E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly52 Előzmény | 2005.12.30. 21:49 - #1817

Szió mindenki! Szóval elkészült az én narancsos kalácsom is! Kérdésem: ugye először a folyadékot kell beletenni és felülre a lisztet? Aztán ugye normál programon kellett sütni? Mert én így csináltam, igaz egy kis kovász port is tettem hozzá, de olyan magas lett, hogy majd kinyomta a tetőt. Mi lett volna, ha a nagyobb adagot csinálom! Legközelebb kihagyom a kovászt, és bevallom én is porélesztőt használtam. Vajon az oldala mitől sült meg jobban? A fénykép majd legközelebb, mert bizony 3 szeletnyi maradt kb az egészből, pedig a fiam először nem akarta, hogy ezt süssek. Vagy fehérkalács programon süssem legközelebb? Olyan szuper foszlós és finom ízletes lett, pedig most sütöttem először kenyéren kívül mást a sütőgépben. Szóval nagyon örülök!

EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 21:43 - #1816

Szia Jégkása!

Nálunk is hasonlóan csendes lesz, annyi különbséggel, hogy dolgozni most még 2 napig nem kell. Utána megint indul a hajrá.

Én virslis bucit ígértem a gyerekeimnek, már tavaly is ez volt a szilveszteri menü.

Sziasztok!

Most viszont kész lett egy új kalácsom és már a receptjét is fel tudtam tenni, Diós kalácskoszorú néven. Rumos-diós-mazsolás töltelékkel csináltam a kakaós kalácskoszorú mintájára. Hát mit mondjak, olyan szép nem lett, viszont nagyon finom.

Egy képet mutatok róla, a többit a receptnél találjátok. Sikerült rengeteg fázisképet is csinálni a kisfiamnak.

finom lett

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 21:18 - #1815

Szia Judit!

Nagyon örülök a kalács sikerének, azt azonban sajnálom, hogy nem tudsz képet küldeni róla. Sebaj, majd, ha legközelebb sütöd :-))

Nekem is most lett kész egy kalácsom, már az előbb beírtam a receptet is, erre elszállt az egész :-(( Most mérges vagyok a G-Portálra, de mindjárt újra megcsinálom. 

További szép napot, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.12.30. 21:17 - #1814

Szia Margit!

A program de. dolgozunk még. Du tv nézés a menü pedig hamburger lesz és karácsonyi aprósütemény semmi különös. Vettünk tüzijátékot az lesz sz est fénypontja.

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek !!!


Judig Előzmény | 2005.12.30. 20:30 - #1813

Szia Margit! Most lett készen a narancsos kalácsod. Fantasztikusan finom! És gyönyörű is! Sajnos nincs itthon a fényképezőgép, és a gyerekek úgy tömik magukba, hogy holnap már nem lesz mit  fotóznom. Valószínűleg újra kell süssek nemsokára. Köszönöm a szuper receptet! Szép estét! Üdv:Judit

EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 20:04 - #1812

Szia Kenyérke!

No, no ?? Nem is vártad meg, hogy kihűljön és összeérjen a kenyérkéd?? Egyébként nem is csodálom :-))
Beírod a receptjét, ha megkérhetlek? A képeket megszerzem hozzá az Indexről és az NLC-ről. Már láttam ám a kész kenyérről is a képet. Nagyon guszta lett és teljesen biztos vagyok benne, hogy finom is. Gratulálok hozzá.

Várom válaszod, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.12.30. 19:58 - #1811

Szia Margit!

Megsült a kenyérke! Micsoda illatokkal töltötte meg az egész lakást a sülési fázisok során! Szuper ropogós a héja és finom, apró lyukacskákkal teli, lágyan rugalmasan szivacsos a belseje. Nem bírtam megállni, hogy meg ne dézsmáljam :-) Mit mondjak: befaltam belőle...Fantasztikus az íze. Ez kivételesen kissé savanykás lett, de ez adja azt a különleges zamatot, amit minden rozskenyérkedvelő imád.


EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 19:30 - #1810

Szia Jégkása!

Áthoztam a képeket és feltettem a recepthez is. Nagyon guszta lett, íme:

pogácsa - nyers tésztapogácsa - sütés előttpogácsa - megsütve

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 19:09 - #1809

Szia Jégkása!

Nagyon klasszak a pogácsáid és nagyon aranyos a segítséged :-))
Köszönettel megszerzem a képeket és felteszem a recepthez.
Nálatok mi lesz a szilveszteri program és menü?

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 19:07 - #1808

Szia Kenyérke!

Nagyon bíztatóan néznek ki a fotóid az új kenyeredről. Azóta már biztos meg is sült, kíváncsian vároma további híreket és képeket róla.

Üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.12.30. 18:37 - #1807

Minden elismerésem Kartika! Ennyi vendéget és ilyen színvonalasan kiszolgálni bizony nem mindennapi teljesítmény.

A rozskenyereim nem mondanám savanykásnak, mert ügyelek a kiegyensúlyozott tésztaízesítésre, kombinálásra. A nyerstésztát összeállításkor s pihentetés után is mindig meg szoktam kóstolni. Túlkelesztésnél megtörténhet, hogy "savanyúbb" a kelleténél. Barna cukor hozzáadásával ellensúlyozom az esetlegesen érettebb rozskovászt. Szerintem érdemes megpróbálni a saját sütésű rozskenyeret. Sokkal finomabb a legjobb kis pékségben sütött kenyérnél is, mert ebben semmiféle állag, íz- s színjavító adalék sincs.


jegkasa Előzmény | 2005.12.30. 18:27 - #1806

Szia Margit!

Nagyon tetszenek a zsemléid. Sütöttem omlós tepertős pogácsát, képeket az NLC-n megtalálod a receptet már régebben beírtam.
További szép estét! Holnapra jó bulizást kívánok annak aki bulizik!

Üdv jégkása  :-))


kenyerke Előzmény | 2005.12.30. 18:23 - #1805

Szia Batka!

1 szem nagyobb krumpli 6 perc alatt is elkészül s 1-2 személynek főtt étel gyanánt nagyon jól jön 1-1 alkalommal, amikor nincs idő a főzésre. A vitaminok egy része a főzéssel is tönkre megy. Az energiapazarlást illetően viszont minden bizonnyal nagyon igazad van.


kenyerke Előzmény | 2005.12.30. 18:10 - #1804

Szia Margit!

Már sül az új kreációm. Egy kicsit izgulok, mert magasnak tartom a sütési hőmérsékletet. Viszont változtatni nem merek, mert az viszont a belső sültségét veszélyezteti. Egyszer már majdnem pórul jártam. - Az indexre raktam fel néhány fotót.

A mikróban én sem főzök-sütök egyébként semmit. Viszont a "sült" krumpli az nagyon bejött. Vajjal nagyon finom + egy kis vegyes saláta számomra fenséges vacsorát jelent.

Fontolgatom, hogy a stollenemről 1-2 képet be kellene tenni az NLC fórumába...


Kartika Előzmény | 2005.12.30. 17:03 - #1803

Sziasztok! Szia Kenyérke! Köszönöm a dicséretet. Három éjszakámba került, mivel én is rém sokat dolgozom és csak este van időm bármit is csinálni. Munka után sütögettem és éjjel fél 3-ig diszítgettem. (de nagy a család és 12-en voltak nálunk) Mindig olvasom a kovászos dolgaidat, annyiszor gondolom hogy megprobálom, de még nem mertem. (nem savanykás tőle a kenyér? azt nem szeretem a német kenyeret sem mert érzem rajta a savanyú Ízt) de annyira szeretném már kiprobálni. üdv.

EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 15:57 - #1802

Szia Kati!

Kíváncsian várom a beszámolót a kalácsról, sok sikert hozzá, üdv, Margit


kati Előzmény | 2005.12.30. 15:50 - #1801

EmMargit, Batka Sziasztok!

Köszönöm az élesztős tanácsokat, már beszereztem friss élesztőt.Holnap kaláccsal próbálkozom minden képp azt használom. Majd  beszámolok az eredményről.

kati


EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 14:47 - #1800

Szia Batka!

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél. Remélem az ünnepek elteltével a többiek is lassan visszatérnek :-)
Az élesztőből nekem is a friss a "heppem", a porélesztőről ugyanaz a véleményem, mint Neked. Én általában két csíkot (10 db-ot) szoktam egyszerre venni és simán a hűtőben tartom. Kétségtelen, hogy én elég sokat sütök, tehát viszonylag gyorsan fogy, de azért ez a mennyiség nekem is eltart egy darabig. Sose lett még semmi baja, mindig az utolsó morzsáig el tudom használni.

További szép napot és jó sütögetsét, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2005.12.30. 14:35 - #1799

Szia Kati! Azt írtad, hogy a porélesztő olyan kényelmes, és mindig van otthon. Nos, én a kockaélesztőt lefagyasztom. Amikor kiveszem, szobahőmérsékleten tíz perc alatt felenged annyira, hogy levághassam belőle a szükséges darabot. Ugyanúgy használható, mint a friss, de mivel így még nagyon hideg, egy kis meleg tejbe vagy vízbe téve teszem a gépbe. Ha meg nem felejtem, időben előveszem, és akkor csak hűtőhideg. Múltkor pedig felnégyeltem párat, mert én fél kiló lisztből sütök kenyeret, és ahhoz mindig elég negyed kocka. Ezt azért csinálom, mert a porélesztő minősége tök egyenetlen, kétszer sütöttem porral kenyeret, és az egyik lett az egyetlen eddig elrontott kenyerem, nagyon tömör maradt. Sokkal megbízhatóbb a friss. -------- Kenyérke, a főtt krumpli amúgy is megfő negyed óra alatt! Arról nem is beszélve, hogy a mikró energiapazarlás, és az összes létező vitamint kinyírja, nem véletlenül használják sterilizálásra a mikrohullámot. Szóval szerintem ennyit nem ér meg a krumpli esetében.

EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 14:08 - #1798

Szia Kenyérke!

Én a mikrót főzésre sose használom, de ezt a krumplit kipróbálom egyszer, ha hirtelen lesz szükségem főtt krumplira.
Én nagy városainkkal jártam így, mint Te a fürdővel. Hosszú idő után jutottam el ismét Pécsre, Sopronba, Egerbe és csak álltam, mintha sose jártam volna ott. Olyan hihetetlenül kiépült, átalakult minden, hogy csak nyomokban találtam meg a régi belvárosokban azt a hangulatot, ami emlékeimben élt.

Kíváncsian várom a Stollenről a beszámolót és a receptet, de a sárgarépás kenyérrel is kíváncsivá tettél.

További szép napot és jó sütögetést kívánok, üdv, Margit


[Későbbi] [2477-2458] [2457-2438] [2437-2418] [2417-2398] [2397-2378] [2377-2358] [2357-2338] [2337-2318] [2317-2298] [2297-2278] [2277-2258] [2257-2238] [2237-2218] [2217-2198] [2197-2178] [2177-2158] [2157-2138] [2137-2118] [2117-2098] [2097-2078] [2077-2058] [2057-2038] [2037-2018] [2017-1998] [1997-1978] [1977-1958] [1957-1938] [1937-1918] [1917-1898] [1897-1878] [1877-1858] [1857-1838] [1837-1818] [1817-1798] [1797-1778] [1777-1758] [1757-1738] [1737-1718] [1717-1698] [1697-1678] [1677-1658] [1657-1638] [1637-1618] [1617-1598] [1597-1578] [1577-1558] [1557-1538] [1537-1518] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség