E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

jegkasa Előzmény | 2005.12.30. 21:17 - #1814

Szia Margit!

A program de. dolgozunk még. Du tv nézés a menü pedig hamburger lesz és karácsonyi aprósütemény semmi különös. Vettünk tüzijátékot az lesz sz est fénypontja.

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek !!!


Judig Előzmény | 2005.12.30. 20:30 - #1813

Szia Margit! Most lett készen a narancsos kalácsod. Fantasztikusan finom! És gyönyörű is! Sajnos nincs itthon a fényképezőgép, és a gyerekek úgy tömik magukba, hogy holnap már nem lesz mit  fotóznom. Valószínűleg újra kell süssek nemsokára. Köszönöm a szuper receptet! Szép estét! Üdv:Judit

EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 20:04 - #1812

Szia Kenyérke!

No, no ?? Nem is vártad meg, hogy kihűljön és összeérjen a kenyérkéd?? Egyébként nem is csodálom :-))
Beírod a receptjét, ha megkérhetlek? A képeket megszerzem hozzá az Indexről és az NLC-ről. Már láttam ám a kész kenyérről is a képet. Nagyon guszta lett és teljesen biztos vagyok benne, hogy finom is. Gratulálok hozzá.

Várom válaszod, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.12.30. 19:58 - #1811

Szia Margit!

Megsült a kenyérke! Micsoda illatokkal töltötte meg az egész lakást a sülési fázisok során! Szuper ropogós a héja és finom, apró lyukacskákkal teli, lágyan rugalmasan szivacsos a belseje. Nem bírtam megállni, hogy meg ne dézsmáljam :-) Mit mondjak: befaltam belőle...Fantasztikus az íze. Ez kivételesen kissé savanykás lett, de ez adja azt a különleges zamatot, amit minden rozskenyérkedvelő imád.


EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 19:30 - #1810

Szia Jégkása!

Áthoztam a képeket és feltettem a recepthez is. Nagyon guszta lett, íme:

pogácsa - nyers tésztapogácsa - sütés előttpogácsa - megsütve

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 19:09 - #1809

Szia Jégkása!

Nagyon klasszak a pogácsáid és nagyon aranyos a segítséged :-))
Köszönettel megszerzem a képeket és felteszem a recepthez.
Nálatok mi lesz a szilveszteri program és menü?

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 19:07 - #1808

Szia Kenyérke!

Nagyon bíztatóan néznek ki a fotóid az új kenyeredről. Azóta már biztos meg is sült, kíváncsian vároma további híreket és képeket róla.

Üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.12.30. 18:37 - #1807

Minden elismerésem Kartika! Ennyi vendéget és ilyen színvonalasan kiszolgálni bizony nem mindennapi teljesítmény.

A rozskenyereim nem mondanám savanykásnak, mert ügyelek a kiegyensúlyozott tésztaízesítésre, kombinálásra. A nyerstésztát összeállításkor s pihentetés után is mindig meg szoktam kóstolni. Túlkelesztésnél megtörténhet, hogy "savanyúbb" a kelleténél. Barna cukor hozzáadásával ellensúlyozom az esetlegesen érettebb rozskovászt. Szerintem érdemes megpróbálni a saját sütésű rozskenyeret. Sokkal finomabb a legjobb kis pékségben sütött kenyérnél is, mert ebben semmiféle állag, íz- s színjavító adalék sincs.


jegkasa Előzmény | 2005.12.30. 18:27 - #1806

Szia Margit!

Nagyon tetszenek a zsemléid. Sütöttem omlós tepertős pogácsát, képeket az NLC-n megtalálod a receptet már régebben beírtam.
További szép estét! Holnapra jó bulizást kívánok annak aki bulizik!

Üdv jégkása  :-))


kenyerke Előzmény | 2005.12.30. 18:23 - #1805

Szia Batka!

1 szem nagyobb krumpli 6 perc alatt is elkészül s 1-2 személynek főtt étel gyanánt nagyon jól jön 1-1 alkalommal, amikor nincs idő a főzésre. A vitaminok egy része a főzéssel is tönkre megy. Az energiapazarlást illetően viszont minden bizonnyal nagyon igazad van.


kenyerke Előzmény | 2005.12.30. 18:10 - #1804

Szia Margit!

Már sül az új kreációm. Egy kicsit izgulok, mert magasnak tartom a sütési hőmérsékletet. Viszont változtatni nem merek, mert az viszont a belső sültségét veszélyezteti. Egyszer már majdnem pórul jártam. - Az indexre raktam fel néhány fotót.

A mikróban én sem főzök-sütök egyébként semmit. Viszont a "sült" krumpli az nagyon bejött. Vajjal nagyon finom + egy kis vegyes saláta számomra fenséges vacsorát jelent.

Fontolgatom, hogy a stollenemről 1-2 képet be kellene tenni az NLC fórumába...


Kartika Előzmény | 2005.12.30. 17:03 - #1803

Sziasztok! Szia Kenyérke! Köszönöm a dicséretet. Három éjszakámba került, mivel én is rém sokat dolgozom és csak este van időm bármit is csinálni. Munka után sütögettem és éjjel fél 3-ig diszítgettem. (de nagy a család és 12-en voltak nálunk) Mindig olvasom a kovászos dolgaidat, annyiszor gondolom hogy megprobálom, de még nem mertem. (nem savanykás tőle a kenyér? azt nem szeretem a német kenyeret sem mert érzem rajta a savanyú Ízt) de annyira szeretném már kiprobálni. üdv.

EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 15:57 - #1802

Szia Kati!

Kíváncsian várom a beszámolót a kalácsról, sok sikert hozzá, üdv, Margit


kati Előzmény | 2005.12.30. 15:50 - #1801

EmMargit, Batka Sziasztok!

Köszönöm az élesztős tanácsokat, már beszereztem friss élesztőt.Holnap kaláccsal próbálkozom minden képp azt használom. Majd  beszámolok az eredményről.

kati


EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 14:47 - #1800

Szia Batka!

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél. Remélem az ünnepek elteltével a többiek is lassan visszatérnek :-)
Az élesztőből nekem is a friss a "heppem", a porélesztőről ugyanaz a véleményem, mint Neked. Én általában két csíkot (10 db-ot) szoktam egyszerre venni és simán a hűtőben tartom. Kétségtelen, hogy én elég sokat sütök, tehát viszonylag gyorsan fogy, de azért ez a mennyiség nekem is eltart egy darabig. Sose lett még semmi baja, mindig az utolsó morzsáig el tudom használni.

További szép napot és jó sütögetsét, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2005.12.30. 14:35 - #1799

Szia Kati! Azt írtad, hogy a porélesztő olyan kényelmes, és mindig van otthon. Nos, én a kockaélesztőt lefagyasztom. Amikor kiveszem, szobahőmérsékleten tíz perc alatt felenged annyira, hogy levághassam belőle a szükséges darabot. Ugyanúgy használható, mint a friss, de mivel így még nagyon hideg, egy kis meleg tejbe vagy vízbe téve teszem a gépbe. Ha meg nem felejtem, időben előveszem, és akkor csak hűtőhideg. Múltkor pedig felnégyeltem párat, mert én fél kiló lisztből sütök kenyeret, és ahhoz mindig elég negyed kocka. Ezt azért csinálom, mert a porélesztő minősége tök egyenetlen, kétszer sütöttem porral kenyeret, és az egyik lett az egyetlen eddig elrontott kenyerem, nagyon tömör maradt. Sokkal megbízhatóbb a friss. -------- Kenyérke, a főtt krumpli amúgy is megfő negyed óra alatt! Arról nem is beszélve, hogy a mikró energiapazarlás, és az összes létező vitamint kinyírja, nem véletlenül használják sterilizálásra a mikrohullámot. Szóval szerintem ennyit nem ér meg a krumpli esetében.

EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 14:08 - #1798

Szia Kenyérke!

Én a mikrót főzésre sose használom, de ezt a krumplit kipróbálom egyszer, ha hirtelen lesz szükségem főtt krumplira.
Én nagy városainkkal jártam így, mint Te a fürdővel. Hosszú idő után jutottam el ismét Pécsre, Sopronba, Egerbe és csak álltam, mintha sose jártam volna ott. Olyan hihetetlenül kiépült, átalakult minden, hogy csak nyomokban találtam meg a régi belvárosokban azt a hangulatot, ami emlékeimben élt.

Kíváncsian várom a Stollenről a beszámolót és a receptet, de a sárgarépás kenyérrel is kíváncsivá tettél.

További szép napot és jó sütögetést kívánok, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.12.30. 07:47 - #1797

Hm.... most látom a betűket elcsesztem. :-(

A betűtípus váltásoknál a méretre állítás nem mindig azt hozza, amire állítom.

Az 1-3 méretű Verdana betűket nézegetem közvetlenül a bevitelkor (Word nélkül). 


kenyerke Előzmény | 2005.12.30. 07:40 - #1796

Szia Margit!

 

Köszönöm, hogy ilyen kedves vagy. A szalóki gyógyfürdő jót tett fizikailag, de lelkileg nagyon lehangolt a látvány,  amivé azt a gyönyörű kis természeti csodát, Európa Pamukkaléját a pénzimádók csoportja rombolta. Ha időm s hangulatom lesz kirakom azokat a képeket a netre, ami ezt a rombolást folyamatában ábrázolja és azt, ami régen volt. Az oda kiépített turistaipart nem fogom fotózni. Utálom az élményfürdővé épített gyógyfürdőket. Egyébként egy ilyen mellett lakom, ahová 11 évig mindennap úszni jártam. Mióta átépült, azóta be sem tettem a lábam. Inkább az átellenben lévő új uszodába megyek ha úszni akarok. Bár ez sem az, amit én szeretek: bányatavak, halas tavak…

 

A Stollenom receptjét a CK fórumból vettem. Nagyon kedvező hozzászólások tömege vette körül, az összetevők, a méret nagyon kedvemre való volt (1 db. nagy kenyér) s úgy döntöttem, hogy kipróbálom. A tészta nyersen nagyon finom volt. Sülés közben viszont eléggé ellazult. Azt hiszem szorosra kellett volna hajtogatni.

Képet is készítettem. Ha jó, közlésre érdemes művet alkottam, akkor január közepe táján megküldöm a receptet és a komplett ilusztrációt.

 

Ma egy újabb, teljes gabonamagvas + sárgarépás rozskenyeret készülök sütni. Szokás szerint kizárólag kovászosan, mivel a rozskenyereket ezzel az eljárással lehet a legfinomabbra megsütni. Hála a CK fórumnak, nagyon sokat segítettek nekem ennek a technikának az elsajátításában. Ezt a receptet is innen vettem.

 

Szép napot és sok sikert kívánok mindenkinek!


kenyerke Előzmény | 2005.12.30. 06:48 - #1795

Margit, Piroska,
régen, amikor több fehérkenyeret sütöttem, a krumplishoz én mindig mikróban sütöttem 1 nagyobb krumplit.
Megmostam, a héját kés hegyével néhány helyen megbökdöstem, hogy sülés közben a felgyülemlett gőz fokozatosan el tudjon távozni.
Az igy készült krumpli főtt és sült krumpli közötti állagú lesz. Max. 10-12 perc alatt van kész 750 W-on. Félidőben a krumplit meg szoktam fordítani. Fontos, hogy túl ne süssétek a krumplit. Sülten sima a felülete, de belül puha. Eleinte tűvel kell kitapasztalni, mikor jó. A túlsült, ráncos, aszott. Nehezen húzható le a héja.
Gyors vacsorához gyakran szoktam ilyen burgonyaköretet készíteni.


[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?