Tulajdonképpen bármilyen gyümölcsből lehet csinálni Stollent. Nagyon sok fajtája van a Németeknél is. Marcipános, mákos gyümölcsös, túrós és még az ég tudja milyenek. Nekem az emlékeimben ilyesmi szerepelt, amit csináltam, ezért választottam ezt a receptet és nagyon bevált. A narancs és citromhéj eléggé meghatározó, szerintem, ha sikerül, akkor próbálj meg valahonnan szerezni. Igaziból a kandírozott gyümölcsöknél ennek is kellene lenni.
Mesélj majd, ha sikerült szerezned valamit és megsütöd. Sok sikert hozzá, üdv, Margit
Ha többször is szeretnéd lecukrozni, akkor közben mindig egy réteg olvasztott vajat kell rákenni és abba/arra szórni a cukrot, majd kivárni amíg rádermed az egész. Nem tudom Ti mennyire szeretitek édesen az édességeket? Mi viszonylag nem túl édesen esszük a kalácsot sem. Épp most beszéltük a férjemmel, hogy nekünk bőven elég rajta az egy réteg porcukor, ha több lenne, akkor már túl sok lenne. A következőt, ha sütöm, akkor a vajba egy kevés citromlevet fogok tenni, vagy csak egy kis vizezett citromlével fogom megkenni a cukrozáshoz. Egyébként, amikor teljesen kihűlt (tulajdonképpen a fotózás után) én folpackba betekertem. Régen, amit Németországból kapott az Anyukám, az celofánfélébe volt csomagolva, ezért tettem bele én is valami hasonlóba.
Sok sikert hozzá, ha megsütöd, majd mesélj légyszíves, hogy sikerült. További jó Karácsonyi készülődést, üdv, Margit
Bár nem az őzgerinc a tipikus Stollenforma, nekem nagyon bevált. A következőt is ebben fogom sütni. Épp most ellenőriztük az állagát Stollennek :-)) Szerintem napról napra jobb, valószínűleg jót tenne neki, ha két hétig tudna állni és ezalatt összeérni. Még az egyik egészben megvan, ezt lehet, hogy el fogom dugni valahova a család elől. Ti megkóstoltátok már?
Szia Margit!
Nagyon guszta a stollened, és a csomagolt kenyér is nagyon jól néz ki.
A stollent szeretném én is megsütni holnap, akkor még jól össze tud érni karácsonyig.
Lehet, hogy nagyon hülyét kérdezek, de a porcukros leszórásnál, ha másodszor is le akarom szórni, akkor elötte meg kell ismét kenni vajjal vagy ramával, vagy csak az előző rétegre simán rá kell cukrozni?
Még soha nem sütöttem stollent, és szeretnék biztosra menni, hogy jól sikerüljön.
Előre is köszönöm a segítséged.
Üdv.
Blanka
Szia Margitka !Én is őzgerinc formában sütöttem, mert más ilyen keskeny tepsim nincs. Valószínűleg igénybe veszem Csemi segítségét, mert nem boldogulok a kép elküldésével. Üdv. Julika
Hm, az Orly módra sütött hal nagyon jó ötlet. Ezt nem csak tartárral lehet tálalni, hanem hideg, bazslikomos paradicsomszósszal is. Ez is nagyon finom lehet egy karácsonyi menüben.
Köszönöm a válaszodat, már fel is tettem a receptet a Karácsonyiak közé.
Örülök a gesztenyés csiga sikerének, remélem a Stollen is sikert arat, ha megsütöd. Nagyon finom, a mai tesztelést is már megejtettük :-)) A Svájci tejes zsömle is igen finom, örülök, hogy ez is jól sikerült. Hátha nálatok is a Jézuska előáll egy fényképezőgéppel, vagy, ha ő nem, akkor talán majd a nyuszi :-)
Jolinak a Havas háztetője nekem is nagyon tetszik, lehet, hogy valamikor én is megsütöm.
Várom további jelentkezésedet, sikeres sütögetést és jó Karácsonyi készülődést kívánok, üdv, Margit
Te milyen formában sütötted a Stollent? Frissen is finom lett, szerintem rövidesen fogok még egy adagot sütni, hogy legyen olyan is, ami össze tud érni egy kicsit. Én a tésztába nem tettem cukrot, de a tetejét én is porcukorral szórtam meg. Illetve nem is csak a tetejét, hanem körbe megkentem vajjal a porcukorszórás előtt is, és körbeforgatva cukroztam meg. Így az alján is van cukor. Kívülre az ablakba én is csak a hűtés idejére szoktam kitenni a még forró dolgokat, így sokkal hamarabb meg tudom kenni pl. reggelire a gyerekek szendvicsét. Általában nekem elég későre szoktak elkészülni a napi sütéseim, ez egy kis könnyebbség így télen.
Nagyon örülök, hogy tudsz ezentúl Te is képet küldeni. reméltem, hogy a Jézuska többeknek ilyen hasznos ajándékkal kedveskedik majd :-)) Ha a telepítéssel vagy bármivel kapcsolatban problémátok adódik, Csemi biztosan szívesen segít, csak írni kell Neki.
Várom minél hamarabb az első fotókat. További kellemes hetet kívánok, üdv, Margit
Szia Margit! Most sült ki Svájci tejes zsemle. Csodálatosak lettek. Valószínű nagyon finom lesz. Nagyon hálás vagyok , sok örömet szereztetek már , ezekkel a klassz receptekkel. Sajnálom, hogy nem tudok fotót küldeni. Üdv. superkeri
Szia Batka !
Próbáld meg a fölöslesges alkoholmentes sört felhasználni sörtészta készítésére.Olyan mint a palacsinta tészta csak sör van tej helyett.Lehet csírkemellet csíkokra vágva beleforgatni,pulykamellet vagy karácsonyra ha szeretitek halfilét és oajban kisütni Üdv.Lia.
Jó pár napja nem olvastalak Benneteket,de nagyon lemaradtam!Jobbnál jobb receptek vannak,nem is tudom,hogy melyikkel kezdjem.A Stollen az biztos hogy az első lesz!
Szia Margit! Végre jut idő arra, hogy válaszoljak. Visszatérve a Diós kifli receptjére NEM kell a tésztájába sem sütőpor, sem élesztő. Csak a leírt hozzávalók. Nálunk mindig nagy sikere van, s szerintem van olyan finom, mint a beigli. A múlt héten nem sokat pihent a kenyérsütűgép, igaz csak sima fehérkenyér készült, de a kelttésztáknak több változata- ez most a sláger a családban. Nagy sikert aratott a gesztenyés muffin csiga. Ámulattal olvasom a jobbnál jobb karácsonyi süti tippeket. Nagyon finom lehet a Stollened is, és igen megtetszett aHavas háztető is . Szeretném elkészíteni én is valamelyiket----idő kérdése. Hogy folytassam a sort, egész biztos, hogy a Kukorica málét is kipróbálom. További sok sikert, sok szabad időt és szép napokat kívánok superkeri
Sziasztok ! Szombaton megsütöttem a Stollent, aszerint a recept szerint amit Margitka írt be. Kardamom port nem volt időm beszerezni, így csak fahéj és szegfűszeg került bele. A következőt lehet, hogy a mézeskalács fűszerrel fogom sütni. Egy kicsit több mint 3/4 kocka élesztőt tettem bele. Nagyon szép lett, szépen megkelt. Ugyanis mi nem kóstoltuk meg, de lehet, hogy ma este megkóstoljuk. Azt hittem msot nagyon kemény és száraz és csak az állástól lesz puha. De úgy látom Margitkáéknál nem éri meg a karácsonyt.Végülis porcukorral szórtam meg a tetejét. Nekem a konyhaablakban vn, de belül, mert az erkélyen úgy gondoltam a minusz fokot nem bírja ki. És hamarosan képet is tudok róla küldeni, emrt megjött hozzánk már a Jézuska és egy digitális fényképezőgépet hozott. Már csak ki kell találjam, hogy tudom elküldeni e-mailben a képet.Meg persze ehhez idő is kellene. Üdv. Julika
Most lett kész egy kenyerem, Csomagolt kenyér lett a neve. A napokban egymás után kétszer sütöttem a Rusztikus zsömlecipókat és ennek az egymásba rakós technikája igen tetszik. Mindig olyan szépre kel a tészta amíg vissza nem fordítom, hogy ez ihletett egy ilyen kenyér sütésére. Nagyon szép lett a kenyér, remélem jó is lesz. Majd holnap fogom csak megvágni. Ha lesz időm akkor megvágva is csinálok róla képet.
Nagyon örülök, reméltem, hogy a Karácsony esetleg nálatok is meghozza a fotózás lehetőségét. Sok sikert a géphez, kíváncsian várom az első képeidet, üdv, Margit
Nagyon jól néz ki a stollen? örülök, hogy bevált a fűszerkeverék.
Batka! Nagyon örülök, hogy sikert aratott a narancsdzsem.
Én ma nekifogtam a karácsonyi aprósüteményekhez, ilyen későre még sose hagytam, mert ajándékba szoktam küldeni postán. Megvettük a fényképezőgépet fogok mostmár képeket küldeni. További szép estét:-)) Jégkása
Ma sok receptet kaptam, nagyon örülök nekik. Joli beírta a Havas háztető sütemény receptjét, Jégkása küldött Stollenrecepteket és Csemi küldött néhány száz muffin receptet. Az első kettőt már a helyén megtaláljátok, a muffinreceptekhez egy kis időre van szükségem, amíg átválogatom őket, hogy dupla ne kerüljön fel.
Köszönöm mindenkinek a fáradozását. Kellemes hetet kívánok, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit