E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.12.18. 17:20 - #1696

Szia Gabo!

Este felé felteszem a képeket, köszönöm szépen.
A hatlaposról is csaináltál képet? Beírnád a receptjét a receptes fórumba?
Én nagyon-nagyon régen ettem, de akkoriban a kedvenc sütim volt, azóta sem találkoztam vele.

További szép napot, üdv, Margit


Buzablans Előzmény | 2005.12.18. 16:57 - #1695

Szia Margit! Köszönöm a válaszod és hogy megigazítottad a receptet. Ezentúl majd az explorert használom, ha valamit szeretnék a fórumra beírni. Üdv. Blanka

gabo Előzmény | 2005.12.18. 14:12 - #1694

Szia Margitka!

Képeket átküldtem.Még sütöttem hatlapost, is mivel a stollent féltettem.

Megkostoltam jó bele a kandirorott gyümi,csak az én sütőmbe szerintem nem kell ennyi ideid sütni.

További jó hétvégét!


EmMargit Előzmény | 2005.12.18. 02:53 - #1693

Szia Kartika!

Mint látod még én is aktív vagyok, de már nem sokáig :-)) Már hallom, hogy sír az ágyam :-)
Gyorsan megszereztem a képeket az NLC-ről, köszönöm a felhatalmazást.
Nagyon szépeket sütöttél, gratulálok hozzá. A süti receptjét, megköszönöm, ha beírod a receptesbe, onnan aztán elteszem a helyére  a képpel együtt. Biztos más is örülne neki.
Kíváncsian várom a Stollenről a beszámolódat. Érdemes megcsinálni, mert nem nagyon macerás, viszont nagyon finom.

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit

Burgonyapelyhes kenyér Burgonyapelyhes kenyér

Viktória királynő kenyereSütőtökös, mákos rácsos


Kartika Előzmény | 2005.12.18. 02:32 - #1692

Szia Margitka! mint látod "aktiv" vagyok, megjöttem a buliból, tényleg jó volt, bár még javában tarott mikor eljöttem. Sütögettem, mint irtam alant, küldjem el neked a képeket, vagy az nlc-ről letöltöd? (azt hiszem igy szoktad) Holnap remélem meg tudom a stollent csinálni, ma szerettem volna, de annyi mindenbe belekezdtem hogy nem volt rá idő. (igaz holnapra is van bőven dolgom) Jövö héten elég húzos lesz, de nagyon készülök az ünnepekre (bár mindig megfogadom hogy nem vállalom túl magam, aztán mégis, mert olyan jó nézni, hogy örülnek a sok finomságnak)üdv. jó éjt.

Kartika Előzmény | 2005.12.18. 02:26 - #1691

Szia Batka! köszi az ötletet, megnézem. (régen néztem a mindmegettét, de már nincs időm ennyi lapot nézegetni, de tényleg vannak jó ötletek) mégegyszer köszi.

Kartika Előzmény | 2005.12.18. 02:20 - #1690

Sziasztok mindenki! Margitkám, Jégkása megbolondítjátok az embert mindig valamivel. Holnap neki kell állnom a stollenek kiprobálni. Tegnap sütöttem egy jó kis krumplipelyhes kenyeret a gépben, finom és jó szerkezetű. (sajnos az elején még nem irtam a recept mellé a neveket, bocs aki, de finom lett) Ma csináltam egy viktória királynő kenyeret, még nincs felvágva, ő most a kedvenc. Aztán csináltam (sütőtök szezon lévén és látom divatba is jött, rengeteg recept van vele, és a mulkori sütőtökös muffin sikerén felbuzdulva) egy sütötökös-mákos rácsot. (ez is finom már fele elfogyott) képek az nlc-n.(ha rácsos receptje kell Margitka elküldöm!) üdv nektek, jó éjt.

EmMargit Előzmény | 2005.12.17. 23:02 - #1689

Szia Jégkása!

Elfelejtettem megírni, hogy a túrós Stollenhez a Te recepted adta az ihletet. Nagyon megtetszett, de az egy sütőporos változat, ezért én alakítottam belőle egy élesztőset. Köszönöm a receptet, még egyszer, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.17. 22:44 - #1688

Szia Jégkása!

Nagyon örülök, hogy így megtetszettek ezek a receptek. Már meg is szereztem a képeket, így itt is megmutathatjuk mindenkinek. Gratulálok hozzájuk, nagyon szépek lettek. Majd mesélj légyszíves, hogy ízlett a családnak!

Stollen Stollen Tricolor kalács

Várom a további képeket is. Sok hasonló szépet és finomat kívánok, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.12.17. 22:28 - #1687

Szia Margit!

Megsütöttem a stollent finom lett. Képeket tettem az ncl-re majd tedd át, köszi.A tricolor kalácsodat is megsütöttem nagyon finom lett és óriási nagy én capuccinoport tettem bele mert tiramisu nem volt itthon. Befejeztem az aprósüteményeimet is majd e-mailban küldök még képeket.

További szép estét. Üdv: jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.12.17. 21:36 - #1686

Szia Nelly!

Szerintem egyáltalán nem butákat kérdezel, hanem teljesen jókat. A gépeden nézd meg a programokat és valami olyat keressél, ami nem melegít túl sokat a dagasztás előtt. Ez nekem a gyorsprogram. Ezt elindítom, majd a 20 perc dagaasztás után leállítom. Ezután 20 perc múlva ismét elindítom és a dagasztás végén szoktam kivenni a tésztát. Olyan programod van, ami csak dagaszt és keleszt? Én még ezt szoktam a gépi sütéshez használni.

Mesélj majd, hogy miket sütsz, miket fogsz kipróbálni. További szép estét, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2005.12.17. 21:13 - #1685

Köszönöm a gyors választ. Nekem Clatronic 2 keverős gépem van, és tényleg a kelesztés 45 perces fokozat csak a normál programon van, a gyorson csak rising néven(sztem ez is azt jelentheti) 32 perces kelesztés van összesen.Más:a kókuszos kalácsnál azt írod, hogy 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, aztán megint 20 perc dagasztás. Ezt vajon én is meg tudom a gépemen csinálni? Miután külön dagasztó, kelesztő programom nincs. Bocs, ha butákat kérdezek, de csak így lennék okosabb...Köszi előre is az oktatást!

EmMargit Előzmény | 2005.12.17. 20:35 - #1684

Szia Nelly!

Üdvözöllek az oldalamon, remélem sok hasznos dolgot fogsz találni és finomakat fogsz majd sütni. Ehhez sok sikert kívánok.

A gyors programok nem minden esetben, nem minden gépnél alkalmasak kenyérsütésre. Sajnos a kelesztési idő rövidsége szokott probléma lenni, ez jelentősen befolyásolja a kenyér magasságát. Legalább 40 percet kelni kell a kenyérnek a rövid programon is, ez is csak a fehér kenyérnek, kalácsnak elég. A teljes kiőrlésű kenyereknek jóval hosszabb időre van szüksége. Én nem használom a gyorsprogramot, de vannak akik sikerrel sütögetnek ezen is.

Ha bármi kérdésed adódik írjál! További kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.17. 20:28 - #1683

Szia Blanka!

Nagyon örülök a Stollened sikerének, épp az előbb írtam, hogy nálunk már a túrós is jó tempóban fogy.
A receptet köszönöm szépen, rövidesen átteszem az ABC-s részbe is. A "Verdana" betűtípus, amit most is olvasol, ezt adja meg automatikusan az oldal. Sajnos a Word-ből másolásnál időnként elvész a megformázás, azt hiszem, hogy ezt a böngésző okozza. Nekem az Explorerrel nem szokott ilyen gondom lenni, a Mozilla szokott furcsa dogokat produkálni. Ilyenkor én megigazítom a formátumot, ezen ne aggódj.

További kellemes karácsonyi készülődést és kellemes hétvégét, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2005.12.17. 20:09 - #1682

Szia Margit!Én még új vagyok ezen a portálon, de igyekszem minél többet megtudni a kenyérsütésről, mert szeretnék én is minél szebb kenyeret sütni. A kérdésem csak az, hogy befolyásolhatja a kenyér magasságát az, hogy gyors vagy normál fokozaton sütöm?

EmMargit Előzmény | 2005.12.17. 19:55 - #1681

Szia Batka!

Köszönöm a címet, majd estefelé körülnézek, ha lesz egy kis időm.
Én a mostani narancsos kalácsomhoz forraltam át a mikróban a kandírozott narancshéjat egy kevés narancslében. Nagyon jól sikerült, háromszor takarítottam ki a mikrót :-)) A narancshéj ettől függetlenül jó lett.

További kellemes hétvégét, üdv, Margit


Buzablans Előzmény | 2005.12.17. 19:55 - #1680

Szia Margit! Megsütöttem a stollent a recepted alapján, végül is csak egyszer porcukroztam le, mert elég sok cukrot felvett. Ma már nem birtuk ki, meg kellett kezdeni, és mondhatom isteni finom lett. Egyik rudat azért sikerült megmentenem karácsony estére. A fiaim kézcsókjukat küldik a receptért. A karácsonyi receptek közé beírtam egy nagyon finom gyümölcskenyeret, már évek óta sütöm, akik eddig kóstólták azok mind elkérték a receptjét. Margit légyszíves segíts, milyen betűtipussal írjak, hogy a fórumban a recept normálisan formázva jelenjen meg. World-ből másolás-beilessztéssel elveszik a formázás. További szép estét! Üdv. Blanka

EmMargit Előzmény | 2005.12.17. 19:50 - #1679

Szia Gabo!

Örülök a Stollen sikerének, várom a képeket róla.

A túrós is nagyon finom lett, érdemes kipróbálni. Épp most teszteltük a férjemmel :-)) Már írtam, hogy ez egy sokkal lazább sütemény, mint az előző és egészen más jellegű is lett. Nem tudom, hogy a túró miatt ez is eláll-e hetekig, de nálunk nem fogja ezt a kort megérni, abban biztos vagyok.

További kellemes hétvégét, üdv, Margit 


kenyerke Előzmény | 2005.12.17. 19:06 - #1678

Szia Margit!

Köszönöm, hogy Szuszót bemutattad. 1,4 kg-os kenyér lett belőle kisütött állapotban. A kiborítás és a kenyérkendő a tetejét egy kicsit megkezelte, de a szeletek és az íze viszont kifogástalan. Mára már csak néhány szeletke maradt belőle. Holnapra ismét tervbe van véve :-)


Batka Előzmény | 2005.12.17. 17:55 - #1677

Sziasztok! Részben Kartika mézes süti kérésével kapcsolatban hadd ajánljak egy remek oldalt, ha nem baj. http://195.184.19.155/mindmegette/index.php?apps=rovat&rovat=361 Ez így komplikáltnak tűnhet, de ez a www.mindmegette.hu oldalon futó Morzsáló nevű "gasztroblog", amely néhány naponta újabb receptekkel bőrül. A dec. 14-ei bejegyzésnél találtok kipróbált, puha mézes süti recepteket, most kivételesen nem magában a blogban, hanem a hozzászólások között! Egyébként is jó néha benézni oda, és megmártózni az idilli hangulatban így a rohanó mindennapokban, pláne a karácsonyi sürgés-forgás közepette. ------------------------------- Gabó! Én sosem áztatom éjszakára rumba a gyümölcsöket, hanem rumostul felforralom - tűzhelyen vagy mikróban -, így mintha jobban belemenne az íze (nemrég tudtam meg, hogy Stahl Judit is így csinálja, ezek szerint valami ismert trükk lehet).

[Későbbi] [2476-2457] [2456-2437] [2436-2417] [2416-2397] [2396-2377] [2376-2357] [2356-2337] [2336-2317] [2316-2297] [2296-2277] [2276-2257] [2256-2237] [2236-2217] [2216-2197] [2196-2177] [2176-2157] [2156-2137] [2136-2117] [2116-2097] [2096-2077] [2076-2057] [2056-2037] [2036-2017] [2016-1997] [1996-1977] [1976-1957] [1956-1937] [1936-1917] [1916-1897] [1896-1877] [1876-1857] [1856-1837] [1836-1817] [1816-1797] [1796-1777] [1776-1757] [1756-1737] [1736-1717] [1716-1697] [1696-1677] [1676-1657] [1656-1637] [1636-1617] [1616-1597] [1596-1577] [1576-1557] [1556-1537] [1536-1517] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG