mutatós rajta ez a máz.
Végig nézegetheted a kenyértésztádat a dagasztás ideje alatt. A kelesztés alatt már nem illik kinyitni a gépet, de szerintem ember nincs, aki ezt kibírja. Legalábbis, ha magamból indulok ki, akkor biztos nincs :-)) Tehát, ha a kelesztés alatt is bele szeretnél kukucskálni, akkor hajolj egészen közel a géptetőhöz és csak résnyire nyisd ki, úgy azért beleleshetsz. Az igazán jó tészta egy ilyen pici nyitástól nem fázik meg. A sütéssel ugyanez a helyzet, legalább az első 20 percben. Ott nem is érdemes már nagyon sokat lesni, mert nem tudsz már semmit változtatni, legfeljebb az eseményeket tudod elkönyvelni (visszaesik vagy sem, mikor?). Ennek is van jelentősége a későbbiekben hogy hogyan is kell esetleg korrigálni.
Én is nagyon komoly előtanulmányokat folytattam mielőtt vettem az Etámat. Ez és a Pana volt az a két gép, amiről semmi rosszat nem olvastam, pedig sok-sok ezer hozzászólást átböngésztem. Így van nekem ez a két gépem.
Az jutott még eszembe, hogy mivel ennek a gépnek nincsen kémlelő ablaka, így a tészta állagát csak úgy tudom ellenőrizni, követni, hogyha kinyitom - akár többször is - a fedelét! Nem gond ez? Nem esik ettől össze a kenyérkém? Mikor érdemes először bekukkantani, ha végzett a dagasztással vagy már korábban?
Amúgy a gépet a párom választotta, miután alaposan körülnézett a neten és - a főleg külföldi - oldalak tesztjei ezt hozták ki az egyik legjobbra! Az igazság az, hogy ha műszaki terméket veszünk, akkor ő annak a híve, hogy vegyünk egy igazán jót, mert a tapasztalat az, hogy azok jobban is működnek! Persze először megvívjuk a magunk csatáját az árakat illetően, de utólag szinte mindig belátom, hogy neki van/volt igaza:-) Bízom benne, hogy most is így lesz!
Elhiszem és meg is értem, hogy izgatott vagy, emlékszem én is erre. A tészta állagára nagyon figyelj majd. Olvasd el a kezdőknek szóló részben, hogy milyennek kell lenni a jó kenyértésztának és hogy lehet korrigálni, ha szükséges. Tudom, hogy elég vegyes érzésekkel fogsz majd az első tészta mellett állni és fogalmad sem lesz, hogy most kell tenni hozzá valamit, vagy sem. Mégis figyeld, mert az eredményből legalább visszamenőleg tudod majd, hogy megfelelő volt-e a tészta. Biztos, hogy sok örömöd lesz a gépedben, ez az egyik, vagy talán a legjobb gép, az itthoni piacon. Még 1/2 2 - 2 -ig biztos gépközelben leszek, ha kérdésed van, írjál, szívesen válaszolok.
Köszönöm szépen mégegyszer a válaszodat itt is, meg az Indexen is! Tényleg nagyon gyors voltál:-)! Akkor holnap megpróbálom pontosan a Te recepted szerint megsütni a fehér kenyeret, aztán majd jövök és beszámolok!
Komolyan tiszta izgatott vagyok a holnapi első sütés miatt, no meg nagyon bízom benne, hogy jó kis társam lesz ez a masina és finom kenyérkék no meg sütifélék készülnek majd benne!!
Üdvözöllek a honlapomon is, mint az Indexen már az imént megtettem :-)) Az első két kérdésedre már ott válaszoltam, ugye nem baj, ha most nem másolom be újra. A sóval kapcsolatban elsőre próbáld meg vagy a megadott mennyiséggel, azaz a 1,5 teáskanállal, vagy legflejebb egy minimálisat emeljél csak rajta, Az első kenyér tapasztalata már megmutatja, hogy mennyivel kell majd emelned a só adagját.
Nagyon sok sikert kívánok, várom további jelentkezésedet ás híreidet a kenyérkéről. Üdv, Margit
Ui.: Ha bármi kérdésed adódna, még 2 órát biztos itt leszek a gépnél.
Eszembe jutott még egy újabb kérdés, ahogy átolvastam újra a receptet. 1,5 kiskanál sót javasolsz a fehér kenyérhez, ennek kapcsán kérdezném, hogyha ez normál só esetén ennyi, akkor növeljem-e ezt meg egy kicsit, mivel mi tengeri sót használunk már régóta és az eddigi tapasztalatom szerint annak kisebb a sózó hatása. Vagy abból is maradhat a másfél kiskanál? (ez megfelel a teáskanálnak ugye?)
Úgy látszik nem is olyan egyszerű a kezdet, pedig még igazán neki se álltam a sütésnek!
Itt vagy még?? Vagy már csak holnap jössz? Persze nem olyan fontos ám a dolog és ne haragudj, hogy így ismeretlenül "Rád török". Már egy ideje olvaslak ám Benneteket itt is, meg az Indexen is, nagyon klassz remekművek készülnek a kezeitek alatt, gratulálok mindenkinek hozzá! A mi családunk (szülők+ 2*3 éves fiúikreink) a mai napon gyarapodott egy Panasonic SD-253-as kenyérsütő géppel és holnap már szeretnék is egy remekművet összehozni! Ezzel kapcsolatban merült fel bennem egy pár kérdés - az Indexen is feltettem, nem tudom melyiket olvasod korábban - melyekben kérném a segítségedet! Szóval a gép használati útmutatója szerint csak szárított élesztővel lehet benne sütni, kiemeli, hogy frisset ne használjunk! Én pedig a Te kezdő kenyérnek javasolt fehér kenyéredet szeretném megsütni, melyhez normál élesztőt javasolsz! Szerinted gond nélkül használhatom azt is, vagy miért ez a kitétel az útmutatóban? Illetve a 2 dl kefírt ki kell mérni pontosan vagy az megfelel egy pohár kefírnek? Mi az ami még szerinted fontos és tudnom kellene az első sütés előtt?
Nagyon köszönöm a segítségedet előre is, üdvözlettel: Tiszavirág
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit