E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.12.13. 15:20 - #1654

Szia Gabo!

Tulajdonképpen bármilyen gyümölcsből lehet csinálni Stollent. Nagyon sok fajtája van a Németeknél is. Marcipános, mákos gyümölcsös, túrós és még az ég tudja milyenek. Nekem az emlékeimben ilyesmi szerepelt, amit csináltam, ezért választottam ezt a receptet és nagyon bevált. A narancs és citromhéj eléggé meghatározó, szerintem, ha sikerül, akkor próbálj meg valahonnan szerezni. Igaziból a kandírozott gyümölcsöknél ennek is kellene lenni.

Mesélj majd, ha sikerült szerezned valamit és megsütöd. Sok sikert hozzá, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.13. 15:16 - #1653

Szia Blanka!

Ha többször is szeretnéd lecukrozni, akkor közben mindig egy réteg olvasztott vajat kell rákenni és abba/arra szórni a cukrot, majd kivárni amíg rádermed az egész.
Nem tudom Ti mennyire szeretitek édesen az édességeket? Mi viszonylag nem túl édesen esszük a kalácsot sem. Épp most beszéltük a férjemmel, hogy nekünk bőven elég rajta az egy réteg porcukor, ha több lenne, akkor már túl sok lenne. A következőt, ha sütöm, akkor a vajba egy kevés citromlevet fogok tenni, vagy csak egy kis vizezett citromlével fogom megkenni a cukrozáshoz.
Egyébként, amikor teljesen kihűlt (tulajdonképpen a fotózás után) én folpackba betekertem. Régen, amit Németországból kapott az Anyukám, az celofánfélébe volt csomagolva, ezért tettem bele én is valami hasonlóba.

Sok sikert hozzá, ha megsütöd, majd mesélj légyszíves, hogy sikerült. További jó Karácsonyi készülődést, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.13. 15:07 - #1652

Szia Julika!

Bár nem az őzgerinc a tipikus Stollenforma, nekem nagyon bevált. A következőt is ebben fogom sütni. Épp most ellenőriztük az állagát Stollennek :-)) Szerintem napról napra jobb, valószínűleg jót tenne neki, ha két hétig tudna állni és ezalatt összeérni. Még az egyik egészben megvan, ezt lehet, hogy el fogom dugni valahova a család elől. Ti megkóstoltátok már?

További szép napot, üdv, Margit


gabo Előzmény | 2005.12.13. 15:03 - #1651

Sziasztok%

Segitséget szeretnék kérni a Stollenhez!Kandirozott citrom-naranchéjat hol kapok?A Tescoba csak kandirozott gyümölcsök vannak.Az is jó bele?

Köszönöm.Gabo


Buzablans Előzmény | 2005.12.13. 08:50 - #1650

Szia Margit! Nagyon guszta a stollened, és a csomagolt kenyér is nagyon jól néz ki. A stollent szeretném én is megsütni holnap, akkor még jól össze tud érni karácsonyig. Lehet, hogy nagyon hülyét kérdezek, de a porcukros leszórásnál, ha másodszor is le akarom szórni, akkor elötte meg kell ismét kenni vajjal vagy ramával, vagy csak az előző rétegre simán rá kell cukrozni? Még soha nem sütöttem stollent, és szeretnék biztosra menni, hogy jól sikerüljön. Előre is köszönöm a segítséged. Üdv. Blanka

majorkaj Előzmény | 2005.12.13. 08:10 - #1649

Szia Margitka !Én is őzgerinc formában sütöttem, mert más ilyen keskeny tepsim nincs. Valószínűleg igénybe veszem Csemi segítségét, mert nem boldogulok a kép elküldésével. Üdv. Julika

EmMargit Előzmény | 2005.12.12. 23:09 - #1648

Sziasztok!

Jégkása első fotóit máris meg tudom mutatni. Nagyon örülök, hogy ezentúl láthatjuk is, amiket sütött.

Narancsos muffin és Keresztes zsömle Zsúrkenyér

Gratulálok mindenhez, nagyon szépek, gusztusosak lettek. A zsúrkenyeret feltétlenül ki fogom próbálni, ennek a fotóját a recepthez is feltettem.

További sok-sok ilyen szép képet várok Jégkásától és mindenkitől, aki tud küldeni, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.12. 21:51 - #1647

Szia Lia!

Hm, az Orly módra sütött hal nagyon jó ötlet. Ezt nem csak tartárral lehet tálalni, hanem hideg, bazslikomos paradicsomszósszal is. Ez is nagyon finom lehet egy karácsonyi menüben.

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.12. 21:46 - #1646

Szia Gabo!

Örülök, hogy jelentkeztél, remélem már utolérted magadat az olvasásban.
Kíváncsian várom a Stollenedről a beszámolót, ha megsütöd.

Sok sikert kívánok hozzá és szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.12. 21:42 - #1645

Szia Szuperkeri!

Köszönöm a válaszodat, már fel is tettem a receptet a Karácsonyiak közé.

Örülök a gesztenyés csiga sikerének, remélem a Stollen is sikert arat, ha megsütöd. Nagyon finom, a mai tesztelést is már megejtettük :-))
A Svájci tejes zsömle is igen finom, örülök, hogy ez is jól sikerült. Hátha nálatok is a Jézuska előáll egy fényképezőgéppel, vagy, ha ő nem, akkor talán majd a nyuszi :-)

Jolinak a Havas háztetője nekem is nagyon tetszik, lehet, hogy valamikor én is megsütöm.

Várom további jelentkezésedet, sikeres sütögetést és jó Karácsonyi készülődést kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.12. 21:23 - #1644

Szia Julika!

Te milyen formában sütötted a Stollent?
Frissen is finom lett, szerintem rövidesen fogok még egy adagot sütni, hogy legyen olyan is, ami össze tud érni egy kicsit.
Én a tésztába nem tettem cukrot, de a tetejét én is porcukorral szórtam meg. Illetve nem is csak a tetejét, hanem körbe megkentem vajjal a porcukorszórás előtt is, és körbeforgatva cukroztam meg. Így az alján is van cukor.
Kívülre az ablakba én is csak a hűtés idejére szoktam kitenni a még forró dolgokat, így sokkal hamarabb meg tudom kenni pl. reggelire a gyerekek szendvicsét. Általában nekem elég későre szoktak elkészülni a napi sütéseim, ez egy kis könnyebbség így télen.

Nagyon örülök, hogy tudsz ezentúl Te is képet küldeni. reméltem, hogy a Jézuska többeknek ilyen hasznos ajándékkal kedveskedik majd :-))
Ha a telepítéssel vagy bármivel kapcsolatban problémátok adódik, Csemi biztosan szívesen segít, csak írni kell Neki.

Várom minél hamarabb az első fotókat. További kellemes hetet kívánok, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2005.12.12. 20:53 - #1643

Szia Margit!  Most sült ki Svájci tejes zsemle. Csodálatosak lettek. Valószínű nagyon finom lesz. Nagyon hálás vagyok , sok örömet szereztetek már , ezekkel a klassz receptekkel. Sajnálom, hogy nem tudok fotót küldeni. Üdv. superkeri

anyulia Előzmény | 2005.12.12. 20:17 - #1642

Szia Batka ! Próbáld meg a fölöslesges alkoholmentes sört felhasználni sörtészta készítésére.Olyan mint a palacsinta tészta csak sör van tej helyett.Lehet csírkemellet csíkokra vágva beleforgatni,pulykamellet vagy karácsonyra ha szeretitek halfilét és oajban kisütni Üdv.Lia.

gabo Előzmény | 2005.12.12. 16:59 - #1641

Sziasztok!

Jó pár napja nem olvastalak Benneteket,de nagyon lemaradtam!Jobbnál jobb receptek vannak,nem is tudom,hogy melyikkel kezdjem.A Stollen az biztos hogy az első lesz!

További jó sütegetést mindenkinek.

Üdv Gabo


superkeri Előzmény | 2005.12.12. 13:12 - #1640

 Szia Margit! Végre jut idő arra, hogy válaszoljak. Visszatérve a Diós kifli receptjére NEM kell a tésztájába sem sütőpor, sem élesztő. Csak a leírt hozzávalók. Nálunk mindig nagy sikere van, s szerintem van olyan finom, mint a beigli. A múlt héten nem sokat pihent a kenyérsütűgép, igaz csak sima fehérkenyér készült, de a kelttésztáknak több változata- ez most a sláger a családban. Nagy sikert aratott a gesztenyés muffin csiga. Ámulattal olvasom a jobbnál jobb karácsonyi süti tippeket. Nagyon finom lehet a Stollened is, és igen megtetszett aHavas háztető is . Szeretném elkészíteni én is valamelyiket----idő kérdése.   Hogy folytassam a sort, egész biztos, hogy a Kukorica málét is kipróbálom.   További sok sikert, sok szabad időt és szép napokat kívánok     superkeri                     

majorkaj Előzmény | 2005.12.12. 08:15 - #1639

Sziasztok ! Szombaton megsütöttem a Stollent, aszerint a recept szerint amit Margitka írt be. Kardamom port nem volt időm beszerezni, így csak fahéj és szegfűszeg került bele. A következőt lehet, hogy a mézeskalács fűszerrel fogom sütni. Egy kicsit több mint 3/4 kocka élesztőt tettem bele. Nagyon szép lett, szépen megkelt. Ugyanis mi nem kóstoltuk meg, de lehet, hogy ma este megkóstoljuk. Azt hittem msot nagyon kemény és száraz és csak az állástól lesz puha. De úgy látom Margitkáéknál nem éri meg a karácsonyt.Végülis  porcukorral szórtam meg a tetejét. Nekem a konyhaablakban vn, de belül, mert az erkélyen úgy gondoltam a minusz fokot nem bírja ki.
És hamarosan képet is tudok róla küldeni, emrt megjött hozzánk már a Jézuska és egy digitális fényképezőgépet hozott. Már csak ki kell találjam, hogy tudom elküldeni e-mailben a képet.Meg persze ehhez idő is kellene. Üdv. Julika

EmMargit Előzmény | 2005.12.12. 00:42 - #1638

Sziasztok!

Most lett kész egy kenyerem, Csomagolt kenyér lett a neve.
A napokban egymás után kétszer sütöttem a Rusztikus zsömlecipókat és ennek az egymásba rakós technikája igen tetszik. Mindig olyan szépre kel a tészta amíg vissza nem fordítom, hogy ez ihletett egy ilyen kenyér sütésére. Nagyon szép lett a kenyér, remélem jó is lesz. Majd holnap fogom csak megvágni. Ha lesz időm akkor megvágva is csinálok róla képet.

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.12. 00:33 - #1637

Szia Jégkása!

Nagyon örülök, reméltem, hogy a Karácsony esetleg nálatok is meghozza a fotózás lehetőségét.
Sok sikert a géphez, kíváncsian várom az első képeidet, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.12.12. 00:19 - #1636

Szia Margitka!

Nagyon jól néz ki a stollen? örülök, hogy bevált a fűszerkeverék.

Batka!
Nagyon örülök, hogy sikert aratott a narancsdzsem.

Én ma nekifogtam a karácsonyi aprósüteményekhez, ilyen későre még sose hagytam, mert ajándékba szoktam küldeni postán.
Megvettük a fényképezőgépet fogok mostmár képeket küldeni.
További szép estét:-))   Jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.12.12. 00:04 - #1635

Sziasztok!

Ma sok receptet kaptam, nagyon örülök nekik.
Joli beírta a Havas háztető sütemény receptjét, Jégkása küldött Stollenrecepteket és Csemi küldött néhány száz muffin receptet. Az első kettőt már a helyén megtaláljátok, a muffinreceptekhez egy kis időre van szükségem, amíg átválogatom őket, hogy dupla ne kerüljön fel.

Köszönöm mindenkinek a fáradozását. Kellemes hetet kívánok, üdv, Margit


[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?