E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly52 Előzmény | 2005.12.31. 18:39 - #1834

Sziasztok! Ma ismét megsütöttem a narancsos kalácsot, ismét majd kinyomta a tetőt, gyönyörű lett. Vettem friss élesztőt, és azzal készítettem. A többit pedig a fórumon olvasottak alapján lefagyasztottam részekre osztva. Azt hiszem, jövőre nekikezdek a kakaós kalács másképpen címűre. És miután a hó miatt itthon ragadtunk, most menyjelöltemmel, fiammal és férjecskémmel várjuk a " boldogabb új évet", legalábbis nekem jó lenne! Viszont mindenkinek, mindenkinek, Neked Margit külön is Nagyon Boldog Békés Új esztendőt kívánok! S persze jó egészgéget is kívánok mindenkinek! Üdv.Nelly

Hirina Előzmény | 2005.12.31. 17:42 - #1833

Kedves Margitka és Péktársaim!

Boldog újesztendőt kívánok:

Hirina


kati Előzmény | 2005.12.31. 17:22 - #1832

Szia Margit!

Köszönöm a tanácsokat.Én is csatlakozom Évához, és a te recepteddel próbálkozom legközelebb.

Neked és családodnak Boldog Új Évet Kívánok!!

Kati


gabo Előzmény | 2005.12.31. 16:32 - #1831

Sziasztok!

Egy hetet kellet megint potolnom,mert nem volt időm.nagyon finomakat sütöttek.

Margitka! A recptekhez rosszul irtam be a hozzávalót ,tudom módositani,vagy újra kell irni?Köszi.

Gabo

            BOLDOG  ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!


eva16 Előzmény | 2005.12.31. 15:18 - #1830

Szia Margit!

Ó igen, híg volt mint a palacsintatészta.

Most újat próbálok, a tied alapján, majd beszámolok róla. Addig is köszönöm a segítséget.

Éva


EmMargit Előzmény | 2005.12.31. 14:08 - #1829

Szia Kati!

Igen, az élesztő a megemelt lisztadaghoz már valóban jó lett volna, de a folyadék rengeteg. A margarint majdnem egy az egyben ml-re lehet váltani. Tehát a 12 dkg margarinod majdnem 1,2 dl folyadéknak felelt meg. De mondjuk legyen csak 1 dl + 3,8 dl tej ez 4,8 dl folyadék, ehhez még hozzájön a cukor is, ami akalácsban nem elhanyagolható mennyiség. A 60 dkg liszthez ezzel szemben 4 dl körüli összfolyadékmennyiségre van szükség.

Ha elfogy a "pityókás kalács", akkor végül is semmi baj, a legközelebbi már biztos "józan" lesz januárban.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.31. 13:42 - #1828

Szia Éva!

Megnéztem a receptet. A gépi sütéshez kicsit sok az élesztő és egy picit soknak tartom a folyadékot is. Szerintem ez lehetett az oka, hogy visszaesett a teteje a gépi sütés közben.

Esetleg próbáld meg ezeket csökkentve újra sütni a kalácsot, szerintem akkor jó lesz, vagy nézd meg az én kalácsreceptemet, amit Kakaós-csíkos kalács néven találsz. Ezt természetesen kakaó nélkül is meg leghet csinálni, akkor sima kalácsot kapsz.

Bármelyiket is sütöd, a lényeg, hogy a tésztának nem szabad a gépben kenődni, hanem gombóc fomába össze kell állnia a dagasztás közepére. A kalácstészta mindig lágyabb egy kicsit, mint a kenyértészta, de nem nyúlhat-ragadhat a dagasztás közben ez sem.

Mesélj majd, hogy mit sütsz és milyen lesz az eredménye. Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.31. 13:35 - #1827

Szia Kenyérke!

Az Inedexen ma még nem jértam, majd körülnézek ott is. A tegnap felrakott képeidet az Indexről és az NLC-ről is elmentettem, azok már nálam várják, hogy a receptet beírd, ha időd engedi.
Én köszönöm, hogy ilyen lelkesen sütögeted ezeket az igazán különleges kenyérkéket és megosztod velünk a recepteket. Ez a répás recept megint felkeltette az érdeklődésemet, lehet, hogy a januári, diétásabb időszakban sort kerítek majd rá.

További szép napot, üdv, Margit


kati Előzmény | 2005.12.31. 12:52 - #1826

Szia Margit! Elkészült a kalács! Friss élesztőt használtam, egy negyedet,30dkg finomliszt, 22,5 dkg rétesliszt,12dkg margarin 3,8dl tej, mazsola.Kicsit lágynak találtam így kb 5dkg lisztet még tettem hozzá. Szépen megsült, de a közepe megint teknő lett.Az íze nagyon finom, csak a kinézete.....!Lehet, hogy a margarin miatt sok a folyadék? Szerintem az élesztő mennyisége jó volt.Szillveszteri kalácsnak pont jó, olyan mintha egy kicsit pityókás lenne.

Kati


eva16 Előzmény | 2005.12.31. 09:51 - #1825

Szia Margit!

Képzeld este kipróbáltuk Jégkása Foszlós kalácsát gépben sütve.

Szépen indult a dolog, de amire a sütésre került a sor, az egésznek a közepe bezuhant. Egy nagy-nagy lyuk lett az egész :(

Mitől lehet ez? Szeretnék egy jó kis kalácsot szilveszterre!

Köszi Éva

 


kenyerke Előzmény | 2005.12.31. 08:11 - #1824

Akkor most megint neki rugaszkodom:

Boldog

kenyérkékben és kalácskákban

gazdag

sikeres ÚJ ÉVET,

jó egészséget

kívánok Mindenkinek

- kenyérke -

 


kenyerke Előzmény | 2005.12.31. 08:08 - #1823

Boldog

kenyérkékben és kalácskákban

gazdag

sikeres ÚJ ÉVET,

jó egészséget

kívánok Mindenkinek

- kenyérke -


kenyerke Előzmény | 2005.12.31. 08:03 - #1822

Szia Margit!

Ez nem tiszta rozskenyér. Az állagáról, illatáról sejtettem, hogy kivételesen nem kell annyit várakozni. Ma már ezt ettem belőle a tejes kávémhoz.

Jól sejtettem, hogy az én sütőmnek magas volt a megadott 250 fokos kezdő hőmérséklet 15 percig. A későbbi 200 fokos is 60 percig. A formanélküli + 15 perc pedig nem is kellett. Nem győztem borogatni a kisült kenyeret, hogy a héja nekem megfelelően megpuhuljon. A géppel szeletelésnél ne pattogjon.

Köszönöm, hogy a receptemre igényt tartasz és annyit fáradozol értünk. A recept megírásához egy kicsit több és nyugisabb idő kell. Az index.-be azért még felteszek két képet, hogy a folyamat teljes legyen. 

Tájékoztatásul, előzetesnek beírom ide a kenyér összetevőit:

660 g rozskovász
165 g gabonamagvak egészben (búza, rozs, zab, hántolt árpa)
165 g rozsliszt (
teljes kiörlésű)
165 g tönköly búzaliszt (teljes kiörlésű)
2 sárgarépa reszelve
2 tk só 
víz, szükség szerint közepesen kemény tésztához.


EmMargit Előzmény | 2005.12.31. 00:36 - #1821

Sziasztok!

Elérkezett az év utolsó napja és hamarosan kezdődik egy új esztendő.

Szeretnék minden kedves idelátogatónak és családjuknak nagyon boldog új évet kívánni.
Kívánom, hogy egészségben, szeretetben és békességben teljen mindenkinek a következő esztendő, és süssünk jövőre is sok-sok finomságot együtt.

Boldog új évet kívánok

Üdvözlettel, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.31. 00:07 - #1820

Sziasztok!

Ma kaptam Kartikától egy igen érdekes receptet. Kekszféleség lesz a végeredménye egy süteménynek. Nekem nagyon tetszik az ötlet, megmutatom a képeket róla. A receptet Majomkenyér néven a receptes fórumban és az ABC-s részben is megtaláljátok.

MajomkenyérMajomkenyérMajomkenyér

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 23:08 - #1819

Szia Csöpike!

Itt sokkal kényelmesebben lehet beszélgetni. Engem nagyon zavar, hogy nagyon rövidre kell fogni az üzenőfalon a mondókámat, ez néha az érthetőség kárára is válhat.

Tehát, szerintem elsőre süsd meg a fehérkenyeret, majd meglátod, hogy ez mennyire jön fel, mennyire tölti ki az üstöt. Ha ezzel rendben lesz minden, akkor valószínűleg a sűrűbb, nehezebb fajsúlyú kenyérből nagyobbat is tudsz majd sütni a gépedben. Úgy gondolom, hogy abból 50 dkg-os lisztadag is bele fog férni.

Írjál majd, ha megsült a fehérkenyered és akkor szerintem megbeszéljük újra.

Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 22:27 - #1818

Szia Nelly!

Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a kalácsod és a fiadnak is ízlett :-))
Szeritnem a kovászport tényleg ki kellene belőle hagyni, az nem igazán ebbe való. A többin viszont ne változtass szerintem, ha egyszer egy programon már bevált, akkor azon érdemes legközelebb is sütni.
A porélesztőről szóló elmélkedésemet ma már olvashattad. Nekem a legfőbb bajom a kiszámíthatatlan minőségével van. Úgy látszik, hogy most egy nagyon jót sikerült kifognod, de sajnos ezzel az erővel egy gyengébb minőséget is kikaphat az ember.
A gépbe pakolás sorrendjét én sosem tartom be. Tudom, hogy nem szép dolog tőlem, de én csak beleszórok mindent, ahogy a kezem ügyébe esik. Igazán jelentősége ennek az időzített sütésnél van, akkor tényleg nem érintkezhet az élesztő mással csak a liszttel.
Egyébként annak is meg van az oka, hogy miért szórok mindent a gépbe. Most jöttem rá, hogy amíg csak az első gépem volt meg, addig én is rendesen pakoltam, hanem amikor a második gépem is megérkezett, abba pont fordított sorrendben kellett volna tenni a dolgokat, mint a másikba. Na itt sokalltam én be :-))) A csuda se jegyezgeti, hogy mikor, melyikbe, mit és hova kell tenni.
Tehát kb 3/4 éve nekem mindegy, hogy mit hova teszek és sosem volt még ebből semmi problémám.

Nos, még egyszer gratulálok a kalácsodhoz, remélem legközelebb Te is tudsz képet küldeni róla. További szép estét, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2005.12.30. 21:49 - #1817

Szió mindenki! Szóval elkészült az én narancsos kalácsom is! Kérdésem: ugye először a folyadékot kell beletenni és felülre a lisztet? Aztán ugye normál programon kellett sütni? Mert én így csináltam, igaz egy kis kovász port is tettem hozzá, de olyan magas lett, hogy majd kinyomta a tetőt. Mi lett volna, ha a nagyobb adagot csinálom! Legközelebb kihagyom a kovászt, és bevallom én is porélesztőt használtam. Vajon az oldala mitől sült meg jobban? A fénykép majd legközelebb, mert bizony 3 szeletnyi maradt kb az egészből, pedig a fiam először nem akarta, hogy ezt süssek. Vagy fehérkalács programon süssem legközelebb? Olyan szuper foszlós és finom ízletes lett, pedig most sütöttem először kenyéren kívül mást a sütőgépben. Szóval nagyon örülök!

EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 21:43 - #1816

Szia Jégkása!

Nálunk is hasonlóan csendes lesz, annyi különbséggel, hogy dolgozni most még 2 napig nem kell. Utána megint indul a hajrá.

Én virslis bucit ígértem a gyerekeimnek, már tavaly is ez volt a szilveszteri menü.

Sziasztok!

Most viszont kész lett egy új kalácsom és már a receptjét is fel tudtam tenni, Diós kalácskoszorú néven. Rumos-diós-mazsolás töltelékkel csináltam a kakaós kalácskoszorú mintájára. Hát mit mondjak, olyan szép nem lett, viszont nagyon finom.

Egy képet mutatok róla, a többit a receptnél találjátok. Sikerült rengeteg fázisképet is csinálni a kisfiamnak.

finom lett

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.30. 21:18 - #1815

Szia Judit!

Nagyon örülök a kalács sikerének, azt azonban sajnálom, hogy nem tudsz képet küldeni róla. Sebaj, majd, ha legközelebb sütöd :-))

Nekem is most lett kész egy kalácsom, már az előbb beírtam a receptet is, erre elszállt az egész :-(( Most mérges vagyok a G-Portálra, de mindjárt újra megcsinálom. 

További szép napot, üdv, Margit


[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?